EuroInfo
-
Re: EuroInfo
No nie wiem czy tak zdecydowanie dla mnie to największy hit: PAOK - Gala
FOTOFANTICS.EU NA FACEBOOK'U ! !
POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

-
Heh, flaga polskich fanów Barcy widoczna na meczu Superpucharu z Szachtarem. Ciekawie to wygląda 

-
Galatasaray dostanie 140 biletów dla Vipów etc.
Bardzo podobnie wygladalo to rok temu gdy w Stambule grał Olympiakos.
Bardzo podobnie wygladalo to rok temu gdy w Stambule grał Olympiakos.

-
Niestety tak to będzie prawdopodobnie wyglądać. Zarówno w Atenach jak i w Stambule kibice gości będą mieli zakaz wjazdu.
Dwumecz Levski - Lazio, o którymś ktoś wyżej wspomniał, to coś na kształt meczu zgody. Jedna z grup Levskiego (chyba "South Brigade") ma bliskie kontakty z Rzymianami.
Natomiast co do wydarzeń z Ziliny, to nie wiem bo mnie tam nie było, ale generalnie Partizan ma dużo śmiechu z miejscowych.
Dwumecz Levski - Lazio, o którymś ktoś wyżej wspomniał, to coś na kształt meczu zgody. Jedna z grup Levskiego (chyba "South Brigade") ma bliskie kontakty z Rzymianami.
Natomiast co do wydarzeń z Ziliny, to nie wiem bo mnie tam nie było, ale generalnie Partizan ma dużo śmiechu z miejscowych.
No Pasaran, krzyczeli komuniści
No Pasaran a jednak my przeszliśmy
-
Bo i jest sie z czego smiac:Chino XL pisze:
http://www.youtube.com/watch?v=AmIQ6TF1S74
-
ma ktos fotki z derbow mediolanu ?
-
Milan
[link]
[link]
[link]
Inter
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Inter
[link]
[link]

-
około 100 polskich fanów FC Barcelony w Monaco (2 autokary plus coś jeszcze) na Superpucharze Europy wraz z flagą w centralnym miejscu na stadionie. Bez większych przygód.
kilkukrotnie Barca odpala race, doping przez większość meczu przyzwoity, Szachtar słyszany tylko czasami....
kilkukrotnie Barca odpala race, doping przez większość meczu przyzwoity, Szachtar słyszany tylko czasami....
-
A na jakie przygody liczyliscie ? Espanyol na trasie 

-
Nas z FCBP 3 osoby z flagą:
[link]
Polaków było więcej. Ilu? Nie wiem i to już nie nasz problem.
Co do samego meczu, spraw około-meczowych i kibiców mojej ukochanej Barcy to powiem tylko tyle: im dłużej kibicuje tym częściej zadaje sobie pytanie: co ja tutaj "ku***" robię?? Ale jak to mówią, miłość nie wybiera.
Kibice tej samej drużyny wyzywający siebie nawzajem i gwiżdżący na siebie to tutaj norma. Hymn klubu śpiewany łącznie ze 30 razy, repertuar odkąd jeżdżę na Barcę czyli już 6 lat cały czas taki sam nudny i niezmienny. Wielcy "chuligani" FCB? Już wiem dlaczego NISC tak bardzo z nich się śmieję i coraz bardziej utwierdzam w przekonaniu, że dominacja fanatyków Espanyolu w mieście Gaudiego to nie jego wymysł.
Pod samym stadionem "rynek" gadżetów i koników opanowany w 100% przez różnej maści "dzikich".
[link]
Polaków było więcej. Ilu? Nie wiem i to już nie nasz problem.
Co do samego meczu, spraw około-meczowych i kibiców mojej ukochanej Barcy to powiem tylko tyle: im dłużej kibicuje tym częściej zadaje sobie pytanie: co ja tutaj "ku***" robię?? Ale jak to mówią, miłość nie wybiera.
Kibice tej samej drużyny wyzywający siebie nawzajem i gwiżdżący na siebie to tutaj norma. Hymn klubu śpiewany łącznie ze 30 razy, repertuar odkąd jeżdżę na Barcę czyli już 6 lat cały czas taki sam nudny i niezmienny. Wielcy "chuligani" FCB? Już wiem dlaczego NISC tak bardzo z nich się śmieję i coraz bardziej utwierdzam w przekonaniu, że dominacja fanatyków Espanyolu w mieście Gaudiego to nie jego wymysł.
Pod samym stadionem "rynek" gadżetów i koników opanowany w 100% przez różnej maści "dzikich".
-
Espanyol nie dominuje ani tez nigdy nie dominował w Barcelonie. Pisze to jako kibicale też mieszkaniec Barcelony.
W Hiszpanii jest inna specyfika, trzeba to zrozumiec i już. Inaczej człowiek się męczy:)
W Hiszpanii jest inna specyfika, trzeba to zrozumiec i już. Inaczej człowiek się męczy:)
-
To może wytłumaczysz Nam wszystkim na czym to polega? To może wtedy zrozumiemy, i nie będziemy się męczyć? Ja rozmawiając z kibicem Sevilli (tak jak Ty mieszkającym w Barcelonie) dowiedziałem się, że to jednak Espanyol dominuje w Barcelonie pod każdym względem (oprócz kopania piłki na murawie
)

