Eliminacje Mistrzostw Świata RPA 2010

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
BobSwagger

Re: Eliminacje Mistrzostw Świata RPA 2010

Post autor: BobSwagger » 11.06.2009, 22:52

Ogólnie będą mieli mase wrażeń ;)
Internet Hooligans Group '09

iparts.pl
Weteran

Post autor: Weteran » 15.06.2009, 16:03

Glapo de Warm pisze:Irlandczycy z Belfastu kibicuja reprezentacji Irlandii, a reprezentacji Irlandii Północnej kibicuja miejscowi Anglicy. Wiec zasadniczo to nie sa Irlandczycy tylko Angole. Tam panuje taka sytuacja polityczno-religijno-spoleczna, ze wiekszosc tamtejszych Anglikow ma bardzo silne przekonania nacjonalistyczne i najchetniej wytlukloby w pien wszystkich [link] wraz z Irlandczykami mieszkajacymi po polnocnej stronie miasta.

Do Polski przyjada potulnii jak baranki, ale to typowe u Angoli, ze w grupie furcza na kazdego, a gdy sie im przeciwstawic to kula ogon i udaja swietych.

Nie wiesz to nie pisz !!!

Część fanów z N.I będzie jechała do Katowic z Krakowa prawdopodobnie w sobotę rano. Ogólnie panowie są posrani i cały czas się pytają co się może wydarzyć.

kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 16.06.2009, 11:35

Jakies k***a zarty

[link]" target="_blank

Mi juz bania pęka od tego :shock:

Mario_Stomil

Post autor: Mario_Stomil » 16.06.2009, 12:02

Wie ktos cos na temat biletow na mecz z Grecją w Bydgoszczy?
Obrazek

adi1026

Post autor: adi1026 » 16.06.2009, 21:40

Mario_Stomil pisze:Wie ktos cos na temat biletow na mecz z Grecją w Bydgoszczy?
Przyłączam sie do pytania !!!

Inspektor Gadget

Post autor: Inspektor Gadget » 18.06.2009, 08:28

źr. PAP

"PZPN potwierdził wcześniejsze doniesienia odnośnie miejsca rozegrania spotkań z Irlandią Północną (5 września) i Słowacją (14 października) w eliminacjach mistrzostw świata. Spotkania reprezentacji Polski zostaną zorganizowane na Stadionie Śląskim w Chorzowie.

- Obydwa spotkania odbędą się w Chorzowie. Ustalone zostały ceny biletów na mecz z Irlandią Północną, od 40 do 220 zł - poinformował rzecznik związku Jakub Kwiatkowski. "

Pawinho1910

Post autor: Pawinho1910 » 18.06.2009, 10:26

kiwa jako tako pisze:Jakies k***a zarty

[link]" target="_blank" target="_blank

Mi juz bania pęka od tego :shock:
[link]

GrubyBKS

Post autor: GrubyBKS » 18.06.2009, 22:34

Odnośnie tych trąbek, to naprawdę jest przesada i jakiś zakaz powinni wprowadzić, bo się nie da meczu przez to oglądać. Nawet Blatter powiedział, że nie może tego znieść :lol: Nie wiem czy ktoś oglądał dziś mecz w Pucharze Konfederacji Egipt - Włochy, ale zdanie w końcówce meczu powiedziane przez Iwańskiego mnie rozwaliło:
" Jeśli taka atmosfera na stadionie będzie panowała w RPA za rok na mistrzostwach świata, to na prawdę może to być najlepszy mundial w historii" :shock: Dla mnie to będzie jeden z najgorszych w historii, przynajmniej pod względem kibicowskim :wink:
Obrazek

