Siatkówka ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
herubin

Re: Siatkówka ...

Post autor: herubin » 19.02.2009, 12:37

Co do Resovii. Dawniej (lata '90 i wczesniej) jedna ekipa dopingowała we wszytkich dyscyplinach. Normalna rzecza bylo, że ze stadionu piłkarskiego szło się prosto na halę dopingować koszykarzy lub siatkarzy. Czesto tez mecz siatkarki i koszykarski byl w ten sam dzien wtedy na hali stalo sie cale popoludnie. Atmosfera na tych meczach byla czyms nie do opisania. Mecze byly czesto przerywane z powodu skraplania sie wody na suficie hali spowodowanej "goraco" atmosfera. Podczas dopingu hala doslownie trzesla sie a atmosfere bez mala mozna bylo podownac do tego co dzieje sie na halach w Grecji.
Niestety przyszly gorsze czasy, kosz i siatka posypaly sie. Ruch kibicowski skupil sie jedynie na pilce.
Obecny ruch kibicowski na siatkowce zostal zapoczatkowany przez pana W. - pierwszego prezesa obecnie dzialajacego stowarzyszenia. Bylo to za czasow gry druzyny na zapleczy obecnej PLS.
Zalozenie nowej grupy, a potem stowarzyszenia wiazalo sie z tym, ze na meczach siatki nie mial kto dopingowac a najczesciej na trybunach byla cisza.
W Rzeszowie, (oczywiscie wyjatki sie zdarzaja) wsrod kibicow panuje poglad, ze Resovia jest jedna. Resovia = piłka nożna, siatkówka, koszykówka, lekkoatletyka, łucznictwo, kolarstwo:) Jednak najbardziej charakterystyczna grupa kibicowska (czyli chlopaki z pilki) nie angazuja sie w krecenie dopingu na siatce. Co nie oznacza ze czesc osob mozna spotkac w mlynie na pilce, oraz w mlynie na siatce.
Przykladem moga byc ostatnie derby pilkarsie, gdzie w ponad 2000 pochodzie na stadion Stali Rzeszow, szacunkowo okolo 500 osob byly to osoby widziane na meczach siatki.
Sovia pilkarsko jest w III lidze, wiadomo, nie przyciaga to nowych fanow i sympatykow nie z Resoviackich osiedli. Za to bazujac na popularnosci siatkowki ogolnie Resovia zyskuje mlodych kibicow, ktorzy idac za moda, popularnoscia, przychodza na mecze na hale. Potem czesto taka osoba zostaje juz z Resovia na dobre i na zle. Generalnie to dobry sposob na "pozyskiwanie" nowych fanow w miescie i regionie.
Na koniec jeszcze raz powtorze:
Resovia = piłka + siatka + kosz ...itd.

PS. to może byc bardzo kolorowy rok dla sympatyków pasiaków. W siatce jest szansa na walke o medale mistrzostw polski, jest szansa na puchar polski. W pilce po rundzie jesienniej Resovia liderem III ligi z realnymi szansami na awans do II ligi.

Pozdrowienia:)

iparts.pl
piekne lata 90-te...

Post autor: piekne lata 90-te... » 19.02.2009, 14:29

ja mam pytanie do Abdula, czy cos zamierzacie zrobic z resztą publiki, by ubierała sie w Wasze barwy? kiepsko to wyglada, kiedy tak mało jest ludzi ubrano na biało lub czerwono na całej hali nie licząc Waszego sektora?

Abdul

Post autor: Abdul » 19.02.2009, 16:50

piekne lata 90-te... pisze:ja mam pytanie do Abdula, czy cos zamierzacie zrobic z resztą publiki, by ubierała sie w Wasze barwy? kiepsko to wyglada, kiedy tak mało jest ludzi ubrano na biało lub czerwono na całej hali nie licząc Waszego sektora?
Tak. Jest jeden pomysł.
Jak się uda to powinno być jak w Bełchatowie.
Wszyscy w jednakowych koszulkach.

Zresztą, od paru lat jest akcja aby każdy chodził w białej lub czerwonej koszulce. I coraz więcej ludzi chodzi.
http://resovia.rzeszow.pl/

cere8

Post autor: cere8 » 19.02.2009, 18:10

[link]" target="_blank
[link]" target="_blank

W tle nasz sektor na meczu z Piacenzą

khaled

Post autor: khaled » 19.02.2009, 22:53

a dlaczego koszulki w kolorze czerwonym na AZS jest możliwość noszenia ?

