Polonia Bytom sama się układa z Ruchem,więc nic nie powiedziała.analizator.pl pisze:iluminati pisze:Dodam od siebie (moja obserwacja) ze Lecha z Arką klimaty oziębiły sie nie po pamiętnym KKS&ŁKS na ML tylko było kilka dni wcześniej jak Ruch zawitał nad morze na mecz z Arką. Ruch kosa Lecha wpuszczona na sektory , potem fotki na promenadzie Widzewa Ruchu i Arki .., nie patrzcie tylko w jedną strone ze Lech z ŁKS coś ... To na tej samej zasadzie kiedyś Ruch kroił Widzew i było dobrze Katowice Lały sie z Zabrzem i tak w koło macieju ile to juz było akcji ze od kosy przez układ do zgody . A ile układów padło i nie było zgody.
To co miałaby Polonia Bytom powiedzieć ? ku*** normalne, ze jak jest lipa z wchodzeniem to mozna kogos wpuscic. Czy to, ze sie nie przepada za kibicami innego klubu to już swiadczy, ze nie mozna im pomóc, czy tez z nimi pogadac? Ogarnijcie sie co niektórzy. Rozumiem, ze sa takie kosy jak Bytom - Zabrze , Gdynia - Gdańsk, Craxa - Wisła, czy Łks - Widzew, ze to nie wypali, ale porownujac kose Arki z Ruchem i podane przeze mnie to stopień nienawisci jest calkowicie inny. Pewnie przy spotkaniu na trasie Ruchu i Arki bedzie spiecie, ale w wyjatkowych sytuacjach mozna sobie pomagac.
Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Andrzej Farmazon
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Kyli, wczesniej takie zgody też padały.
I nie mowie o przeszlsoci typu Wisła-Jaga, czy Jaga-Siarka.
Tylko typu Zawisza - Arka.
I nie mowie o przeszlsoci typu Wisła-Jaga, czy Jaga-Siarka.
Tylko typu Zawisza - Arka.
-
Lord of North
Bardzo trafne spostrzeżenie.Od siebie dodam,nas podkurwila obecność ŁKS na finale PP w międzyczasie.I tutaj dochodzimy do sedna konfliktu jakim jest rozbieżność priorytetów Lecha i Arki.Ostra(również w słowach:zaganiaRy,mecz Zagłębie-Ruch) rywalizacja między Lechem i Ruchem,a z drugiej strony porażki Lechii z Ruchem+RTS,które napewno jakoś wzbudzają naszą sympatię do tych drugich,niedawnych koalicjantów notabene Lecha.iluminati pisze:Dodam od siebie (moja obserwacja) ze Lecha z Arką klimaty oziębiły sie nie po pamiętnym KKS&ŁKS na ML tylko było kilka dni wcześniej jak Ruch zawitał nad morze na mecz z Arką. Ruch kosa Lecha wpuszczona na sektory , potem fotki na promenadzie Widzewa Ruchu i Arki .., nie patrzcie tylko w jedną strone ze Lech z ŁKS coś ... To na tej samej zasadzie kiedyś Ruch kroił Widzew i było dobrze Katowice Lały sie z Zabrzem i tak w koło macieju ile to juz było akcji ze od kosy przez układ do zgody . A ile układów padło i nie było zgody.
Ja mam tylko nadzieje,że zgoda przetrwa.
-
Lord of North
Acha, jeszcze co do zdjęć kogoś z Arki z Ruchem+RTS na bulwarze w Gdyni to jakiś farmazon.iluminati pisze:Dodam od siebie (moja obserwacja) ze Lecha z Arką klimaty oziębiły sie nie po pamiętnym KKS&ŁKS na ML tylko było kilka dni wcześniej jak Ruch zawitał nad morze na mecz z Arką. Ruch kosa Lecha wpuszczona na sektory , potem fotki na promenadzie Widzewa Ruchu i Arki .., nie patrzcie tylko w jedną strone ze Lech z ŁKS coś ... To na tej samej zasadzie kiedyś Ruch kroił Widzew i było dobrze Katowice Lały sie z Zabrzem i tak w koło macieju ile to juz było akcji ze od kosy przez układ do zgody . A ile układów padło i nie było zgody.