polo44

Post autor: polo44 » 25.06.2009, 11:42

Kennedy w obiecuję chronić fanów Irlandii Północnej w Polsce

Raymond Kennedy obiecał irlandzkiemu Związkowi Piłki Nożnej, że będzie robić wszystko w jego mocy, aby chronić fanów Irlandii Północnej od zaatakowania na Pucharze Świata Kwalifikacjach w Polsce na 5 września. Z Irlandii Północnej 2000 fanów będzie podróżować na mecz do Chorzowie, ale istnieją obawy przed powtórzeniem się problemów, które wybuchły przed i po meczu Windsor Park zderzenia między stronami 28 marca. Fajerwerki, cegły i butelki zostały rzucone pomiędzy dwoma grupami kibiców poza stadionem a podczas gry została zawieszona na pięć minut po asystenta sędziego było trafienie w głowę z moneta. Polscy kibice zostali przetrzymani prawie godzinę po meczu
Kilku fanów zostało aresztowanych i obciążonych rachunkiem policji £ 105.000.
Irlandii Północnej kibice są już zirytowani po przeniesieniu meczu w Polsce. Pierwszym miejsce miał być Szczecina koło Berlina - gdzie położenie jest doskonałe –a do Chorzowa, ma ponad 12 godzin pociągiem ze stolicy Niemiec
IFA prezydent Kennedy żąda odszkodowania od FIFA dla kibiców, których plany podróży zostały rzucone w nieład i ma on również rzeczywiste obawy dotyczące kwestii bezpieczeństwa wokół meczu
Fani Irlandia Północna zostali wybrani za najlepszych w Europie i oni zachowywali wspaniale :shock: , ale w hooligans elementu postępuj zgodnie z polską drużyną. IFA szukają zabezpieczeń z gospodarzami, aby podróżując z zielonej i białej armii nie będą wpadać w kłopoty.
"Musimy spróbować zrobić coś, aby życie było jak najłatwiejsze dla podróżujących kibiców i będziemy robili wszystko, co można w związku z tym rozmawiamy z policją i polskimi władzami, aby upewnić się, że kibice dostana się mecz i wrócą do domu bez problemów ", powiedział Kennedy.
Kwestia zagrożenia bezpieczeństwa jest duża, a mam nadzieję, że zmiana miejsca i niedogodności fanów nie ma negatywnego wpływu na to, co chcemy osiągnąć
Nasi dyrektorzy bezpieczeństwa odwiedzą Polskę i tamtejsza policje, i mam kontakt do Polskiego konsula w Newry (Jerome Mullen). Dzięki niemu jesteśmy w kontakcie z polską ambasadę w Londynie
Mamy w najbliższym czasie spotkanie( 7 lipca) o bezpieczeństwie fanów z przedstawicielem POLSKI które odbędzie się w Londynie

"Oryginał miejsce meczu było blisko Berlina jesteśmy w kontakcie z Polską Ambasadą w Londynie o Berlina, gdzie nasi fani byli przygotowani do podróży i sporo z nich pojedzie tam.
"Przynajmniej chcielibyśmy zobaczyć przygotowane autobus do przewozu kibiców z Berlina do Chorzowa i z powrotem. :lol: ..
To jest długa podróż i nie idealna droga, ale to dawałoby naszym fanom zadość uczynienie. "Fani, którzy przylatują w piątek będą potrzebować wszelkiej pomocy którą mogą uzyskać w PZPN, aby dostać się do stadionu.
Kennedy jest zdecydowany do zabezpieczenia podróżnych, ale obawia się, dialogu pomiędzy dwoma organami piłki nożnej, że nie pójdzie jak po maśle
"Musimy się rozmówić ze względu na różnice religijne," dodał. “.. Polskie organy władzy nie odpowiadają na pocztę elektroniczna i oni mówią nam, że nie mówić po angielsku. Względu na problemy w dialogu z Polskim Stowarzyszeniem, nie było żadnych postępów w sprawie odszkodowania dla naszych kulturalnych fanów.

havamal

Post autor: havamal » 25.06.2009, 22:13

GrubyBKS pisze:ale zdanie w końcówce meczu powiedziane przez Iwańskiego mnie rozwaliło:
" Jeśli taka atmosfera na stadionie będzie panowała w RPA za rok na mistrzostwach świata, to na prawdę może to być najlepszy mundial w historii" :shock: Dla mnie to będzie jeden z najgorszych w historii, przynajmniej pod względem kibicowskim :wink:
nie od dzis wiadomo, ze iwanski jest zwykłym ignorantem...
biały honor, biała duma, biały miś, biały nos

gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką

Flow17

Post autor: Flow17 » 25.06.2009, 22:16

Mam wrazenie ze to kibice z Indii..."Swiete krowy"...
... powitamy ich godnie... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
ACAB

