No nie gniewaj się już o ten stalinizm, tak mi się napisało. Trzeba po prostu wiedzieć co kasować a co może przynieść fajną dyskusję chociaż niekoniecznie związaną z tematem. A temat o sprzęcie całkowicie bez sensu, nie ma nad czym polemizować.puszczyk pisze:
Chyba piszesz to po pijaku, albo naczytaleś się powieści science-fiction Stanisława Lema bo nigdy większych bredni nie czytałem. W pierwszej chwili chciałem skasować tego posta ale znów zostanę posądzony o stalinowską cenzurę, więc na wszelki wypadek zostawiam dla potomnych aby mieli z czego parskać śmiechem

Moda Na Sprzęt
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Moda Na Sprzęt

-
Na zachodzie Europy moda na sprzęt trwa w najlepsze.Kumpel od kilku lat przebywa w Holandii i mówił mi że gazety często piszą o walkach holenderskich chuliganów na różnego rodzaju sprzęty podczas których wielu z nich ląduje w szpitalach z ciężkimi obrażeniami.Najwięcej ran pochodzi od noży i siekier ale są też poparzenia koktajlami mołotowa 

-
Moje zdanie jest takie. Jeśli chcesz jeden z drugim pokazać wyzszosć nad przeciwnikiem to pokaż to na gołe dłonie. Chyba nikt z nas nie chcial by dostac siekierka przez głowe, zostać pociety nożem itp. Ja osobiście nie używam sprzetu ale gdyby typ atakował mnie sprzetem to raczej we własnej obronie tez bym użył (jeśli takowy bym mial pod ręką)
-
temat mocno napinkowy -lecz mam pytanie nie mające nic wspólnego z napinką .Zastanawia mnie czy kibice krakowskich klubów maja gdzieś konfrontacje z fanami z poza Grodu Kraka?Nie pamietam aby organizowali akcje na jakieś ekipy np.z GŚ a przecież odległość jest malutka bo tak naprawde do Sosnowca to ok.80km i podobnie już potem do reszty miast podobnie .Znam wiele klubów które szukaja sobie wroga w odleglości o wiele większej niż 100 km. Nie chodzi mi tu o spięcia np.fc ale o akcje głównych ekip z krakowskich (dwóch) klubów ,myśle że słabym argumentem będzie odpowiedż że mają dosyć roboty na własnym podwórku bo w takim razie kluby z Łodzi lub GŚ również nie robili by nic. Nie jest też chyba faktem że oni bawią sie tylko na ostro i nie chcą w to mieszać reszy Polski bo przecież nie jednego fana z poza Krakowa juz oprawili.
Powtarzam pytanie z czystej ciekawosci i nie mam na celu nikogo urazić więc wilelce ogarniętym,kumatym,KMWTW, ITP DZIĘKUJĘ .Kto nie chce niech po prostu nie odpowiada.
Powtarzam pytanie z czystej ciekawosci i nie mam na celu nikogo urazić więc wilelce ogarniętym,kumatym,KMWTW, ITP DZIĘKUJĘ .Kto nie chce niech po prostu nie odpowiada.
-
Cos tam sie dzieje ale na necie nikt z nich nie psize o tym bo po co?dominik1 pisze:temat mocno napinkowy -lecz mam pytanie nie mające nic wspólnego z napinką .Zastanawia mnie czy kibice krakowskich klubów maja gdzieś konfrontacje z fanami z poza Grodu Kraka?Nie pamietam aby organizowali akcje na jakieś ekipy np.z GŚ a przecież odległość jest malutka bo tak naprawde do Sosnowca to ok.80km i podobnie już potem do reszty miast podobnie .Znam wiele klubów które szukaja sobie wroga w odleglości o wiele większej niż 100 km. Nie chodzi mi tu o spięcia np.fc ale o akcje głównych ekip z krakowskich (dwóch) klubów ,myśle że słabym argumentem będzie odpowiedż że mają dosyć roboty na własnym podwórku bo w takim razie kluby z Łodzi lub GŚ również nie robili by nic. Nie jest też chyba faktem że oni bawią sie tylko na ostro i nie chcą w to mieszać reszy Polski bo przecież nie jednego fana z poza Krakowa juz oprawili.
-
Nie raz bywało,że naszurani mieli efekt odwrotny(czyt. poważne obsranie) jak inna ekipa zdecydowanie się wpierdalała w nich,więc myślę że akurat to jest jeden z błędnych użytych argumentów w tym temacie.W sumie mógłbym dopisać jeszcze jeden podpunkt. Narkotyki.
Czy "na trzeźwo" też jesteś tak odważny i niezniszczalny jak "po czymś"
Czy to jest uczciwe stanąć nawąchanemu na przeciw komuś kto jest "na sucho"?
Czy może to jest własnie nieuczciwe dodawanie swobie odwagi, siły i motywacji by nie polec lub spierdolić?
Co do sprzetu to lokalna specyfika danego miasta.
Tak jak jeden z modów pisał-to nie temat na to forum z taką jakością użytkowników.Za dużo by pisać...Zostawmy to w spokoju.
-
Chciałbym tylko dodać , że wiele osób daruje sobie walkę z ekipą która atakuje ze sprzętem. Na pewno jest w c*** osób które w sytuacji kiedy trzeba stanąć do walki , walczyła by bez problemu ale na gołe pięści , problem pojawia się gdy w rękach pojawia się sprzęt.
-
To zrozumiałe chyba bo kto chce zostać np. kaleką do końca życia przez ugodzenie nozem lub h** wie czym...? 

Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.

-
Nie ma o czym gadać.Nikt nie chce mieć przebitego płuca czy czegoś podobnego,tylko dlatego że byle frajer sie bić nie umie lub sie boi.Prosze rowniez nie usuwać moich postow bo to nie rozwiązanie tego tematu.
-
Jak dla mnie sprzet unicestwia cały ruch kibicowski, dusi to wszystko, młodzi sie w takie gowno nie chca pchac, starzy szybko odpadaja (kontuzje, rodzina, nagły przypływ oleju do głowy.) i skonczymy jak dinozaury, zreszta to juz wszystko c***, ogolnie cały swiat sie dookoła pierdoli, i dlaczego i swiat kibicowski miałby sie nie spierdolic.
Staliśmy na zewnątrz, kiedy nadbiegła chmara kiboli z okrzykiem "jeb... lewaków" - opowiada uczestnik koncertu.
zmarly pisze:Następnie padło pytanie do dobrych chłopaków, co tam teraz za impreza się odbywa? Odpowiedzieli: Ustawka z brudasami. Rzekliśmy: Dojedźcie ich.
-
Zajebistą paranoja jest fakt że dotychczasowe wypowiedzi WSZYSTKIE!!negowały sprzęt a w Polsce nie wyciągane sa żadne konsekwencje dla używajacych go!!!
Rozumiem że są sytuacje sprzeczne -jakies małe akcje gdzie sprzęt jest tylko zarzucany przeciwnikowi ale są takie gdzie jest używany jawnie i oficjalnie i co????widać wolno????
Rozumiem że są sytuacje sprzeczne -jakies małe akcje gdzie sprzęt jest tylko zarzucany przeciwnikowi ale są takie gdzie jest używany jawnie i oficjalnie i co????widać wolno????
-
jakos w latach 80siatych przewaznie był sprzet roznego rodzaju i jakos mamy 2009 rok i nic sie nie unicestwiło a nawet ruch kibicowski sie dobrze rozwinoł.jasiukatowice pisze:Jak dla mnie sprzet unicestwia cały ruch kibicowski
Rodowity katowiczanin tylko GKS KATOWICE,klub mojego miasta.
-
teraz sa inne czasy chopie...
teraz nie ma szacunku dla przeciwnika, a jezeli dodamy do tego sprzet to wiadomo co z tego wychodzi.
nie mowiac o tym ze teraz sa 10 krotne wieksze problemy z psami.
teraz nie ma szacunku dla przeciwnika, a jezeli dodamy do tego sprzet to wiadomo co z tego wychodzi.
nie mowiac o tym ze teraz sa 10 krotne wieksze problemy z psami.
Staliśmy na zewnątrz, kiedy nadbiegła chmara kiboli z okrzykiem "jeb... lewaków" - opowiada uczestnik koncertu.
zmarly pisze:Następnie padło pytanie do dobrych chłopaków, co tam teraz za impreza się odbywa? Odpowiedzieli: Ustawka z brudasami. Rzekliśmy: Dojedźcie ich.
-
Dla mnie sprzęt to brak honoru!!!
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
-
Jak długo poszczególne ekipy będą tolerowały w swoim gronie ludzi , którzy bez sprzętu "ani rusz" tak długo będziemi tkwili w tym bagnie.Myślę ,że w obecnych czasach , w których kalkulacja bierzę górę nikt sobie nie pozwoli na eliminowanie takich pajaców z własnej ekipy.Szkoda , bo wtedy cała zabawa była by znacznie bezpieczniejsza 

