Komentarze Dla Miasta Łódź ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
pick-nick

Post autor: pick-nick » 23.04.2007, 20:46

bilety i tak sa drogie w ch a bieznia tez juz jest, jak widzisz gorzej byc nie moze tylko lepiej :D
1908 - 2008 Już od stu lat biało - czerwono - biały świat

iparts.pl
maciej!

Post autor: maciej! » 23.04.2007, 20:49

do tego podwyższą płoty... ooooj

co do tematu, wczorajsza oprawa oddaje chyba co kibice Widzewa mają do powiedzenia w tej kwestii więc się nie bede mundżył.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

Falls

Post autor: Falls » 23.04.2007, 21:18

"Witold Skrzydlewski, przewodniczący komisji" - to wcale nie wróży powstania obiektu na al. unii : ))

poza tym wczoraj czerwoni niby dali wyraz temu co myślą na temat wspolnego stadionu...ale coś mi się zdaje że ciągle w przeświadczeniu mieli okolice naszego obecnego obiektu. Ciekaw jestem co będzie jeśli powstanie decyzja budujemy przy Piłsudskiego, na Nowosolnej, przy Sitowiu...czy tez będą oprotestowywać obiekt?

Szczerze...poki nie zobaczę wykonanego stadionu...nie uwierzę. Nie uwierzę także czerwonym którzy oprotestowywali już wszystko....nawet własne protesty...

zamiast jakichś głupkowatych obietnic niech walną dwa stadiony po 20 tys i bedzie spokój, batalie o Euro i tak przegraliśmy więc ów jeden, nawet 30 tysięcznik, jest nam potrzebny jak jasna cholera

baluciarz7

Post autor: baluciarz7 » 23.04.2007, 21:23

Ale chodzi o to,że władze miasta na siłę pokażą,że jakby stadion wybudowano wcześniej to byśmy dostali Euro(oczywiście to,że nie dostaliśmy to wina Bońka :lol: )Poza tym jak czytam,że baza treningowa to stadion to mnie ku*** pusty śmiech ogrania.Jak ma ktoś w Łodzi mieszkać i trenować to może to chyba robić na równej sztucznej murawie BEZ TRYBUN :!: Zresztą Kropiwnicki już kiedyś coś mówił,że podobno miasto stać na budowę dwóch stadionów więc ten jeden miejski to jakaś mania jest chyba.

Red Boy 1910

Post autor: Red Boy 1910 » 23.04.2007, 21:35

baluciarz7 pisze:Ale chodzi o to,że władze miasta na siłę pokażą,że jakby stadion wybudowano wcześniej to byśmy dostali Euro(oczywiście to,że nie dostaliśmy to wina Bońka :lol: )Poza tym jak czytam,że baza treningowa to stadion to mnie ku*** pusty śmiech ogrania.Jak ma ktoś w Łodzi mieszkać i trenować to może to chyba robić na równej sztucznej murawie BEZ TRYBUN :!: Zresztą Kropiwnicki już kiedyś coś mówił,że podobno miasto stać na budowę dwóch stadionów więc ten jeden miejski to jakaś mania jest chyba.
Ta... wina Bońka. Weź się tą klawiaturą w łeb pier...
To raczej wina Kropka i jego zarządu. Nic nie zrobili by się starac o EURO 2012 w Łodzi. A teraz tylko robią nie potrzebne zamieszanie. Kasa pójdzie na stadiony w miastach w których odbędą się mecze EURO, a wątpie by Łódź było stac na 2 stadiony.

maciej!

Post autor: maciej! » 23.04.2007, 21:40

chłopie... bałuciarz Widzewiak, pisał z ironią...

ku*** ludzie, prosze, myslcie czasem...
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

R/F
ban

Post autor: R/F » 23.04.2007, 21:42

Napisałem to na naszym forum, wkleję i tu..

Załóżmy, że stadion powstanie za 5 lat, ciekawe jak wyglądałaby kibicowska mapa Łodzi za 10 lat, gdy młodzi z Karolewa, Retkini, Kozin mieliby pod nosem stadion, na którym gra Widzew..

Założę się, że układ sił na tych osiedlach byłby znacznie korzystniejszy dla Widzewa, niż obecnie.