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 20.02.2009, 00:27

Tak trochę odchodząc od europejskich tematów, już wczoraj do Iławy na mecz PP z Chemikiem Bydgoszcz wybieramy się furami w 25 osób. Doping przy asyście jednego bębna i 3 flag na kij, średnio to szło, hala tam w ogóle jest dość dziwna i dużo lepsza akustyka jest z dołu, ale tam się nie zmieściliśmy. W pewnym momencie kilkuosobowa grupka udaje się na drugą stronę hali i dajemy malutką próbkę dopingu na dwie strony, można powiedzieć, że to debiut takiej formy kibicowania jeśli chodzi o naszą grupę, wyszło jak wyszło, ale pomysł jak najbardziej dobry. Nasi wygrywają, chociaż nie bez problemów, po meczu wzajemne podziękowania. Gości z Bydgoszczy 0.

jankes_

Post autor: jankes_ » 20.02.2009, 22:26

AZS1950 pisze:(..) może to ja tylko odnoszę takie mylne wrażenie, ale jak widzę Pestkę na pikniku Skry(...)
Jak dla mnie Pestka to 100% lanser, dla którego liczy się tylko oko kamery! Tyle w temacie!

cere8

Post autor: cere8 » 21.02.2009, 14:02

Nie można edytować.
[link]" target="_blank
[link]" target="_blank
[link]" target="_blank
I końcówka trzeciego seta
http://www.youtube.com/watch?v=LO_gu5ntSC0" target="_blank

robcal1989azswwa

Post autor: robcal1989azswwa » 21.02.2009, 20:03

Na mecz do Belchatowa udajemy sie w 51 osób (48 w autobus + samochód).Doping z naszej strony jak zwykle ;/ , procz tie breaka gdzie jest dosc glosno i dobrze ... A teraz kulisy wyjazdu ;p
ekipą samochodową podrózuje nas 3 osoby (dobrej ekipy jak zawsze) z nastawieniem mocno patologicznym. Zaczęło sie od tego że nasz środek lokomocji przyciagał uwagę innych kierowców dośc mocno skrzywioną felgą. Niemałe zdziwienie powodowało też nasze zachowanie - ciągłym tańcom nie było końca. W jednym z zajazdów próbujemy skroić kwiaty i ...kelnerke lecz ta dosć agresywnie wyjaśnia nam że na żaden mecz nie jedzie. Na wesele, które mialo sie odbyć tego dnia w tym zajeździe też ku naszemu zdziwieniu nas nei zaproszono. A teraz coś typowo kibicowsko- zbliżajac sie już do celu w ok Piotrkowa Trybunalskiego tracimy jeden szalik na rzecz porywistego podmuchu wiatru - wywieszone szale i przyciśniete szybą po otworzeniu okna z reguły wypadają i niestety na strone jezdni nie kabiny - jeden z nas o tym zapomniał i barwy musielsmy odbijać zresztą skutecznie z kól pedzących tirów. Powrót jak i sam mecz bez przygód.

malyswider

Post autor: malyswider » 21.02.2009, 20:12

Mimo ograniczen ze strony gospodarzy nas w Jastrzebiu ok 80 osob z niezlym dopingiem.Przed meczem mala przepychanka z ochrona, ktora koniecznie uparła sie zeby przesunac mlodziez w lewo, co spotkalo sie z naszym sprzeciwem. "zostaw kibica" i chlopaki zwariowali, straszac nas interwencja milicji:D

ogolnie fajnie i wesolo
BB!

BIC

Post autor: BIC » 21.02.2009, 21:31

malyswider pisze:Mimo ograniczen ze strony gospodarzy nas w Jastrzebiu ok 80 osob z niezlym dopingiem.Przed meczem mala przepychanka z ochrona, ktora koniecznie uparła sie zeby przesunac mlodziez w lewo, co spotkalo sie z naszym sprzeciwem. "zostaw kibica" i chlopaki zwariowali, straszac nas interwencja milicji:D

ogolnie fajnie i wesolo
Ludzie piszcie o jaki klub chodzi, a nie "nas".

smola

Post autor: smola » 21.02.2009, 21:44

chodzi o Mostostal.