Daniel79

Post autor: Daniel79 » 26.06.2009, 00:40

oni dadzą się lubić na swój sposób :)

http://www.youtube.com/watch?v=7SVMJoP0IZU" target="_blank

szczena_uns

Post autor: szczena_uns » 26.06.2009, 14:32

[link]" target="_blank

Ktoś już tu dostał brytyjskiej skraczki :)
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA

nisc

Post autor: nisc » 26.06.2009, 19:40

wszystkim Wam zycze zloto-bialo-zielonej dublinskiej sraczki z okazji napierdalania ulsterskich "malyszy" i "Januszy" 5 wrzesnia :lol: jesli zyjecie jakimikolwiek zludzeniami ze ktokolwiek przyjedzie inny niz kolorowe zielone towarzystwo (wyspiarski odpowiednik publicznosci z Wielkiej Krokwii) to lepiej sie wyluzujcie.....pozdro
TYBET JEST SERBSKI

Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Seth Gecko » 26.06.2009, 20:41

Piszesz o tych "Małyszach" z którymi były "ganianki" w Belfaście? O tych co wybijali szyby w polskich domach i wjeżdżali na chaty emigrantom z Polski? Z tego co o nich słychać, to bez przerwy zastraszają i wyganiają nie swoich. Raczej nikt nie wątpi że większość z przyjezdnych, to będą małysze. Z Polski też nie jeżdżą na wyjazdy sami chuligani. Nie wiem co chciałeś przekazać swoim wpisem. Jeśli możesz to oświeć mnie łaskawie jak należy ich zatem przywitać? Mamy razem trąbić na i pod stadionem? W końcu przyjadą sami pokojowo nastawieni Irole, przynajmniej tak napisałeś. Zakładając że się nie mylisz.
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły. Zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki. Chodnik zapluły, ludzi przepędziły. Siedzą na ławeczkach i ryczą do siebie. Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy...

nisc

Post autor: nisc » 26.06.2009, 21:01

te nedsy z ktorymi byly ganianki nie maja kasy na butelke bukfastu a co dopiero na wyjazd do Polski stary,poza tym kazda przyczyna ma swoj skutek,czy bylo wybijanie szyb w polskich domach przed meczem ? chyba nie myslisz ze 35 tysiecy Polakow w Ulsterze bylo zastraszanych przed tym jak hooligans Polska (90% ludzi chyba za funty zarobione na wyspach tam byla w Belfascie no nie?) starli sie z tamtejszymi odpowiednikami dresiarzy ktorzy naj.....bukfastem z checia bija sie z kazdym i wszedzie.....troche pokory wsrod tych ktorzy siedza na wyspach zarabiaja pieniazki tyko i wylacznie poniewaz rzad brytyjski na to zezwolil, by sie przydalo...latwo jest pojechac do Belfastu i r******* pol miasta,tylko ze wlasnie to miasto dosc specyficzne i nie za bardzo trzyma sie "polskich zasad chuliganskich).wlasnie smiac si echce z powody lamentow nosicieli gumowych szczek z kraju (choc tych bylo malo przewazala emigracja) ze lecialo w nich wszystko co popadnie ,a co to k...jakiego powodu polowa Europy ma sie trzymac polskich zasad?nie ta mentalnosc niestety(tak samo jak Galata zaszlachtowala dwoch kolesi z Leeds i miala wyj....ne na placze Angoli ze stalo sie to co sie stalo,obrazono ich dume wsadzajac tureckie banknoty w d....i tyle,tak jak ten kretyn machajacy flaga EIRGI(szkoda ze nie POUM albo innego jescze ciekawszego scierwa) na Windsor Park zagotowal glowy wszystkich szumowin z Belfastu.....temat rzeka i nie chce sie mi pisac bo to w sumie dawno jest musztarda po obiedzie....co do chorzowskiego meczu to tam serio przyjada tylko kolesie w stylu www.ourweecountry.com,cos jak szkocka Tartan Army czy angielska grzeczna Barmy Army....takze cale to cisnienie w Polsce jest niepotrzebne zupelnie,pozdro
TYBET JEST SERBSKI

