Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
po co te jazdy na Dyskobolie,gosc ma racje ze tendencja jest taka ze wokół wiekszych miast powstaje kibicowska pystynia,moze to zle moze dobrze ale jaka siłe prezentuja samodzielnie Gornik Konin ,Znicz Pruszkow,PTC Pabianice,Jarota Jarocin,Chemik Police,Sopot,Tczew itd a to spore miasta
chcecie Chorwacji gdzie w calym kraju powaznie kibicuje sie dwum klubom
chcecie Chorwacji gdzie w calym kraju powaznie kibicuje sie dwum klubom
Niestety zbytnio ci nie pomogę bo aż tak się nie orientuje co miało wpływ na taką sytuacje odnośnie kibiców Zawiszy.Jeśli chodzi o kibiców Lecha w tym mieście to nie jest to raczej niebiesko-białe miasto(choć kto wie jak to się wszystko rozwinie w najbliższym czasie)Na Lecha od kilku lat jeżdżą kumate osoby(o czym bardzo dobrze wiedzą kibice Zawiszy)i coraz cześciej w Inowrocławiu można spotkać osoby śmigające w barwach Lecha.Co do Januszy to ostatnio jest ich wysyp w całym moim województwie(Kuj-Pom):)TYLKO DYSKOBOLIA pisze:jakies racjonalne uzasadnienie na taki stan rzeczy na pewno sie znajdzie,ale nie chce byc tu oskarzany o jakas napinke,wiec niech ktos poinformowany(widze krs_LP,ze Ty masz poglad na to co dzieje sie w Inowroclawiu)wyjasni to co tam sie stalo,skoro z Bastionu Zawiszy-jak to zgrabnie ktos ujal w miescie zrobilo sie niebiesko-bialo a sympatycy pilki kopanej swoje sentymenty skierowali w kierunku Bulgarskiej.
Wąsate przerzuty oczywiscie mnie nie interesuja,chodzi mi o rozgarniete towarzystwo.
co do Rawicza-jeszcze w tym sezonie bawili sie razem z ziomkami z Kosciana (Obra) na meczu zgodowym,liczebnosc obu ekip jak i oprawa calkiem calkiem.
Szkoda,ze kolejna ekipa z Pyrlandii ucieka od dzialania na wlasnym podworku do cisnienia na fc Kolejorza.
Lech w Inowrocławiu to studenci tamtejszych uczelni i inne pojedyńcze sztuki, jak w każdym mieście. nie zgranej ekipy Lecha.
Widoącymi od zawsze w tym mieście ekipami są Goplania i Zawisza
Widoącymi od zawsze w tym mieście ekipami są Goplania i Zawisza
Niewiem gdzie ty w Rawiczu widziaieś napisy WKS kiedyś jeżdziły na Śląsk 2 osoby z Rawicza ale to było bardzo dawno temu i te osoby były nam bardzo dobrze znane i wszystko bylo pod kontrola RAWICZ 100% LECH NIGDY WIELKOPOLSKA NIE BĘDZIE JEZDZIĆ NA ŚLĄSKAstradivarius pisze:A czy w Rawiczu ktoś jeździ na Śląsk Wrocław? Bo wkońcu odległość nie jest zbyt wielka,a przejeżdżając przez Rawicz widać kilka napisów WKS,fakt że starych.
-
Tak to widzę
Ja chciałem wtrącić, że jadąc dawno temu przez Rawicz pociągiem również widziałem stare napisy WKS - wyglądały na solidnie nadgryzione zębem czasu.
-
Tuwimianin
Dziś wszedłem na stronke sklepu Tomasza Szulca http://www.szaliki.com/szaled.php" target="_blank i patrze a tu szale KS Zakopane.Więc chyba na polskim "rynku" kibicowskim pojawiła się nowa ekipa.Niech ktoś z Zakopca napisze czy jest to grupa autonomiczna czy związana z fanami któregoś z FC pierwszoligowych(ekstraklasowych) klubów z tego miasta czy może to traktować z przymrużeniem oka? Tak jak już dwóch kolegów wcześniej pisało ja też prosze o przedstawienie rozkładu sił w Bełchatowie.