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 21.02.2009, 23:35

W Olsztynie z Bydgoszczy na meczu naliczyłem 10 osób, ale wydawało mi się przed meczem, że przyjechało ich więcej, a że byli w bardzo dobrych humorach :wink: to może nie wszyscy weszli... 2 bębny przy takiej liczbie to jakby nie patrzeć dość dużo, ale trzeba przyznać, że jak na taką liczbę byli głośni, utwierdza mnie to w przekonaniu, że po prostu w Uranii z balkonu doping się niesie, przynajmniej na 1 sektorze goście są regularnie dobrze słyszalni, nawet jeśli jest ich niewiele. Plus dla Chemików za skandowanie nazwiska Kunnariego, kiedy ten odniósł kontuzje. Plus też za to, że przynajmniej na wyjazdach nie krzyczą nic na temat producentów kisieli, nie wiem, jak to jest u nich, bo słyszałem różne opinie.

Nasz doping słaby, może poza tie-breakiem, kiedy jakoś się to rozkręciło... A za tydzień akademickie derby, wypada się pokazać z dobrej strony. Tak a propos, pytanie do medalików, mam nadzieję, że wybieracie się do nas, mimo że w środku tygodnia szlagier w Kędzierzynie, jakiej grupy można się spodziewać?

Żurek

Post autor: Żurek » 22.02.2009, 02:00

AZS1950 pisze:W Olsztynie z Bydgoszczy na meczu naliczyłem 10 osób, ale wydawało mi się przed meczem, że przyjechało ich więcej, a że byli w bardzo dobrych humorach :wink: to może nie wszyscy weszli... 2 bębny przy takiej liczbie to jakby nie patrzeć dość dużo, ale trzeba przyznać, że jak na taką liczbę byli głośni, utwierdza mnie to w przekonaniu, że po prostu w Uranii z balkonu doping się niesie, przynajmniej na 1 sektorze goście są regularnie dobrze słyszalni, nawet jeśli jest ich niewiele. Plus dla Chemików za skandowanie nazwiska Kunnariego, kiedy ten odniósł kontuzje. Plus też za to, że przynajmniej na wyjazdach nie krzyczą nic na temat producentów kisieli, nie wiem, jak to jest u nich, bo słyszałem różne opinie.

Nasz doping słaby, może poza tie-breakiem, kiedy jakoś się to rozkręciło... A za tydzień akademickie derby, wypada się pokazać z dobrej strony. Tak a propos, pytanie do medalików, mam nadzieję, że wybieracie się do nas, mimo że w środku tygodnia szlagier w Kędzierzynie, jakiej grupy można się spodziewać?
z policji jesteś?

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 22.02.2009, 02:16

BBTS Bielsko-Biała - Stilon Gorzów

Pomimo pewnych problemów o dobrze znanym nam od jakiegoś czasu podłożu, udajemy się oficjalnie pod Klimczok w liczbie 3. O podróży nie będe wspominał, była długa i szeroka, oczywiscie nie czekało na nas 10 ekip po drodzewięc nic interesujacego :P
Na hale wchodzimy 20 minut przed meczem wprowadzeni przez miejscowego fanatyka (dzięki!) oczywiscie głośno zaznaczajac swoją obecność. W trakcie meczu staramy się dopingować w miare możliwosci, akustyka sali i gospodarze o których za chwile mocno nam to ułatwiali. BBTS zawiódł niestety, wywiesili na "płocie" jedną flagę której treść przez szacunek pominę może... a doping ograniczał się do bębna i klaskania przez kilka siedzacych osób, jedyny okrzyk z siebie wydali na koniec drugiego przegranego przez nas frajersko seta (24:20 wypuscić...) kiedy skandowali "ostatni". W ramach ciekawostek dodam jeszcze że jesteśmy przez cały 1 set dość perfidnie obczajani przez przedstawiciela innego miejscowgo klubu w barwach, ów jegomość później podbija do nas, na krótkiej i dość neutralnej rozmowie rzecz jasna się kończy. Po przegranym 0:3 meczu siatkarze dość ślamazarnie coprawda, ale dziękuja nam za przyjazd i wraz z nimi autokarem udajemy się do domu. Porażka własciwie ogranicza nasze szanse na play-off do minimum, a że musiałaby się wydarzyć katastrofa zebysmy grali baraże o utrzymanie to mogę zaryzykować tezę że derbami Lubuskimi 7 marca zakończymy kolejny słaby kibicowsko sezon, chociaż nasze oficjalne zjawienie się w Bielsku-Białej jest najdalszym naszym wyjazdem w historii, co jest godne odnotowania. Dobranoc :P
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

jankes_

Post autor: jankes_ » 22.02.2009, 10:53

smola pisze:chodzi o Mostostal.
Zapomniałeś że Mostostalu już nie ma!
Teraz tylko ZAKSA Kędzierzyn !