polo44

Post autor: polo44 » 26.06.2009, 22:00

nisc pisze:te nedsy z ktorymi byly ganianki nie maja kasy na butelke bukfastu a co dopiero na wyjazd do Polski stary,poza tym kazda przyczyna ma swoj skutek,czy bylo wybijanie szyb w polskich domach przed meczem ? chyba nie myslisz ze 35 tysiecy Polakow w Ulsterze bylo zastraszanych przed tym jak hooligans Polska (90% ludzi chyba za funty zarobione na wyspach tam byla w Belfascie no nie?) starli sie z tamtejszymi odpowiednikami dresiarzy ktorzy naj.....bukfastem z checia bija sie z kazdym i wszedzie.....troche pokory wsrod tych ktorzy siedza na wyspach zarabiaja pieniazki tyko i wylacznie poniewaz rzad brytyjski na to zezwolil, by sie przydalo...latwo jest pojechac do Belfastu i r******* pol miasta,tylko ze wlasnie to miasto dosc specyficzne i nie za bardzo trzyma sie "polskich zasad chuliganskich).wlasnie smiac si echce z powody lamentow nosicieli gumowych szczek z kraju (choc tych bylo malo przewazala emigracja) ze lecialo w nich wszystko co popadnie ,a co to k...jakiego powodu polowa Europy ma sie trzymac polskich zasad?nie ta mentalnosc niestety(tak samo jak Galata zaszlachtowala dwoch kolesi z Leeds i miala wyj....ne na placze Angoli ze stalo sie to co sie stalo,obrazono ich dume wsadzajac tureckie banknoty w d....i tyle,tak jak ten kretyn machajacy flaga EIRGI(szkoda ze nie POUM albo innego jescze ciekawszego scierwa) na Windsor Park zagotowal glowy wszystkich szumowin z Belfastu.....temat rzeka i nie chce sie mi pisac bo to w sumie dawno jest musztarda po obiedzie....co do chorzowskiego meczu to tam serio przyjada tylko kolesie w stylu http://www.ourweecountry.com,cos jak szkocka Tartan Army czy angielska grzeczna Barmy Army....takze cale to cisnienie w Polsce jest niepotrzebne zupelnie,pozdro
Pieprzysz głupoty tylko nie wiem, czemu serio mówisz czy to sarkazm,? Ataki na Polaków były już od kilku lat a nie od meczu, który się odbył w marcu. Jeśli się trochę oriętujesz to 3 lata tam na Donegalu został otoczony dom przez UFF i podpalony z Polakami w środku obaj zginęli. Dużo wcześniej dwóch Polaków zostało pobitych w centrum tylko z tego względu ze mówili po Polsku. Wiele podpaleń, wybitych szyb itd.,.. co do tej flagi wyciągnął ja jakiś koleś, który może chciał sprowokować albo zna te ideologie lepiej niż ja,, ale tubylcy nie zachowali się lepiej paląc flagę z podobizna papieża czy polskie barwy na słupie w centrum miasta. A mówiąc ze do Polski, wybierają się same małysze mylisz się bardzo w Belfaście na szankilu szykują się protestanci żeby pogonić katolików w ich kraju!!!(Nie wierzysz jedz popytaj ludzi) pozatym do polski przyjedzie combat 18 typowo anty imigrancką ekipą. Podobno mam dokopią zobaczymy, a co do Januszy pewnie tez będą tylko szkoda ze w większości od nas.

nisc

Post autor: nisc » 26.06.2009, 22:16

Jeśli się trochę oriętujesz to 3 lata tam na Donegalu został otoczony dom przez UFF i podpalony z Polakami w środku obaj zginęli.

czy to chodzi o incydent kiedy Polacy przyszli do swoich rodakow po haracz "za ochrone" i potem Polacy ktorzy byli zastraszani przez jakichs dresow poskarzyli sie UFF z Donegal Road no i zrobiono porzadek z dresami ktorzy zabawiali sie w haraczownikow?

A mówiąc ze do Polski, wybierają się same małysze mylisz się bardzo w Belfaście na szankilu szykują się protestanci żeby pogonić katolików w ich kraju!!!(Nie wierzysz jedz popytaj ludzi)

nie wiem co to jest na "szankilu" moze ponglish? :lol: , z tego co wiem to z Belfastu wybieraja sie 3 osobne grupy tj. South Belfast ktorych pub miesci sie niedaleko Sandy Row, jada tez FC Ulsteru z Tigers Bay i Lower Shankill Road, jak chcesz wiecej info kto jedzie i skad moge Ci dac nr do kompetentnych osob to moze sie z nimi "ustawisz" :P

pozatym do polski przyjedzie combat 18 typowo anty imigrancką ekipą. Podobno mam dokopią zobaczymy, a co do Januszy pewnie tez będą tylko szkoda ze w większości od nas.