Ale nie ma co rozkminiać. Pożyjemy, zobaczymy. Póki nie zaczną budowy te teksty nie mają sensu.
Stanowisko kibiców Widzewa jest jasne, ciekawe jakie jest zdanie ogółu kibiców Łksu..

baluciarz7

Post autor: baluciarz7 » 23.04.2007, 21:48

maciej! pisze:chłopie... bałuciarz Widzewiak, pisał z ironią...

Dzięki,bo tak osłabłem,że nie wiedziałem co napisać.

R/F
ban

Post autor: R/F » 23.04.2007, 21:51

Widzę, że wycieczka osobista :wink:
Tak bywa, gdy nie ma argumentów.

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 23.04.2007, 22:03

Biały Teofilów jesteś tego pewny ? kiedyś nas też nie było niemal w Łodzi ;) kiedyś w Katowicach był tylko Ruch..itd :) Jestem przekonany, że gra Widzewa na miejskim położonym przy Kaliskiej spowoduje zwiększenie się ilości kibiców Widzewa w tamtych rejonach ( tak samo jak ełksaesiaków by przybyło na Widzewie gdyby miejski miał byc u nas) Nie byłoby to oczywiście natychmiastowe ale za 10-15 lat na pewno byłoby to wyczuwalne a obecne pokolenia kibicowskie nie będą wieczne ;)
[link]

blee

Post autor: blee » 23.04.2007, 22:04

Prawda jest taka ze juz niedługo dzisiejszy stadion ŁKS bedzie stadionem miejskim, działacze nasi chcą oddac miastu aby zejsc z kosztow utrzymania , wiec jesli nowy stadion bedzie takze miejski i bedzie zamiast starego wiec nic nie zmieni sie formalnie, wiec widzewioczki widzicie jak to nasi działacze ładnie sobie wymyslili zeby zrobic sobie nowy stadion :lol: :lol: :lol:

Red Boy 1910

Post autor: Red Boy 1910 » 24.04.2007, 12:07

baluciarz7 pisze:
maciej! pisze:chłopie... bałuciarz Widzewiak, pisał z ironią...

Dzięki,bo tak osłabłem,że nie wiedziałem co napisać.
Sorki ale się pomyliłem :D

akuku
ban

Post autor: akuku » 24.04.2007, 14:12

R/F pisze:Napisałem to na naszym forum, wkleję i tu..

Załóżmy, że stadion powstanie za 5 lat, ciekawe jak wyglądałaby kibicowska mapa Łodzi za 10 lat, gdy młodzi z Karolewa, Retkini, Kozin mieliby pod nosem stadion, na którym gra Widzew..

Założę się, że układ sił na tych osiedlach byłby znacznie korzystniejszy dla Widzewa, niż obecnie.

Ale nie ma co rozkminiać. Pożyjemy, zobaczymy. Póki nie zaczną budowy te teksty nie mają sensu.
Stanowisko kibiców Widzewa jest jasne, ciekawe jakie jest zdanie ogółu kibiców Łksu..
albo 2 opcja młodzi beda sie bac chodzic na stadion ŁKS, zreszta młodzi na REtkinii i Karolewie za Widzewem :lol: :lol: to nawet smiesznie brzmi
Kropka za uchem to zgoda żydzewa z ruchem

nebiros

Post autor: nebiros » 24.04.2007, 19:15

Po powstaniu stadionu na al. UNii, zwiększenie liczby Widzewiaków na terenie ŁKS-u jest wielce prawdopodobne w dłuższej perspektywie 10-15 lat. Dlaczego na Widzewie nie ma ŁKS-u? ponieważ nie mają tam stadionu. Jak Widzew wgryzie się we wschodnią stronę miasta to na pewno wzmocni się na Polesiu. Nie mówię rzecz jasna o podboju Retkini, czy Teofilowa, ale okolice stadionu, Polesie, Ruda? wielce prawdopodobne... Jakby stadion był na Widzewie to Łks zwiększałby swe siły w śródmieściu, na Dąbrowie, Zarzewie itp... ale oczywiście to na chwilę obecną wróżenie z fusów.

Po drugie stadion na al. unii nie koniecznie musi rodzić zagrozenie przy każdym spotkaniu. Wystarczą stosowne oddziały policji od strony retkini, parku na zdrowiu i kozin. Nie powinno być dużego problemu, aby dojechać Piłsudskiego w stronę stadionu. Ale niestety nie będzie można wałęsać się pod stadionem na długo przed meczem lub po, a spotkania ze znajomymi przy piwku kilka godzin wcześniej są niezwykle przyjemne.