-
TYLKO DYSKOBOLIA
prosze o opisanie sytuacji w Tczewie 
Watpie aby ktos wam odpowiedział na temat Bełchatowa. Pozdro
masz kilka stron wcześniej..TYLKO DYSKOBOLIA pisze:prosze o opisanie sytuacji w Tczewie
-
Zupełnie Zielony.
Słuchaj dobry człowiekuRedRum pisze:Masz problem z językiem polskim i nie wiesz jak sprawdzić poprawność danego słowa?
Jesli nie rozumiesz znaczenia tego słowa, to juz sam sobie odpowiedziałes gdzie szukać odpowiedzi
ps. Pamiętaj- Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
I właśnie dlatego jestem nadgorliwyZupełnie Zielony. pisze:Słuchaj dobry człowiekuRedRum pisze:Masz problem z językiem polskim i nie wiesz jak sprawdzić poprawność danego słowa?, chyba wyraźnie napisałem (użyłem słowa) "gafa"
Czyli miałem na mysli to, że błąd zrobiłem z pośpiechu i nie wynikał on z mojego braku wiedzy (akurat pisowni tego słowa).
Jesli nie rozumiesz znaczenia tego słowa, to juz sam sobie odpowiedziałes gdzie szukać odpowiedzi![]()
ps. Pamiętaj- Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
A wracając do tematu, ponawiam pytanie o sytuację w Słupsku.
Pozdrawiam
Co z tym Belchatowem jakas niewiedza tajemnica czy jak? sam jest ciekaw mam byc szczery... wiem ze duzo Widzewa z Belchatowa jest na emigracji ze kiedys w Belchatowie raczej RTS rozdawal karty a teraz? ilosciowo GKS a jakosciowo dalej Widzew czy sie pozmienialo? prosba o dokladniejszy opis kogos z Belchatowa.
apropo Widzewa i Łodzi...
są mapki kibicowskie z różnych miast (Rudy Śląskiej, Krakowa itp) - powstała tez taka mapka z Łodzi ? jak tak może ktoś wkleić albo opisac jak tam wygląda podział sił, kogo więcej w samej Łodzi (bez okolicznych FC)
są mapki kibicowskie z różnych miast (Rudy Śląskiej, Krakowa itp) - powstała tez taka mapka z Łodzi ? jak tak może ktoś wkleić albo opisac jak tam wygląda podział sił, kogo więcej w samej Łodzi (bez okolicznych FC)
http://olechowjanow.pl/portal/content/view/83/1/" target="_blank
w miare aktualny opis. Co do tej mapki z gazety to jest lipna
w miare aktualny opis. Co do tej mapki z gazety to jest lipna
oto mapka o której mowa:

wydało ją chyba Echo Miasta

wydało ją chyba Echo Miasta
-
19Korona73
Fajne takie mapki, a nie wicie czy np, powstały takie w Warszawie i Rzeszowie z podziałem na kluby? jak tak to mógłby ktoś wrzucić.Pozdro
tylko, że ta mapka na wiele sie nie nadaje, ktoś poprowadził prostą kreske na linii wschód zachód i podpisał, że to taki jest podział
. Mapka zostawia widzewskie osiedla, jak Radogoszcz (wschód i zachód), Żabieniec, Manhatan, Górniak czy Chojny (część) i Stare Miasto po stronie Łks. Poza tym Stare Bałuty kibicujące Łks ?
mniej więcej tak to wygląda (na Górnej jest pi razy oko):
http://i40.tinypic.com/2d9pyfs.jpg" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
poza tym mapka nie uwzględnia licznej mniejszości widzewskiej mieszkającej po zachodniej stronie miasta.
http://i40.tinypic.com/2d9pyfs.jpg" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
poza tym mapka nie uwzględnia licznej mniejszości widzewskiej mieszkającej po zachodniej stronie miasta.
to wrzuc mi na priv twoje zdanie.
