Raczej koledzy z Żywca niech się wypowiedzą.ZKeSiak pisze:Sven pisze:Kiedy i dlaczego rozpadła się zgoda BKS Stali Bielsko z Góralem Żywiec?
Niech wypowiedzą się koledzy z Bielska.
Stare Zgody ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Stare Zgody ...
-
Rąbin1921
Mam takie pytanko. Pamięta może ktoś stare zgody Goplanii Inowrocław? Kiedyś coś było z Bałtykiem Gdynia ale był to chyba układ na jeden mecz
-
SZALIKI.COM
- Kontakt:
Bo same typy były piec osób,Foxx pisze:Piszę, jak to było widoczne ze, wzmiankowanej wyżej, prawej części Żylety. Grupa siedząca razem, nad flagami ŁKS-u wyglądała na ok. 30 os.King_Artur_1908y pisze:Gwoli ścisłości. Nas było na tym meczu było 5, a nie 30.
-
Alfons Cytrynek
http://pl.youtube.com/watch?v=TIxeCskzpsU" target="_blank rzuty karne z tego spotkaniaSZALIKI.COM pisze:Bo same typy były piec osób,Foxx pisze:Piszę, jak to było widoczne ze, wzmiankowanej wyżej, prawej części Żylety. Grupa siedząca razem, nad flagami ŁKS-u wyglądała na ok. 30 os.King_Artur_1908y pisze:Gwoli ścisłości. Nas było na tym meczu było 5, a nie 30.potwierdzam słowa King Arura 1908y jako jedna z owej piatki obecnej na tym meczu.
-
rastamen55
A Cracovie z Atletico Madryt cos łaczyło??
http://picasaweb.google.pl/saczers/Sand ... 3443210338" target="_blank
http://picasaweb.google.pl/saczers/Sand ... 3443210338" target="_blank
Zgodarastamen55 pisze:A Cracovie z Atletico Madryt cos łaczyło??
http://picasaweb.google.pl/saczers/Sand ... 3443210338" target="_blank" target="_blank
z Bałtykiem był układ na jeden mecz.Rąbin1921 pisze:Mam takie pytanko. Pamięta może ktoś stare zgody Goplanii Inowrocław? Kiedyś coś było z Bałtykiem Gdynia ale był to chyba układ na jeden mecz
poxniej były jakies awantury między obiema ekipami, Baltyk raz wjechał Goplanii na sektor, innym razem Chłopacy z Ina obili pod stadionem Bałtyk w koalicji z Elaną, to już jest rok bodajże 99
z tego co kojarze to również Czarni Nakło kiedyś miało zgode z Goplanią
-
cracovia_k
- Kontakt:
tylko prywatne kontakty kilku osób/kibiców pracujących w MadrycieA Cracovie z Atletico Madryt cos łaczyło??
http://picasaweb.google.pl/saczers/Sand" target="_blank ... 3443210338
nie pisz do mnie popytaj starszych kolegow, skoro mnie nie znasz, jezdze na wyjazdy od 1988 roku, poszperam w zinach z tamtego okresu skoro pamiec zawodzi,
Mam zina "Hycel" z maja 1997 roku gdzie opisywana jest przyjaźń między Frente a Craxą,więc nie rozumiem stwierdzenia ,że były to tylko prywatne kontakty.Wiadomo,że kiedyś zgody wyglądały inaczej niż jest to teraz.Flaga też się chyba z d*** nie wziełacracovia_k pisze:tylko prywatne kontakty kilku osób/kibiców pracujących w MadrycieA Cracovie z Atletico Madryt cos łaczyło??
http://picasaweb.google.pl/saczers/Sand" target="_blank" target="_blank ... 3443210338
Mógł by ktoś opisać zgodę Korony i ŁKSu ?? Ile trwała czemu padła ?
-
King_Artur_1908y
Nie przypominam sobie, żebyśmy mieli kiedykolwiek zgodę z Koroną. No chyba, że jakiś krótki epizod w latach 80-tych.
Zgoda ta była na pewno kiedyś jest o niej trochę w książce "Nasza historia staje się legendą" Jednak jest bardzo słabo opisana z tego co jest opisane była ona przed 1989 rokiem.
Witam mam prośbę
jak by mozna było opisac zgode Widzewa z Chrobrym ,Karpatami i Stala Rzeszów i jakdoszło do zgody z Ruchem CHORZÓW
dziękuje
PoSdrawiam
jak by mozna było opisac zgode Widzewa z Chrobrym ,Karpatami i Stala Rzeszów i jakdoszło do zgody z Ruchem CHORZÓW
dziękuje
PoSdrawiam
a w ramach rewanżu mógłbyś opisać zgodę Widzewa ze Stilonem.tasman88 pisze:Witam mam prośbę
dziękuje
PoSdrawiam
-
19Klachowiec20
mozna prosic o stare zgody Karpat Krosno?
