Komentarze Dla Miasta Łódź ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

RedDog

Komentarze Dla Miasta Łódź ...

Post autor: RedDog »

Piszemy, napinamy się itd. itp.
iparts.pl
Matpaw

Post autor: Matpaw »

ktos madry pewnie zalozy niedlugo temat o derbach. to zamiast nowego tematu niech tu sie kazdy napina.

jak wiadomo derby bedzie ogladalo na zywo 500 kobicow Widzewa bo tyle wlasnie dostaja biletow
RedDog

Z tymi biletami to bym jeszcze nie przesądzał. Tak samo jeśli chodzi o liczbę kibiców Widzewa, którzy obejrzą ten mecz.
Matpaw

RedDog pisze:Tak samo jeśli chodzi o liczbę kibiców Widzewa, którzy obejrzą ten mecz.
no tak w sumie racja sam znam paru Widzewiakow ktorzy chca isc do nas na trybune na ten mecz
Łks 1908

Post autor: Łks 1908 »

RedDog pisze:Z tymi biletami to bym jeszcze nie przesądzał. Tak samo jeśli chodzi o liczbę kibiców Widzewa, którzy obejrzą ten mecz.
A co,myślisz,że dostaniecie więcej biletów???
RedDog

Może dostaniemy może nie. Jest jeszcze trochę czasu i zobaczymy co będzie.
adwt

Post autor: adwt »

No to się zacznie napinka
W sumie przed derbami temat przydatny.
U nas nie zapadły jeszcze odecyzje odnośnie tego meczu, więc narazie pozostają spekulacje. 8)
fanatyk1908

Post autor: fanatyk1908 »

Nie jest dobrym pomyslem siadanie na trybunie kibicow Wiedzewa nawet w asyscie swoich kolegow z ŁKSu (z pracy, szkoły itp).przekonało sie juz o tym paru ktorzy doswiadczyli tego na własnej skorze. :) Byłem tego swiadkiem :!:
WDZW_M

Post autor: WDZW_M »

My "Podmiejscy"

Dzielnica_________Powierzchnia
________________km²______%
Bałuty___________78,9______26,8
Górna___________71,9______24,4
Polesie__________46,0______15,6
Śródmieście_______6,8______2,3
Widzew__________90,8_____30,9
Razem___________294,4____100,0

Przeprowadzone pomiary wykazały, że geograficzny środek Łodzi, znajduje się 100 metrów na południe od skrzyżowania ulic Tuwima i Przędzalnianej. 16 sierpnia na ścianie domu przy ul. Przędzalnianej 8, uroczyście odsłonięto tablicę informacyjną.
Ul. Przędzalniana jest w łódzkiej dzielnicy Widzew

Tak więc środek Łodzi, który znajduje się na WIDZEWIE, jest poza miastem,tak?

:twisted: (taka moja dziecinna napinka 8) )
iluminati

Post autor: iluminati »

WDZW_M pisze:My "Podmiejscy"

Dzielnica_________Powierzchnia
________________km²______%
Bałuty___________78,9______26,8
Górna___________71,9______24,4
Polesie__________46,0______15,6
Śródmieście_______6,8______2,3
Widzew__________90,8_____30,9
Razem___________294,4____100,0

Przeprowadzone pomiary wykazały, że geograficzny środek Łodzi, znajduje się 100 metrów na południe od skrzyżowania ulic Tuwima i Przędzalnianej. 16 sierpnia na ścianie domu przy ul. Przędzalnianej 8, uroczyście odsłonięto tablicę informacyjną.
Ul. Przędzalniana jest w łódzkiej dzielnicy Widzew

Tak więc środek Łodzi, który znajduje się na WIDZEWIE, jest poza miastem,tak?

:twisted: (taka moja dziecinna napinka 8) )
Sory co to wnosi do tematu ?? Moze jeszcze podasz ilu mieszkańców Mieszka na każdej dzielnicy i jaka jest ilośc odpadków produkowana przez 4 nogi na dzielnicach:

Poza tym od niedawan andrzejów jest właczony do Miasta Łodzi jeszcze niedawno był osobnym miasteczkiem :) ale to tak OT
WDZW_M

iluminati pisze:
Sory co to wnosi do tematu ?? (...)
Temat to : Komentarze dla miasta ŁÓDŹ

Jak dla mnie to jest bardzo na temat :twisted:
Incognito.

