Moda Na Sprzęt
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Moda Na Sprzęt
Jestes tego pewny co napisales o spotkaniu Arki z Lechia??
Wystarczy że ja jestem pewny.
A co do tematu powiem tylko tyle że każdy z derbowych rywali ma swój dym i dopóki tu (przykład Trójmiasta) nie żyjesz i w tym nie uczestniczysz to nie zrozumiesz...chociaż nie lubie takiego zachowania i sam tak nie robie (czyt. sprzet)
A co do tematu powiem tylko tyle że każdy z derbowych rywali ma swój dym i dopóki tu (przykład Trójmiasta) nie żyjesz i w tym nie uczestniczysz to nie zrozumiesz...chociaż nie lubie takiego zachowania i sam tak nie robie (czyt. sprzet)
Powrót GKS-u Tychy z Pogoni. Atak Gieksa+KSG+siekiery+rakietnice+.....według mnie to jest strach przed dostaniem wpierdolu gdy się atakuje inną ekipę.
zastanawiam sie czy rozmowa na ten temat na tym, ogolnodostepnym forum zdrowia ma jakikolwiek sens. Trzeba miec nadzieje,ze niektore ekipy sie ogarna ...Kilka stron napinki, do niczego dobrego nie doprowadzi, a roznego rodzaju wynalazki beda miały pożywke...
ty Marynarz wez zmien ta czapke z podpisu z laski swojej
-
tylko prawda
Trochę na wyrost ten artykuł.
Kraków - Wisła, Cracovia - wiadomo nie od dziś, że honor jest im obcy, tak więc nie nowość. Są olewani przez całą Polskę i niech tak dalej będzie.
Lechia - a czy oni pierwszy raz ze sprzętem biegali? Już niejedna ekipa się przekonała, że Lechia chwyta za sprzęt. Arkę jakoś rozgrzeszam bo na przestrzeni ostatnich lat jakoś nie słychać, żeby walczyli ze sprzętem poza trójmiastem.
Akcje z żabolami - raz ze sprzetem (Tychy), raz nie (Piast), ale już z ekipami spoza ślaska gołe łapy, wiec nie jest to ekipa "sprzetowa" jak wyzej wyminione.
Reszta (nie licząc derbowych miast) nie sięga za sprzęt, więc aż tak źle nie jest. W ostatnim czasie mieliśmy w cholere awantur bez sprzętu, bez zbędnego katowania. W pojawieniu się sprzętu na szerszą skalę jakoś nie wierzę.
Kraków - Wisła, Cracovia - wiadomo nie od dziś, że honor jest im obcy, tak więc nie nowość. Są olewani przez całą Polskę i niech tak dalej będzie.
Lechia - a czy oni pierwszy raz ze sprzętem biegali? Już niejedna ekipa się przekonała, że Lechia chwyta za sprzęt. Arkę jakoś rozgrzeszam bo na przestrzeni ostatnich lat jakoś nie słychać, żeby walczyli ze sprzętem poza trójmiastem.
Akcje z żabolami - raz ze sprzetem (Tychy), raz nie (Piast), ale już z ekipami spoza ślaska gołe łapy, wiec nie jest to ekipa "sprzetowa" jak wyzej wyminione.
Reszta (nie licząc derbowych miast) nie sięga za sprzęt, więc aż tak źle nie jest. W ostatnim czasie mieliśmy w cholere awantur bez sprzętu, bez zbędnego katowania. W pojawieniu się sprzętu na szerszą skalę jakoś nie wierzę.
dorian87 pisze:Powrót GKS-u Tychy z Pogoni. Atak Gieksa+KSG+siekiery+rakietnice+.....według mnie to jest strach przed dostaniem wpierdolu gdy się atakuje inną ekipę.
Z jednej strony masz tu racje co do tego używania sprzętu ale z drugiej strony... czasem jest się zmuszonym do użycia "czegoś" we własnej obronie...
-
chorazy.torpeda
Co Autor tematu proponuje z tym zrobić? Jest to temat czysto informacyjny bo nie łapie
? Nic nowego nie napisałeś Marynarzu
No i ta górna półka i Piast Gliwice ehh
ciąć temat bo nie będzie z tego nic wiecej jak tylko kilka stron napinki...
Może ktoś napisać coś więcej na temat tego starcia Arki i Lechii ?
moim zdaniem to uzywajac sprzetu zbaczamy pewnej drogi,przecierz o sile grupy nie stanowia lancuchy,noze,czy brechy!Przecierz w tym wszystkim nie chodzi zeby sie pozabijac,znowu musi ktos zginac zeby co po nie ktorzy sie ogarneli!Tak jak ktos napisal wczesniej ekipy uzywajace sprzetu poprostu boja sie porazki,bo jak mozna to inaczej zinterpretowac?Co do miast derbowych to nie jest to regola ze uzywa sie tam sprzetu,jakos w Lodzi pakt antysprzetowy trwa.
Nikczemny napisałeś wszystko co powienieś , mysle ze można zamknac temat
Post autora tego tematu prawie jak skopiowany z gazety wyborczej, czy faktu.
Oby za tydzień nie ukazały się wpisy z tego forum w jednej z tych gazet.
Oby za tydzień nie ukazały się wpisy z tego forum w jednej z tych gazet.
W III lidze.NNBB pisze:A kiedy to słyszałeś, żeby Lechia poza trójmiastem walczyła ze sprzętem?
Temat nie na obecny skład tego forum.