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 22.02.2009, 11:03

Żurek pisze:z policji jesteś?
z zakonu jezuitów... Pytam się z ciekawości, można napisać pw jak się nie chcecie chwalić publicznie, ale jak zwykle szukacie wszędzie problemów :|

malyswider

Post autor: malyswider » 22.02.2009, 11:32

jankes_ pisze:
ulzylo?
BB!

jankes_

Post autor: jankes_ » 22.02.2009, 13:53

malyswider pisze:
jankes_ pisze:
ulzylo?
A wiesz że nie? Ale swoją drogą to zawsze będzie różniło kibiców siatkówki od piłkarskich. Piłkarski nigdy nie zaśpiewa nazwy sponsora (z małymi wyjątkami), podczas gdy na siatkówce jest to już często spotykana sprawa (Bydgoszcz, Radom, przez pewien czas Bełchatów, teraz Kędzierzyn). Ale cóż... Czego się nie robi dla kasy...

BratB

Post autor: BratB » 22.02.2009, 13:59

Skończ temat i zajmij się sobą

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 22.02.2009, 14:01

jankes_ pisze:przez pewien czas Bełchatów
?? O wiele bym posądził "pszczoły" ale akurat jakoś trudno tam dostrzec nawet szale z logiem PGE. Mogłbys szerzej?
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 22.02.2009, 16:38

Czeresniowa2 pisze:
jankes_ pisze:przez pewien czas Bełchatów
?? O wiele bym posądził "pszczoły" ale akurat jakoś trudno tam dostrzec nawet szale z logiem PGE. Mogłbys szerzej?
Faktycznie to była jedna z niewielu rzeczy, których zarzucić im nie było można... Do środy, na meczu z Dynamem, kiedy pojawiła się sektorówka, której połowę zajmowało logo PGE.

mksdg

Post autor: mksdg » 22.02.2009, 19:42

MKS Dąbrowa - BKS Bielsko (22.02.09r)

Ten mecz okrzyknięty został mianem meczu sezonu. Przygotowania do tego meczu rozpoczynamy ponad miesiąc wcześniej . Tydzień przed meczem na mieście pojawiają się 2 transparenty informujące o meczu oraz na terenie całego Zagłebia Dabrowskiego rozklejamy blisko 500 plakatów ! Frekwencja dopisala - na meczu blisko 3 tys osób ! Niestety ilośc nie zawsze idzie w parze z jakością ... Na ten mecz przygotowaliśmy konkretną oprawę,ktorej prezentacja pozostawia wiele do zyczenia niestety . Po prezentacji pierwszych szóstek na górnej częsci naszej dużej trybuny rozwijamy wielką sektorówke o wymiarach 9x43 m na której widniał mialowany napis DĄBROWSKI STYL , pod sektorówka na pozostałych czesciach trybuny robimy biało-niebiesko-białą baloniade. Wszystko ładnie pięknie ale sektorowka w górze była dosłownie 30 sekund ! blink.gif . W drugim secie na młynie pojawia się transparent :" Crazy Style" i do tego robimy chaos z 30 duzych flag na kij - efekt dobry. W 3 secie próbujemy wywiesić trans skierowany do jednego z naszych radnych, jednak ochrona nam to uniemożliwia. Odpuszczamy zbędna gadke z nimi i probujemy go podnieśc na młynie w rękach , jednak ochroniarze to wykminiają i po krótkim zamieszaniu odpuszczamy . Podczas meczu wyrażamy swoje zdanie na temat ww radnego śpiewem. Z elementów ultras tego dnia to wszystko. W młynie tego dnia najwięcej osób w sezonie bo ok 70 osób ale doping niestety słaby,jedynie w 3 secie jakoś w miare to wyglądało. Goście przybywają w ok. 50-60 osób , mają kilka flag na kij oraz styropianowy napis BKS. z nami w młynie 1 osóba z CKS-u Czeladź .