Post autor: Incognito. »

no to wspolczuj...
widzialem ten filmik jak kibic Widzewa nagrywal kibicow i jakos nikt go nie wyczajil.... :roll:
iluminati

Brawo Wiesz Ze czasami Ludzie robią zdjęcia filmiki Ekipom przyjezdnym ?? I weź teraz łap kazdego kto robi fotke :) czy kręci :)
Incognito.

Post autor: Incognito. »

no to juz to widze jak bedziecie Widzewiakow wylapywac na derbach (oczywiscie jak wejda na Wasze sektory)
iluminati

przyjdź , przykozacz ,przekonaj sie, potem pisz:) ehhh ...
Łódź=ŁKS
ban
Kontakt:

Post autor: Łódź=ŁKS »

z tego co czytałem na forum Widzewa to ma sie każdy Widzewiak ma się stawić pod stadionem w czasie derbów :roll:
Guzi
Kontakt:

Post autor: Guzi »

Stanowisko Kibicow Widzewa jest jedno i obowiazkiem kazdego Widzewiaka jest je spelnic:

SPOTYKAMY SIE POD STADIONEM WIDZEWA I RAZEM RUSZAMY POCHODEM NA STADION ŁKS! TO CZY DOJDZIEMY TO NAJMNIEJSZY PROBLEM!!!

bedzie co bedzie... Ustosunkowac sie do tego i wykonac! A najlepiej przestac pierdolic o tych biletach bo to juz sie nudne robi.
jędrek

Post autor: jędrek »

ŁKS nie wdaje się w zbędną polemikę.
Matpaw

ret-1910-kinia pisze:
a na derby ludzie i tak pójdą, bo WSZYSCY wejdą, z biletami lub bez,
:roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
Łódź=ŁKS
ban
Kontakt:

dostosujmy się do tego co napisał Jędrek

pzdr
Patriot
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Patriot »

Widzew nie pojdzie w zadnym pochodzie Podstawia wam 4 ikarusy i tyle Kto ma bilecik do autobusu a reszta bedzie mogla sobie pokrzyczek HWDP i spedzic derby u siebie pod stadionem Tak ode mnie ... obiektywnie :]
miedziak79

napinka w necie :)

Post autor: miedziak79 »

to co tu się wypisuje jest tylko jedną wielką napinką,trzeba się przyzwyczajć do tego że widzew dostanie tylko 500 szt i nic więcej,trzeba się z tym pogodzić i tyle,a pisanie że ktoś tam kogoś widział że kręci jakiś tam filmi to nie znaczy że kibice widzewa będą sobie spokojnie śmigać po Naszej trybunie.
ŁKS ŁÓDŹ
widzewiakZary

Post autor: widzewiakZary »

Trochę jestem zdziwiony,że kibice ŁKS-u tak traktują czekające nas derby Łodzi.
Chciałbym przypomnieć,że nasze oficjalne stanowiska zawsze były takie,żebyście u nas na Piłsudskiego byli w jak największej liczbie.Nasza chęć wpłynięcia na decyzje Puchalskiego wyszła,jak wyszła,ale zawsze byliśmy orędownikami derbów z dużą liczbą kibiców gości,także zupełnie nie rozumiem dlaczego chcecie na siłę tylko 500-Widzewiaków.

Podobno macie nowe pieśni,tworzycie ciekawsze oprawy itd.
Gdzie jak nie na derbach można w tym względzie rywalizowac z największym wrogiem?
fanatyk1908

Post autor: fanatyk1908 »

Nic dodac nic ujac co wpisu poprzednika dodam tylko jeszcze ze Lecha wasz prezesunio wpuscił i nie robil problemow ,a jego tlumaczenia ze nie zapłacilismy za straty to tylko zwykly pretekst.Ja jestem za pełnym stadionem na derbach ,ale w tym przypadku zobaczcie jak to jest fajnie kiedy trzeba sie dzielic biletami i obejsc smakiem .moze w przyszlosci bedziecie lepiej negocjowac
matys1910

Post autor: matys1910 »