-
Malowany_Ptak
Na górnym śląsku jest już jazda na całego. I żadne pakty antysprzętowe w miastach typu Ruda Śląska czy Piekary nic nie dają. Jedni to potępiają, innym to ratuje głowę.
malo istotne jest to czy to dzieje sie na Sląsku czy Pomorzu czy w Krakowie,jezeli stajesz przed gosciem ktory ma gołe rece a ty trzymasz noż to nie widze tu zadnego usprawiedliwienia ze to inny klimat itp.nikt idac na zadyme nie mysli o tym ze moze stracic zycie, co najwyzej kilka zębow.
temat mocno napinkowy -lecz mam pytanie nie mające nic wspólnego z napinką .Zastanawia mnie czy kibice krakowskich klubów maja gdzieś konfrontacje z fanami z poza Grodu Kraka?Nie pamietam aby organizowali akcje na jakieś ekipy np.z GŚ a przecież odległość jest malutka bo tak naprawde do Sosnowca to ok.80km i podobnie już potem do reszty miast podobnie .Znam wiele klubów które szukaja sobie wroga w odleglości o wiele większej niż 100 km. Nie chodzi mi tu o spięcia np.fc ale o akcje głównych ekip z krakowskich (dwóch) klubów ,myśle że słabym argumentem będzie odpowiedż że mają dosyć roboty na własnym podwórku bo w takim razie kluby z Łodzi lub GŚ również nie robili by nic. Nie jest też chyba faktem że oni bawią sie tylko na ostro i nie chcą w to mieszać reszy Polski bo przecież nie jednego fana z poza Krakowa juz oprawili.
Powtarzam pytanie z czystej ciekawosci i nie mam na celu nikogo urazić więc wilelce ogarniętym,kumatym,KMWTW, ITP DZIĘKUJĘ .Kto nie chce niech po prostu nie odpowiada.
Powtarzam pytanie z czystej ciekawosci i nie mam na celu nikogo urazić więc wilelce ogarniętym,kumatym,KMWTW, ITP DZIĘKUJĘ .Kto nie chce niech po prostu nie odpowiada.
-
chorazy.torpeda
Cos tam sie dzieje ale na necie nikt z nich nie psize o tym bo po co?dominik1 pisze:temat mocno napinkowy -lecz mam pytanie nie mające nic wspólnego z napinką .Zastanawia mnie czy kibice krakowskich klubów maja gdzieś konfrontacje z fanami z poza Grodu Kraka?Nie pamietam aby organizowali akcje na jakieś ekipy np.z GŚ a przecież odległość jest malutka bo tak naprawde do Sosnowca to ok.80km i podobnie już potem do reszty miast podobnie .Znam wiele klubów które szukaja sobie wroga w odleglości o wiele większej niż 100 km. Nie chodzi mi tu o spięcia np.fc ale o akcje głównych ekip z krakowskich (dwóch) klubów ,myśle że słabym argumentem będzie odpowiedż że mają dosyć roboty na własnym podwórku bo w takim razie kluby z Łodzi lub GŚ również nie robili by nic. Nie jest też chyba faktem że oni bawią sie tylko na ostro i nie chcą w to mieszać reszy Polski bo przecież nie jednego fana z poza Krakowa juz oprawili.
Nie raz bywało,że naszurani mieli efekt odwrotny(czyt. poważne obsranie) jak inna ekipa zdecydowanie się wpierdalała w nich,więc myślę że akurat to jest jeden z błędnych użytych argumentów w tym temacie.W sumie mógłbym dopisać jeszcze jeden podpunkt. Narkotyki.
Czy "na trzeźwo" też jesteś tak odważny i niezniszczalny jak "po czymś"
Czy to jest uczciwe stanąć nawąchanemu na przeciw komuś kto jest "na sucho"?
Czy może to jest własnie nieuczciwe dodawanie swobie odwagi, siły i motywacji by nie polec lub spierdolić?
Co do sprzetu to lokalna specyfika danego miasta.
Tak jak jeden z modów pisał-to nie temat na to forum z taką jakością użytkowników.Za dużo by pisać...Zostawmy to w spokoju.
-
Żaba-Katowice
jakos w latach 80siatych przewaznie był sprzet roznego rodzaju i jakos mamy 2009 rok i nic sie nie unicestwiło a nawet ruch kibicowski sie dobrze rozwinoł.jasiukatowice pisze:Jak dla mnie sprzet unicestwia cały ruch kibicowski
-
jasiukatowice
teraz sa inne czasy chopie...
teraz nie ma szacunku dla przeciwnika, a jezeli dodamy do tego sprzet to wiadomo co z tego wychodzi.
nie mowiac o tym ze teraz sa 10 krotne wieksze problemy z psami.
teraz nie ma szacunku dla przeciwnika, a jezeli dodamy do tego sprzet to wiadomo co z tego wychodzi.
nie mowiac o tym ze teraz sa 10 krotne wieksze problemy z psami.
Dla mnie sprzęt to brak honoru!!!
-
chorazy.torpeda
Zastanawialem sie nad sensem paktów.Dajmy na to x liczba ekip zoobowiązała sie go przestrzegać,a gdy jedna z nich kogos pocieła sprzętem to nie były wyciągane zadne konsekwencje wobec niej.Mam rozumieć ze pakty to były tylko słowa honoru ta??
otóż to po co główne ekipy w Polsce robiły pakty jak nie wyciągały konsekwencji wobec łamiacych je??