Puchar Polski (temat zbiorczy) ;)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

19:20

Re: Puchar Polski (temat zbiorczy) ;)

Post autor: 19:20 » 20.05.2009, 10:22

pgn pisze: bo chyba nie liczy się liczba kibiców, przecież to nie od tego zależy jak patrzysz na klub.
na tym forum chyba tak 8)

iparts.pl
FilledWithHate

Post autor: FilledWithHate » 20.05.2009, 10:36

Chyba naturalne żeby Ruch grał w pucharach - maja większy potencjał niż Polonie czy Bełchatów i napewno by się dobrze zaprezentowali.

Co do meczu, oby więcej takich. Brawo dla obu ekip :wink:

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 20.05.2009, 10:39

FilledWithHate pisze:Chyba naturalne żeby Ruch grał w pucharach - maja większy potencjał niż Polonie czy Bełchatów i napewno by się dobrze zaprezentowali.

Co do meczu, oby więcej takich. Brawo dla obu ekip :wink:
Na pewno.Poza tym drzemie w nich duży głód gry w wielkiej imprezie,bo już długo nie grali.

mainroad

Post autor: mainroad » 20.05.2009, 11:26

ile Cracovii i Arki z Lechem w Chorzowie??

-=KSC=-

Post autor: -=KSC=- » 20.05.2009, 12:10

mainroad pisze:ile Cracovii i Arki z Lechem w Chorzowie??
nas w Chorzowie 350 osób

jatar

Post autor: jatar » 20.05.2009, 12:15

Może moderatorzy wezmą się za robotę?? ;-)

Żeby nie rozmywać, atmosfera godna finału. Ruchu jak dla mnie wypadł dobrze nawet bardzo dobrze(to momentami). Mają mocne pierdolnięcie, ale to tylko na parę sekund później doping siada i są długie przerwy, co wykorzystywał Lech z naprawdę dobrym dopingiem, jak na tak długą trasę która przebył i ogarnięcie rozjebaną (jak dla mnie do śpiewania) trybunę . Co do opraw to racowiska Lecha naprawdę konkretne, Ruchu zresztą też, choć hasło na transparencie słabe. Co do pierwszej oprawy Niebieskich to jak dla mnie słaba pomysł może był, ale wykonanie sektorówki powinno być zdecydowanie większe jak na tak duży stadion(sektory). Co do innych atrakcji nie wypowiadam się, niech wypowiedzą się Ci co "muszą". Oby więcej takich spotkań!
FOTOFANTICS.EU NA FACEBOOK'U ! !
POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

Obrazek

puszczyk

Post autor: puszczyk » 20.05.2009, 12:28

stradivarius pisze:Po tym,co zaobserwowałem można powiedzieć ,że kibicowsko Lech to klub olbrzymiego kontrastu.Mocna ekipa i potem wielka przepaść,która objawia się niezliczoną ilością różnej maści Janków i innych wynalazków.
Pełno aut,busów które parkują przed Śląskim na tablicach PO,wycieczki z szalikami wywieszonymi na szybach i ubrani jak choinka "kibice".
Naprawdę tyle co barw wczoraj zmieniło właściciela to się w głowie nie mieści,ale z drugiej strony liczba 9tyś. jest ciężka do ogarnięcia.Z tym,że takie wyjazdy edukują i można zwiększy się świadomość wielu osób z Wielkopolski.
Oby więcej takich spotkań uznanych klubów z dobrymi zgodami.
Jak już ktoś trafnie zauważył jeśli kogoś stać na wyjazd furą to zapewne będzie tez go stać na wyklepanie jej lub własnej mordy. Szkoda tylko barw ale niestety przy takiej ekstremalnej masówce bylo to do przewidzenia i śmiem twierdzić, że zasłużona kara spotkała tych wielkich fanów z najrożniejszych zakątków Polski którzy "pokochali" Lecha po sukcesach w PUEFA.
Co do gwizdów w czasie hymnu moim zdaniem było ich bardzo mało, a spodziewalem się naprawdę ostrego buczenia. Z drugiej strony możliwość zaśpiewania własnego hymnu przed tak waznym meczem z szalem uniesionym nad głową super przezycie. Oby więcej takich meczy choć niekoniecznie na Stadionie Śląskim.
Swoją drogą ciekawie by wyglądało spotkanie w tym miejscu Lecha z Legią i już widzę tą pielgrzymującą kibicowską Polskę do Chorzowa. Smiem twierdzić, że mogło by być jeszcze ciekawiej niż wczoraj, ale pożyjemy zobaczymy. Na zakończenie dodam, że rozgrywanie finału na jednym stadionie już na zawsze powinno wpisać się do regulaminu PP.
Lech Poznań

