Kibice w UK

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
Wiesiu Wojnar

Re: Kibice w UK

Post autor: Wiesiu Wojnar »

kiedys gadalem z kibicm Millwall to smial sie ze w Londynie jest wiecej kibicow ManUtd. niz w samym Manchesterze
iparts.pl
ax88

Post autor: ax88 »

Hutnik_Pany pisze:Co do Charltonu to dziwna sprawa z ich ruchem kibicowskim. Pare dni temu we wtorek na trzecioligowe derby do Leyton Orient pojechalo ich 5 tysiecy. Z kolei kilka lat temu w Premiership na inne londynskie mecze derbowe jezdzili w gora 2 tysiace.
Na meczu z Leyton było ich 3,119. Wydaje mi sie ze w nizszych ligach dostaje sie wiecej biletów bo stadiony się nie zapełniają, dlatego kibice gosci mogą dostac wielką pule. Charlton jak na angielskie warunki nigdy nie był jakis dobry w te klocki, srednio jezdzi ich po 6 stówek, ale frekwencja u siebie utrzymuje się na poziomie 15 tys., wiec moim zdaniem niezły wynik jak na ilosc tylu lepszych klubów w Londynie. Na Millwall chodzi o połowe mniej, ale Ci lepiej jeżdżą na wyjazdy, chociaż pewnie mają więcej fc w Anglii.

Dzisiaj
WHU - Tottenham
Fulham - Chelsea
Czesto w Anglii kibice gosci chodzą obok siebie bez zadnych zgrzytów, a jak sytuacja sie ma w takich meczach jak te powyzej ???
D

Post autor: D »

Nie wiem czy dobrze widzialem ale na Liverpool : Stoke na trybunach transparent solidarnosci
Hincha

Post autor: Hincha »

D pisze:Nie wiem czy dobrze widzialem ale na Liverpool : Stoke na trybunach transparent solidarnosci
Tak dobrze widziales , sprawa juz tutaj byla opisana. poszukaj w temacie.
Wiesiu Wojnar

przyznac sie, kto idzie w srode na Upton Park ?
kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako »

Na forum polskich kibiców West Hamu jest gosc który był wczoraj na meczu ze Spurs i jutro idzie na Millwall. Mecz jest jutro nie w srode
kiwa jako tako

ax88

West Ham - Millwall 1 : 1. Zapraszamy do Millwall :twisted:

Obrazek
Wiesiu Wojnar

jest dogrywka, przed meczem cos sie dzialo bo mowili na BBC
ax88

Cos mi sie porąbało z FA Cup :mrgreen: Tutaj powtórek sie nie gra :mrgreen: wiec mecz trwa i jest dogrywka
Chino XL

Post autor: Chino XL »

Tutaj link, angielski, bo na polskich stronach nic nie ma.

http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... match.html
ScoobyDoo

Post autor: ScoobyDoo »

BBC: "2155: West Ham lead 2-1 against Millwall. Jack Collison's cross hits the defender's hand and Junior Stanislas slots in the penalty. The fans flood onto the pitch again - and the players are off. Horrible, horrible scenes at Upton Park. Play is suspended."
ax88

Ja znalazlem taki wpis na jednym z angielskich for :twisted:
Great stuff. Would love a return to the eighties with war on the terraces every other week.

Obrazek
kiwa jako tako

Jak bedzie torrent to se na DVD nagram :P
Holba

Post autor: Holba »

Adam 1946
Kontakt:

Post autor: Adam 1946 »

Silver

Post autor: Silver »

http://westhampoland.com/?nid=1813

Tu też macie jakąś relację kibica polskiego.
hmm

Post autor: hmm »

Silver

Post autor: Silver »

spacerowicz pisze:
Silver pisze:http://westhampoland.com/?nid=1813

Tu też macie jakąś relację kibica polskiego.
rzeczywiście, wyczerpująca relacja hehe:
W komentarzach.
kiwa jako tako

Pod stadionem i na stadionie
http://www.youtube.com/watch?v=PvEedjL8dwY
Dozywotnie bany czekają wielu jak nic. Nie widziałem jeszcze zeby ktos w Anglii biegał w kominiarce po stadionie ...
Tutaj inne fotki i filmiki
http://riotonline.com/blog/2009/08/whu- ... -told-you/
ax88

Podejrzewam, że duza czesc widzow tego meczu pojawiła się tutaj od święta, bo poprostu nie stać już ich na chodzenie na kazdy mecz jak kiedyś.