mksdg

Post autor: mksdg » 22.02.2009, 20:15

Byłbym zapomniałem ! z nami na sektorze kilka osób z pilkarskiej ekipy BKS-u Stal Bielsko !

prasa piła

Post autor: prasa piła » 23.02.2009, 09:43

Pałac - PTPS
Pojechaliśmy do Bydgoszczy w liczbie ok. 60 osób w młynie (sporo osób które przyjechały samochodami i dopingowały siedząc obok nas - razem ok. 100 - liczba w sitka.org sporo przesadzona -170). To co zawsze, fana, flagi na kijach i fajna zabawa. Mały incydent przy barze znajdującym się na hali - chłopak z Bydzi zaczął wyzywać i szukać zwady w towarzystwie Kolegów - zakończony dwoma strzałami gość z Bydgoszczy się wycofał. Rozwiązany problem został z szefostwem kk Pałacu i do końca meczu spokój.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 23.02.2009, 13:38

Prasa, mógłbyś przedstawic wasze oficjalne stanowisko wobec tego że przestaliscie krzyczec Nafta tylko PTPS teraz? Co do meczu to widze że znów było ciekawie, szkoda że w męskiej siatce nie ma wiecej takich derbów

prasa piła

Post autor: prasa piła » 23.02.2009, 15:27

Od 1993 roku weszła w użycie nazwa Klubu jako PTPS Prasa Piła - nie miała ona nic wspólnego z żadnym sponsorem tylko z tymi ludźmi którzy zakładali Klub ( dziennikarze). Ja jako Kibic działający i dopingujący czynnie wywodzę się z tamtych lat, dlatego taki nick. W wyniku zawirowań nazwano Klub PTPS Nafta Piła i miało to w jakiś sposób być odpowiedzią na to że prawie od początku zespół był wspomagany przez PGNiG-e oddział w Pile i następnie przez centralę tej firmy. Jak wiadomo w pewnym momencie zmieniła się opcja polityczna i dostali oni zakaz sponsorowania niektórych Klubów m.in. naszego. Wtedy pojawił się "wybawca" Farmutil i wszyscy wniebowzięci mówili o zmianie nazw itp. Na całe szczęście działajacy ( z różnym skutkiem) v-ce prezes Klubu tym razem nie podpalał się i wystąpił do nas jako do stowarzyszenia kibiców o konsultacje w tej sprawie. I co dziwne zgodziliśmy sie co do jednego, nie - dla nazw firm w nazwie Klubu, niech mają swoje "przedrostki" w nazwie drużyny i nic więcej. Problem był z wyborem nazwy: bo tak np. historyczne Rodło kojarzy sie z hotelem w Pile który już się tak wprawdzie nie nazywa, Gwda jest taki Klub lekkoatletyczny, padł pomysł Jelenie ale przecież to zepół dziewczyn gra dla nas. No i poparliśmy pomysł Prezesa żeby zostawić to co od poczatku było w nazwie i się nie zmieniło czyli PTPS Piła. Trochę się rozpisałem ale sądzę że jakby wszędzie było takie podejście w tych sprawach w Klubach i przy zmianie sponsora ktoś myślał w ten sposób nie oddając im wszystkiego nie byłoby wielu spięć na lini kibice - Klub. Dzięki temu gładko przeszliśmy zmiany. Były wprawdzie okrzyki "Farmutil" ale to dlatego że młodzież ze Śmiłowa próbowała się odwdzieczyć sponsorowi z ich miasteczka i nieraz udało im się to pociągnąć a w tym sezonie nie było takich ciągotek już, zostali poinformaowani że nie ma tego być i tyle. W "skrócie" to dlatego, jest to kompromis między Klubem, kibicami i po części sponsorami którym został odebrany argument i jak mieli jakiś problem było tłumaczenie - ale co Wy chcecie my kibicujemy zgodnie z nazwą Klubu a Was (sponsora) może kiedyś nie być. I niestety okazało się że chyba szybciej niż później bo w tym roku odchodzą.