Zeby była jasność jestem zwolennikiem dwóch stadionów, ale bądźmy realistami... Jeśli nie będzie miejskiego to nie będzie dwóch. Nikt nie da na to pieniędzy. A po drugie szybciej wtedy i tak wyremontują stadion Łks-u bo jest całkowicie rozsypujący się. Widzew będzie grał nadal na tym co ma...

Najlepszym rozwiązaniem byłby stadion na Starcie. Jest tam dużo przestrzeni, możnaby zrobić spory ośrodek sportowy z boiskami treningowymi, hotelami.

Nikt na to nie zwraca uwagi ale propozycja ŁKS-u nie jest taka wspaniała. Ktoś pomyślał jakie tam korki będą w czasie meczów?! Po drugie brak dostatecznej ilości miejsc parkingowych. I niech nikt mi nie mówi, że się zbuduje podziemne, bo to mrzonki (na stadion nie ma a na parkingi będzie??) Po za tym nie będzie można jednego dnia rozegrać meczu na stadionie, zorganizować czegoś w hali, a latem przyjechać spokojnie w weekend na nową falę bo wszystko będzie zatkane! Teren startu jest gorszy według władz tylko w jednym...nie ma dworca pkp. Ale czy to takie detrminujące? Co więcej budowa na terenie wolnym byłaby tańsza niż dodatkowa rozbiórka molocha na Łks.

nst1908

Post autor: nst1908 » 24.04.2007, 19:22

Onet.pl :
Projekt budowy stadionu piłkarskiego przy Łazienkowskiej 3 (w miejscu obecnego stadionu Legii Warszawa) jest na dobrym etapie - zapewnił rzecznik prezydent stolicy Hanny Gronkiewicz-Waltz
- Plany miasta związane z Legią nie zmieniają się. W czerwcu rozpisany zostanie przetarg na budowę obiektu. Prace rozpoczną się na przełomie września i października. Stadion będzie gotowy pod koniec 2009 roku - przyznał Andryszczyk.

Moim zdaniem zamiast bezsensownej buwdowy hali która zablokowała działania władz miasta co do budowy stadiony. Nasi włodarze powinni postąpić jak warszawiacy. Budowa stadionu miejskiego na ŁKS-ie co umożliwiłoby organizacje euro w łodzi i budowe lub remont stadionu na Widzewie. A organizacja mistrzostw uważam ze zwróciła by koszty tych dwóch inwestycji. A takto jest mało potrzebna hala i pradwopodonie stadion który nie bedzie wykorzystany na mistrzostwa.

mjRTS

Post autor: mjRTS » 24.04.2007, 20:28

I to jest chyba najrozsądniejsza opinia.

gawrongrk

Post autor: gawrongrk » 24.04.2007, 21:08

Na wstępie - jestem zwolennikiem dwóch stadionów.
Uważam jednak, że cokolwiek by nie zrobiono dzisiaj dla rozbudowy infrastruktury sportowej w Łodzi to wyjdzie to na dobre ( no może prawie wszystko wszak politycy są pomysłowi :) ) Sytuacja taka jak dzisiaj może się więcej nie powtórzyć. Chociaż dzisiejszy prezydent miasta ideałem nie jest i sport ogólnie mu koło c**** lata bo woli skrzypka na dachu słuchać na dialogu 4 kultur to trzeba przyznać, że w porównaniu do ekipy LM skurwysyna całkiem dobrze wypada. Ciężko jednak będzie nadrobić stracony czas czas i dogonić inne miasta. Bo jak inni budowali stadiony to My się po 2 lidze włóczyliśmy. A co do wypowiedzi nebirosa to:
-na zachodzie tak właśnie jest, że w jednym miejscu masz stadion, baseny, hale, kina i wszystko czego dusza zapragnie.
-co do korków to tak czy siak coś będą z tym musieli zrobić bo już jest urwanie c****, a gdzie kilkanaście tysięcy samochodów np: zagranicznych kibiców.
-atutem al unii jest jeszcze bliskość do centrum bo jak bedziesz szukał wolnej przestrzeni na parking to może się okazać że wylądujesz gdzieś pod Zgierzem :)
[link]

piotras

Post autor: piotras » 24.04.2007, 21:55

A skończy się na tym, że stadion powstanie na ŁKS-ie.
Gdyż dzięki temu Miasto będzie mogło uzyskać dodatkowe pieniądze na "centrum sportowe" czyli zakończenie budowy hali (brakuje $ oj brakuje); tylko wtedy większość kasy pójdzie na halę, a stadion będzie tylko wyremontowany.