Jakoś nikt nie wspomina, że od dawna zgody to przede wszystkim wspólne interesy.
mówienie, że wspólne foty Arki R&W to farmaozn nie wie o czym pisze. Sam taką fotę widziałem. owszem były to jednostki Arki, ale jednak.
Dobre układy z Widzewem trochę mniej z Ruchem na pewno nie podziałały ocieplająco na Lecha, który od jakiegoś czasu wiaodmo jak na nich reaguje. A ostatni mecz w gdyni i potraktowanie kibiców Lecha chyba przelała gorycz tym razem w Poznaniu.
Mówienie o winie Lecha że sie układa z ŁKSem a gdy tym samym dobrze samemu się żyje z kosą Lecha to szukanie dziury w całym.
Dziwne jest więc obwinianie tylko jednej ze stron. Wina prawie zawsze lezy po obu stronach. Tylko trzeba się do tego przyznać.
mówienie, że wspólne foty Arki R&W to farmaozn nie wie o czym pisze. Sam taką fotę widziałem. owszem były to jednostki Arki, ale jednak.
Dobre układy z Widzewem trochę mniej z Ruchem na pewno nie podziałały ocieplająco na Lecha, który od jakiegoś czasu wiaodmo jak na nich reaguje. A ostatni mecz w gdyni i potraktowanie kibiców Lecha chyba przelała gorycz tym razem w Poznaniu.
Mówienie o winie Lecha że sie układa z ŁKSem a gdy tym samym dobrze samemu się żyje z kosą Lecha to szukanie dziury w całym.
Dziwne jest więc obwinianie tylko jednej ze stron. Wina prawie zawsze lezy po obu stronach. Tylko trzeba się do tego przyznać.
Panowie trochę zimnej wody na głowy.... Poczekajmy wszyscy na oficjalne stanowisko Lecha i Arki .... Wiem że to jest forum dyskusyjne ale nikt z szanujących się kiboli obydwóch ekip nie będzie roztrząsał ich sprawy na forum ogólnopolskim... Pożyjemy zobaczymy ...czasy się zmieniają - nowe zgody i układy się zawiera ... stare umierają ...Po prostu życie.....
-
Andrzej Farmazon
Absolutnie nie chodziło mi o układ typu ŁKS-KKS,tylko właśnie o dogadywanie się w sprawie o nieagresję obu grup.I to nie tylko podczas spotkan Polonii przy Cichej.
No dziwne nie ? ALe najdziwniejsze jest to, że w sprawach ŁKS-Lech, Arka - Lech najwięcej do powiedzenia mają osoby nie związane wogóle z tematem(np. Ty!).DemonHKS pisze:mam pytanie do kogos z LKSu bo widze ze siedza cicho jak mysz pod miotla (KKS zabronil sie wypowiadac?)
Już dużo razy było mówione, że Cracovia nie lubi jak się na nich mówi Craxa. I gdyby moderatorzy sami przestrzegali regulamin to już by Cię nie było
Mnie to śmieszy, że wypominacie wrzuty Lecha na ŁKS, a zapominacie, że Łodzianie na Lecha też wrzucali...
adi77 pisze:Panowie trochę zimnej wody na głowy.... Poczekajmy wszyscy na oficjalne stanowisko Lecha i Arki .... Wiem że to jest forum dyskusyjne ale nikt z szanujących się kiboli obydwóch ekip nie będzie roztrząsał ich sprawy na forum ogólnopolskim... Pożyjemy zobaczymy ...czasy się zmieniają - nowe zgody i układy się zawiera ... stare umierają ...Po prostu życie.....
I tu się z kolegą w 100% zgadzam!
Pozdro!