Niko_WAW

Post autor: Niko_WAW » 20.05.2009, 12:49

Czy Lech wykorzystał całą pulę 9100 biletów?
Legia Warszawa

puszczyk

Post autor: puszczyk » 20.05.2009, 12:51

Dodam jeszcze, że na tym meczu było wszystko to co powinno być i każdy znalazł na nim coś dla siebie. W zasadzie od bodaj 2004 roku czyli odkąd ostatni raz wywalczyliśmy PP każdy mecz finałowy jest ciekawy zarówno na boisku jak i co najważniejsze na trybunach rzecz jasna były wyjątki ale generalnie niemożna powiedzieć, żeby ostatnimi laty na tego typu meczach było nudno i co najważniejsze idzie to w parze z systematycznym podnoszeniem rangi tego trofeum.
Lech Poznań

kalashnikov

Post autor: kalashnikov » 20.05.2009, 13:01

RTS-SIWY pisze:
Żaba-Katowice pisze:nie wiem czy tam ktos gwizdał czy nie, ale jesli tak to reszta zgod chorzowskich ciekawe co se myslała.

jak takiś ciekawski to skorzystaj z przysłowia >kto PYTA nie błądzi<
To ja skorzystam i zapytam właścicieli tych polówek:
[link]" target="_blank
jak zachowywali się podczas odgrywania polskiego hymnu. Milczeliście solidarnie ze zgodą, czy śpiewaliście hymn? Zakładam że nie gwizdaliście.

Wolę żeby Polskę na arenie międzynarodowej reprezentowała ekipa która nie ma problemu ze swoją przynależnością do państwa polskiego.

kkr

Post autor: kkr » 20.05.2009, 13:59

Wszyscy co psiocza na to, ze Ruch wygwizdal hymn Polski niech sobie przeczytaja to i przestana sie dziwic:
Telewizja wycięła hymn

Hiszpania podzielona po środowym finale "Pucharu Króla". Kibice Barcelony i Athleticu Bilbao wygwizdali głowę państwa i hymn państwowy, co wycięła ze swojej relacji publiczna stacja TVE. Gazety zarzucają telewizji cenzurę, a z pracą pożegnał się już dyrektor ds. programów sportowych - Julian Reyes.
Kibice z Katalonii i Kraju Basków przywitali przeraźliwymi gwizdami króla Juana Carlosa i królową Zofię. Gwizdy nie zamilkły, gdy chwilę później z głośników poleciał hymn Hiszpanii. Telewizja przerwała nadawanie relacji w tym momencie, pokazując "przebitki" sprzed spotkania.

Prawica i lewica jednym głosem

"Tysiące osób wygwizdało króla i hymn, a TVE to ukrywa" - napisał w czwartek prawicowy dziennik "El Mundo". Także lewicowy "El Pais" podkreślił, że "przybycie króla Juana Carlosa na stadion Mestalla i hymn państwowy spotkały się z długimi gwizdami, które telewizja nie pokazała na żywo".

Zapłacił posadą

TVE wszczęło śledztwo i zwolniło z pracy dyrektora ds. programów sportowych Juliana Reyesa. Telewizja nie wykluczyła, że konsekwencje mogą ponieść jeszcze inne osoby. Jednocześnie przeprosiła za incydent i kategorycznie zaprzeczyła, że mogło dojść do działań cenzorskich.

Puchar Króla zdobyli piłkarze Barcelony, pokonując Athletic Bilbao 4:1.

kcz//mat
zrodlo: [link]" target="_blank" target="_blank

W kontekscie tego artukulu to raczej warto zapytac bardziej niz o to, dlaczego Ruch gwizdal na hymn Polski (bo to dla wiekszosci raczej jest jasne i jakies strzelanie fochow z tego powodu jest malo powazne), o to dlaczego komentatorzy TVN-u w telewizji po odegraniu hymnu stwierdzili cos na wzor, ze ten hymn "to taka piekna chiwila, jedyna ktora w dzisiejszym dniu zjednoczyla kibicow Lecha i Ruchu". Takie glodne kawalki to jest cenzura podobna do tej, ktorej dopuscila sie hiszpanska telewizja (choc oczywiscie troche na mniejsza skale, nic nie wycinali a tylko popieprzyli bzdety).

