I liga - sezon 2009/2010
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Ultrasik1964
Re: I liga - sezon 2009/2010
Górnik gra bez publiczności jeden mecz.[/quote]
Kara odroczona
Mecz Górnika z KSZO Ostrowiec najprawdopodobniej będą mogli obejrzeć kibice zabrzan. Przypomnijmy, że po wtargnięciu grupy kibiców na murawę po ostatnim meczu sezonu z Polonią Warszawa, zapadła decyzja o rozegraniu jednego meczu ligowego przy zamkniętych trybunach. Ostatecznie wczoraj do klubu przyszła informacja o zawieszeniu wykonalności kary. Wszystko będzie jasne 29 lipca, kiedy zbierze się trybunał związkowy, ale jest wielce prawdopodobne, że stadion będzie otwarty dla kibiców.
źródło: Sport
Kara odroczona
Mecz Górnika z KSZO Ostrowiec najprawdopodobniej będą mogli obejrzeć kibice zabrzan. Przypomnijmy, że po wtargnięciu grupy kibiców na murawę po ostatnim meczu sezonu z Polonią Warszawa, zapadła decyzja o rozegraniu jednego meczu ligowego przy zamkniętych trybunach. Ostatecznie wczoraj do klubu przyszła informacja o zawieszeniu wykonalności kary. Wszystko będzie jasne 29 lipca, kiedy zbierze się trybunał związkowy, ale jest wielce prawdopodobne, że stadion będzie otwarty dla kibiców.
źródło: Sport
-
Ultrasik1964
Poniedziałki z Górnikiem
Polski Związek Piłki Nożnej ustalił terminy dwóch pierwszych kolejek I ligi. Górnik oba mecze rozegra w... poniedziałki: 3 sierpnia z KSZO w Zabrzu, natomiast 10 sierpnia w Płocku z Wisłą. Oba spotkania transmitowane będą przez stację TVP Sport.
1. kolejka - 3 sierpnia 2009 (poniedziałek):
Górnik Zabrze - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski (godz. 19:15).
2. kolejka - 10 sierpnia (poniedziałek):
Wisła Płock - Górnik Zabrze (19:15).
Polski Związek Piłki Nożnej ustalił terminy dwóch pierwszych kolejek I ligi. Górnik oba mecze rozegra w... poniedziałki: 3 sierpnia z KSZO w Zabrzu, natomiast 10 sierpnia w Płocku z Wisłą. Oba spotkania transmitowane będą przez stację TVP Sport.
1. kolejka - 3 sierpnia 2009 (poniedziałek):
Górnik Zabrze - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski (godz. 19:15).
2. kolejka - 10 sierpnia (poniedziałek):
Wisła Płock - Górnik Zabrze (19:15).
Czy sprawy "Cracovia lub ŁKS" oraz "GKS Jastrzębie lub Motor Lublin" są wyjaśnione ? Mianowicie patrząc na 90minut.pl widzę Cracovię w Estraklasie, ŁKS i GKS J. w 1 lidze, a Motor w 2 lidze. Czy to już tak zostanie ?
zakładając że jednak w pierwszej lidze zagrają Motor i Cracovia to już mamy jeden szlagier a do tego Stal-Cracovia jak dla mnie te 2 mecze są najlepsze,patrząc na historie spotkań
Sprawa GKS-u Jastrzębie jutro tj. 21.07.09r.
Ponoć ma być licencja !
Ponoć ma być licencja !
-
Czeresniowa2
A nie sądzisz ze granie z Wisłą Legią czy Lechem wymaga jednak troche więcej wysiłku i umiejętności niż z Dolcanem Ząbki czy Flotą Świnoujście?Dokładnie. Jeżeli już coś to w miejsce ŁKS powinna wejść kolejna drużyna z I ligi a nie na krzywy ryj utrzymywać się spadkowicz.
Miejski Klub Sportowy Kluczbork poinformował, że PZPN przychylił się do prośby klubu i nie bedzie aktualnie przyjmował grup kibiców gości. Na Stadionie Miejskim w Kluczborku trwają prace remontowe.
