Jak wygląda sytuacja na Mazurach? czy takie zespoły jak Wigry Suwałki, Sparta Augustów, Mazur Ełk sympatyzują z Legią? Kto w tym rejonie ma największe wpływy? Jak wygląda rozkład sił?
Ełk w 100% za Jagą, działają chyba nawet jako ich FC. Ogólnie w takich miejscowościach na podlasiu jak Augustów, Suwałki, Zambrów, Łomża mozna znależc wielu kibiców Jagi, którzy coprawda sie z tym za ostro nie obnoszą ale jednak są.
Kolego,trochę się zagalopowałeś.Może i Ełk jest w 100% za Jagą,ale pisanie o kibicach(kibicach w rozumowaniu aktywnie udzielających się) Jagi,szczególnie w Suwałkach czy Łomży to po prostu prowokacja.Suwałki to Wigry,Łomża to tamtejszy ŁKS,ludzie kibicujący Jagiellonii może i w tych miastach są,ale z kibicami to nie mają nic wspólnego..więc po prostu nie prowokuj!!
po trochu również piłkarzy drużyn młodzieżowych Mazura, oraz młodzieży luzem.
PS W ostatnich sezonach również niejednokrotnie pojawiały się sie grupy z EŁku (i Prostek) na łuku.
"Aktywnie działających" można różnie rozumieć... Jeżeli kibice z tych miejscowości nie chodzą na mecze Wigier czy ŁKS- u a przyjeżdzają do Białegostoku na Jage to jakąs tam "działalność" prowadzą. I nie mowie tu tylko o studentach studjujących w Białymstoku.
P.S Nie, nie jestem kibicem Jagiellonii z Suwałk, Łomży itp
Jeśli chodzi o Łomżę i o Suwałki. To w Łomży jak i w Suwałkach są kibice Jagiellonii, którzy jeżdżą na mecze. Znam parę osób. Ale oczywiście w Łomży jest ŁKS, a w Suwałkach Wigry.
Aktive pisze:Jeśli chodzi o Łomżę i o Suwałki. To w Łomży jak i w Suwałkach są kibice Jagiellonii, którzy jeżdżą na mecze. Znam parę osób. Ale oczywiście w Łomży jest ŁKS, a w Suwałkach Wigry.
To chyba inaczej rozumiemy pojęcia "kibice"...Nie prowokuj człowieku,zwykłe pikniki to i ja wiem,że jeżdzą,a jeżdzą nie tyle na twoją Jagusię,co na "ekstraklasę",grał by w niej Sokół Sokółka,to jeździliby do Sokółki,a nie do Białegostoku.To rozumiem,że jeździli też jak graliście w III czy niższej lidze Zamilcz więc i skończ z tą prowokacją.
Żeby niepotrzebnie nie zaśmiecać...Jak sytuacja wygląda w Piszu?Jest Lechia to pewne,ale też słyszałem coś o Legii.No i interesuje mnie fc Arki z Mazur.Czy są to głównie osoby z Rucianego Nida?
Interesuje mnie sytuacja jaka panuje w Łańcucie, Oleszycach, Lubaczowie??
Czy istnieja tam jakies grupy zorganizowanych kibiców?? Moze jakies FC z tych miejscowosci??
Hugo_Boss pisze:Interesuje mnie sytuacja jaka panuje w Łańcucie, Oleszycach, Lubaczowie??
Czy istnieja tam jakies grupy zorganizowanych kibiców?? Moze jakies FC z tych miejscowosci??