Abdul

Post autor: Abdul » 24.02.2009, 18:24

W Gdańsku Resovii było 9 osób (2 fury) podróż trwała prawie 31 godzin.Bez przygód tylko auto paliło na popych:)). Jako, iż był to pierwszy Resoviacki wyjazd nad morze, kibice zrobili zaślubiny z morzem i wzięli kąpiel w morzu o wschodzie słońca :)

Po meczu miła uroczystość ze strony trenera Travicy, który podziękował tej garstce najwytrwalszych za doping i trud podróży, zapraszając ich na .... :)

Mecz wygrany 3-0 ... i chyba już wszystkie karty zostały rozdane. W Play-off na 90% mecz Resovia - AZS Częstochowa. Jako, iż połowa naszego obecnego składu to byli zawodnicy AZS-u Częstochowa ... a jakby liczyć całą karierę to jedynie obcokrajowcy, Perła i Łuka nie grali w drużynie Częstochowskiej wcześniej. Szykują się duże emocje sportowe.

A kibicowsko? .. nie wiem .... to nie ma takiego ciśnienia jak na meczu Kędzierzyn -AZS lub AZS - Jastrzębie ... powinien być dobry doping z obu stron.

BratB

Post autor: BratB » 25.02.2009, 20:14

AZSu w Kędzierzynie ok 40 osób . Nasz doping średni w młynie koło 100
Na meczu bluzgamy jedynie na Bartmana

obserwator pls

Post autor: obserwator pls » 25.02.2009, 22:50

malyswider

Post autor: malyswider » 25.02.2009, 23:41

Rzeklbym ze u nas najwieksza klapa w tym sezonie... AZS-u ok 50 osob z niezlym dopingirm, widziana delegacja Chemika K-K. AZSiakom proponuje dojsc do ladu kto jest osobom decyzyjnom badz z kim mozna rozmawiac.
BB!

MBP1921

Post autor: MBP1921 » 01.03.2009, 14:51

Jesteśmy po pierwszych meczach półfinałowych w drugiej lidze. Nas los skrzyżował z Karpatami Krosno. Wczoraj na hali pojawia się około 500 osób, na sektorze niecałe 50. Na wejście prezentujemy chaos z flag na kijach i transparentów. Jedziemy z niezłym dopingiem, ale w pierwszym secie, głównie przez irytującą nieporadność naszych zawodników, wygląda to trochę słabiej. W drugim secie przegrywamy już 8:12 i w oczy zagląda nam widmo porażki. Od tego momentu mobilizujemy się na ostro i z jedną przyśpiewką jedziemy już do końca seta. Chłopaki, niesieni dopingiem, łapią wiatr w żagle i odrabiają straty. Do końca spotkania świetna zabawa i zajebista atmosfera. W ostatnim secie na sektorze pojawia się napis CZARNI RADOM z transów i ponownie chaos z flag. Ogólnie mecz na duży plus. Zawodnicy z Krosna wyraźnie przygnieceni atmosferą.

Dzisiaj, na drugim meczu, atmosfera lekko patologiczna. Jednak 12:00 w niedzielę to nie jest dobra godzina na śpiewanie. Z biegiem czasu się rozkręcamy i doping wypada całkiem fajnie. Na sektorze nieco mniej twarzy niż wczoraj, ale w trzecim secie, gdy chłopaki przegrywali już 15:19, pojechaliśmy Broendby i wyraźnie pomogliśmy zawodnikom w odniesieniu drugiego zwycięstwa. Finał coraz bliżej!

Jak tylko pojawią się fotki, to wrzucę linka.

PS Jak Mosto/ZAKSA w Radomiu?
Jeśli zapomnę o Czarnych, niech Bóg zapomni o mnie.

majkelo

Post autor: majkelo » 01.03.2009, 16:24

Mosto ;)

Więc tak, na wyjazd wybieramy sie jednym autobusie (ok 50 osób). Bierzemy flagi szturmówki. Przez 3 sety, nasz doping totalna klapa. 4 set diametralna odmiana naszego dopingu, jesteśmy najgłośniejsi na hali. Kibice gospodarzy, jakieś 40 głów, z czego połowa to laski. Po meczu krzyknięcie pare razy 'Czarni Radom', po tym wymiana poglądów z kibicem miejscowych (wyglądał na zdenerwowanego, zdjął kurtke!). Podróż bez przypałów. Wyjazd na 2 z dwoma minusami, z mojej perspektywy.

mksdg

Post autor: mksdg » 01.03.2009, 22:18

Gwardia Wrocław - MKS Dąbrowa (1.03.09r)

17 osób z Dąbrowy samochodami z flagą na tym meczu . Nasze siatkarki przegrywają kolejny mecz z niżej notowanym rywalem co zaczyna nas lekko denerwować ...

malyswider

Post autor: malyswider » 03.03.2009, 23:41

w najblizszy weekend w Kielcach final PP.. zapowiada sie wesolo, bo :
Resovia gra ze Skra,z ktora maja zgode(bynajmniej wg bossow grup) a wspierac ma ich tez Jastrzebie trzymajace z obiema grupami

Czy Olsztyn planuje przyjazd?
BB!