-
no tak, zaczelo sie heh,a myslalem ze "barcelonskie" tematy powoli sie zakonczyly czyli umarly smiercia naturalna ( kilka zagrzanych glow ze mna na czele do czegosie przyznalem
). Specyfika klimatu hiszpanskiego polega na przyklad na zajebistej polaryzacji pogladow czyli albo Franco albo Front Popular i czerwone gwiazdy...pare odstepstw od tego to lewaccy (tak tak) nacjonalisci z Baskonii,Katalonii,Galicji, Wysp Kanaryjskich itd itd...W Barcelonie obecnie klimat ciekawy z tego co wiem, Espanol przezywa prawdziwy boom z powodu otwarcia nowego stadionu na Cornelii( cudo ), - zobaczcie filmiki na youtube z meczu z Liverpoolem na otwarcie stadionu...Nie dzialaja natomiast juz na stadionie RCDE Brigadas Blanquazules ktorzy totalnie zeszli do podziemia i na przyklad organizuja gigi z pod szyldu "Blood&Honour Iberia". Co do Barcy to wiem na pewno ze Boixos mieli male esy ze swoimi mlodziezowkami ( BN to prawicowi katalonscy nacjonalisci a mlodzi to taka hiszpanska wersja FC Genua). W Barcelonie pozasportowo naprawde RCDE nie chowa sie po katach a wrecz przeciwnie...Z tego co wiem "sportowe" ekipy Espanolu, Realu,Gijon i innych prawicowych kibicow zawiazaly cos w rodzaju nieoficjalnego "sojuszu antyterrorystycznego" po ostatnich zamachach ETA na Majorce. Na pierwszy ogien maja pojsc znienawidzeni Innak Gorria czyli lewuny z Osasuny (ale sie zrymowalo) ktorzy za bardzo sie w Kastylii zaczeli wozic, takze Depor i Celta ma miec nie za ciekawie.....dzieje sie sporo w Hiszpanii , wiosenne pierwsze derby na Cornelii w Barcelonie szykuja sie ciekawie nie wiem tylko jak z biletami dla gosci czy po ubieglorocznych problemach na trybunach kluby sie dogadaja...Jeszcze co do specyfiki hiszpanskiej dla mnie po prostu bombowy jest ten caly muzyczno/skinowski klimat w roznych miejscach idziesz do knajpy a tam leci Decibelios a nie jakies durne ramtamtam, nawet swojskiego Janka Stuarta sobie w Hiszpanii otwarcie posluchasz w kuflotekach,zyc nie umierac,pozdro 

TYBET JEST SERBSKI
-
Masz racje nisc ale jesli chodzi o te czysto kibicowskie sprawy to jest tam tragedia. Młyny niektórych 1 ligowych zespołów liczą po kilkanascie do 100 osob, wyjątkiem może jest Espanyol, Atletico, Rayo, Sporting Gijon czy Real Madryt który także jak na taki stadion i podobno jedną z lepszych ekip w Hiszpanii jak na naszej warunki prezentuje 2 ligowy młyn. Nie mówiąc już o wyjazdach bo chyba z połowa druzyn to ma kibiców którzy pojadą gdzies w liczbie 50, albo wogole.
Młyn Realu w ostatnim meczu z Deportivo

Tutaj masz relacje kibiców Legii z meczów w Hiszpanii
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Mallorca cos prezentuje poza swoim podworkiem bo wiem ze jakis tam młynek u siebie tworzą. Tenerife ma podobno niezłych kibiców, którzy czesto jezdzą za swoją drużyną mimo że są z Wysp Kanaryjskich ( to prawie Afryka
)
Młyn Realu w ostatnim meczu z Deportivo

Tutaj masz relacje kibiców Legii z meczów w Hiszpanii
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Mallorca cos prezentuje poza swoim podworkiem bo wiem ze jakis tam młynek u siebie tworzą. Tenerife ma podobno niezłych kibiców, którzy czesto jezdzą za swoją drużyną mimo że są z Wysp Kanaryjskich ( to prawie Afryka