A Widzew na odczepnego dostanie prowo własności do terenów na których ma obiekt i błogosławieństwo w szukaniu inwestorów.

Reasumując, nie napalajmy się tak; stadion na Al.Uni tylko wyremontowany, stadion na Piłsudskiego do samorealizacji.
Robotnicze Towarzystwo Sportowe WIDZEW Łódź

gawrongrk

Post autor: gawrongrk » 24.04.2007, 22:01

Żeby nasz stadion wyremontować to trzeba Coperfielda a nie pieniędzy. Ale nawet jakby tak miało się stać jak pisze poprzednik to jak już pisałem lepszy rydz jak nic. Jest jeszcze wersja pesymistyczna że sie coś chujom odmieni i nie będzie niczego :)
[link]

BornToBeRed

Post autor: BornToBeRed » 24.04.2007, 22:52

Dodam tylko że to wersja najbardziej prawdopodobna

IHSAHN

Post autor: IHSAHN » 25.04.2007, 10:11

jesli mialby juz powstac stadion miejski na Łksie to w czasie budowy gdzie beda grali rodowici ? bo stadionu tak raz dwa sie nie zbuduje... 2 sezony tylko na wyjazdach ?

witomin

Post autor: witomin » 25.04.2007, 11:34

Panowie wtrace 3 grosze do waszego lodzkiego podworka. Ale jak to sklasyfikowac ?? czyto nie jest xero badz podroba. http://www.youtube.com/watch?v=tQVFB38o ... ed&search=
mysle ze nei dostane bana :wink:
Bałtyk Gdynia

komi

Post autor: komi » 25.04.2007, 11:57

tak to jest ksero śpiewamy ta piosenke od jakiegoś czasu

rzaba

Post autor: rzaba » 25.04.2007, 14:09

Stadion miejski na ŁKS-ie lub Henrykowie

2007-04-25, ostatnia aktualizacja 2007-04-25 10:32
Prezydent Łodzi Jerzt Kropiwnicki ogłosił na sesji Rady Miejskiej gdzie powstanie w Łodzi stadion miejski.
Kropiwnicki powiedział rano radnym, że stadion na około 60 tys. osób ma dwie lokalizacje. Zostanie wybudowany na miejscu obecnego boiska ŁKS przy Dworcu Łódź Kaliska albo na Henrykowie - nieopodal Dworca Łódź Widzew. Decyzja ostateczna ma zapaść bardzo szybko. Na sesji radni dyskutują o propozycji prezydenta.

Obrazek

I już słyszę lament brodaczy na tą lokalizację. A tak naprawdę jest to sprytny chwyt Kropaszenki. Jedna lokalizacja na terenach jednego klubu druga na terenach drugiego.
1 - tereny ŁKS'u 2 - tereny Widzewa. Idealnym rozwiązaniem były by 3 stadiony :) bo nawet rozbudowa Widzewa do 20k miejsc nie umożliwi nam rozgrywania tam meczów LM.
Jestem ciekaw opinii zamiedzowych na temat lokalizacji na henrykowie.

Moja subiektywna analiza na temat lokalizacji (ja jestem i byłem za dwoma lub 3 stadionami)

Al.Unii
+ dobre połączenie z lotniskiem
+ sąsiedztwo dworca
+ bliskość hali (kompleks portowy)

- konieczność wyburzeń
- brak miejsc parkingowych
- umiejscowienie w dużym skupisku ludności
- teren ŁKS
- sąsiedztwo jednego z ważniejszych łódzkich węzłów drogowych (korki po i przed meczami)

Henryków
+ bardzo dobre połączenie do autostrad
+ bliskość dworca kolejowego
+ bardzo duży teren dający duże możliwości dla architektów
+ opasanie stadionu 3 drogami
+ stadion położony na uboczu
+ budowa od podstaw

-Teren Widzewa
total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]