-
Stopa Mnie Boli
ku*** Panowie to jest forum i każdy tu po prostu pisze swoje subiektywne zdanie na swój temat. Ostatnio wielka moda jest na oficjalne info a jeżeli ktoś napisze co o tym myśli to sie mu zarzuca, że to go nie dotyczy i że nie powinien sie wpierdalać. Od tego jest forum żeby pisać. Czepiacie się ludzi za to, że piszą o sprawach kibicowskich, o tym że to już nie to co kiedyś i o zachowaniu Lecha. ku*** czy wy wiecie co to jest czyjaś prywatna opinia ? Chyba nie.
Oczywiście każdy może wyrazić swoje zdanie na różnego typu sprawy ale niestety większość wpisów z ostatnich dni dotyczących Lecha trąci histerią nie mówiąc już o kompletnej nieznajomości obecnie panujących klimatów. Proponuję wykorzystać ostatnie dni wakacji i naładować akumulatory do szkoły a nie wtrącać się w życie dorosłych.
-
Fighting Dragon Tokyo
Ile lat trwała zgoda Piast Gliwice - Polonia Bytom?
Oraz kiedy powstała zgoda Unia Tarnów - Wisła Kraków?
-
BobSwagger
Fighting Dragon Tokyo pisze:Ile lat trwała zgoda Piast Gliwice - Polonia Bytom?
Piast - Polonia - Odra to była swego czasu niezła triada, mam jeszcze stare ziny, ale nie wiem ile to trwało. A Unia - Wisła to był układ, który kilka lat temu naturalnie przerodził się w zgodę
A jak tam zgoda Wisły ze Śląskiem? 
odnosnie Lecha ukladajacego sie z Widzewem nie tak dawno a obecnie z Łks...hmmm.....juz to przerabiano-luty 95 - turniej kibicow w Gdyni Lech zrywa z Baltykiem, aby w listopadzie zaprosic Arke na mecz z Legia w Poznaniu a juw w rok pozniej miec z Arka oficjalna zgode.....historia lubi sie powtarzac?pozdro
bardzo dobrze dzięki że pytaszAktive pisze:A jak tam zgoda Wisły ze Śląskiem?
-
De puta madre
Zgoda Piasta z Polonią zaczęła się chyba w 2000 (nie jestem do końca pewny roku),a ostatecznie zakończyła się w listopadzie 2005Fighting Dragon Tokyo pisze:Ile lat trwała zgoda Piast Gliwice - Polonia Bytom?
Pytanie Kujawiak Włocławek nadal jest FC Elany Toruńskiej ?
Kujawiak już chyba nie istnieje ale z tego co wiem to są osoby które jeżdżą z Włocławka na mecze Elanyiluminati pisze:Pytanie Kujawiak Włocławek nadal jest FC Elany Toruńskiej ?
Kujawiak jako klub nie istnieje, ale ostatnio w Grudziądzu na meczu Olimpia-Elana wisiała ich flaga.
http://i32.tinypic.com/2ry3prc.jpg
http://i32.tinypic.com/2ry3prc.jpg
-
Mietek Haliniok
Czy Gorzyce zostały FC Stalówki po ostatnim wzieciu auta w jasyr ??
-
Jurand ze Spychowa
Przed chwila Lech pozdrawia Arke w Brugii 
Jak wyglądają relacje na liniach:
Ruch Chorzów - Schalke
GKS Katowice - Dynamo Dresden
Arka Gdynia - ŁKS Łódź
Dynamo Dresden - Sparta Praga
Wisła Płock - Wisłoka Dębica
Ruch Chorzów - Schalke
Arka Gdynia - ŁKS Łódź
mimo byłej zgody Wisły z Górnikiem nic na tej linii się nie działoozyrys pisze:Jak wyglądają relacje na liniach:
-
De puta madre
Z tego co wiem, to kontakty na tej linii zostały zamrożone właśnie z tego powodu, zeozyrys pisze: GKS Katowice - Dynamo Dresden
Dynamo wąchało się z Spartą, która z kolei jest główną kosą Banika. GKS wybrał kontynuację zgody z Banikiem kosztem zerwania kontaktów z Dynamem.