-
Kiedys chyba pytałem o scene kibicowską, ktos nawet wrzucał zdjecia z lat 90 to nawet fleki tam były
Jak ktos moglby opisac w skrocie jak wygląda tamtejszy klimat to prosiłbym
Chociaz Ci Ultras Sur jak patrzyłem to na tle tych azjatów z Bernabeu wyglądają dosyc konkretnie ... Dziary, maski KKK
[link]

[link]
-
moje informacje mowia tyle ze najwiekszy postep poczynili w ultrasce kibice z Huelvy,co do wyjazdow to absolutna tragedia....naprawde mozna policzyc na palcach jednej reki konkretne wyjazdy a nawet na derby czasem (poza Sevilla, Depor-Celta i moze baskijskimi derbami oraz meczami Las Palmas-Tenerife) jest to tragedia, po prostu nie ma tradycji wielkich wyjazdow i ch...Na Teneryfie (info pewne od goscia prowadzacego Rangers Pub na Lanzaroccie) "emerytowani" chuligani z Wysp prowadzacy rozne biznesy tamze albo po prostu jak wielu Brytyjczykow mieszkajacy tam strasznie sie udzielaja i sa widoczni na wyjazdach (duzo zawinietych na derbach ostatnio). Co do innych dziwnych spraw uwielbienie dla tradycyjnej historii kibicowania w UK jest czasami smieszne np. jedna z ekip mniejszego klubu nie poamietam juz jakiego nosi nazwe "Cockney Sherry Crew" cos jak rosyjskie wypaczenia "kaszual" albo slynni Lauta Hools z Plovdiv....Ale wystarczy przesledzic "Super Hincha" zeb ysie zorientowac ze klimaty Ultras zyja w Hiszpanii choc procentowo jesli chodzi o publike to jak juz stwiedzil Kiwa jako tako to moze gora do 5% publiki ( trzeba pamietac ze wielkie kartoniady na Realu czy Barcelonie to mozliwe dzieki temu ze karton podnosi kazda osoba obecna a nie ze grupy ultras licza po 40tysiecy ludzi...pozdro
TYBET JEST SERBSKI
-
Miłość do Barcy ??? Chyba do tych Skórokopów, bo nie sądze abys 'pokochał' klub gdyby od zawsze pałętał sie po nizszych ligach. Chyba niektórzy nie mają co robić z pieniędzmi skoro jadą za grubą kase zeby pooglądać piłkarzy, którzy i tak mają kibiców w d**** a atmosfera na takich meczach jest żenując. Ja od oglądania piłkarzy założyłem sobie Canal +, a żebym nie miał co robić z kasą to se pojechałbym na jakieś derby do Grimsby wąchać ryb.Sharif pisze:Co do samego meczu, spraw około-meczowych i kibiców mojej ukochanej Barcy to powiem tylko tyle: im dłużej kibicuje tym częściej zadaje sobie pytanie: co ja tutaj "ku***" robię?? Ale jak to mówią, miłość nie wybiera.
-
-
Arisowi sie wydaje ze są europejską Bocą J.
biały honor, biała duma, biały miś, biały nos
gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką
-
a to nie jest przypadkiem po prostu towarzyski mecz Aris-Boca z sierpnia? przeciez Boca byli na europejskim tournee , grali tez z Bayernem jesli sie nie myle....havamal pisze:Arisowi sie wydaje ze są europejską Bocą J.
TYBET JEST SERBSKI
-
dokładnie tak- stąd właśnie taka moja opinia.
-
Owszem, byli i grali, jednak Aris już od dawna porównuje się do La 12. Sami siebie nazywają europejskim Boca.
No Pasaran, krzyczeli komuniści
-
ok ok, to jak juz przy tym temacie, wiadomo dlaczego Boca grala akurat z Arisem? czyzby dzieki perswazji fanow Arisu?
TYBET JEST SERBSKI
-
dla mnie oprawa Arisu wypaśna
niby prosta, ale ilości robia wrażenie!