I na koniec - duzo osob gwizdalo, ale jednak wiekszosc przyjela taka postawe, ze po prostu milczala, a po skonczeniu polskiego hymnu ponioslo sie po stadionie gromkie "Gurny Slunsk" (co swoja droga do tych pajacow z TVN tez oczywiscie niby nie dotarlo).

warchol1910Radom

Post autor: warchol1910Radom » 20.05.2009, 14:16

co do gwizdania
http://www.youtube.com/watch?v=KrKIh94lGFY" target="_blank 20 sek.

Pik_nick

Post autor: Pik_nick » 20.05.2009, 14:32

kkr pisze:W kontekscie tego artukulu to raczej warto zapytac bardziej niz o to, dlaczego Ruch gwizdal na hymn Polski (bo to dla wiekszosci raczej jest jasne i jakies strzelanie fochow z tego powodu jest malo powazne), o to dlaczego komentatorzy TVN-u w telewizji po odegraniu hymnu stwierdzili cos na wzor, ze ten hymn "to taka piekna chiwila, jedyna ktora w dzisiejszym dniu zjednoczyla kibicow Lecha i Ruchu". Takie glodne kawalki to jest cenzura podobna do tej, ktorej dopuscila sie hiszpanska telewizja (choc oczywiscie troche na mniejsza skale, nic nie wycinali a tylko popieprzyli bzdety).

Takim samym stopniem cenzury "popisał" się serwis niebiescy.pl, twierdząc w swej relacji, że gwizdów nie było.
Nikt tu fochów nie strzela - chyba zbiorowo zachodzimy w głowę jak jest możliwe, że Niebiescy pragnęli zdobyć puchar kraju, za którym co najmniej w swej części nie przepadają. A że na Pucharze Polski im zależało, pokazali jedną z opraw finałowego meczu.

Szkoda, że pomimo wielu prób odbudowania prestiżu tych rozgrywek, jest on permanentnie zlewany przez PZPN. Nie dość, że transmisja w niszowej stacji, to jeszcze absurdalne ograniczenie wejściówek. Sektory wyłączone z użytku wyglądały koszmarnie. A pomyśleć, że Ruch jak i Lech z pewnością byłyby w stanie zapełnić Stadion Śląski w o wiele większych liczbach niż było im to dane.

PS. Cracovia się określiła, jak pozostali zgodowicze wspierający obydwie ekipy na wczorajszym finale?

Pozdrawiam
T_Krawczyk pisze:To było przemyślane i mądre pytanie.
Czyli Żorska Koalicja potrafi na przykład na siłowni podjechać do jakiegoś kulturysty i mu majty z d*** zdjąć?

tylko prawda

Post autor: tylko prawda » 20.05.2009, 14:49

Brawo Lech, zwycięstwo na murawie, na trybunach i za trybunami. Ten mecz tylko potwierdził, ze na Lecha kibicowsko nie ma mocnych (jedynie Widzew nie jest w tyle).
Craxy 350?bardzo ładnie.....

"gurny slunsk" buehehehehe
Obrazek

kkr

Post autor: kkr » 20.05.2009, 15:09

Pik_nick pisze:Takim samym stopniem cenzury "popisał" się serwis niebiescy.pl, twierdząc w swej relacji, że gwizdów nie było.
To jednak jest chyba co innego troche. Serwis ten w ogole zauwazyl taki "problem", a ze gwizdala mniejszosc, to mozna napisac ze gwizdow nie bylo. Wyznacznikiem oceny dzialania tlumu stadionowego zawsze jest wiekszosc albo przynajmniej jakas zwarta grupa.