Stowarzyszenie Kibiców Pogoni Szczecin „Portowcy” wysłało dziś do gorzowskiego klubu prośbę o udostępnienie kibicom Pogoni 4 800 miejsc na stadionie podczas meczu rozgrywanego 8 sierpnia br. pomiędzy GKP Gorzów i Pogonią Szczecin, tj. całej puli biletów dystrybuowanych na te zawody. Prośbę tę Stowarzyszenie motywuje faktem olbrzymiego zainteresowania tym spotkaniem w szeregach fanów Dumy Pomorza.
-
Czeresniowa2
Ja rozumiem że to jest demonstracja siły ze strony Pogoni a nie ich realne oczekiwania? Bo równie dobrze mogliby poprosić o zagranie meczu w Szczecinie.4 800 miejsc
P.S. To jest moje prywatne zdanie i nie traktujcie go jako wypowiedzi w imieniu kibiców Stilonu bo nie jestem do tego upoważniony
Widocznie kolego takie jest ciśnienie na ten mecz i tyle. Pamietaj, że dla Pogoni kazdy wyjazd to minimum kilkanascie godzin w pociagu, a co za tym idzie, wyjazd do bliskiego Gorzowa pociąga za sobą liczną rzeszę kibiców.
Jestem pewny, że wiele osób zarówno w Szczecinie jak i w Gorzowie wyczekiwało tego meczu latami, łącznie ze mna.
Zobaczymy jaka będzie odpowiedź, wtedy będziemy dyskutować. Pozdrawiam.
Jestem pewny, że wiele osób zarówno w Szczecinie jak i w Gorzowie wyczekiwało tego meczu latami, łącznie ze mna.
Zobaczymy jaka będzie odpowiedź, wtedy będziemy dyskutować. Pozdrawiam.
Opdowiedz pewnie będzie negatywna nie sądze zeby gorzowscy działacze sie sprzedali 
Ale tak czy siak będzie dobrze ile biletów by nam nie przyznali i tak bedzie Nas dużo
Ale tak czy siak będzie dobrze ile biletów by nam nie przyznali i tak bedzie Nas dużo
ale chyba sami nie liczycie na to ze tyle biletow dostaniecie?? fajnie by bylo jakbyscie w takiej liczbie pojechali ale stadion w Gorzowie jest jaki jest i to bedzie sporym ograniczeniem - bo ile on moze pomiescic ludzi?? czy to jest te 4800 wspomniane wczesniej??.
Tak to jest cała pojemność gorzowskiego stadionu. Tak jak pisałem wczesniej Stilon zasiadzie w sektorze gości najwyzej
Ciśnienie jest na ten wyjazd, będzie dobrze
Ciśnienie jest na ten wyjazd, będzie dobrze
-
Czeresniowa2
Pogratulować kolego poczucia humoru.leniwiec pisze:Tak jak pisałem wczesniej Stilon zasiadzie w sektorze gości najwyzej
Na nasz stadion oficjalnie może wejsc 5 tysięcy ludzi, ale realna pojemność to 7-8
ty to sie w ogóle tutaj nie odzywaj.pozyjemy zobaczymy jak bedzie narazie nie ma co piany bic 
-
fanatyk zupek chinskich
leniwiec pisze: Tak jak pisałem wczesniej Stilon zasiadzie w sektorze gości najwyzej![]()
Oj kolezko chyba Cie poniosloni to bardzo
Dzisiaj Motor Lublin otrzymał licencję na występy w pierwszej lidze. Komisja do spraw licencji Polskiego Związku Piłki Nożnej będzie jednak uważnie śledzić sytuację lubelskiego klubu, jeżeli chodzi o sprawy finansowe i infrastrukturę.
4800 paprykarzy . tylu nawet z dziwkami ( dodają kolorytu na wyjazdach , co ) w Szczecinie nie ma.Dadzą mniej to akcja że "chcieliśmy 4800 nie dali".Typowe "wyżesz srasz, niż dupe masz"leniwiec pisze:Stowarzyszenie Kibiców Pogoni Szczecin „Portowcy” wysłało dziś do gorzowskiego klubu prośbę o udostępnienie kibicom Pogoni 4 800 miejsc na stadionie podczas meczu rozgrywanego 8 sierpnia br. pomiędzy GKP Gorzów i Pogonią Szczecin, tj. całej puli biletów dystrybuowanych na te zawody. Prośbę tę Stowarzyszenie motywuje faktem olbrzymiego zainteresowania tym spotkaniem w szeregach fanów Dumy Pomorza.