Panowie co tu gadac o derbach :roll: wiadomo kazdy bierze czerwona koszulke szalik i idzie pod stadion i pier...dolic ich 500 biletow bo tak jak jest u nas mowione wszyscy pojde wszyscy wejda i nie plakac ze sie nie wejdzie bo nie ma biletu
RedDog

Widzisz różnica jest taka, że Lech przysłał pismo z prośbą o zwiększenie puli biletów dla kibiców i Puchalski się zgodził. Może gdybyście postąpili tak samo to nie byłoby problemów żeby wpuścić was w większej liczbie. Ale wy woleliście urządzić sobie bojkot. Też jestem za pełnymi stadionami na derbach.
Patriot
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Patriot »

Goszczyński spotykał sie z panem "Puszczalskim" osobiście 3 albo 4 razy ciekawe dlaczego ten mu nie powiedział żeby napisał sobie do nich pismo o więcej biletów. Migal sie ze moze przyznac 5% i "byznes to byznes". Goszczu robi rewanż i tyle Może za rok...
Poki co napinka nic nie zmieni
gawronRTS
ban

Post autor: gawronRTS »

Eh....kaesiaczki bylo nas ponad 7 tysi ostatnio to i by nas 10 tysi tez przyszlo....Bez odbioru
eŁKaeSiak 1908

Post autor: eŁKaeSiak 1908 »

:shock:
WW

Post autor: WW »

Wszystko zaczeło sie od bojkotu.Dostaliście 1700 kosztem naszych kibiców i było zle,tylko skąd my mieliśmy wziąść więcej???.A u was czy wejdzie nas 500 czy 5000to wam to lata bo i tak nie jest to kosztem waszych kibiców,inaczej niż u nas.Taka moja wmiare obiektywna rozkminka
iluminati

Fantazja , Fantazja bo fantazja jest od tego ......
jędrek

Post autor: jędrek »

WW pisze:Wszystko zaczeło sie od bojkotu.Dostaliście 1700 kosztem naszych kibiców i było zle,tylko skąd my mieliśmy wziąść więcej???.A u was czy wejdzie nas 500 czy 5000to wam to lata bo i tak nie jest to kosztem waszych kibiców,inaczej niż u nas.Taka moja wmiare obiektywna rozkminka
Wcześniej zmieściło się 3000 a wółwczas raptem stadion skurczył się.

Nie chce mi się już klepać w klawiaturę bo będzie to robota syzyfa. Coś na zasadzie chłop swoje i baba swoje. Pewnych spraw nie da się Wam wytłumaczyć i nic na to nie poradzę. Szansę upatruję w tym, że odmieniają się role. Może wówczas coś do Was dotrze. Może wówczas zrozumiecie jak to jest jak się jest pozbawianym tego na co się długi czas czeka.
Łódź=ŁKS
ban
Kontakt:

WW pisze:Wszystko zaczeło sie od bojkotu.Dostaliście 1700 kosztem naszych kibiców
rozwiń myśl o co chodzi z tym kosztem ?
Matpaw

no to teraz sie zacznie...
ŁKS ma dopuszczony stadion na derby na 8tys kibicow i z tego powodu Widzew dosyaje przepisowe 5% biletow czyli 400 sztuk :D

wiem wiem zaraz ktos napisze ze i tak przyjdziecie w 5 tys. :lol: :lol:
W

Post autor: W »

A ja chcialbym prosic zeby Widzewiacy nie wdawali sie w polemika z sąsiadami za miedzy na temat derbów, co będzie to będzie czas pokaże! Napinka na necie ze przyjdziemy w 500 osob badz 5 tys nic niezmieni. Pozdrawiam
Radogoszcz1910

Post autor: Radogoszcz1910 »

Derby Łodzi zagrożone Policja dotychczas nie zgodziła się na rozegranie meczu pomiędzy Łódzkim Klubem Sportowym z Widzewem.

Zgodnie z przepisami przed rozpoczęciem rozgrywek oba łódzkie kluby pierwszoligowe wystąpiły do służb miejskich o opinię, czy ich obiekty nadają się do organizowania imprez masowych. A za takie uważa się mecze w Orange Ekstraklasy. Żeby władze miasta zgodziły się na organizację meczów, potrzebna jest pozytywna opinia m.in. straży pożarnej, pogotowia i policji. Weryfikacji nie przeszedł Łódzki KS.