Pik_nick pisze:Nikt tu fochów nie strzela - chyba zbiorowo zachodzimy w głowę jak jest możliwe, że Niebiescy pragnęli zdobyć puchar kraju, za którym co najmniej w swej części nie przepadają. A że na Pucharze Polski im zależało, pokazali jedną z opraw finałowego meczu.
To jest dokladnie na takiej samej zasadzie, jak przytoczeni Katalonczycy i Baskowie - na symbole hiszpanskie gwizdali, ale watpie zeby ktorzys nie zyczyli sobie zeby ich klub zdobyl puchar. Gra sie o to, o co mozna grac.

ef pisze:kkr tobie sie chyba we lbie popierdolilo ze porownujesz Slask do Katalonii i kraju Baskow.
Tam sa od lat nastroje antyhiszpanskie, na Slasku to jakas smiem twierdzic kretynska moda ale niech robia co chca ich sprawa. Byle tylko nie porownywac tych dwoch sytuacji bo to jest kpina z historii i ludzi ktorzy walczyli chocby w powstaniach slaskich czy nawet z takiego Gerarda Cieslika - ikony Ruchu.
Porownuje z cala swiadomoscia. W panstwie polskim wszelkie aspekty wolnosci (a wiec rowniez tego typu ruchy odsrodkowe) nie mialy zadnej mozliwosci wychylenia sie w PRL-u, a mysle, ze jakby nie ten 45-letni okres, to sytuacja dzis bylaby dosc porownywalna. A ze jestesmy tam gdzie jestesmy, to i te ruchy na razie sa tam gdzie sa. Ale postep z kazdym rokiem jest widoczny. Nazwanie tego "moda" to duze ryzyko.
Co do powstan slaskich to zostaly one do tego stopnia w PRL-u zmitologizowane, ale dzis juz odmitologizowane, ze nikt trzezwo myslacy nie traktuje ich jako wyznacznika "wielkiej milosci ludu gornoslaskiego do Macierzy - Polski", a tylko sa traktowane z obiektywizmem (nie bede pisal o co chodzi bo majac dostep do internetu samemu mozna poszukac wpisujac chocby w googlach cos ala "mit powstan slaskich" itp.). Ale jeszcze sporo wody tak w Odrze, jak i Wisle uplynie, by ten propagandowy beton ustapil tez ze swiadomosci przecietnych ludzi, nie zajmujacych sie historia.

rcicho

Post autor: rcicho » 20.05.2009, 15:12

"Dziwne" zachowanie fanów Widzewa w czasie Hymnu Polskiego. Jedni podnosili swoje szaliki i śpiewali hymn a inni stali jak Ruch i tylko słuchali. Widać że nie bardzo wiedzą jak się mieli zachować.
Nie kradnij, rząd nie lubi konkurencji!

Kadm

Post autor: Kadm » 20.05.2009, 15:18

Byłem jako obserwator, nie jestem zwiazany z zadna ekip, ale w mojej opnii Ruch prezentował sie duzo lepiej, Lech przebijal sie z dopingiem jedynie w przerwach Niebieskich, lecz niestety tych przerw bylo sporo (nie, nie bylo ze zaspiewali jedna piesn i przerwa 10 min, chodzi mi o takie przestoje minuta moze dwie)

Ogolnie Puchar na plus. Lepiej niz ostatnio w Ostrowcu.
KibicŁKS pisze:A ja mam pytanie. Czy pzpn zmniejszy kare Widzewowi jeżeli zszyją flage i zwroca ja Legii??

bunio5

Post autor: bunio5 » 20.05.2009, 15:51

Co do hymnu to jest to ŚWIĘTOŚĆ!!! I żaden kibic POLSKI nie powinien go wygwizdywać. Nie powinien nawet o tym pomyśleć!!! Dla takich kula w łeb!!!
Poza tym dziwi mnie jak mogą gwizdać i jednocześnie chodzić na mecze kadry??? Przykład: POLSKA- Czechy jesienią. Bo co, bo mieli blisko??? Tam nikomu nie przyszło do głowy gwizdać podczas hymnu.
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Seth Gecko » 20.05.2009, 15:56

kkr pisze:
Pik_nick pisze:Takim samym stopniem cenzury "popisał" się serwis niebiescy.pl, twierdząc w swej relacji, że gwizdów nie było.
To jednak jest chyba co innego troche. Serwis ten w ogole zauwazyl taki "problem", a ze gwizdala mniejszosc, to mozna napisac ze gwizdow nie bylo. Wyznacznikiem oceny dzialania tlumu stadionowego zawsze jest wiekszosc albo przynajmniej jakas zwarta grupa.
Czy ty czytasz co piszesz? Sam sobie przeczysz. Najpierw piszesz o komentatorach z TVN-u że pomijają zachowanie mniejszej części publiczności na stadionie, a potem usprawiedliwiasz takie samo zachowanie, tyle że już swoich ziomków po szalu.