combat 18 zawiesilo dzialalnosc w 2003 roku , a te wszystkie downy z youtube itp tylko podszywaja sie pod ta organizacje, wiec tu raczej jakies wiesci z cyklu science fiction , jako ze wszystkie cztery glowne lojalistyczne organizacje z Ulsteru (UVF,UDA,LVF,RHP) odcinaja sie on nazioli , a jedynie zbanowana kompania "B" UFF z Belfastu ma kontakty z Vlemish Front i niemiaszkami....

to na tyle, bez napinki, pozdro
TYBET JEST SERBSKI

ax88

Post autor: ax88 » 26.06.2009, 22:35

A co ty z Ulsteru jestes, ze wiecznie ich bronisz ...

polo44

Post autor: polo44 » 26.06.2009, 22:40

nisc pisze:Jeśli się trochę oriętujesz to 3 lata tam na Donegalu został otoczony dom przez UFF i podpalony z Polakami w środku obaj zginęli.

czy to chodzi o incydent kiedy Polacy przyszli do swoich rodakow po haracz "za ochrone" i potem Polacy ktorzy byli zastraszani przez jakichs dresow poskarzyli sie UFF z Donegal Road no i zrobiono porzadek z dresami ktorzy zabawiali sie w haraczownikow?

A mówiąc ze do Polski, wybierają się same małysze mylisz się bardzo w Belfaście na szankilu szykują się protestanci żeby pogonić katolików w ich kraju!!!(Nie wierzysz jedz popytaj ludzi)

nie wiem co to jest na "szankilu" moze ponglish? :lol: , z tego co wiem to z Belfastu wybieraja sie 3 osobne grupy tj. South Belfast ktorych pub miesci sie niedaleko Sandy Row, jada tez FC Ulsteru z Tigers Bay i Lower Shankill Road, jak chcesz wiecej info kto jedzie i skad moge Ci dac nr do kompetentnych osob to moze sie z nimi "ustawisz" :P

pozatym do polski przyjedzie combat 18 typowo anty imigrancką ekipą. Podobno mam dokopią zobaczymy, a co do Januszy pewnie tez będą tylko szkoda ze w większości od nas.

combat 18 zawiesilo dzialalnosc w 2003 roku , a te wszystkie downy z youtube itp tylko podszywaja sie pod ta organizacje, wiec tu raczej jakies wiesci z cyklu science fiction , jako ze wszystkie cztery glowne lojalistyczne organizacje z Ulsteru (UVF,UDA,LVF,RHP) odcinaja sie on nazioli , a jedynie zbanowana kompania "B" UFF z Belfastu ma kontakty z Vlemish Front i niemiaszkami....

to na tyle, bez napinki, pozdro
Nie ,mnie chodziło o podpalenie Polakom domu dlatego ze ośmielili się zamieszkać obok członka jednej z ekip paramilitarnych. Co do ekip wybierających się to bierzesz informacji z netu, ale faktycznie te, co wymieniłeś maja się pojawić. Co do C18 w Belfaście istnieje i ma się dobrze. Daj numer do nich tylko nie do stowarzyszenia tylko konkretnych ludzi, jak coś to pw nie rozmywajmy tematu. Pzdr

nisc

Post autor: nisc » 26.06.2009, 22:49

zadnych info z netu nie biore heh, ax88 nie jestem z Ulsteru , a bronie ich bo gdzies tak od polowy lat 90-tych jestem zaangazowany w tzw. ruch lojalistyczny, rozumiem ze osoba o nicku z podwojnymi osemkami rozumie co sie za tym chowa....w Belfascie owszem bywam czesto, na derbach miasta, takze na meczach Irlandii Polnocnej, gdzie o dziwo nikt nie ma pretensji nawet po zamieszkach z marca......sytuacje w miescie tez nam dobrze i nie czerpie nic z jakichs trzecich zrodel tylko prosto od odpowiednich osob. Podsumowujac tematu rzeczywiscie nie ma sensu rozmywac,skupcie sie na kibicowaniu reprezentacji w Eliminacjach Mistrzostw Swiata, kto chce lac sie po ryjach z chetnymi z Ulsteru pewnie takowych chetnych nie zabraknie bo ocenia sie ze okolo 2.5 tysiaca fanow Irlandii Polnocnej sie wybierze do Chorzowa....
pozdro
TYBET JEST SERBSKI

tylko prawda

Post autor: tylko prawda » 26.06.2009, 22:56

nisc pisze: jesli zyjecie jakimikolwiek zludzeniami ze ktokolwiek przyjedzie inny niz kolorowe zielone towarzystwo (wyspiarski odpowiednik publicznosci z Wielkiej Krokwii)to lepiej sie wyluzujcie.....pozdro
nisc pisze:kto chce lac sie po ryjach z chetnymi z Ulsteru pewnie takowych chetnych nie zabraknie bo ocenia sie ze okolo 2.5 tysiaca fanow Irlandii Polnocnej sie wybierze do Chorzowa....
zdecyduj się "ajrisz" bo galopujesz bez myslenia
Obrazek