Jeśli coś pokręciłem, to niech ktoś z GieKSy sprostuje, bo sam jestem ciekaw jak to było
-
EAP
Dynamo Dresden nic nie łączy ze Spartą Praga !ozyrys pisze:Jak wyglądają relacje na liniach:
Ruch Chorzów - Schalke
Arka Gdynia - ŁKS Łódź
GKS Katowice - Dynamo Dresden nie ma ukladu ani zgody
bardzo dobre kontakty i tyle.
-
warchol1910Radom
jaki jest stosunek kibicow Lecha do kibicow Warty ?
-
che fujara
- Moderator
a gdzie tu jest coś o relacji Warty z Lechem? Piszą tylko o wspomaganiu Kszoków na wyjeździe w Poznaniu
-
Czeresniowa2
Poczytaj dalsze strony. Zaskakująco ostro o Warcie
Czyli "uczeń przerósł mistrza" ?art_ pisze:20-30 lat temu w Łodzi i województwie takim Lechem był ŁKS a Wartą WidzewWrocław i Poznań uczą się na łódzkich doświadczeniach.
Nie porównujcie Warty do Widzewa, kiedy Widzew robił mistrza Polski i grał w europejskich pucharach - stadion wtedy był pełny. Nie ta skala.
Heh nt otatnich układów wiekszosc sie dziwi, pamietam poczatek lat 90tych i i dwa ciekawe mecze z udziałem Pogoni. 1 w trojmiescie gdzie Arka zrobiła uklad z Lechia na jeden mecz z Pogonią jak równiez na slasku gdzie spotkały sie 4 ekipy na stadionie Ruchu. Gieksa zasiadła w sektorach Ruchu a Górnik pod sektorem Pogoni 
wiec to co sie dzieje dzisiaj to zaden ewenement.
wiec to co sie dzieje dzisiaj to zaden ewenement.
to bylo wczesniej ok 90 roku
Leniwiec, to mecz Polska-Szwecja chyba 1991 jesli sie nie myle
Tyle , że był to stadion ŁKSu , i działo sie to w latach 80-tych kiedy ruch kibicowski wyglądał zupełnie inaczej niż dzisiaj.JSC pisze:Nie porównujcie Warty do Widzewa, kiedy Widzew robił mistrza Polski i grał w europejskich pucharach - stadion wtedy był pełny. Nie ta skala.
A Warta ma tyle wspólnego z ŁKSem , ze jest tradycyjnym klubem miejskim jak Polonia , my i Cracovia
dno - jasne że ruch kibicowski wyglądał wtedy inaczej, ale to stwarzało podwaliny do ruchu kibicowskiego który zaczął się tworzyć w latach 90. Takie sukcesy na pewno nakręciły wtedy część ludzi żeby przychodzili na stadion i oni i ich dzieci chodzą do dzisiaj. Na Wartę chodzą dosłownie jednostki.
Wielu tutaj widzę boli że Lech jest w pewnych sportach niepokonany, myślę że jakby odpuścili jedną walkę to część ludzi na tym forum ustabilizowałoby to ciśnienie
Wielu tutaj widzę boli że Lech jest w pewnych sportach niepokonany, myślę że jakby odpuścili jedną walkę to część ludzi na tym forum ustabilizowałoby to ciśnienie
-
mapa_fizyczna_polski
z calym szacunkiem, ale o ile sie nie myle pilka nozna to tylko jedna z sekcji sportowych klubu o nazwie ŁKS. biarac pod uwage wszystkie sekcje Widzew nie moze sie nawet rownac z drugim łodzkim klubem(ŁKS).
no chyba, ze mowimy o samej pilce to ok, faktycznie RTS jest bardziej utytulowany.