-
Fighting Dragon Tokyo
Stadion Stilonu mieści około 7000-8000 miejsc, więc dla mnie zamawianie prawie 5000 biletów jest śmieszne i na pokaz. Leniwiec skąd nagle taki wzrost formy? Nic do Szczecina nie mam, ale czemu akurat 4800 biletów?
-
King_Artur_1908y
Kolejka 12 - 30 września-środa
Pogoń Szczecin - Łódzki KS
Flota Świnoujście - Widzew Łódź
4800 tyle oficjalnie moze wejsc.a takie zainteresowanie nie musi wcale oznaczać nagły wzrost formy.to nasz najblizszy wyjazd w 1 lidze, godzinka drogi, środek lata w sam raz na taki wyjazd transportem kołowym, i przeciwnik hmm w sumie dość ciekawyFighting Dragon Tokyo pisze:Stadion Stilonu mieści około 7000-8000 miejsc, więc dla mnie zamawianie prawie 5000 biletów jest śmieszne i na pokaz. Leniwiec skąd nagle taki wzrost formy? Nic do Szczecina nie mam, ale czemu akurat 4800 biletów?
Działacze Stilonu wkońcu mają okazję nie dołożyć do organizacji meczu
czy skorzystają wątpliwe.
-
Czeresniowa2
Podejrzewam że PZPN układał ten terminarz z myślą że sprawa ŁKSu zostanie rozpatrzona pozytywnie. Zresztą miejsce Widzewa też może się zmienić.King_Artur_1908y pisze:Kolejka 12 - 30 września-środa
Leniwiec nie ośmieszaj się, prowokować też trzeba umieć. Bez odbioru
Nie rozumiem zdziwienia PROŚBĄ o 4.800 biletów. Jest to na zasadzie, "a nóż się uda"
a jak wiadomo, w Polsce wszystko jest mozliwe
Poprostu jest bardzo duzo chętnych na ten wyjazd, atrakcyjny rywal i przede wszystkim, co dla nas niestety normą nie jest baardzo bliski wyjazd - jak juz ktoś wspomniał ok godzina drogi.
Skoro stadion mieści ok 8 tysięcy to widownia 50 / 50 jest bardzo realna, choćby z tego względu aby uniknąć niepotrzebnych spięć ludzi którzy przybędą do Gorzowa a nie bedą mogli wejść na stadion. Jak to może sie skończyć chyba każdy dobrze wie. Jestem pewny, że prócz osób z biletami pojedzie bardzo duża grupa osób "na wkręta"
Poprostu jest bardzo duzo chętnych na ten wyjazd, atrakcyjny rywal i przede wszystkim, co dla nas niestety normą nie jest baardzo bliski wyjazd - jak juz ktoś wspomniał ok godzina drogi.
Skoro stadion mieści ok 8 tysięcy to widownia 50 / 50 jest bardzo realna, choćby z tego względu aby uniknąć niepotrzebnych spięć ludzi którzy przybędą do Gorzowa a nie bedą mogli wejść na stadion. Jak to może sie skończyć chyba każdy dobrze wie. Jestem pewny, że prócz osób z biletami pojedzie bardzo duża grupa osób "na wkręta"
a mnie osobiście to śmieszy. nie wiem po co ta spinka. nawet jeśli zarząd by wam dał te bilety to choćbyście łapanki po wioskach sobie urządzili i tak nie uzbieracie 5 koła ludu. chyba, że działacie psychologicznie na zasadzie 'poprosimy o 4800, odmówią ale może dadzą więcej niż 700'
do zobaczenia 8 sierpnia
-
Czeresniowa2
To wcale nie jest głupie, przecież Roman Dmowski podczas konferencji w Wersalu na dzień dobry postulował aby Polska obejmowała tereny aż po Mołdawie, dobrze wiedząć że to nierealne, ale wskakując na bardzo wysoki pułap negocjacjiStilonFan pisze: 'poprosimy o 4800, odmówią ale może dadzą więcej niż 700'![]()
(chociaż ciekawość podpowiada czy granatowo-bordowi podobne żądania wysuną w związku z kolejnym wyjazdem po Gorzowie, a konkretnie do Świnoujścia, no ale zostawmy to narazie)
nie wykosztują się na Gorzów i w Świnoujściu zaliczą zero (no może kilku turystów incognito). Za to do Nowego Sącz podwoją pule z Gorzowa.