Mario_Stomil

Post autor: Mario_Stomil » 27.06.2009, 09:41

pzpn.pl napisał
Polski Związek Piłki Nożnej serdecznie zaprasza kibiców reprezentacji Polski na mecz towarzyski Polska – Grecja, który odbędzie się 12 sierpnia 2009 r. w Bydgoszczy, na stadionie Zawiszy przy ul. Gdańskiej 163, o godzinie 20.30.

Ceny biletów na spotkanie Polska-Grecja wynoszą: 40, 70 i 100 zł.

Internetowa sprzedaż biletów (maksymalnie 5 sztuk) będzie prowadzona od 6 do 27 lipca 2009 r. poprzez stronę [link]

Dodatkowe informacje można uzyskać pod nr telefonu 0703 400 997

Zamówienia zbiorowe prosimy składać w Kujawsko-Pomorskim Związku Piłki Nożnej od 29 czerwca do 31 lipca 2009 r. faksem: 052 341 72 08, e-mailem:http:// [email protected] lub listownie: ul. Gdańska 163, 85-674 Bydgoszcz.
Obrazek

martin79rks

Post autor: martin79rks » 27.06.2009, 12:28

Odnośnie meczu z irlandzykami z północy. Podejrzewam że będzie to grupa dosyć wymieszana. Ja mieszkam około 35mil na południe od Belfastu w Newry. Kilku moich znajomych wybiera się na ten mecz również i wypytują o nastroje jakich się można spodziewać przed meczem na terenie Polskii. Tzeba dodatać że miasto w którym żyje jest czysto katolickie i Polacy tutaj nie mogą narzekać na przesladowanie i wszyscy żyją w harmonii i zgodzie(zdarzają się oczywiście bójki jak wszędzie ale raczej dyskoteki jakies nie domuwienia-jak wszędzie). W związku z tym mozna być pewnym że grupa irlandczyków będzie przybywać z róznym nastawieniem na mecz a kto będzie chiał dostać po pysku to jak poszuka to myslę że znajdzie. Chodzi ogólnie o to że Irlandczyk nie konieczni oznacza że to protestant i przyjechał tylko aby katolikom spróbować :lol: wlac
Był Będzie Jest Raków RKS

Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Seth Gecko » 27.06.2009, 20:30

Dziwne nisc że niby interesujesz się Irlandią od połowy lat 90, a składasz zatargi między nami a nimi jedynie na to, co działo się przy okazji meczu. Słyszałem już od kilku lat wcześniej, o wielu zatargach między Irolami a nami i to nie tylko w Belfaście czy Irlandii, ale także np. w Anglii. Niejeden Polak został dosłownie połamany w irlandzkim pubie (w Anglii, a nie w Irlandii Północnej) przez Iroli, bo chciał tam napić się piwa, ale miał pecha bo nie przypadł do gustu stałym bywalcom. Potem była ekspedycja karna Polaków i tak na zmianę.
Wracając do głównego tematu. Mnie osobiście jest obojętne, czy wśród przyjezdnych będzie 40% czy 20% szukających konfrontacji z nami. Oni się nie zastanawiali wjeżdżając Polakom na chatę, czy mieszka tam zwykła rodzina, czy też ktoś szukający mocnych wrażeń. Atakowali jedynie dlatego bo wiedzieli że mieszkańcy są Polakami, więc nie widzę powodu, żeby nie zrewanżować się w ten sam sposób. Irol to w*******, bez bawienia się w zastanawianie czy jest chuliganem. Tyle z mojej strony.
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły. Zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki. Chodnik zapluły, ludzi przepędziły. Siedzą na ławeczkach i ryczą do siebie. Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy...