Gdyby kogos bardziej interesowala historia kibiców Widzewa,byle zgody,mysle ze po przeczytaniu tej ksiazki wiele sie dowie...tasman88 pisze:Witam mam prośbę
dziękuje
PoSdrawiam
http://allegro.pl/item620033650_widzew_ ... owosc.html" target="_blank
Powiem jak Kiju - książka o kibicach Widzewa wiele wyjaśnia. Przynajmniej na linii Karpaty - Widzew.19Klachowiec20 pisze:mozna prosic o stare zgody Karpat Krosno?
-
BKS Bielsko
A ja myślę, że można to olać bo będzie nie zła napinka:)k_bks pisze:Raczej koledzy z Żywca niech się wypowiedzą.ZKeSiak pisze:Sven pisze:Kiedy i dlaczego rozpadła się zgoda BKS Stali Bielsko z Góralem Żywiec?
Niech wypowiedzą się koledzy z Bielska.
Pozdrawiam
Ja mam pytanie czy Broń Radom z Arką Gdynia miały zgodę czy układ.
-
zdrowa krowa
w Dzierżoniowie zachował sie napis Lechia-Górnik-Polonia,czy ekipę Lechii Dierzoniów łączyło coś z Górnikiem Wałbrzych i Polonią Świdnica bo z tego co wiem teraz za soba nie przepadają.
Jak to sie stało, że kibcie Lechii stali sie fc Ruchu, kontaktów między tymi klubami nie było za wiele, a odległość spora.
Jak to sie stało, że kibcie Lechii stali sie fc Ruchu, kontaktów między tymi klubami nie było za wiele, a odległość spora.
-
KazoR_1987
Kiedys byla zgoda z Gornikiem i Polonia ale sie posypala Co do fc Ruchu to zaczelo sie od pojedynczych prywatnych kontaktow i sie rozwinelo
-
Fighting Dragon Tokyo
http://www.youtube.com/watch?v=79AziQi2 ... re=related" target="_blank
W 33 sekundzie na płocie niebieskich wisi flaga "Hetman Zamość". Jak to wyglądało na linii Hetman-Ruch w latach '90-tych?
W 33 sekundzie na płocie niebieskich wisi flaga "Hetman Zamość". Jak to wyglądało na linii Hetman-Ruch w latach '90-tych?
Arka miała zgodę z Bronią Radom. Na pewno w 1996 roku jeszcze mieli zgodę. Tylko tyle pamiętam:D
Z tego co pamiętam przywódca fanów Hetmana był również.....czołowym fanem Ruchu zdaje się że nic oficjalnie nie łączyło fanów obu ekip coś podobnego było/jest na linii Szczakowianka-Pogoń.Jeżeli się myle prosze z prostować.Fighting Dragon Tokyo pisze:http://www.youtube.com/watch?v=79AziQi2 ... re=related" target="_blank
znalazłem stare zdjęcie kibiców Hetmana z jakiegoś wyjazdu nw latach 90, wiczoczne są tam barwy Ruchu
http://i44.tinypic.com/24yakno.jpg" target="_blank
http://i44.tinypic.com/24yakno.jpg" target="_blank
Dawniej było coś na linii między nami a Hetmanem , ale niech starsi się wypowiedzą:P
-
cracovia_k
- Kontakt:
Zagłębie Lubin miało zgodę z Ruchem ??
cracovia_k pisze:Zagłębie Lubin miało zgodę z Ruchem ??
z tego co pamietam uklad na lini HZL - PF
-
cwaniak z PKSu
Miałem kiedyś okazję pogadać z tym "Hetmanem" kibicem Ruchu. Z tego co pamiętam przeprowadził się do Zamościa, potem wrócił na G.Śląsk? W porządku koleś. Oby jak najwięcej takiej starszyzny w polskich ekipach. Fajnie, że do tej pory działa (tak mi ktoś z Ruchu odpisał w hyde parku) i to on ogarniał Ruch po kłopotach z psami po meczu z ŁKSem. A mieli wtedy duże problemy, na wyjazdach po kilkanaście, kilkadziesiąt osób. Na wiosnę 96-97 Ruch grał chyba jakiś mecz ligowy w Zamościu? Z Polonią Warszawa? Chyba po tych "płomiennych derbach stolicy".
