Żużel - sezon 2009

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Altruista

Re: Żużel - sezon 2009

Post autor: Altruista »

chyba jednak czasy świetności żużlowych ekip "h" minęły
iparts.pl
Magister Blokers

Post autor: Magister Blokers »

Może ja tam się nie znam, ale kilka lat temu miałem okazję widzieć ekipę Polonii i wizualnie robili wrażenie. Niejedna piłkarska ekipa mogłaby się zdziwić. Nie wiem jak jest teraz.
DominoZG

Post autor: DominoZG »

Witoldpyrkosz - jak najbardziej bez napinki :lol: popieram twoje zdanie jednak nie do konca .. ale nie ma sie co rozpisywac bo bedzie to trwac wieki .. a efekty mizerne
tak wiec kazdy ma swoje zdanie i przewaznie kazdy niezaleznie od miasta <duze czy tez male > bedzie fascynowal sie zawsze lokalnym-<lokalnymi> . klubem i nikt i nic tego nie zmieni :roll:
Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 »

Coś sie dzieje w Zielonej Górze, wjazd kasków na sektor Stali, kilka razy słychać "zostaw kibica", wie ktoś coś więcej?
hool1995

Post autor: hool1995 »

Stal zaczęła rzucać petardami hukowymi w pobliskich kibiców Falubazu. Potem w ruch poszły inne gadżety (obustronnie). Po chwili prawie udana próba targnięcia okolicznościowej flagi Stali i potem znowu wymiana gadżetów. Na sektor wpada psiarnia i rozgania towarzystwo. W sumie tyle.

Falubaz to kibicowska elita speedwaya.Tego nie da sie ukryć.Spod znaku "H" dali kilka razy ciala biorac pod swoj szyld Pogoń czy Flote.Gdzie samego Falubazu bylo 20 %.
Ale wiesz, że gadasz bzdury, prawda?
krzyzacy.net

Post autor: krzyzacy.net »

Apator Toruń - Polonia Bydgoszcz

Jak zwykle na derbach komplet publiczności i nasz młyn wypchany po brzegi. Dokładną liczbę ciężko jest podać, jest ona zbliżona do tej z poprzednich derbów. Wywieszamy chyba rekordową ilość flag, bo aż 10 - Broniewskiego 98, debiutująca flaga Ultra Familiares, Per Forever, barwówkę z krzyżem, Apator z buldogami, Wrzosy I, Ohio, Krzyżacy, Net Fans, ACAB. Na więcej fan niestety nie starczyło miejsca bo ochrona sapała, że fany zasłaniają reklamy. Na sporo przed meczem ruszamy z dopingiem, który tego dnia jest dobry, momentami wyśmienity, ale momentami przeciętny. Szczególnie „angieleczka” w wykonaniu całego stadionu robiła ogromne wrażenie. Z oprawy tego dnia prezentujemy na prezentacji transparent „Choć w papierach lat przybyło wciąż jesteśmy tacy sami” dopełniają go 3 sektorówki, przedstawiające po kolei, ojca z synem, ultrasa, oraz starego dziadka, całość wzbogacona została piosenką „Ale to już było”. Druga oprawa tego dnia to herby Torunia, oraz Apatora po bokach i na środku postać przedstawiająca kibica. W młynie kolejny raz dobrze wyszła biała inwazja, która stała się już u nas derbową tradycją. Goście tego dnia poniżej oczekiwań, przyjechało ich około 900 głów, z 2 flagami, barwówką oraz PBNF, ich doping praktycznie niesłyszalny w naszym sektorze, 2 razy dało się jedynie usłyszeć „BKS”, z oprawy prezentują tego dnia transparent „gdyby Kopernik żył, to by za Polonią był, stronił od Krzyżaków, popierał rodaków”oraz sektorówkę przedstawiającą podobiznę Kopernika w barwach Polonii. Wykonanie, szczególnie transparentu, gorzej niż marne. Warto też zaznaczyć „akcje” Polonistów o 4 rano, gdzie zawiesili kilka „szmatek” w Toruniu, + za sam pomysł, - za całą resztę, bo owe szmatki wzbudzały wiele śmiechu. Na tym meczu wspiera nas 9 osobowa ekipa Ruchu, której dziękujemy za przybycie. Derby, po raz kolejny, dla Torunia!

