EuroInfo
-
-
Re: EuroInfo
ja bylem ostatnio na tym calym Wembley Cup, akurat trafil mi sie sektor Celticu, i takie dwie rzeczy ktore przykuly moja uwage, pierwsze to pomimo iz jestem juz pare lat w Anglii i wiadomo ze wiecej rozumiem niz rozmawiam po angielsku ale ku*** serio nie potrafilem zrozumiec ani jednego slowa, siedzieli akurat za mna i wszystko bylo slychac i nie dalem rady, bez kitu ani jedno slowo, a drugie to zadziwia mnie to ze na 8.000-10.000 kibcow Celticu ktorzy tam byli nie zauwazylem tzn nie bylo ani jednej flagi Szkockiej, za to na kazdym kroku lecialy fotki w barwach Irlandii, praktycznie co druga grupka z flaga Iroli, cos tam mi sie obilo o uszy czemu tak jest, ale jak by ktos mogl to moze ktos wytlumaczyc czemu tak?
-
przybijam sie pod to,tez zawsze mnie to intrygowalo
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007
nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów
-
to temat rzeka a bezstronnie nie dam rady tego opisac, sa dwie strony medalu, no ale coz jak juz wspomnialem ni mo casu
pozdro

TYBET JEST SERBSKI
-
ooo kolego przykozaczyles teraz troche, a liczylem na Ciebie ...
-
Nic nie zrozumiałeś bo szkoci gadają ciężkim do zrozumienia angielskim i podobno polacy ich uczą angielskiego
http://www.youtube.com/watch?v=eqbwktZlEIw
Jakiś chav z Celtów tam sie przewija. Chociaz w Szkocji na dresiarzy jakos inaczej sie mowi

http://www.youtube.com/watch?v=eqbwktZlEIw

Jakiś chav z Celtów tam sie przewija. Chociaz w Szkocji na dresiarzy jakos inaczej sie mowi

-
- Moderator
To wszystko zależy od regionu.Np w Aberdeen często jest używany gaelic(szkocki język,który bardzo się różni od angielskiego).Tutaj to są dopiero przypadki.Zupełnie inaczej mówi się w Glasgow.Najśmieszniejsze,że czasem jedni drugich nie rozumieją.kiwa jako tako pisze:Nic nie zrozumiałeś bo szkoci gadają ciężkim do zrozumienia angielskim i podobno polacy ich uczą angielskiego![]()
Swoją drogą na meczach Rangersów z kolei prędzej spotkasz brytyjską flagę niż Szkocji.

-
klub założony przez irlandzkiego księdza dla irlandzkich emigrantów ma mieć szkocką flagę? bez sensu.
political correct polskich stadionów- wszyscy kochamy Legię
-
c*** z tymi angielskimi akcentami podbijam moje pytanie.Stary14 pisze:Mógłby ktoś opisać Wiedeń pod względem kibicowskim? Jaki jest tam podział sił Rapidu i Austrii?
GOOD NIGHT left SIDE!
-
moze i c*** z tymi angielskimi akcentami ale to zaprawde dosc
zabawne jak podchodzi jeden angol do drugiego pytajac sie np
gdzie tu jest taka i taka ulica czy taki i taki sklep a ten za h*** go nie rozumie
bylem swiadkiem jak 2 kolesi sie poklocilo i prawie doszlo do bojki
i takie kwiatki [de bus is kuming]
zabawne jak podchodzi jeden angol do drugiego pytajac sie np
gdzie tu jest taka i taka ulica czy taki i taki sklep a ten za h*** go nie rozumie
bylem swiadkiem jak 2 kolesi sie poklocilo i prawie doszlo do bojki

i takie kwiatki [de bus is kuming]
pro Fide Rege et Lege
-
Bo szkoci spiewaja
Nisc a Ty spiewasz czy mowisz po angielsku

Nisc a Ty spiewasz czy mowisz po angielsku

-
Przejrzyj temat kolego.Stary14 pisze:c*** z tymi angielskimi akcentami podbijam moje pytanie.Stary14 pisze:Mógłby ktoś opisać Wiedeń pod względem kibicowskim? Jaki jest tam podział sił Rapidu i Austrii?
http://slowfoot.pl/
-
Troche ciężko jest przeczytać 78 stron tematu. Wiesz na której stronie jest opisany Wiedeń?Inter pisze:Przejrzyj temat kolego.Stary14 pisze:c*** z tymi angielskimi akcentami podbijam moje pytanie.Stary14 pisze:Mógłby ktoś opisać Wiedeń pod względem kibicowskim? Jaki jest tam podział sił Rapidu i Austrii?
GOOD NIGHT left SIDE!
-
wracajac do akcentu w Aberdeen nie mowia po galicku ten jezyk przetrwal tylk ow zachodnich Highlands i na wyspach, a mowi nim moze z 60 tys glownie farmerow starszego pokolenia. ale fakt na wyspach co do "angielskiego" to bym sie klocil bo ze szkolnym angielskim ten uzytkowy ma tyle wspolnego co ja z ROI
. tak wiec w Glasgow "glasgwegian" czyli popularny wofling powoduje ze za ch....nie da sie nic zrozumiec,ale odbiegamy od tematu...pozdro