-
Jacek Gmoch
Śledzę temat od początku, mapki Warszawy chyba nie było a Rzeszów był i zapisałem 
http://i40.tinypic.com/2a9ze3k.gif" target="_blank
Tylko podobno nie do końca obiektywna
http://i40.tinypic.com/2a9ze3k.gif" target="_blank
Tylko podobno nie do końca obiektywna
mapa rzeszowa mniej wiecej jest dobrze zrobiona chodz obecnie sie troche zmienilo
mozesz powiedziec co sie zmienilo?oprocz Tysiaclecia ktore jest bialo czerwone, ogolnie zawsze byloxbanx pisze:mapa rzeszowa mniej wiecej jest dobrze zrobiona chodz obecnie sie troche zmienilo
Z tą wypustką w Centrum (pewnie chodzi o Mnht) to troszkę przesadziłeś...rdst1910 pisze:tylko, że ta mapka na wiele sie nie nadaje, ktoś poprowadził prostą kreske na linii wschód zachód i podpisał, że to taki jest podział. Mapka zostawia widzewskie osiedla, jak Radogoszcz (wschód i zachód), Żabieniec, Manhatan, Górniak czy Chojny (część) i Stare Miasto po stronie Łks. Poza tym Stare Bałuty kibicujące Łks ?
![]()
http://i40.tinypic.com/2d9pyfs.jpg" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
http://i41.tinypic.com/2lcvfuv.jpg" target="_blank
mała korekta. Oczywiście mapka jest tylko poglądowa. Co do wypustki to radze spojrzeć na mape.
mała korekta. Oczywiście mapka jest tylko poglądowa. Co do wypustki to radze spojrzeć na mape.
A nie łatwiej powiedzieć co według Ciebie jest nie tak z mapką ? 
art_ pisze:najlepiej niech sie nikt z ŁKS nie wypowiada. Niech sie chlopaki z RTS gotuja we wlasnym sosie i zmieniaja historie kibcowska tak jak wlasnego klubu
Mapka jest w porządku, i nie zmieniamy naszej historii 1910 WTEDY POWSTALIŚMY!!
noo macie przewage na tysiacu ale jest tam tez duzo osob za Stala
chodzi mi o zalesie gdzie juz praktycznie nie uswiadczy ludzi od was
zapewne wiesz o kogo mi chodzi
i tereny za dabrowskiego wicka pola marakany teraz tam przewazamy a jest cale na czerwono
chodzi mi o zalesie gdzie juz praktycznie nie uswiadczy ludzi od was
zapewne wiesz o kogo mi chodzi
i tereny za dabrowskiego wicka pola marakany teraz tam przewazamy a jest cale na czerwono
-
widzew_srodmiescie
"poza tym mapka nie uwzględnia licznej mniejszości widzewskiej mieszkającej po zachodniej stronie miasta." to trzeba bylo sobie darowac
niby jak mialoby to zostac uwzglednione, pzoa tym temat jest o podziale miasta, czyli kto trzyma jaki teren i to w tej poprawionej mapce zostalo oddane , wystarczy w temacie chyba 
co do Zatorza i Podgórnej to masz racje, ale nie wiedziałem, gdzie je zaznaczyć. A co do mniejszości to chodziło o podkreślenie faktu, że Nas jest więcej po zachodniej stornie niż Łks na wschodzie, co wynika z naszej kibicowskiej historii. Nie wiem, czy w temacie chodzi o trzymanie osiedli, czy raczej o ich kibicowską charakterystyke (patrz Rzeszów).
Co do Kuraka i obecnej tam sytuacji to sie nie będe wypowiadał, żeby nie rozwalać tematu.
A co do netowych hoolsów, to od czego sa modzi ?