nisc

Post autor: nisc » 27.06.2009, 21:51

Bardzo dobrze napisane (ostatni post) , Irlandczycy z poludnia zdecydowanie nie kochaja Polakow (wbrew temu co kazdy mysli), w okolicach Temple Bar w Dublinie czesciej Polacy leja sie z Irlandczykami niz gdziekolwiek w Ulsterze, co do hasel "ajrisz" ,irole Panowie kiedy wreszcie sie nauczycie ze wiekszosc mieszkancow Ulsteru uwaza sie za Brytoli, nie za ajriszy,ktorzy ponoc darza Polakow wielka sympatia?!wiec haslo "j....iroli ich cala Polska pieroli"zajebiste, naturalnie ze j....iroli;-) zadnych poza katolikami nie kibicujacymi Irlandii Polnocnej nie znajdziecie w brytyjskim Ulsterze,pozdro
TYBET JEST SERBSKI

Piekarz/OKS

Post autor: Piekarz/OKS » 28.06.2009, 21:23

Przez te je... trąbki rezygnuję z wypadu do RPA. Te łosie rozwalają mój układ odpornościowy. :roll:
Gospodarzy w młynie około 5, może 6 osób dobrego chuligańskiego składu. Kibice gości niestety brak, gdyż mają nałożony zakaz wyjazdowy za burdy w Chrzęszczogrzeboszycach w powiecie Łękołody.

ax88

Post autor: ax88 » 29.06.2009, 10:14

I nie można przetłumaczyć tym murzynom, że te trąbki są do d*** tylko dalej napierdalają w nie przez cały mecz zamiast coś zaśpiewać. Już se wyobrażam co sie dzieje tam w rozgrywkach ligowych.

ginger

Post autor: ginger » 29.06.2009, 12:19

30 lat z 2letnią częstotliwością się modliłem żeby nasza Reprezentacja pojechała na mistrzostwa
teraz to rpa i ten dziad leo spowodował że się modlę żeby nie pojechała

ax88

Post autor: ax88 » 29.06.2009, 16:29

Reprezentacja RPA w rugby jest bardziej cywilizowana :mrgreen:
Firma Serwis LCD zajmuje sie naprawą telewizorów oraz monitorów LCD, LED, Plazm oraz zwykłych kineskopowych (CRT) wszystkich firm (Samsung, Manta, Panasonic, Sony, LG, Philips, Hitachi, Clatronic oraz wielu innych...). Między innymi zajmujemy się wymianą zbitych lub uszkodzonych matryc, naprawą matryc, naprawą zasilaczy, inwerterów. Nasza firma posiada stały dostęp do części, co pozwala nam na szybką oraz profesjonalną naprawę telewizora. Zapoznaj się z naszą ofertą. Posiadamy duże doświadczenie w naprawach tego typu sprzętu gdyż prowadzimy serwis już od 20 lat ! Podejmiemy się naprawy każdego telewizora na terenie Wrocławia i okolic. Nasza firma działa wyjazdowo do klienta, więc nie trzeba nigdzie zawozić zepsutego sprzętu, wystarczy zadzwonić do nas 601572738, a my przyjedziemy o dogodnej dla Państwa porze.
Naprawa i serwis telewizorów Wrocław - solidne usługi z wieloletnim doświadczeniem
Obrazek

deltaKSD

Post autor: deltaKSD » 29.06.2009, 16:47

[link]? jak dla mnie dobrze opisane i to przez osobe spoza kibicowskiej bracii :wink:

RKS RAKOW

Post autor: RKS RAKOW » 29.06.2009, 16:52

Zakończony właśnie Puchar Konfederacji obfitował w ciekawe widowiska piłkarskie, których zwieńczeniem były niedzielne mecze RPA z Hiszpanią o trzecie miejsce i USA z Brazylią w wielkim finale. W obu padło po pięć bramek, a emocji było co niemiara. Dużo gorzej przedstawia się organizacja turnieju. Na widowni nie było kompletu widzów, trybuny często świeciły pustkami. Sytuacją zdenerwowany był nawet "ojciec chrzestny" imprezy Sepp Blatter: - To wszystko wina organizatorów. Oni muszą dbać o kibiców i o nich się ubiegać. Wpuście biednych ludzi na obiekt, również tych, których może nie stać na wejściówki - powiedział prezydent FIFA.