[link]

amadeusz

Post autor: amadeusz » 25.04.2007, 14:12

Jakoś nie chce wierzyć temu Kropiwnickiemu. Ludzie go wybrali ponownie chociaż tak naprawde nic nie robi

zdzichu77
ban

Post autor: zdzichu77 » 25.04.2007, 14:30

Znajac zycie i realia łodzi, niestety niewesołe stadion szybko nie powstanie, a budowanie go na gwałt po przegraniu łodzi w EURO2012 to tylko wizytówka nieudolnych polityków miasta, ktorzy liczą na niewiadomo co , jak karty juz sa ostatecznie rozdane, ityle :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

sharn

Post autor: sharn » 25.04.2007, 15:16

rzaba pisze:...bo nawet rozbudowa Widzewa do 20k miejsc nie umożliwi nam rozgrywania tam meczów LM.
:lol:

zdzichu77
ban

Post autor: zdzichu77 » 25.04.2007, 15:26

A lokalizacja stadionu i tak bardziej nie wpłynie na rozmieszczenie kibiców.Bo chodź nie jestem kibicem Widzewa i nienawidzę tego klubu jak i ich kibiców to muszę przyznać że Widzew przejmuje stery w łodzi od pewnego czasu i ta tendencja jest rosnąca, po prostu sama nazwa Widzew ma coś w sobie że ludzie ciągną do niej i zadna lokalizacja stadionu nie pomoże ŁKS-owi.Podkreślam iż nie jestem kibicem Widzewa i zycze temu klubowi jak najgorzej niestety takie sa fakty.GKS BEłCHATóW, ANTY RTS

akuku
ban

Post autor: akuku » 25.04.2007, 15:28

pierwsze słysze o jakims Henrykowie :lol:
jakis wypizdziel , lepszy juz byłby start
co do przedmowcy przechuj jestes :lol: :lol:
Kropka za uchem to zgoda żydzewa z ruchem

corintian

Post autor: corintian » 25.04.2007, 15:36

w d**** mam stadion miejski czy był by na łks czy na henrykowie. w Łodzi sa 2 kluby i potrzebują one 2 stadionów :!: :!: :!: :!: nie pozwólmy na miejski :!: :!: :!: :!: tak czy tak euro u nas nie bedzie.

Łks 1908

Post autor: Łks 1908 » 25.04.2007, 15:48

zdzichu77 pisze:A lokalizacja stadionu i tak bardziej nie wpłynie na rozmieszczenie kibiców.Bo chodź nie jestem kibicem Widzewa i nienawidzę tego klubu jak i ich kibiców to muszę przyznać że Widzew przejmuje stery w łodzi od pewnego czasu i ta tendencja jest rosnąca, po prostu sama nazwa Widzew ma coś w sobie że ludzie ciągną do niej i zadna lokalizacja stadionu nie pomoże ŁKS-owi.Podkreślam iż nie jestem kibicem Widzewa i zycze temu klubowi jak najgorzej niestety takie sa fakty.GKS BEłCHATóW, ANTY RTS
Przejmuje stery powiadasz..hmmm.ciekawych rzeczy tu sie mozna dowiedziec.
wierność miastu i klubowi to rzecz święta.Rodowici Łodzianie 1908 !

zdzichu77
ban

Post autor: zdzichu77 » 25.04.2007, 16:00

ANO TAK KIEDYS SAMI WIDZEWIACY MOWILI ZE W LODZI TYLKO ŁKS, DZIS JUZ NIKT TAK NIE MOWI, A MIESZKALEM W LODZI NA ROZNYCH OSIEDLACH, ZUBRDZ, KAROLEW, WIDZEW, RADOGOSZCZI MOJA OCENA NIE JEST PRZYPADKOWA

Matpaw

Post autor: Matpaw » 25.04.2007, 16:15

zdzichu77 pisze:ANO TAK KIEDYS SAMI WIDZEWIACY MOWILI ZE W LODZI TYLKO ŁKS, DZIS JUZ NIKT TAK NIE MOWI, A MIESZKALEM W LODZI NA ROZNYCH OSIEDLACH, ZUBRDZ, KAROLEW, WIDZEW, RADOGOSZCZI MOJA OCENA NIE JEST PRZYPADKOWA
:lol: :lol: :lol: a ile masz dziecko latek?? twoje postu wygraja w kategorij postow roku chlopaku

Zablokowany