wampirek pisze:ale sektorze gości w Radzionkowie gdy byłem na meczu z ROW-em to przy wchodzeniu uśmiech do aparatu z dowodem w ręku więc jak widać nie zawsze jest tak samo pewnie zależy od meczu (no i faktu czy kibice gości czy gospodarzy)
A co to za nowość ?
Praktycznie na każdym wyjeździe większość ekip ma takie atrakcje.
Wychodząc ze stadionu tunelem pod sektorem gości, w oddali na boiskach co są z tyłu zaparkowany autokar, a obok niego kilkadziesiąt osób, prawdopodobnie w asyście kasków ( było ciemno) Nie mniej domniemywam, że to było KSZO.
Górni jednak stworzył markę i teraz będzie od tego odcinał kupony niezaleznie czy będzie grał z Ruchem, czy z Dolcanem, będzie walczył o mistrza, czy będzie grał o utrzymanie w A-klasie. Czapy ze łbów...
Nas w Zabrzu70osob.przez awarie autokaru i glupote psow przez ktorych nadrobilismy 30minut drogi dotarlismy pod stadion na min przed koncem meczu.na sektor gosci juz niewchodzimy.PILKA NOZNA DLA KIBICOW
bkc pisze:dobra liczba Gornika u siebie (chociaz 1 mecz i takiej frekwencji wypadalo sie spodziewac)
Jakos wiekszosc osob mowila/pisala, ze to sie ma u nas zmienic po spadku. Poza tym byl to poniedzialek, wakacje, rywal z calym szacunkiem dla KSZO sredni... wiec nie wiem, czy wiekszosc osob spodziewala sie ze na Roosevelta bedzie komplet.
Saporter pisze:Kluczbork powinni sobie zrobic flage " SUKCES FANS " ...
Równie dobrze możesz rzucać sarkastyczne komentarze, że słońce znowu wstało, bo obydwa zjawiska są jak najbardziej naturalne. Przeszła przez to większość ekip w Polsce. Klasę MKS pokaże jeśli w wypadku gorszych wyników w sezonie czy też spadku na koniec sezonu zatrzyma u siebie ten narybek. Mają czas na to, aby chwilowa fascynacja tych wszystkich nowych kibiców zamieniła się w trwałe przywiązanie do własnych barw. Jeśli się im nie uda to wtedy podpiszę się pod takim komentarzem a teraz mogę im tylko po cichu ... "kibicować" aby się rozwijali. Dołączyłeś w styczniu tego roku, więc zapewne nie pamiętasz jak 2-3 lata temu pytaliśmy się siebie czy tam w ogóle jakiś ruch kibicowski się rozwija (poza meczami z Rakowem, gdzie była spinka). Sam jestem ciekaw w jaką stronę ta mieszanina kibiców min. Odry Opole i Śląska Wrocław pójdzie. W małym gronie łatwiej zatrzeć animozje, w dużym bezład tłumu może ogarnąć silna osobowość lub grupa animująca. Ciekaw jestem z kim się zwiążą a z kim poróżnią najbardziej na kibicowskim szlaku.
MKS Kluczbork na chwilę obecną coraz lepiej sobie radzi. Dla mnie na początku też ekipa "tymczasowa" jednak ich wyjazd do Szczecina w bodajże 110 osób wywarł na mnie wrażenie i szacunek do nich. Teraz młyn normalnie po 200-300 osób, który nie jedna ekipa może pozazdrościć. Kiedyś się podobnie śmiałem z Podbeskidzia a teraz czapka z głów. W Jastrzębiu ponad 400 osób i teraz w Nowym Sączu 200 osób. Ciszy, że polskie podwórko kibicowskie się szybko rozwija tam gdzie są nowe ekipy. Kiedyś Szczakowianka Jaworzno też nie wiadomo co, jednak jeździli na wyjazdy i młyn liczący 300 osób. Później ich PZPN wyjebał, jednak po dzień dzisiejszy ekipa jest uformowana w około 80-100 wiernych kibiców i jakoś trwają mimo, że grają w niskiej klasie rozgrywkowej.
piknik.knet pisze:o co chodzi w Zabrzu ? dlaczego podczas skandowania przez Torcide....gieksa gieksa ...większość stadionu mocno gwizdało !
Na którym sektorze byłeś, że słyszałeś gwizdy większości stadionu? Pytam poważnie.
TVP SPORT
No to odpowiadam, że na stadionie poszło pare słyszalnych gwizdów z krytej lub przyległych jej sektorów, ale jak Ty oceniłeś, że to większość stadionu to nie wiem, może mylne wrażenie w telewizji. A wiadomo, że jak jest kilkanaście tysięcy kibiców, to znajdzie się ktoś przeciwny, lub po prostu nie wiedzący o co chodzi z pozdrawianiem Gieksy, ale nie martw się zgoda się nie rozpada
Fighting Dragon Tokyo pisze:Kiedyś Szczakowianka Jaworzno też nie wiadomo co, jednak jeździli na wyjazdy i młyn liczący 300 osób. Później ich PZPN wyjebał, jednak po dzień dzisiejszy ekipa jest uformowana w około 80-100 wiernych kibiców i jakoś trwają mimo, że grają w niskiej klasie rozgrywkowej.
Akurat Szczakowianka to przykład profanacji ruchu kibicowskiego.