Właśnie wróciłem z meczu i po baletach w Templebarze.Wyjazd jak najbardziej na plus pod względem kibicowskim co nie przełożyło sie pod względem sportowym.
Po meczu bliskie spotkania trzeciego stopnia z kibicami gospodarzy,Niestety Ulsterczycy użyli niedozwolonych przedmiotów w związku z tym grill był mało udany.
Po małych perturbacjach z wyjazdem udaje nam się wrócić z powrotem,No i tyle Pozdro dla :źużlowca" KMWTW
Coś takiego było na ultras-tifo.net/forum
Może ktoś przetłumaczy bo mi się nie chce .
Northern ireland v Poland.
basically a few thousand poles without tickets wanted a fight, started in the city centre in a few pubs over things like chanting/singing few places were trashed . then on the main road outside the ground the riot police attempted to keep the two groups apart, polish attacked anyone police/men/kids fair play to many northern ireland lads who didnt let the scum control the place. many fought back useing anything from fireworks/traffic cones/ bottles etc etc. in the ground the nation anthem was booed and they revealed a VERY offensive flag to many northern ireland fans.
after game they were kept locked in the ground for an hour, when they got out a group of 50 or so locals with bats/bottles etc were waiting for them.
belfast has a large polish community and unfortuantely any innocents were given beatings last night for there country mens actions.
Siwex pisze:Coś takiego było na ultras-tifo.net/forum
Może ktoś przetłumaczy bo mi się nie chce .
Northern ireland v Poland.
basically a few thousand poles without tickets wanted a fight, started in the city centre in a few pubs over things like chanting/singing few places were trashed . then on the main road outside the ground the riot police attempted to keep the two groups apart, polish attacked anyone police/men/kids fair play to many northern ireland lads who didnt let the scum control the place. many fought back useing anything from fireworks/traffic cones/ bottles etc etc. in the ground the nation anthem was booed and they revealed a VERY offensive flag to many northern ireland fans.
after game they were kept locked in the ground for an hour, when they got out a group of 50 or so locals with bats/bottles etc were waiting for them.
belfast has a large polish community and unfortuantely any innocents were given beatings last night for there country mens actions.
"Kilka tys. Polaków bez biletów chciało walczyć, rozpoczęli burdy w centrum miasta i w pubach. Poza śpiewaniem zdemolowali parę z nich. Później na głównej drodze obok stadionu policja (odpowiednik polskiej prewencji) oddzielała obie grupy, Polacy atakowali wszystkich; policję, dzieci, facetów... "Dzielni" kibice Irlandii Północnej nie dali polskim frajerom opanować swojego terenu. Wielu walczyło za pomocą sprzętu. Na stadionie wygwizdali hymn i wywiesili BARDZO prowokacyjną flagę, która zbulwersowała Irlandczyków.
Po meczu Polacy trzymani godzinę w sektorze, gdy wyszli czekała na nich grupa ok. 50 miejscowych ze sprzętem.
W Belfaście żyje bardzo dużo Polaków i niestety w odwecie zdarzały się napady na nich w mieście."
Odnośnie wygwizdania hymnu to wszyscy irole gwizdali na nasz, a nasz przecież szedł pierszy. To nie dziwne, że później nasi wygwizdali ich.
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
Mam do odsprzedania 2 bilety na San Marino. Ekipa się troszkę wykruszyła i mam 2 bilety wolne. Są to bilety o cenie nominalnej 60 zł, ja za nie płaciłem 79 zł szt bo kupowałem w sindbadzie i tyle chce za nie dostać (plus browar odstępnego).
Odbiór może być na trasie (jade z Opola) lub pod stadionem. Jak coś - moje gg 4252617
Ja bylem na Slowacji (przyznam sie bez bicia pierwszy wyjazd na kadre) , mam zamiar pojechac na Czechy i na Slowenie . Na Czechy to wiadomo , w gre wchodzi 1 dniowy wypad . Mam pytanie dotyczace samej Slowenii i noclegu na terenie tego panstwa . Jak wygladaja ceny noclegow i ceny zywnosci ? Jestem w stanie obliczyc jaka bedzie cena przejazdu , natomiast wyjazdu na Slowenie nie przewiduje na 1 dzien wiec gdyby ktos mial namiar na jakies hostele , hotele , pensjonaty itd to poprosze o info w temacie albo na PW
chyba wszystko wskazuje na to, że mecz ze Słowenią odbędzie się na Ljudski Vrt (stadion NK Maribor).Niestety, pojemność stadionu to tylko niewiele ponad 10 tys. (a bodajże jest to największy stadion w Słowenii) - tak więc już widzę cyrk z biletami jaki zafunduje nam pzpn na spółę z kupbilet.
Jeżeli ktoś orientuje się, czy na poprzednie mecze słoweńców można było jakoś nabyć bilet w necie za pośrednictwem ichniejszego zwiąku piłki kopanej - to proszę o info.
zapowiada się niezły najazd, bo odległość z polski południowej to ok 700 km.
havamal pisze:Celje? przecie to 50 tys pipdówka ze stadionikiem na niecałe 10 000. Chyba jakis błąd się wkradł na powyższą stronę
Żaden błąd, Słowienia w ostatnich latach chyba nawet częsciej grała w Celje niz w Mariborze
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
szczena_uns pisze:Wie ktoś w jakim mieście w RPA dokładnie gramy te sparingi z Iranem i gospodarzami ? I czy ktoś planuje wybrać się na te sparingi ??
Irakiem Z RPA w Johannesburgu a ten drugi to nie wiem chyba Kapsztad
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
Pisalem i dzwonilem do pzpnu z zapytaniem o ten wyjazd do RPA to oczywiscie na miodowej czeski film i nikt nic niewie narazie powiedziano mi zebym zadzownil do nich na 2 tygodnie przed meczem :/ parodia w c*** ... grzebiąc trochę po stronie południowo afrykańskiego związku wszystkiego się dowiedziałem , na maila odpisali mi po pol godzinie , tak więc nasi są dosłownie 100 lat za murzynami
Rpa - Polska 6 czerwiec , orlando stadium - johannesburg
Irak - Polska 9 czerwiec , Cape Town ( Kapsztad )
Najtaniej lecieć z London Heathrow 04.06 linie Qatar Airways do Johannesburga powrót 12.06 cena 305 funtów.
Ale można też sprawdzić połączenie powrotne bezpośrednio z Kapsztadu.