Wczoraj na meczu Arsenal - Celtic żenująca postawa kibiców Arsenalu, nawet komentujący mecz Bożydar Iwanow powiedział, że pierwszy raz spotkał się z takim czyms na angielskich boiskach, że kibice nie dopingują i na innych boiskach jak Old Trafford, Anfield jest wg. niego duzo lepiej, wiec jesli na Old Trafford jest duzo lepiej a tam czasy super dopingu tez dawno mineły to naprawde musi byc zenada. Celtic za to do konca dobry doping.

http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... sfera.html

Popatrzcie tylko na te filmiki
komix

Post autor: komix »

ax88,
zgadza sie i nie jestem zdziwiony, kibice w UK (zdecydowana wiekszosc karneciarzy) nie spiewa u siebie na meczach, sam sie dziwie jaka cisza panuje np na celtic park na meczach ligowych. Arsenal grajac wczesniej mecz na celtic park, ladnie dopingowal praktycznie przez wiekszosc spotkania, a kibice celticu sporadycznie cos tam krzykneli. Procz you'll never walk alone odspiewane przez caly stadion na poczatku 1 czesci spotkania jak i na poczatku 2, na stadionie panowala cisza. Podsumowujac, kibice na wyspach spiewaja tylko na meczach wyjazdowych.
Mr.P

Post autor: Mr.P »

Mam prosbę do kibiców mieszkających w Londynie. Jeśli znacie to wypiszcie nazwy sklepów z tanią odzieżą typu Lonsdale, fred perry, umbro itd. I napiszcie jak możecie gdzie one się mniej więcej znajdują.
Jadę we wrześniu na tydzień i chciałbym sobie kupić kilka fajnych rzeczy
obserwator pls

Post autor: obserwator pls »

polecam sklepy z sieci http://www.sportsdirect.com/ caly czas maja jakies promocje, koszulki od 5 funtow :)
autentyk

Post autor: autentyk »

Nawiążę kontakt z kibicami z okolic Brighton. Mecz w barze, wymiana poglądów itp. To rzadne ogloszenie matrymonialne więc bez głupich odpowiedzi.. Poprostu szukam kogoś do kogo można gębe otworzyć na kibicowskie tematy. Jak coś to PW.
Wiesiu Wojnar

Mr.P pisze:Mam prosbę do kibiców mieszkających w Londynie. Jeśli znacie to wypiszcie nazwy sklepów z tanią odzieżą typu Lonsdale, fred perry, umbro itd. I napiszcie jak możecie gdzie one się mniej więcej znajdują.
Jadę we wrześniu na tydzień i chciałbym sobie kupić kilka fajnych rzeczy
siema kolego, postaram ci sie troche przyblizyc sytuacje
pierwszy duzy sklep z taka odzieza znajdziesz na duzym shopingu Brent Cross, to zaraz kolo drogi A406 (N. Circural), nastepny praktycznie taki sam niedaleko, na podobnie duzym shopingu Harrow on The Hill, fajny sklep sportowy i duzy wybor tego czego szukasz, kolejny to juz w centrum dokladnie na przeciwko stacji metra Tottenham court Road, ostatnio bylem duze wyprzedarze, poprostu pozbywaja sie towaru, pewnie przed nowa kolekcja, jak juz tam jestes mozesz isc wzdłuż Oxford Street tam tez jest jeden z tych sklepow, nie sugeruj sie ze to centrum, bo ceny sa praktycznie takie same wszedzie, ktos tam pisal wyzej ze 20 funow za koszulke, hmm no za ta cene to ja kupilem szesc koszulek i jestem zajebiscie z nich zadowolony, bo koszulki w tej samej cenie z Polskiego Harrodsa (Primark), po pierwszym praniu nadaja sie do wyjebania, no i jest jeszcze jeden JD kolo stacji Wembley Park, dokladnie kolo Mc Donalda, ale tam drogawo, ale za to duzooo fajnych oldshoolowych dresikow do wyboru. Nie jestem pewny ale chyba powinno cos byc jeszcze w tym zajebiscie wielkim otwartym w tamtym roku Westfieldzie, to kolo drogi A40(stacja metra Shepherd Bush).
To tyle co wiem, pewnie jest tego wiecej, ale ja ci napisalem o tych co bylem i o tych co wiem. pozdro
ax88

Zna ktoś jakąś stronke gdzie mozna zobaczyc frekwencje, jakies fotki ze stadionow w latach 70, 80 w Anglii. I jak wtedy wyglądały liczby wyjazdowe ... Bo ja znalazłem takie ujecie sektora gosci.
Derby County na Chelsea w latach 80 :P
Obrazek
To ten mecz i pociąg z kibicami Derby ale nie rozumiem co oni gadają :mrgreen: Tak mi sie zdaje ze to Derby
http://www.youtube.com/watch?v=SOW_zAJjd0k