Galeria z derbów - http://www.krzyzacy.net/galeria.php?id=65
slepy1929

Post autor: slepy1929 »

A ja sie chcialem zapytac czy kluby zuzlowe maja jakies inne sekcje :?:

Wiadomo, ze Polonia B, Unia T i Stal Rz. maja pilke nozna. A jak jest w innych klubach z roznymi sekcjami.
pgn

Post autor: pgn »

slepy1929 pisze:A ja sie chcialem zapytac czy kluby zuzlowe maja jakies inne sekcje :?:

Wiadomo, ze Polonia B, Unia T i Stal Rz. maja pilke nozna. A jak jest w innych klubach z roznymi sekcjami.
Start Gniezno- hokej na trawie
kora

Post autor: kora »

S.P.

Post autor: S.P. »

około 35 kibiców Ruchu wczoraj na Wlokniarz-Apator
adrian_gkm

Post autor: adrian_gkm »

GKM Grudziądz - KM Ostrów - 6.09

Przed meczem rewanżowym w Grudziądzu panowała bojowa atmosfera w obu klubach, jak i na trybunach za sprawą protestu ostrowskich działaczy i odjęcia przez sędziego punktów meczowych R.Schleina, które uważamy za jawne oszustwo, zatwierdzone przez GKSŻ, bez jakichkolwiek wyjaśnień. Emocje były spore, bowiem każdy z nas zdawał sobie sprawę ze stawki tego meczu, meczu o utrzymanie się w 1 lidze . Również na ten mecz, postanawiamy- jako grupa UB powrócić na trybuny, by godnie uczcić przypadające na ten mecz 30-lecie naszego klubu. Z tego względu formujemy młyn na betonie i przygotowujemy się do oprawy. Na prezentacji zawodników rozciągamy 9 sektorówek, tworzące datę założenia klubu ( 1979 r.) oraz datę przypadającego na ten rok naszego święta ( 2009 r.). Między sektorówkami z datą, wędruje kolejna, przedstawiająca herb w laurze ze wstęgą z napisem GKM Grudziądz. Całość choreografii dopełniają szarfy oraz ponad 70 m transparent o treści : "30 lat minęło jak jeden dzień- kochaj GKM w trudnych chwilach jeszcze bardziej". Nad sektorówka z herbem odpalamy symbolicznie 5 rac. Naszym zdaniem oprawa mogła się podobać, jedynym mankamentem okazały się niebieskie szarfy trzymane przez osoby, które ukryły się pod sektorówką. Przy wyczytywaniu przez spikera nazwisk ostrowskich żużlowców ląduje na sektor okolicznościowy trans: "Na torze przegrywacie, w parkingu punktów szukacie", który przed spotkaniem wisiał w klatce. Kolejną tego dnia oprawą była pirotechnika: racowisko na prostej złożone z 55 rac i 5 dużych wulkanów. Przed meczem ze względu na nową ustawę policja razem z ochroną straszy nas, że jeśli odpalimy piro w trakcie zawodów dostaniemy karę, lecz jak widać w takim chaosie sami się nie połapali, żeby kogokolwiek zawijać. Jeśli chodzi o doping z naszej strony bardzo dobry w początkowej fazie, później nieco osłabł, by w końcówce ponownie się wzmagał. Sami jesteśmy zaskoczeni, jak dobrze współpracowało się nam z piknikową publiką oraz z osobami na przeciwległej prostej , często wykonywana szkocja czy też doping na 2 strony. Trzeba przyznać, że podczas meczu padło wiele bluzg. Po 14 biegu szał radości, gdy żużlowcy odrobili 9 punktową stratę, by po 15 biegu nastąpiła cisza i smutek. Na tor wysypuje się parę osób, lecz do niczego nie dochodzi. Przegrywamy dwumecz 86:90. Spadek staje się faktem, lecz sportowo i kibicowsko wygraliśmy, natomiast po raz kolejny okazuję się, że przy zielonym stoliku można wszystko. Precz z korupcją.