Nawet gdy mecz obserwowało wielu kibiców to nie było... dopingu. Wszystko przez to, że afrykańscy fani futbolu zamiast śpiewać, wolą... dmuchać w trąbki. Vuvuzele, bo o nich mowa, to instrumenty związane z miejscową tradycją. Ta tradycja nie podoba się europejskim telewidzom, przyzwyczajonym to "śpiewanego" dopingu, nie podoba się również piłkarzom. - Trąbki to koszmar, a ponadto niczego nie wnoszą do atmosfery. Ich zabieranie na stadion powinno być zabronione - zaapelował pomocnik hiszpańskiej reprezentacji Xabi Alonso.

Miejscowi na pewno nie będą chcieli ustąpić i trąbki usłyszymy za rok podczas mundialu. Tym bardziej, że dla nich to coś więcej niż instrument. Vuvuzela jest dla nich swoistym symbolem walki klas - ciemnoskórej biedoty z zamożnymi europejczykami chcącymi narzucić swoje przekonania. Nic to, że relacja telewizyjna przypomina bardziej transmisje z ula niż meczu piłkarskiego...

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 01.07.2009, 22:31

ax88 pisze:I nie można przetłumaczyć tym murzynom, że te trąbki są do d*** tylko dalej napierdalają w nie przez cały mecz zamiast coś zaśpiewać. Już se wyobrażam co sie dzieje tam w rozgrywkach ligowych.
Przecież jeżeli już piłkarze wychodzą poza formułki "wspaniała atmosfera, niesamowici kibice" to o czymś świadczy :shock: A oni swoje, skoro piłkarze tego nie chcą, trenerzy, organizatorzy, inni kibice to po cholere trąbią? Jak taka tradycja to proponuje u siebie w ogródku...
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

Holba

Post autor: Holba » 04.07.2009, 02:09

Przeciez jezeli zabronia trabienia, to skonczy sie jak zwykle.... rasizm
Londyn 100% Widzew

akakiusz

Post autor: akakiusz » 04.07.2009, 17:33

Swoją drogą dziwna niekonsekwencja w naszych mediach. W RPA trąbki przeszkadzają, a jak bezmyślnie trąbią na siatkówce to wszyscy dziennikarze zachwyceni.

GrubyDrweca

Post autor: GrubyDrweca » 05.07.2009, 13:57

Prosiłbym o kontakt na PW kogoś kto był na reprezentacji i kupował bilet przez [link].

polo44

Post autor: polo44 » 05.07.2009, 18:56

gruby ja kupowałem nie raz co potrzebujesz??

GrubyDrweca

Post autor: GrubyDrweca » 05.07.2009, 18:58

PW.

Inspektor Gadget

Post autor: Inspektor Gadget » 06.07.2009, 12:28

Mario_Stomil pisze:pzpn.pl napisał
Polski Związek Piłki Nożnej serdecznie zaprasza kibiców reprezentacji Polski na mecz towarzyski Polska – Grecja, który odbędzie się 12 sierpnia 2009 r. w Bydgoszczy, na stadionie Zawiszy przy ul. Gdańskiej 163, o godzinie 20.30.

Ceny biletów na spotkanie Polska-Grecja wynoszą: 40, 70 i 100 zł.

Internetowa sprzedaż biletów (maksymalnie 5 sztuk) będzie prowadzona od 6 do 27 lipca 2009 r. poprzez stronę [link]

Dodatkowe informacje można uzyskać pod nr telefonu 0703 400 997

Zamówienia zbiorowe prosimy składać w Kujawsko-Pomorskim Związku Piłki Nożnej od 29 czerwca do 31 lipca 2009 r. faksem: 052 341 72 08, e-mailem:http:// [email protected] lub listownie: ul. Gdańska 163, 85-674 Bydgoszcz.
Słyszał może ktoś z Was o tym by była jakaś zmiana terminu rozpoczęcia dystrybucji biletów na Polska - Grecja???? Czy poraz kolejny [link] ma wszytskich głęboko w d.... i rozpocznie sprzedaż wedle "sowojej strefy czasowej"?! 6.07. już dawno jest , a na tej ich stronce nawet wzmianki o planowanym rozpoczęciu sprzedaży.

TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA » 06.07.2009, 13:05

oni za kazdym razem o innej godzinie puszczaja bilety do sprzedazy..
ostatnim razem pol godziny przed polnoca to teraz pacna pewnie ok 17...
ich to bawi pewnie,mnie niekoniecznie
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007

nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów

ODPOWIEDZ