Nie przepadam za Lechem, ale cieszę się że wygrał i mam nadzieję że to oni będą reprezentować Polskę w Europie.

c*** w d*** tym co gwizdali na hymn Polski.
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły. Zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki. Chodnik zapluły, ludzi przepędziły. Siedzą na ławeczkach i ryczą do siebie. Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy...

19:20

Post autor: 19:20 » 20.05.2009, 16:06

Kadm pisze:..Lepiej niz ostatnio w Ostrowcu.
no to nie błysnąłeś bo ostatnio puchar był w Bełchatowie :lol:
bunio5 pisze:Poza tym dziwi mnie jak mogą gwizdać i jednocześnie chodzić na mecze kadry???
Przykład: POLSKA- Czechy jesienią. Bo co, bo mieli blisko???
ci co gwizdali (niestety paru się takich znalazło) to przede wszystkim najebańcy i bezmózgowcy :roll: ,co do chodzenia na kadre powiem Ci że nie wszyscy kibice Ruchu są takimi śląskimi separatystami do tego panuje taki stereotyp że kibic Ruchu to folksdojcz itd,itd,

zych

Post autor: zych » 20.05.2009, 16:09

Tak i jeszcze wróćcie do nazwy Królewska Huta.

Autonomia Śląska trwała około 20 lat. Faktycznie jest do czego nawiązywać i do czego wracać. To jest tylko moda na odmienność i nic więcej.
Autonomia dla Śródmieścia

kark

Post autor: kark » 20.05.2009, 16:32

Nie doczytałem się nigdzie wypowiedzi zgodowiczów Ruchu w temacie gwizdania podczas hymnu. Może łaskawie wypowiecie się w tej kwestii. A jeżeli nie to napiszcie czy to wstyd Wam nie pozwala o tym pisać.

Jak dla mnie to żenada po całości. I nie piszcie, że to było kilka osób, bo wówczas nikt by tego nie słyszał. A skoro gwizdy były słyszalne to musiała być to spora część.
PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!!!

CNH

Post autor: CNH » 20.05.2009, 16:37

mainroad pisze:ile Cracovii i Arki z Lechem w Chorzowie??

Cracovii 320. Nie 350

neRka

Post autor: neRka » 20.05.2009, 16:42

kark pisze:Jak dla mnie to żenada po całości. I nie piszcie, że to było kilka osób, bo wówczas nikt by tego nie słyszał. A skoro gwizdy były słyszalne to musiała być to spora część.
Ja o gwizdach dowiedziałem się z tego forum, bo akurat na meczu żadnych nie słyszałem, a wraz z kilkoma z znajomymi odśpiewałem hymn. Były u nas osoby które to olały, była kilkanaście osób co hymn odśpiewało i może znalazło się kilku co gwizdało. Wszystkiego ogarnąć się nie da. Afera tak jakby cały Ruch wygwizdał i zagłuszył hymn.
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

rcicho

Post autor: rcicho » 20.05.2009, 16:52

Z pozycji sektorów zajmowanych przez Lecha gwizdów Ruchu w czasie hymnu w ogóle nie było słychać (może dlatego, że wiekszość z nas ten hymn właśnie śpiewała) za to doping Niebieskich był bardzo dobrze słyszalny i na bardzo dobrym poziomie. Lech za to miałem pewne problemy z synchronizacją dopingu bo bardzo często nie było słychać co śpiewa środek trybuny. Zdarzało się że środek spiewał już nową przyśpiewkę a na skrzydłach leciało to co środek spiewal poprzednio. Generalnie jednak dawało radę.
Co do zdobycznych szali Lecha to nie wiem czy można być dumnym z kasowaniem pikników z Wielkopolski, którzy przyjechali kompletnie nie znając realiów? Jedno co dobre to fakt, że będą mieć nauczkę na przyszłość i zamiast na Lecha pojadą na Malysza lub siatkę.
Nie kradnij, rząd nie lubi konkurencji!

PF

Post autor: PF » 20.05.2009, 16:57

na hymn gwizdaly jakies debile co c**** wiedza! PRAWDZIWI KIBICE RUCHu ODCINAJA SIE OD TEGO! nazywajac nas niemcami itp sami nakrecacie takie zachowania

Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski » 20.05.2009, 17:18

Postawa obu ekip na filmiku dla mnie zenujaca (a szczegolnie tego co to krecil i typow kolo niego stojacych: najpierw przezywajacych ze Ruch goni ich Lecha i co to bedzie jak oni wszyscy wpadna na trybune a pozniej sikajacych po gaciach z podniecenia jak role sie odwracaja). W okresie gdy dwie grupy dzieli jedynie kilkanascie metrow i moga wlasciwie zrobic co chca to widac glownie tylko napinanie zza plecow kolegow a pozniej gdy wjezdzaja psy to wielcy kozacy nagle wyrastaja.