Fotki:
http://www.adrianfoto.fora.pl/sezon-200 ... 09,68.html

PS
Jeśli ktoś jest zainteresowany o co chodzi z tym transparentem i zielonym stolikiem odsyłam tutaj: http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... odwolanie/. Ogólnie działacze z Ostrowa są znani z różnych machlojek m.in. afera korupcyjna; do tego wielkie długi wobec zawodników.
wojoj

Post autor: wojoj »

"dzięki" że usunąłeś moje wcześniejsze pytanie a wiec pytam sie jeszcze raz jakie flagi stracił Falubaz na rzecz Polonii.B. w ostatnim meczu ?
klocek_lego

Post autor: klocek_lego »

żadnych nie stracił
wojoj

Post autor: wojoj »

oooj< klocek lego> chyba sie myli jednak falubaz cos tam stracił -jakies płutna...

jesli cos wiesz to pisz jesli nie to nie siej fermentu ......
AsmWalker

Post autor: AsmWalker »

Panowie pisze tutaj mimo że to temat w dziale kibice ale tu zagladaja zainteresowani mianowicie czy ktos juz kiedys placil za transmisje w itvp ? Bo nie mam mozliwosci obejrzec Tvp sport i jestem ciekawy jak z jakoscia tej transmisji i czy zwiech nie ma ?
http://sport.tvp.pl/zuzel/centernet-mob ... transmisje

Btw rozumiem ze jak zaplace im 6 zl to bede mogl obejrzec oba mecze dzisiejsze Z gory dzieki za odpowiedzi (szczegolnie za szybkie ) 8)
Jungingen

Post autor: Jungingen »

AsmWalker pisze:Panowie pisze tutaj mimo że to temat w dziale kibice ale tu zagladaja zainteresowani mianowicie czy ktos juz kiedys placil za transmisje w itvp ? Bo nie mam mozliwosci obejrzec Tvp sport i jestem ciekawy jak z jakoscia tej transmisji i czy zwiech nie ma ?
http://sport.tvp.pl/zuzel/centernet-mob ... transmisje

Btw rozumiem ze jak zaplace im 6 zl to bede mogl obejrzec oba mecze dzisiejsze Z gory dzieki za odpowiedzi (szczegolnie za szybkie ) 8)
Z tego co czytałem tam trzeba dostać jakiś kod aktywacyjny i czasami zdarzało się przychodził w poniedziałek :lol:
Za jakieś 15 minut dam Ci linka i sobie za darmo obejrzysz oby dwa mecze :)
Jungingen

Sorry za post pod postem, ale nie mogłem edytować.
Obiecany link http://www.justin.tv/mjtoshi10/popout
Na razie jest F1 ale później zaczyna się mecz Polonii ze Zgrzeblarkami 8)
heyhi

Post autor: heyhi »

Jungingen pisze:Sorry za post pod postem, ale nie mogłem edytować.
Obiecany link http://www.justin.tv/mjtoshi10/popout
Na razie jest F1 ale później zaczyna się mecz Polonii ze Zgrzeblarkami 8)

Tylko, że w Twoim linku trzeba co minute odświeżać chyba, że znasz jakiś sposób na ominiecie tego komunikatu. Wczoraj jak próbowałem oglądać GP to ładowało się 5 minut a transmisja leciała jakieś 30 sekund i tak w kółko, jednym słowem nie dało rady oglądać. Mam nadzieje, że dzisiaj taj nie będzie.
Sergio

Post autor: Sergio »

heyhi pisze:Tylko, że w Twoim linku trzeba co minute odświeżać chyba, że znasz jakiś sposób na ominiecie tego komunikatu. Wczoraj jak próbowałem oglądać GP to ładowało się 5 minut a transmisja leciała jakieś 30 sekund i tak w kółko, jednym słowem nie dało rady oglądać. Mam nadzieje, że dzisiaj taj nie będzie.
Na FireFoxie wchodzisz w Narzędzia - Opcje - Zaawansowane - Sieć - Ustawienia - Ręczna konfiguracja serverow proxy (wpisujesz 174.142.24.201) Port 3128
Jungingen