Teraz w tym samym sektorze usiadło by pewnie z 2000 kibicow.... Czemu właściwie Ultras nie przeniknęło nigdy do Wysp Brytyjskich ??? To chyba jedyny taki kraj gdzie nie ma ekip Ultras ( nie licząc Crystal Palace, York i innych :P ). Jak ktoś wie cos na te tematy to niech pisze badz rzuca linkami, bo mnie właśnie interesuje wszystko co związane z angielskim futbolem w starym wydaniu.
http://www.youtube.com/watch?v=0Aj5D5WL1QM
http://www.youtube.com/watch?v=fgw4SnLCHQ0
http://www.youtube.com/watch?v=EEJ6Xe7_LOs
Wiesiu Wojnar

co o filmikow z dawnych czasow, krążył tu kiedys fajny flmik z wyjazdu bodajże Southampton, jak na trybunie urządzili sobie zjezdzalnie na błocie, i jeden po drugim jezdzili na d**** w dół trybuny
rado

Post autor: rado »

noonelikesus pisze: (jak dla mnie zdecydownia to najlepszy mecz na wyspach).
W mediach szaleja. SKY caly czas pokazuje zamieszki w telewizji, w kazdej gazecie pelno zdjec. Napewno wiele osob odczuje to wszystko. Beda dozywotnie zakazy stadionowe i duze kary finansowe a pewnie troche osob zalapie sie tez na odsiadke. Tu nie maja litosci za takie zachowanie. Zwlaszcza ze staraja sie o organizacje Mistrzostw.
Ps. W najblizszy wtorek inne derby Londynu Barnet-Millwall to juz nie to samo ale ciekawostka jest to ze Millwall w calej swojej historii nigdy nie gral z tym klubem.

Pozdrawiam
możesz podać jakieś linki?

Pozdrawiam
kiwa jako tako

Wiesiu to Sunderland taczał sie w Wigan
http://www.youtube.com/watch?v=xhKBw67u2oU
fajne czasy mieli chłopaki :lol:
kiwa jako tako

nisc

Post autor: nisc »

pamietaj tylko ze Arry Redknapp jest kibolem WHU od urodzenia i wszystkie te wypowiedzi powinny byc cytowane w tym kontekscie...swoja droga fajne losowanie nastepnej rundy Carling Cup, wsrod najciekawszych meczykow definitywnie Villa-Cardiff.pozdro
noonelikesus

Post autor: noonelikesus »

Barnet - Millwall (55) - 01.09.2009

Kolejny wyjazd na Millwall. Kolejne derby Londynu tym razem a polnocy. Klubik malenki na codzien kibicujacy Arsenalowi. Nas okolo 750 osob. Miejscowych to moze 200-300 :) nuda i porazka. Millwall raczej odpuszcza sobie ten puchar. Jedyny pozytyw to to ze kolejny stadion w Anglii z Millwall zaliczny.

Pozdrawiam
szczena_uns
Kontakt:

Post autor: szczena_uns »

Coś dla tych którzy niewybierają się na Słowenię a mieszkają w południowej Walii i Anglii
Trener nowo powstałej reprezenatcji Polski do lat 23 (U-23) Stefan Majewski na mecz z Walią powołał 16 zawodników. Mecz, poprzedzony zgrupowaniem w Warszawie (3.09-7.09), odbędzie się 8 września 2009 r., o godz. 19.30 w Richmond Park Carmarthen w Walii.
bluenatyk

Post autor: bluenatyk »

eldus pisze:
citizen pisze:
eldus pisze:Ktoś wie kiedy będzie: "Congratulations, you have just met the ICF", miała byś w czerwcu, a jeszcze nie ma ?

http://www.amazon.co.uk/Congratulations ... 24-1354876

????
Chodziło mi o sektorgosci.com
już jest dostepna
"Hoolifan" dobrze sie czytało - ta o IFC podobno lepsza... zobaczymy
nisc

Post autor: nisc »

"Congratulations..." byla pierwsza kibicowska ksiazka w UK jaka przeczytalem czyta sie ja rzeczywiscie dobrze, z jedna poprawka ze opowiada ona w duzym stopniu ta sama historie co film "Cass" moze nieco rozszerzona, mamy wiec sporo watkow muzycznych "Remember the spirit of'69 :P " duzo o tym jak zmienial sie wyglad i charakter ekip kibicowskich w Londynie, ale przede wszystkim jest to jednak ksiazka z cyklu "WHU-nikt nam nigdy nie wj......nigdy nie uciekalismy" i tu traci Romkiem Zielinskim......ale czyta sie fajnie,pozdro
kiwa jako tako

Jakieś z tych książek były przekładane na polski czy wszystkie są po angielsku ?
ODPOWIEDZ