Najmocniejszy w Łańcucie jest FC Resovii,trzeba przyznać dobry skład. Poza tym dość dużo ludzi chodzi na pierwszoligowego Sokoła (koszykówka), kręcą tam jakiś doping, ale głównie są to dzieciaki w wieku szkolnym, zaliczają też czasem jakieś wyjazdy, mają chyba zgodę z Krośnieńskim MOSiRem czy jakoś tak. Poza tym po latach stagnacji zaczęło się dziać coś na Stali, obecnie nazywającej się ŁKS Łańcut, od kilku rund doping, wyjazdy, kilka gadżetów już wydali, młodzież dorasta i widać jest ekipą przyszłościową, mają zgode z Hermanem Hermanowa. Ze aktywnych dawniej kibiców wielu chodzi jeszcze na mecze i służy doświadczeniem nowemu pokoleniu. Oczywiście w zdecydowanej większości kibice lokalnych drużyn pałają też, z niewielkimi wyjątkami, sympatią do Resovii. Jak wszedzie znaleźć można też jednostki sympatyzujące z w klubami z większych miast.
Hugo_Boss pisze:Interesuje mnie sytuacja jaka panuje w Łańcucie, Oleszycach, Lubaczowie??
Widząc zdjęcia z żużla w Gdańsku mam prośbę o info jak to jest w Gdańsku. Czy Kibice Lechii oraz Wybrzeża to osobne działy, czy chodzi się i tu i tu, jakie jest nastawienie. Pytam z ciekawości.
Proszę o skromne info za co z góry dziękuję i nie psioczenie że gdzieś już było bo jak bym świadomie widział że było to bym nie zapytał.
ps. Od siebie dodam że jakoś nie mogę pojąć emocji żużlowych ale to pewnie przez to że u nas w okolicy się na ten sport nie chodzi .. zresztą nawet chyba klubu już żadnego nie ma bo SL. Swiętochłowice to już raczej "nie działa" ?.
Działają bardzo prężnie.
Co najważniejsze mimo odległości i kosztów podróży dobre a nawet bardzo dobre liczby w Gdańsku i na wyjazdach. W bodajże w zeszłej rundzie wydali Vlepki i Szaliki.
Więcej napisze zapewne osoba z NT która jest obecna na tym forum. Można powiedzieć że jest to jeden z najlepszych FC który jest tak daleko (ponad 670 km) a tak znakomicie sie prezentuje.
Nowy Targ było opisany parę stron wcześniej... Dodam tylko, że Lechia w Nowym Targu działa bardzo aktywnie. Jest to jedyny FC na miasto. Od dwóch lat (bo wcześniej jeździli rzadziej) Nowy Targ jest na większości meczów ligowych Lechii (wyjazdy i dom).
WoJTeKnt pisze:Nowy Targ było opisany parę stron wcześniej... Dodam tylko, że Lechia w Nowym Targu działa bardzo aktywnie. Jest to jedyny FC na miasto. Od dwóch lat (bo wcześniej jeździli rzadziej) Nowy Targ jest na większości meczów ligowych Lechii (wyjazdy i dom).
Czy FC Lechii i Podhale to ta sama ekipa czy inne osoby?(nie chce mi sie wertowac tego tematu a ze juz ktos poruszyl ten temat to go pociagne )
A mi się wydaje, że typ normalnie zapytał, więc nie rozumiem po co te słowne przepychanki. Jak ktoś jest w temacie, to niech napisze, chętnie sam się dowiem. Bez żadnych podtekstów.
RKS RAKOW pisze:Jak wyglada sytuacja w Lesznie...?
To że najwięcej do powiedzenia ma Unia Leszno pisać nie muszę ale sami w mieście nie są…poza Unią jest FC Lecha Poznań. Fanów posiada także piłkarska Polonia Leszno i koszykarska Tęcza Leszno. Pozdro
Witam .
Mam pytanie , jak wygląda sytuacja na Śląsku Wrocław ( Koszykarskim) , czy udzielają się tam kibice piłkarscy , czy istnieją tam jakieś oficjalne ekipy Ultras/Hool's ?Z góry dzięki za odpowiedź . Pozdro .
Moze mi ospiac ktos historie kibicowska Giszowca Katowickiego (historie nie wyssana z palca) Np. wiem ze mowia ze tysiaclecie Gorne to Ruch a dolne Gieksa to sie nie pokrywa z prawda co nie zmienia faktu ze Ruch nie ma rownych na tym osiedlu jesli chodzi o ekipe sportowcow.