Pan P.

Post autor: Pan P. » 20.05.2009, 17:55

jot_pe pisze:do kolegi tam u gory: nie powiedzialbym ze Ruch wczoraj skasowal auta tylko i wylacznie pikoli
Tylko rura wyżywa się na rzeczach martwych... :wink:

Wyjazd bardzo ciekawy, zarówno my jak i Ruch na dobrym poziomie, widać że u obu ekip brakowało takiego meczu i wszyscy mogli dać upust emocjom, Tarnowskie Góry jeszcze takiego baletu na dworcu nie przeżywały :D szampany, race, śpiewy później zabawa przez 3/4 drogi do Poznania...
O tym co dział się poza stadionem się nie wypowiadam bo nie moja działka...

Lechita

Post autor: Lechita » 20.05.2009, 18:01

Byłem na meczu i zarówno ja jaki i koledzy, z którymi autem jechałem na mecz żadnych gwizdów ze strony Ruchu nie słyszeliśmy. Kiedy spiker powiedział, że prosi wszystkich o powstanie bo będzie odegrany hymn to specjalnie nasłuchiwałem czy usłyszę z ich strony jakaś profanację.

(L)o

Post autor: (L)o » 20.05.2009, 18:41

Po pierwsze przystopujcie sie z onanizowaniem na haslo "LECH".
I nie pierdolcie,ze tylko Lech pokazuje klase w Polsce,i ze to Lech jest wyznacznikiem zajebistosci ,i ze Lech wyznacza trendy w kibicowaniu w Polsce.

Zobaczymy jak wlasciciele wkoncu postawia sie Wierze Lecha ,czy wtedy beda tacy zajebisci i czy wtedy pokaza na co ich stac-jak zacznie im wiac w oczy...

Lech jest jedna z lepszych ekip w polsce ale przestancie pieprzyc,ze sa pare miejsc wyzej od Widzewa,Wisly,Legii czy chociazby Ruchu.

A1986

Post autor: A1986 » 20.05.2009, 18:44

Chyba Wiarze.

s_b

Post autor: s_b » 20.05.2009, 18:45

Około 1000 fanów Widzewa wspierało Ruch Chorzów na finałowym meczu Pucharu Polski który rozegrany został wczoraj na Stadionie Śląskim. Na płocie zawisły 4 flagi Widzewa - Radogoszcz, Bałuty, Żabieniec i Bałuciarze.
i chociaż wielu by chciało naszego końca my nie poddamy się !

ARAFAT

Post autor: ARAFAT » 20.05.2009, 18:53

Jan_Kowalski pisze:Postawa obu ekip na filmiku dla mnie zenujaca (a szczegolnie tego co to krecil i typow kolo niego stojacych: najpierw przezywajacych ze Ruch goni ich Lecha i co to bedzie jak oni wszyscy wpadna na trybune a pozniej sikajacych po gaciach z podniecenia jak role sie odwracaja). W okresie gdy dwie grupy dzieli jedynie kilkanascie metrow i moga wlasciwie zrobic co chca to widac glownie tylko napinanie zza plecow, [link] kolegow a pozniej gdy wjezdzaja psy to wielcy kozacy nagle wyrastaja.
Dużo racji w tym co napisałeś, można by się po takich ekipach spodziewać czegoś więcej zwłaszcza, że niedawno wielka napinka i ciśnienie między nimi było i wzajemne ataki, raz ,ze Lech odmówił Ruchowi, potem odwrotnie. Teraz mieli okazje sobie coś wyjaśnić i o dziwo dosyć dobre ku temu warunki i odstawili lipę, ale mimo wszystko obiektywnie trzeba przyznać, że większe chęci miał Ruch, a pokazowy szturm Lecha w chwili gdy widzieli, że już jadą suki chwały nie przynosi.