- Nie mogliśmy pozytywnie zaopiniować obiektu, bo zalegają na nim hałdy piachu i ziemi. Zdaję sobie sprawę, że wiąże się to z prowadzonym tam remontem, ale nie mogliśmy nawet ocenić, czy ogrodzenia są w dobrym stanie, bo zasłaniały je góry piachu - wyjaśnia nadkomisarz Waldemar Świątek, naczelnik wydziału prewencji komendy miejskiej.

Zielona Architektura, firma, która prowadzi prace przy podgrzewaniu boiska, skończyła już wprawdzie remont murawy ŁKS-u, ale składa przy al. Unii materiały potrzebne do remontu drugiego obiektu - na Widzewie. - Do niedzieli położymy nową murawę na stadionie przy al. Piłsudskiego. Do tego czasu zniknie również nasz skład na ŁKS-ie - uspokaja Marek Wypychowski, prezes ZA.

Tyle tylko, że klub z al. Unii nie ma czasu, bo derby Łodzi mają zostać rozegrane 16 marca o godzinie 20:00. Żeby dostać pozwolenie na organizowanie imprez masowych, musi dwa tygodnie wcześniej, czyli do jutra, złożyć wszystkie niezbędne dokumenty w wydziale spraw społecznych urzędu miasta.

- To termin obligatoryjny - zapowiada Grzegorz Szatiło, kierownik z oddziału do spraw zgromadzeń, który w imieniu prezydenta będzie wydawał zgodę na rozgrywanie meczów. - ŁKS musi uprzątnąć teren, jeszcze raz poprosić policjantów, żeby zlustrowali obiekt i z pełną dokumentacją zgłosić się do nas.

Dyrektor Łódzkiego KS-u ma inny pomysł, ale dość ryzykowny.

- Żeby dochować terminu, złożymy dokumentację bez opinii policji, a tę dołączymy później - zapowiada Andrzej Pożarlik. - Mam nadzieję, że w tym czasie stowarzyszenie, które jest właścicielem stadionu, przygotuje obiekt tak, żebyśmy mogli zagrać.

Urzędnicy są jednak nieubłagani. - Potrzebujemy pełnej dokumentacji na 14 dni przed meczem. Nic nie poradzę, ale takie są przepisy administracyjne - mówi Szatiło. - Ale podobno policjanci w ciągu dwóch dni obejrzą obiekt jeszcze raz - kończy Szatiło.

- Nic o tym nie wiem. Klub się do nas nie zgłosił - odpowiada nadkomisarz Świątek.

Firma remontowa nie miała dotąd pojęcia, że jej prace zagrażają derbom Łodzi. - Nikt z klubu nie rozmawiał o tym z nami - zapewnia prezes Wypychowski. - Jeśli to taki problem, to zabierzemy sprzęt wcześniej. Nawet w sobotę.

Mirosław Wróblewski, wiceprezes ŁKS-u, twierdzi, że dopiero próbuje umówić się na rozmowy z szefami firmy.

źródło: Gazeta.pl

Tak dla rozluznienia napinki :wink:
Fan Radomska

Post autor: Fan Radomska »

Dobrze ze wy macie tylko takie problemy... Gdybysmy MY mieli takie to bylo by cudownie... Eh... <marzyciel> Pozdro dla normalnych!:)
Holba

Post autor: Holba »

Do meczu jeszcze 2 tygodnie ale jestem naprawde ciekaw co bedzie blizsze cialu. szalik LKS czy 80 000 zl w kieszeni. Prawdziwy test "wiary" dla Goszczynskiego.

pzdr
WDZW_M

gawronRTS pisze:Eh....kaesiaczki bylo nas ponad 7 tysi ostatnio to i by nas 10 tysi tez przyszlo....Bez odbioru
Mam nadzieję, że te "7 tysi" to było dla żartu, bo jak nie, to proszę cię, nie dawaj im powodu do nabijki :roll:
matys1910

Post autor: matys1910 »

My przynajmiej nie placzemy ze dostalismy tyle lub tyle biletow tylko sie szykujemy na derby w ktorych nie przegralismy od 10 lat :lol: a to w ilu przyjdziemy to sie okaze jak nas zobaczycie na waszym bazarze :twisted: :twisted:
Zablokowany