-
Nisc mój Przyjacielu
wiesc gminna niosła ze jeden z bardziej ułozonych ludzi w zarządzie Boca jest pół Grekiem a jednoczesnie fanem Yarisu 

-
poszukuje info o dwoch klubach Red Star Paris i Atromitos Ateny,ma ktos jakies cos o nich?pozdro
TYBET JEST SERBSKI
-
-
nisc pisze:poszukuje info o dwoch klubach Red Star Paris i Atromitos Ateny,ma ktos jakies cos o nich?pozdro
Tutaj masz kilka zdjec z oficjalnej strony
[link]
Poszukaj moze jest gdzies link do strony tworzonej przez kibicow.
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/
-
http://www.youtube.com/watch?v=vgo_YBRg ... re=related
.A myślałem, że w Szwajcarii nic się nie dzieje
Mógłby ktoś kumaty opisać czy dochodzi tam często do takich zdarzeń kto rządzi itp.
.A myślałem, że w Szwajcarii nic się nie dzieje

-
Np. wewnętrzny konflikt w FCZMiki18 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=vgo_YBRg ... re=related
.A myślałem, że w Szwajcarii nic się nie dziejeMógłby ktoś kumaty opisać czy dochodzi tam często do takich zdarzeń kto rządzi itp.
GOOD NIGHT left SIDE!
-
Wewnętrzny konflikt w FCZ masz opisany w czerwcowym TMK+.
-
dzieki Idraulico i Szczena UNS
dokopalem sie do fajnej wizytowki Atromitosu na Youtube,pozdro
http://www.youtube.com/watch?v=YfTp0lyBgS0

dokopalem sie do fajnej wizytowki Atromitosu na Youtube,pozdro
http://www.youtube.com/watch?v=YfTp0lyBgS0
TYBET JEST SERBSKI
-
Czy moze ktos wzucic gdzies skana z tego numeru??,a dokladnie artykulu o konflikcie w FCZ.Strobo pisze:Wewnętrzny konflikt w FCZ masz opisany w czerwcowym TMK+.
Ei Stadt... Ein Verein... I eusrä Stadt gitts nur ein Verein... Züüri ghört siit über hundert jahr am Fc Züri isch ja klaaar! Züüri alllez züri allez und mir singed bis zum Tod Züri allleeeez... Eine Stadt.....
-
Moze napisałbyś cos na temat tego konfliktu i ogolnie cos o tamtejszej scenie.rycho_FCZ pisze:Czy moze ktos wzucic gdzies skana z tego numeru??,a dokladnie artykulu o konflikcie w FCZ.Strobo pisze:Wewnętrzny konflikt w FCZ masz opisany w czerwcowym TMK+.
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/
-
Akurat niemam nikogo znajomego w tych obydwu grupach.Wiec konflikt znam pobieznie.Z Boys nieutozsamiam sie ze wzgledu na ich lewicowoanarchistyczne poglady.Natomiast z K4 ze wzgledu na to ze jestem obcokrajowcem.idraulico pisze:Moze napisałbyś cos na temat tego konfliktu i ogolnie cos o tamtejszej scenie.rycho_FCZ pisze:Czy moze ktos wzucic gdzies skana z tego numeru??,a dokladnie artykulu o konflikcie w FCZ.Strobo pisze:Wewnętrzny konflikt w FCZ masz opisany w czerwcowym TMK+.
Nienapisze nic wielkiego co by niebylo znane.
Glowne sily w CH to FC Basel i FC Zürich.Chociaz ostatnio bardzo daje o osbie znac YB Bern i FC Luzern.
Klimaty bardziej zblizone do niemieckich-Rodzinne wypady,kolezenskie spotkania.Kto ma dac sobie po pyskach ten sobie daje i wie kogo i gdzie szukac.
Ei Stadt... Ein Verein... I eusrä Stadt gitts nur ein Verein... Züüri ghört siit über hundert jahr am Fc Züri isch ja klaaar! Züüri alllez züri allez und mir singed bis zum Tod Züri allleeeez... Eine Stadt.....
-
Zdjęcia z meczu Rosja - Liechtenstein
[link]
[link]
[link]
[link]
-
Jak zacząłeś to mógłbyś coś więcej opisać są jakieś ustawki itpAkurat niemam nikogo znajomego w tych obydwu grupach.Wiec konflikt znam pobieznie.Z Boys nieutozsamiam sie ze wzgledu na ich lewicowoanarchistyczne poglady.Natomiast z K4 ze wzgledu na to ze jestem obcokrajowcem.
Nienapisze nic wielkiego co by niebylo znane.
Glowne sily w CH to FC Basel i FC Zürich.Chociaz ostatnio bardzo daje o osbie znac YB Bern i FC Luzern.
Klimaty bardziej zblizone do niemieckich-Rodzinne wypady,kolezenskie spotkania.Kto ma dac sobie po pyskach ten sobie daje i wie kogo i gdzie szukac.

-
Kiedyś widziałem stronkę gdzie było sporo zdjęć z grilli.
-
a to to fajne
[link]

[link]