Sergio pisze:
heyhi pisze:Tylko, że w Twoim linku trzeba co minute odświeżać chyba, że znasz jakiś sposób na ominiecie tego komunikatu. Wczoraj jak próbowałem oglądać GP to ładowało się 5 minut a transmisja leciała jakieś 30 sekund i tak w kółko, jednym słowem nie dało rady oglądać. Mam nadzieje, że dzisiaj taj nie będzie.
Na FireFoxie wchodzisz w Narzędzia - Opcje - Zaawansowane - Sieć - Ustawienia - Ręczna konfiguracja serverow proxy (wpisujesz 174.142.24.201) Port 3128
Dokładnie, jeszcze nigdy nie miałem problemów z transmisją :)
AsmWalker

Panowie a ten bajer ktos kiedys rozkminial?

http://www.kuszotv.pl/index.php

To chyba cos w stylu meczyki.pl 8)
heyhi

Sergio pisze:

Śmiga elegancko, dzięki.
Sergio

Post autor: Sergio »

heyhi pisze:
Sergio pisze:

Śmiga elegancko, dzięki.
Ja tam nawet obrazu nie mam tylko jakieś zdjecie - jakiego linku uzyasz ?
heyhi

AsmWalker

ku*** co troche mi scina to wam tez?
Jungingen

U mnie działa idealnie, bez żadnej zwiechy.
Tak BTW. zajebisty tor... :roll:
Anteek

Post autor: Anteek »

wojoj pisze:"dzięki" że usunąłeś moje wcześniejsze pytanie a wiec pytam sie jeszcze raz jakie flagi stracił Falubaz na rzecz Polonii.B. w ostatnim meczu ?
Chyba nie na rzecz Polonii B. ;) A innego klubu z Bydgoszczy.
Anteek

kocur1488 pisze:
Pomimo nierozpieszczającej pogody niedzielnego popołudnia zebraliśmy się w całkiem dobrej liczbie, aby dopingować naszych kolarzy. W wyniku przedmeczowych gonitw stajemy się właścicielami dwóch samochodowych flag i kilku szalików Falubazu.
tylkopolonia.prv.pl
Czyli wiecej barw stracili ??
Gusto

Post autor: Gusto »

Falubaz co wyjazd do Bydgoszczy traci barwy, co mecz wisza na plocie, i to nie pierwszy rok. Nie wiem czy wynika to z ich ilosci wyjazdowej czy taka specyfika tego miasta, bo chyba w innych miastach falubazy wracaja z barwami na szyi? Bez napinki prosze.
Garsya

Post autor: Garsya »

Pikniki z Falubazu obwieszaja sie barawami chodza w bluzach szalach koszulkach nie tylko wokol stadionu ale np zwiedzaja sobie miasto taki inny styl moze dlatego tak traca bo niektorym puszczaja nerwy. :roll:
Jungingen

Da radę obejrzeć gdzieś w necie dzisiejsze GP ?
el conejo

Post autor: el conejo »

Anteek

Stal Rzeszów-Start Gniezno
Na meczu 5 osob w barwach.
PolskaPonadWszystko

Post autor: PolskaPonadWszystko »

Falubaz Zielona Góra - Apator Toruń 18:00 11.10.2009.
Finał Drużynowych Mistrzostw Polski ( 1 mecz).

Lokomotiv Daugavpils - Sparta Wrocław 14:00 11.10.2009
Baraż o Ekstraligę (1 mecz).
kora

Post autor: kora »

Baraży nie będzie.
Sparta zostaje.

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... anulowane/
Gusto

Post autor: Gusto »

Szkoda, pewnie wiekszosc ekip by sobie wyjechala na dalszy wyjazd na wschod. A tak od nowa-Leszno, Bydgoszcz, Zielona, Gdansk...
gdańszczanin

Post autor: gdańszczanin »

nie, zostaje 8
Prącisław

Post autor: Prącisław »

Widzę jednak gdańszczanin szybszy :)
Jeśli to kogoś interesuje dzisiaj sie wyjasni czy GKM zostanie w I lidze.
ODPOWIEDZ