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 04.03.2009, 01:08

malyswider pisze:Czy Olsztyn planuje przyjazd?
Planuje, niezbyt wielką grupą niestety. Na pierwszym półfinale jako bezstronni obserwatory, najwyżej pokrzyczymy coś do naszego ulubionego środkowego. Na finale przynajmniej ja osobiście, ale myślę, że i większość grupy będzie za zwycięzcą drugiego półfinału, bez względu na jego rozstrzygnięcie.

malyswider

Post autor: malyswider » 04.03.2009, 10:19

Sovia 50 osob
Skra 50 osob
AZS pewnie ok 20 osob
Mosto ok 60 osob
Jastrzebie ok 10 osob.

brakuje Czestochowy i mielibysmy przekroj ligi:)
BB!

misuszat

Post autor: misuszat » 04.03.2009, 13:17

Moze byc nas i wiecej bo z tego co wiem wybiera sie pare osob samochodami.

Ciekaw jestem "meczu zgody". 110 luda w mlynie:p

Bedzie lekka szydera cos tak czuje.
Show must go on!
BB ´97´99´06
zaksa! co? ty qurwo! Tylko MOSTO

Abdul

Post autor: Abdul » 04.03.2009, 18:25

misuszat pisze:Moze byc nas i wiecej bo z tego co wiem wybiera sie pare osob samochodami.

Ciekaw jestem "meczu zgody". 110 luda w mlynie:p

Bedzie lekka szydera cos tak czuje.

... ej ..... po pierwsze pierwszy mecz to Skra - Resovia wiec skąd te 110 osób w jednym młynie?

Co do Jastrzębia to chyba nie pałają jakimś specjalnym uczuciem do Skry ...... także teoria o ponad drużynowym sojuszem sieje niepotrzebną dezinformację.

Taki sojusz co prawda miał już kiedyś miejsce w Kielcach na poprzednim pucharze, gdzie podczas meczu AZS Olsztyn - AZS Częstochowa część ekip dopingowały drużynę z Olsztyna a parę osób z Jastrzębia kibicowało Częstochowie [zabawna była mina kibiców Częstochowy, gdy dostali tak egzotyczne wsparcie :)]

Podobnie było na meczu Resovia - AZS Częstochowa ...... wtedy na sektorze byliśmy my, Jastrzębie, Skra, Olsztyn i Warszawa.

W tym Pucharze Częstochowa nie gra, więc nie ma jakiejś specjalnie nielubianej ekipy.

Kędzierzyn też nie jest jakoś specjalnie nielubiany ... więc nie sądzę aby była to ekipa, przeciwko której inni się jakoś specjalnie jednoczą. Myślę iż jeżeli będzie finał Resovia - Kędzierzyn to chyba tylko na Rzeszowskim sektorze będzie ekipa Jastrzębia. Reszta się podzieli, albo będzie oglądać mecz z boku/baru .... zależy gdzie kto woli :)

teoretycznie na meczu Skra - Kędzierzyn to chyba nie będzie żadnego większego wsparcia dla żadnej z ekip ...... ja wezmę za przykład model Kędzierzyński i będę kibicował Resovii :)

Jeżeli w finale zamiast Kędzierzyna będzie Olsztyn to chyba też nic się nie zmieni. Kędzierzyn nie pomoże żadnej ekipie. Chyba że się mylę?

ps. Z tego co napisaliście to dodałbym, iż może będzie jeszcze Warszawa, ale pewności nie mam.

Zresztą pożyjemy zobaczymy jak będzie. Nie ma sensu się jakoś napinać. Fajnie iż jest to na neutralnym gruncie więc odpada efekt własnej hali. A w niedzielę doping będzie miała najlepszy ta ekipa, która najspokojniej przeżyje noc ...... czyli najprawdopodobniej Skra :P

majkelo

Post autor: majkelo » 04.03.2009, 18:27

czy ja nie wiem o jakiejś nowej zgodzie ;>

ODPOWIEDZ