-
Zastanawialem sie nad sensem paktów.Dajmy na to x liczba ekip zoobowiązała sie go przestrzegać,a gdy jedna z nich kogos pocieła sprzętem to nie były wyciągane zadne konsekwencje wobec niej.Mam rozumieć ze pakty to były tylko słowa honoru ta??
-
otóż to po co główne ekipy w Polsce robiły pakty jak nie wyciągały konsekwencji wobec łamiacych je??
-
a 5 pakerow lejacego zdechlaka gołymi łapami jak nazwiesz?bunio5 pisze:Dla mnie sprzęt to brak honoru!!!
Bez napinki,pozdro.
Rodowity katowiczanin tylko GKS KATOWICE,klub mojego miasta.
-
Cóż... Bardziej honorowe jest wbicie noża w poślada czy wysłanie na intensywną po ostrej przekopce?...
Sprzęt był, jest i będzie- powięm więcej- powraca do łask.
I nie pierniczcie, że to brak honoru. Jak jest wojna, to na całego.
Przeglądając to forum i inne fora widzę, że wszędzie są sprzętowi przeciwni... Tylko że to są "netfani"...
Przeglądając to forum i inne fora widzę, że wszędzie są sprzętowi przeciwni... Tylko że to są "netfani"...
Każdy z nas o tym pamięta,
Dla nas placki to rzecz święta.
Dla nas placki to rzecz święta.
-
100% poparcia! Dlatego w miastach, gdzie są dwa kluby, jedni powinni wrzucić do młyna w trakcie meczu granat, żeby od razu zabić większość fanatyków rywali. A jeśli kosa jest między jednym, a drugim miastem jak np. Poznań-Warszawa to jest jeszcze większe pole manewru, bo nie trzeba się martwić o swoich i można zrzucić bombę atomową, żeby całe miasto wymarłoLubie_placki pisze:Cóż... Bardziej honorowe jest wbicie noża w poślada czy wysłanie na intensywną po ostrej przekopce?...

W końcu o to chodzi w ruchu kibicowskim. Jak jest wojna, to na całego

naprawdę nie rozumiem jak można tak myśleć, ale widocznie są tacy. Tylko, czy tacy są nam potrzebni wśród prawdziwych, honorowych kibiców?
A najlepszym podsumowaniem tematu według mnie było zdanie:
jasiukatowice pisze:ogolnie cały swiat sie dookoła pierdoli, i dlaczego i swiat kibicowski miałby sie nie spierdolic.
-
19rodowity08 pisze:100% poparcia! Dlatego w miastach, gdzie są dwa kluby, jedni powinni wrzucić do młyna w trakcie meczu granat, żeby od razu zabić większość fanatyków rywali. A jeśli kosa jest między jednym, a drugim miastem jak np. Poznań-Warszawa to jest jeszcze większe pole manewru, bo nie trzeba się martwić o swoich i można zrzucić bombę atomową, żeby całe miasto wymarłoLubie_placki pisze:Cóż... Bardziej honorowe jest wbicie noża w poślada czy wysłanie na intensywną po ostrej przekopce?...
Przeglądając to forum i inne fora widzę, że wszędzie są sprzętowi przeciwni... Tylko że to są "netfani"...![]()
W końcu o to chodzi w ruchu kibicowskim. Jak jest wojna, to na całego![]()
naprawdę nie rozumiem jak można tak myśleć, ale widocznie są tacy. Tylko, czy tacy są nam potrzebni wśród prawdziwych, honorowych kibiców?
A najlepszym podsumowaniem tematu według mnie było zdanie:jasiukatowice pisze:ogolnie cały swiat sie dookoła pierdoli, i dlaczego i swiat kibicowski miałby sie nie spierdolic.

Siurki jeden z drugim jak zachaczy was kto kiedyś czymś więcej niż teleskop,to wtedy tu przyjdzie i cwaniakujcie.