TYBET JEST SERBSKI
-
Czemu odbiegamy. To całkiem ciekawe 

-
proponuje zalozyc temat "jezyk angielski - jego gwary odmiany i dialekty"
pro Fide Rege et Lege
-
kwestie angielsko-szkocko-irlandzkie przenieść do kibice w uk, a tu o reszcie
co do Wiednia przewaga Rapidu, a Austria nie lubiana w całej Austrii
co do Wiednia przewaga Rapidu, a Austria nie lubiana w całej Austrii
-

[link]
Linki umieszczane prze zemnie wymagają odświeżenie, jeżeli nie wchodzą to znaczy że jest przeciążenie serwera i trzeba spróbować później
RUCH & WIDZEW
Linki umieszczane prze zemnie wymagają odświeżenie, jeżeli nie wchodzą to znaczy że jest przeciążenie serwera i trzeba spróbować później
RUCH & WIDZEW
-
Ciekawy artykuł o kibicach z Petersburga
[link]
[link]
FOTOFANTICS.EU NA FACEBOOK'U ! !
POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

-
[link]
Flaga Anderlechtu Bruksela w rękach ŁKSu Łomża
[link]
[link]
Flaga Anderlechtu Bruksela w rękach ŁKSu Łomża
[link]
[link]
-
No to standardowe pytanie, bo sprawa ciekawa. Gdzie ŁKS zdobył tą flagę? Jak? Dlaczego? Co robił ŁKS w Belgii/Co robił Anderlecht w Łomży? itp. itd
Z góry dzięki za odpowiedz.

-
Zapewne Anderlecht wybrał się na ustawkę do Łomży i przegrał flagę 

-
Kilku chłopaków od nas zwiedzało stadion Anderlechtu będąc na wakacjach. Zobaczyli typów co coś z torby wyciągają na trybunie i okazało się, że to flaga.Na spontanie wjechali i tak to została zdobyta. Całkowity przypadek 

Łomżyński Klub Sportowy
-
Hehe, no tak akcja na pewno na plus
Hmm, czy teraz już większość zachodnich ekip śpiewa pod utwór Mad - The Concert? Oglądam ligę angielską na C+, słychać, oglądam skróty z angielskiej, słychać również na innych stadionach, oglądam skróty z francuskiej, tam też na którymś z meczu można było usłyszeć tą przyśpiewkę... Aż dziwne, że jeszcze w Polsce jej chyba nie ma (przynajmniej ja jeszcze jej nie słyszałem na naszych stadionach)

Hmm, czy teraz już większość zachodnich ekip śpiewa pod utwór Mad - The Concert? Oglądam ligę angielską na C+, słychać, oglądam skróty z angielskiej, słychać również na innych stadionach, oglądam skróty z francuskiej, tam też na którymś z meczu można było usłyszeć tą przyśpiewkę... Aż dziwne, że jeszcze w Polsce jej chyba nie ma (przynajmniej ja jeszcze jej nie słyszałem na naszych stadionach)
-
A słyszałeś o White Stripes?SnikerS pisze:Hehe, no tak akcja na pewno na plus![]()
http://www.youtube.com/watch?v=6j7huh5Egew
TAG!!!

-
Nie...
Fajne, no ale The Concert lepsze. Jako, że to jeden z moich ulubionych utworów, więc od razu te przyśpiewki skojarzyły mi się właśnie z tym tytułem, nie wiedziałem, że to jakaś podróbka/remix innego.

-
http://www.youtube.com/watch?v=EQKrJCFc ... ayer_embed
CSKA Kiev in red vs Dinamo kiev. in this weekend
in kiev was 2 games Dynamo vs Arsenal
CSKA vs Obolon.
CSKA Kiev in red vs Dinamo kiev. in this weekend
in kiev was 2 games Dynamo vs Arsenal
CSKA vs Obolon.
-
-
O Norwegii co nieco wiem. Nie ma tam jako takich ekip chuliganskich, jest tam wszystko nastawione na Ultras. Wyjatkiem sa: Valerenga, Lyn Oslo i Brann Bergen. Jednak o jakies konkretne zadymy tam ciezko. Z relacji miedzyklubowymi, wiem tyle, ze Molde ma kose z Rosenborgiem, a Brann Bergen jest znienawidzony przez cala Norwegie. Brann promuje haslo ze swojego regionu: "Nie jestem z Norwegii, jestem z Bergen." Taki norweski Ruch
Na stadionach duzo najebanych ludzi, ogolnie piknik, chociaz grupy ultras potrafia czasem zrobic niezla oprawe.