Serio
Serio
Kolega z siatkarskiego Stilonu troszke sie zagalopował porównując wyjazd na Stilon do wyjazdu na Flotę.
Jak juz wcześnej pisałem. Bardzo wielu kibiców w Szczecinie czekało LATAMI na ten mecz. Zreszta w Gorzowie pewnie jest tak samo. Tak więc nie ma sie co tutaj dziwić takiej a nie innej prośbie. W tym przypadku pula 50/50 była by bardzo uczciwa i 4 tysiące wcale nie jest nie możliwe, choć oczywiście wszystko zweryfikuje zarząd Stilonu Gorzów.
Tyle w tym temacie.
Dobra ostatni post w tym temacie.
Co was tak boli to ze próbujemy ogarnąć sobie jak największa ilość biletów ?co w tym złego ? i najlepsze jest to że najwiecej do powiedzenia ma jakis siatkarski Stilon czy chłopaczyna z kijkiem...
Ja wiem że nigdy nie pojedziecie w takiej liczbie i ogólnie mocno się jaracie taką liczbą biletów ale zostawcie to dla siebie a nie płaczecie na forum Pogoń taka i owaka ble ble ble...czy wykorzystalibyśmy czy nie tą ilość biletów to Nasza tylko i wyłącznie sprawa.
Zagranie medialno - marketingowe Stowarzyszeniu wyszło zajebiście i o to chodziło niech boli oj boli że Pogoń wraca!
To też jest sygnał dla działaczy Stilonu że żadne ograniczenia w tym spotkaniu nie wchodzą w rachubę! Już kilkakrotnie Próbowali ograniczyc ilośc biletów dla Nas.Popytajcie w Barlinku, Kołobrzegu czy Sławnie jak na tym wyszli!
Z biletami czy bez i tak będzie Nas sporo. My robimy swoje wy płaczecie na forum i to nas rózni
.
Do zobaczenia 8 sierpnia
Co was tak boli to ze próbujemy ogarnąć sobie jak największa ilość biletów ?co w tym złego ? i najlepsze jest to że najwiecej do powiedzenia ma jakis siatkarski Stilon czy chłopaczyna z kijkiem...
Ja wiem że nigdy nie pojedziecie w takiej liczbie i ogólnie mocno się jaracie taką liczbą biletów ale zostawcie to dla siebie a nie płaczecie na forum Pogoń taka i owaka ble ble ble...czy wykorzystalibyśmy czy nie tą ilość biletów to Nasza tylko i wyłącznie sprawa.
Zagranie medialno - marketingowe Stowarzyszeniu wyszło zajebiście i o to chodziło niech boli oj boli że Pogoń wraca!
To też jest sygnał dla działaczy Stilonu że żadne ograniczenia w tym spotkaniu nie wchodzą w rachubę! Już kilkakrotnie Próbowali ograniczyc ilośc biletów dla Nas.Popytajcie w Barlinku, Kołobrzegu czy Sławnie jak na tym wyszli!
Z biletami czy bez i tak będzie Nas sporo. My robimy swoje wy płaczecie na forum i to nas rózni
Do zobaczenia 8 sierpnia
Eno.... to wspólny wyjazd sie szykuje...King_Artur_1908y pisze:Kolejka 12 - 30 września-środa
Ciekawe czy chlopaki z Łodzi zamówią wspólnego "specjala"
i żeby miał ring w środkowym wagonie !
Sandecja Nowy Sącz - Podbeskidzie Bielsko Biała 1:1 (2 sierpnia 2009)
http://fotovideo.eev.pl/viewtopic.php?p=58#58
22 osoby z Czarnych na tym meczu.
http://fotovideo.eev.pl/viewtopic.php?p=58#58
22 osoby z Czarnych na tym meczu.
SANDECJA NOWY SĄCZ - MKS Kluczbork 4:0
http://fotovideo.eev.pl/viewtopic.php?p=65#65
Od nas 5 osób plus 2 panny.
Dzięki za po meczową gościnę.
A i dla zainteresowanych dziś do Strachociny na swój mecz się nie wybieramy
http://fotovideo.eev.pl/viewtopic.php?p=65#65
Od nas 5 osób plus 2 panny.