xxxx

Post autor: xxxx » 20.05.2009, 18:59

wogole nie kumam krytyki bez kitu.....co z wami ku*** ludzie jest.....wezcie tylko pod uwage ze ruch grał na swoim terenie i to juz po raz kolejny na stadionie ślaskim.......ciekawe jak by było gdyby mecz był na terenach wielkopolski......mozna gdybac i gdybac i uwazam ze mecz ciekawy bardzo i temnat mozna zakonczyc bo ku*** tylko sie napinacie....... :twisted:

GST/06

Post autor: GST/06 » 20.05.2009, 19:01

Barto pisze: Teraz tak..kibice Lecha chyba zapominają jak pare lat temu było ich niespełna pare tysięcy,
To lepiej zeby na mecze przychodzilo mniej ludzi ? Twoj post mozna wywnioskowac jak dla calej Polski

bluenatyk

Post autor: bluenatyk » 20.05.2009, 19:07

xxxx pisze:wogole nie kumam krytyki bez kitu.....co z wami ku*** ludzie jest.....wezcie tylko pod uwage ze ruch grał na swoim terenie i to juz po raz kolejny na stadionie ślaskim.......ciekawe jak by było gdyby mecz był na terenach wielkopolski......mozna gdybac i gdybac i uwazam ze mecz ciekawy bardzo i temnat mozna zakonczyc bo ku*** tylko sie napinacie....... :twisted:
na neutralnym terenie na koronie stadionu to Lech zaliczył cofke

zauważ kolego (na filmiku widać dokładnie o ile byłes na stadionie śląskim) ze Ruch juz wbił na sektory Lecha - odwrót był czymś naturalnym no chyba że uważasz że mieli zacząć ganiać 9tys osób i odciąć sobie droge ucieczki :)
/R\

el conejo

Post autor: el conejo » 20.05.2009, 19:07

(L)o pisze:Po pierwsze przystopujcie sie z onanizowaniem na haslo "LECH".
I nie pierdolcie,ze tylko Lech pokazuje klase w Polsce,i ze to Lech jest wyznacznikiem zajebistosci ,i ze Lech wyznacza trendy w kibicowaniu w Polsce.

Zobaczymy jak wlasciciele wkoncu postawia sie Wierze Lecha ,czy wtedy beda tacy zajebisci i czy wtedy pokaza na co ich stac-jak zacznie im wiac w oczy...

Lech jest jedna z lepszych ekip w polsce ale przestancie pieprzyc,ze sa pare miejsc wyzej od Widzewa,Wisly,Legii czy chociazby Ruchu.
100% racji.
Pamiętajcie, że nie zawsze jest się na szczycie... i ciekawi mnie ilu zostanie z tych fanatyków jak się wyniki skończą...
od czytania jaki to Lech wielki, od tych wszystkich ach i och... aż niedobrze się robi...
zobaczymy co będzie jak się w Poznianu drogi działaczy i kibiców rozejdą...

Może jesteście pare miejsc wyżej od innych ekip...ale tylko dlatego, że macie wysokie trybuny :D

RTS
RTS

Alez

Post autor: Alez » 20.05.2009, 19:16

Problem polega na tym ze o "wielkości " Lecha piszą inni , a nie najbardziej zainteresowani.

GST/06

Post autor: GST/06 » 20.05.2009, 19:19

(L)o pisze:

Chyba tutaj ktos pozazdrosci :? tego ze wspolpraca kibicow z dzialaczami ma sie dobrze.Zaloze sie ze dalbys wiele aby Twoja Legia miala takie "uklady" z dzialaczami :wink:

xxxx

Post autor: xxxx » 20.05.2009, 19:25

bluenatyk pisze:
xxxx pisze:wogole nie kumam krytyki bez kitu.....co z wami ku*** ludzie jest.....wezcie tylko pod uwage ze ruch grał na swoim terenie i to juz po raz kolejny na stadionie ślaskim.......ciekawe jak by było gdyby mecz był na terenach wielkopolski......mozna gdybac i gdybac i uwazam ze mecz ciekawy bardzo i temnat mozna zakonczyc bo ku*** tylko sie napinacie....... :twisted:
na neutralnym terenie na koronie stadionu to Lech zaliczył cofke

zauważ kolego (na filmiku widać dokładnie o ile byłes na stadionie śląskim) ze Ruch juz wbił na sektory Lecha - odwrót był czymś naturalnym no chyba że uważasz że mieli zacząć ganiać 9tys osób i odciąć sobie droge ucieczki :)

a gdzie ja pisze o jakims starciu albo filmiku??czytaj ze zrozumieniem

ODPOWIEDZ