-
Kaszuby pisze:O Norwegii co nieco wiem. Nie ma tam jako takich ekip chuliganskich, jest tam wszystko nastawione na Ultras. Wyjatkiem sa: Valerenga, Lyn Oslo i Brann Bergen. Jednak o jakies konkretne zadymy tam ciezko. Z relacji miedzyklubowymi, wiem tyle, ze Molde ma kose z Rosenborgiem, a Brann Bergen jest znienawidzony przez cala Norwegie. Brann promuje haslo ze swojego regionu: "Nie jestem z Norwegii, jestem z Bergen." Taki norweski RuchNa stadionach duzo najebanych ludzi, ogolnie piknik, chociaz grupy ultras potrafia czasem zrobic niezla oprawe.
na derbach Goeteborga w kwietniu spotkalem 2 kolesi z Engi ktorzy przyjechali na zaproszenie Gardakvarnen, zajebiste typku twierdzace w dodatku ze Szecja jest taniaKaszuby pisze:O Norwegii co nieco wiem. Nie ma tam jako takich ekip chuliganskich, jest tam wszystko nastawione na Ultras. Wyjatkiem sa: Valerenga, Lyn Oslo i Brann Bergen. Jednak o jakies konkretne zadymy tam ciezko. Z relacji miedzyklubowymi, wiem tyle, ze Molde ma kose z Rosenborgiem, a Brann Bergen jest znienawidzony przez cala Norwegie. Brann promuje haslo ze swojego regionu: "Nie jestem z Norwegii, jestem z Bergen." Taki norweski RuchNa stadionach duzo najebanych ludzi, ogolnie piknik, chociaz grupy ultras potrafia czasem zrobic niezla oprawe.

TYBET JEST SERBSKI
-
Wiesz o tym Nordic Power coś więcej? Jakie niemieckie ekipy miały by tam działać?
-
-
DziekiKaszuby pisze:O Norwegii co nieco wiem. Nie ma tam jako takich ekip chuliganskich, jest tam wszystko nastawione na Ultras. Wyjatkiem sa: Valerenga, Lyn Oslo i Brann Bergen. Jednak o jakies konkretne zadymy tam ciezko. Z relacji miedzyklubowymi, wiem tyle, ze Molde ma kose z Rosenborgiem, a Brann Bergen jest znienawidzony przez cala Norwegie. Brann promuje haslo ze swojego regionu: "Nie jestem z Norwegii, jestem z Bergen." Taki norweski RuchNa stadionach duzo najebanych ludzi, ogolnie piknik, chociaz grupy ultras potrafia czasem zrobic niezla oprawe.

GOOD NIGHT left SIDE!
-
Jak możesz to pw.nisc pisze:niestety nie jest to temat na otwartym forum....
GOOD NIGHT left SIDE!
-
a sytuacja w Belgii jak się przedstawia?
-
-
Today in Sofia was figth.
CSKA Sofia vs Dynamo Moscow 15 vs 15/ after 1 minute win Dynamo.
In Sofia was game europen league
CSKA Sofia vs Dynamo Moscow 15 vs 15/ after 1 minute win Dynamo.
In Sofia was game europen league
-
Zdaje się że ciekawie dzisiaj w Bukareszcie na Dinamo-Slovan, mecz przerwany i niedokończony
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
-
A Anderlecht w ogóle wie, jaka ekipa zdobyła ich flagę?MisUszatek pisze:Kilku chłopaków od nas zwiedzało stadion Anderlechtu będąc na wakacjach. Zobaczyli typów co coś z torby wyciągają na trybunie i okazało się, że to flaga.Na spontanie wjechali i tak to została zdobyta. Całkowity przypadek
-
Dinamo Bukareszt - FC Slovan Liberec [Czechy] 20 sierpnia, 19:45
mecz przerwany w 88. minucie przy stanie 0-2 - kibice gospodarzy wtargnęli na murawę
źródło: 90minut.pl
mecz przerwany w 88. minucie przy stanie 0-2 - kibice gospodarzy wtargnęli na murawę
źródło: 90minut.pl