FINAŁ PUCHAR EKSTRAKLASY: ODRA - ŚLĄSK
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
FINAŁ PUCHAR EKSTRAKLASY: ODRA - ŚLĄSK
Jak w temacie: Komentarze, zdjęcia, relację, opinie, wiadomości.
-
Re: FINAŁ PUCHAR EKSTRAKLASY: ODRA - ŚLĄSK
Ja nie wiedzialbym ze taki final w ogole dzis jest,bo z tego co pamietam ekipy zlewaly ten puchar i u siebie i na wyjazdach.
Ale przegladajac www wlasnie dojrzalem ze po meczu odwieziono 2 pilkarzy do Wroclawia bynajmniej nie pod pregierz
Ale przegladajac www wlasnie dojrzalem ze po meczu odwieziono 2 pilkarzy do Wroclawia bynajmniej nie pod pregierz

-
Przyznam, że jak na tak "prestiżowy" finał oraz środę, to liczba 7000 we Wodzisławiu Śląskim zaskoczyła mnie pozytywnie
Śląsk Wrocław wybrał się na mecz, czy bojkotują te rozgrywki?

-
w czasie transmisji komentator mówił o 2000 biletów dla Śląska
sektor był pełny więc coś koło tego
sektor był pełny więc coś koło tego
ZAWISZA 4EVER
-
Slaska okolo 500.
-
Też oglądałem mecz i Borek mówił o 2 tysiącach wykupionych biletów więc nie wiem skąd miał to info
Fajnie że tylu kibiców przyszło na ten mecz. W sumie nie ma się niczego dziwić Śląsk bodajże 20 lat czekał na krajowy triumf a Odra się jeszcze go nie doczekała więc można się było spodziewać tłumów. Szkoda tylko że nie jest ten puchar tak popularny jak np. w Anglii a dziwi mnie to trochę bo jakby nie patrzeć 600 tys złotych nagrody pewnie dla żadnego klubu w Polsce nie jest obojętne, a większość klubów jak np. Wisła, Lech kompletne sobie odpuściła te rozgrywki, ale co się dziwić jak dla Polskiego piłkarza 2 mecze w tygodniu to za duży wysiłek. Potem się dziwić że co lepszy Polski piłkarz który wyjeżdża na zachód ma problemy łapać się do meczowej 18....

-
W Anglii odpowiednikiem naszego Pucharu Ekstraklasy jest jakby Carling Cup, tyle ze tam [link] zespoły od Premiership do League Two ( 4 liga, czyli do ostatniej ligi Football League ) i czesto grają tam własnie rezerwowi zawodnicy, ale jak przyjdzie do spotkania np: Chelsea - Leicester, Manchester United - Derby County itd. to na wyjazd potrafi pojechac kilka tysiecy kibicow, mimo ze ten puchar nie jest az tak prestizowy. A trzeba dodac, że np: od 3 ligi angielskiej w dół jest jeszcze jeden Puchar ... Johnstone's Paint Trophy. W tym roku wygrał go zdegradowany do 5 ligi angielskiej Luton Town, a z Luton na mecz finałowy na Wembley przyjechało 40 tys. kibiców :D Srednia frekwencja na meczach Luton Town to ok. 5,5 tys, a stadion moze pomiescic ok. 10 tys.
-
Fajnie by było własnie gdyby w PE grały kluby z I i II ligi, faza grupowa raczej wieje nudą a zamiast niej mogłoby w początkowych rundach dochodzić do wielu ciekawych kibicowsko spotkań, może wtedy niektóre ekipy poważniej by go potrakowały, bo nie chce mi się wierzyć że dajmy na to Lech by olał mecz z Zawiszą Bydgoszcz. A co do finału- jak zgody wspomagały Śląsk?
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
-
Gdyby ten puchar jeszcze by coś gwarantował, jak np. Intertoto, to na pewno by miało to większe znaczenie dla kibiców. Mecz dopiero wzbudza zainteresowanie jak jest sam finał. Na Odrze w półfinale trybuny były puste, zagrali w finale i nagle 7000 widzów.Czeresniowa2 pisze:Fajnie by było własnie gdyby w PE grały kluby z I i II ligi, faza grupowa raczej wieje nudą a zamiast niej mogłoby w początkowych rundach dochodzić do wielu ciekawych kibicowsko spotkań, może wtedy niektóre ekipy poważniej by go potrakowały, bo nie chce mi się wierzyć że dajmy na to Lech by olał mecz z Zawiszą Bydgoszcz. A co do finału- jak zgody wspomagały Śląsk?
-
2 tyś. Śląska wzięło się prawdopodobnie z faktu, że tyle biletów dostali na ten mecz (początkowo działacze z Wrocławia domagali się... 50 % biletów). Klatkę "główną" wypełnili szczelnie, więc liczba ok. 500 bliska prawdy. Zresztą będą chcieli to sami dokładnie napiszą ilu ich było.
Kilka fotek z meczu:
[link]" target="_blank
[link]" target="_blank
[link]" target="_blank
[link]" target="_blank
Kilka fotek z meczu:
[link]" target="_blank
[link]" target="_blank
[link]" target="_blank
[link]" target="_blank
-
Fighting Dragon Tokyo pisze:
Gdyby ten puchar jeszcze by coś gwarantował, jak np. Intertoto, to na pewno by miało to większe znaczenie dla kibiców.
A jakie to ma znaczenie dla "kumatego" kibica? Najważniejsze jest to że gra klub, a o co to już drugorzędna sprawa, dlatego dziwi mnie postawa tych ekip które olewają PE. A tak w nawiasie, to ubiegłoroczny Puchar Intertoto był ostatnim
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
-
Rok temu chyba jakieś plany odnośnie nagrody za zwycięstwo w PE były, właśnie bodajże chodziło o Intertoto, żeby trochę urozmaicić ten puchar.
A jeśli chodzi o kibiców to nie rozumiem bo mecz w lidze pomiędzy Legią a Wisła jest tak samo prestiżowy dla obu ekip co mecz w PE
ale jak to w Polsce zazwyczaj jest jaki puchar takie zainteresowanie...
A jeśli chodzi o kibiców to nie rozumiem bo mecz w lidze pomiędzy Legią a Wisła jest tak samo prestiżowy dla obu ekip co mecz w PE

-
Troche przypomnienia
[link]" target="_blank
[link]" target="_blank
-
W Wodzisławiu ze Śląskiem,40 Wiślaków.
[link]" target="_blank" target="_blank
[link]" target="_blank" target="_blank