Z tych takich najbardziej pamiętnych dymów z Legią chorzowianie przypominają sobie rok 1990 i mecz o Superpuchar Polski w Zamościu. Ruch grał z wtedy Legią. "Niebiescy" po przyjeździe do Zamościa zbratali się z kibicami miejscowego Hetmana i poszli z nimi na małe balety. Po jakimś czasie otrzymali informację, że na basenie w Zamościu pojawiła się Legia. Ślązacy w wielkim pośpiechu podążyli na miejsce pobytu legionistów i tam zastali kąpiących się warszawiaków. Do dziś kibicom Ruchu uśmiechają się twarze na wspomnienie o łomocie, jaki wtedy spuścili fanom eLki.
Ile lat trwała zgoda/układ na linii Polonia Bydgoszcz - Sparta Brodnica ?
Lech Poznań
Zgoda:
KSZO OSTROWIEC, ARKA GDYNIA, CRACOVIA KRAKÓW, ZAGŁĘBIE LUBIN
Układ:
BRAK
Kosa
Legia Warszawa,PogońSzczecin,Ruch Chorzów,Widzew Łódź, Wisła Kraków,Lechia Gdańsk, Śląsk Wrocław + ich zgody
Byłe Zgody:
Odra Opole,ŁKS Łódź,Zawisza Bydgoszcz,Polonia Bytom,Bałtyk Gdynia,Górnik Zabrze,Górnik Wałbrzych,Śląsk Wrocław
Byłe Układy:
Widzew Łódź,Ruch Chorzów,Spartak Moskwa
jak ktoś wie coś więcej niech da znać
Zgoda:
KSZO OSTROWIEC, ARKA GDYNIA, CRACOVIA KRAKÓW, ZAGŁĘBIE LUBIN
Układ:
BRAK
Kosa
Legia Warszawa,PogońSzczecin,Ruch Chorzów,Widzew Łódź, Wisła Kraków,Lechia Gdańsk, Śląsk Wrocław + ich zgody
Byłe Zgody:
Odra Opole,ŁKS Łódź,Zawisza Bydgoszcz,Polonia Bytom,Bałtyk Gdynia,Górnik Zabrze,Górnik Wałbrzych,Śląsk Wrocław
Byłe Układy:
Widzew Łódź,Ruch Chorzów,Spartak Moskwa
jak ktoś wie coś więcej niech da znać
-
ZgreddyBoy
Lech miał jeszcze kiedyś na pewno zgodę z Polonią Warszawa.
Miał ale zachował się mało ładnie.nie słyszałem z kolei o zgodzie z Wrocławiem
Oczywiście Lechia nigdy nie miała zgody z Górnikiem , Lechia była zawszę tylko FC , tak samo jak Karkonosze;)KazoR_1987 pisze:Kiedys byla zgoda z Gornikiem i Polonia ale sie posypala Co do fc Ruchu to zaczelo sie od pojedynczych prywatnych kontaktow i sie rozwinelo
Lech miał chyba też kiedyś z GKS Katowice, później zerwał swoje wszystkie zgody bodajże Zawisza, GKS i po czasie zawiązała się zgoda z KSZO, jak źle to niech ktoś poprawi.
Śląsk Wrocław
Zgody: Lechia Gdańsk, Wisła Kraków, Motor Lublin, Miedź Legnica, SFC Opava.
Stare zgody: Legia Warszawa, Gks Katowice, Łks Łódź, Lech Poznań, Górnik Zabrze, Ruch Chorzów, Piast Gliwice, Pogoń Szczecin, Zagłębie Wałbrzych (choć oficjalnie nie zerwana)
Stare zgody, układy? Stal St Wola, Hutnik Kraków, Gks Jastrzębie (chyba względem Katowic) i któryś klub z Rzeszowa, ale który to już nie pamiętam.
Pamięć już nie ta, więc proszę o wyrozumiałość i ewentualne poprawienie.
Pozdro
Zgody: Lechia Gdańsk, Wisła Kraków, Motor Lublin, Miedź Legnica, SFC Opava.
Stare zgody: Legia Warszawa, Gks Katowice, Łks Łódź, Lech Poznań, Górnik Zabrze, Ruch Chorzów, Piast Gliwice, Pogoń Szczecin, Zagłębie Wałbrzych (choć oficjalnie nie zerwana)
Stare zgody, układy? Stal St Wola, Hutnik Kraków, Gks Jastrzębie (chyba względem Katowic) i któryś klub z Rzeszowa, ale który to już nie pamiętam.
Pamięć już nie ta, więc proszę o wyrozumiałość i ewentualne poprawienie.
Pozdro
D_a_d_o_ pisze: Hutnik Kraków,