o ilosci kibicow rowniez nie ma sie co wypowiadac, bo jesli Widzew rzadzi badz poprostu jest liczny w kazym miescie w Polsce to jasno z tego wychodzi(np poprzez frekwencje), ze wiecej jest ŁKSu. ale to moze tylko "zludzenie optyczne" ktore spowodowali sami Widzewiacy - wystarczy zapytac o miejscowosc, ktora ciezko znalezc na mapie, trudno zlokalizowac ja poprzez gps a juz za chwile uslyszymy odpowiedz, ze rzadzi tam WIdzew badz poprostu maja tam dobrze zorganizowany fc. niemozliwe jest aby calkowicie rzadzic Lodzia, a dodatkowo wladac setka miast w Polsce.
nie wiem po co wszyscy pisza o tym ukladzie, skoro sami zainteresowani zupelnie olewaja ten temat na tymze forum ? probujecie sami sie dowartosciowac ?
zalosne jest pisanie "Lech jest zalosna ekipa", na razie nikt tego niepotrafil uargumentowac. a juz zupelnie smieszy mnie pisanie o kompleksach tej ekipy wzgledem Legii - mysle, ze conajmniej dwa razy Lech piesciami pokazal co o tym sadzi.
a tak na zasadzie ciekawostki, bo przegladajac temat wielu wadzilo sie o to - zgoda GKS/KSG zostala przybita znacznie wczesniej niz mial miejsce mecz GKSu w Szczecinie.
no chyba, ze mowimy o samej pilce to ok, faktycznie RTS jest bardziej utytulowany.
o ilosci kibicow rowniez nie ma sie co wypowiadac, bo jesli Widzew rzadzi badz poprostu jest liczny w kazym miescie w Polsce to jasno z tego wychodzi(np poprzez frekwencje), ze wiecej jest ŁKSu. ale to moze tylko "zludzenie optyczne" ktore spowodowali sami Widzewiacy - wystarczy zapytac o miejscowosc, ktora ciezko znalezc na mapie, trudno zlokalizowac ja poprzez gps a juz za chwile uslyszymy odpowiedz, ze rzadzi tam WIdzew badz poprostu maja tam dobrze zorganizowany fc. niemozliwe jest aby calkowicie rzadzic Lodzia, a dodatkowo wladac setka miast w Polsce.
nie wiem po co wszyscy pisza o tym ukladzie, skoro sami zainteresowani zupelnie olewaja ten temat na tymze forum ? probujecie sami sie dowartosciowac ?
zalosne jest pisanie "Lech jest zalosna ekipa", na razie nikt tego niepotrafil uargumentowac. a juz zupelnie smieszy mnie pisanie o kompleksach tej ekipy wzgledem Legii - mysle, ze conajmniej dwa razy Lech piesciami pokazal co o tym sadzi.
a tak na zasadzie ciekawostki, bo przegladajac temat wielu wadzilo sie o to - zgoda GKS/KSG zostala przybita znacznie wczesniej niz mial miejsce mecz GKSu w Szczecinie.
jak juz o zgodzie KSG&GKS wspomniales to czy prawda jest ze rezygnacja z prowadzenia dopingu przez bardzo zasluzone postaci dla Gornika ma cos w zwiazku z przybiciem tej zgody?moze byc prv pzdr
-
rodrigocarbone
Kiedys te ekipy byly najpopularniejsze w swoich miastach. Nie jest tajemnica, ze przez wiele lat w Polsce byla komuna, podczas, ktorej wladza niszczyla wszystko, co polskie. Dzieki temu wybily sie kluby, na ktore komunisci patrzyli laskawym okiem. Ot, cala tajemnica... Mistrzostwa mozna zdobywac, ale historii nie zmieni sie nigdycwaniak z PKSu pisze:Zastanawiające, że miejskość to główny argument wszystkich ekip, które są tymi drugimi w mieście. Jeśli chodzi o sukcesy klubu i ilość kibiców.