Co do Kuraka i obecnej tam sytuacji to sie nie będe wypowiadał, żeby nie rozwalać tematu.
a kim Ty jestes skoro poprawiaja Cie nawet koledzy po szalu.rdst1910 pisze:co do Zatorza i Podgórnej to masz racje, ale nie wiedziałem, gdzie je zaznaczyć. A co do mniejszości to chodziło o podkreślenie faktu, że Nas jest więcej po zachodniej stornie niż Łks na wschodzie, co wynika z naszej kibicowskiej historii. Nie wiem, czy w temacie chodzi o trzymanie osiedli, czy raczej o ich kibicowską charakterystyke (patrz Rzeszów).
jak wyglada Sochaczew, Legia? Widzew?
druga sprawa ze mapka delikatnie złudna - troche za duzo kolorowanych terenów bez budynków mieszkalnych oraz najebane jest kolorów juz na obrzezach miasta gdzie tylko domki własciwie, a robi to wrazenie jakby jakby to jakies potezne blokowiska byłyxbanx pisze:mapa rzeszowa mniej wiecej jest dobrze zrobiona chodz obecnie sie troche zmienilo
Mógłby ktoś Siedlce opisać?
-
holigans_krk
W Siedlcach głownie LEGIA i pojedyncze osoby z Widzewa
Mam pytanie jak wygląda sytuacja w Zakopanem. Bo jak wiadomo jest Wisła i Cracovia.
do "kelert" - to chyba dobrze świadczy o moich kolegach po szalu. Widzisz, u Nas nie wystarczy rzucić hasła typu "w Łodzi tylko Widzew" żeby 15 netowych braci po szalu zaczęło powtarzać to w amoku.
Oczywiście Ty musiałeś wnieść coś od siebie do tematu.
Co do tych poprawek, to rzeczone Zatorze i Podgórna to małe osiedla otoczone widzewskimi terenami i trudno je zlokalizować na mapce o tej skali (przynajmniej mi).
A co do Zakopanego to wystarczy przejrzeć temat.
Oczywiście Ty musiałeś wnieść coś od siebie do tematu.
Co do tych poprawek, to rzeczone Zatorze i Podgórna to małe osiedla otoczone widzewskimi terenami i trudno je zlokalizować na mapce o tej skali (przynajmniej mi).
A co do Zakopanego to wystarczy przejrzeć temat.
masz racje corleone ale widzisz centrum jest powiekszone a porownaj do Nowego Miasta ktore ma prawie 20 tys. mieszkancow
-
kosmalskiP
Rz-ów jest 50% na 50% jezeli chodiz o ilosc dzilenic czy osiedli
Nie ma sie co sugerowac ze jak rynek jest w posiadaniu Resovii to ze maja przewage w miesćie
Nie ma sie co sugerowac ze jak rynek jest w posiadaniu Resovii to ze maja przewage w miesćie
Wigry nigdy nie były fc Arki,choć sytuacja jakiś czas temu wiele na to wskazywała,suwalczanie pojawiali się w Gdyni (m.in. nasza fana wywieszona na Ejsmonda podczas meczu z Pogonią Szczecin),jak i na wyjazdach Arkowców(najczęściej w Białymstoku,choć nie tylko).I owszem byli to ludzie związani z Wigrami.W pewnym momencie jednak ustaliliśmy,że kontakty z Arką mogą być kontynuowane,ale tylko na stopie prywatnej,bez mieszania w to Wigier i tak trwa to po dziś dzień.Sevi pisze:A jak wyglada sytuacja w Suwalkach? Kiedys Wigry to byly FC Arki chyba? Czy nadal jest FC Arki w Suwalkach? Jezeli tak to czy sa to kibice Wigier czy ludzie nie miejacy z Wigrami nic wspolnego? A moze juz nie ma sladu po Arce w Suwalkach w jakiejkolwiek postaci? Czy sa jakies FC jeszcze w Suwalkach? Wrazie co to prv
Ogólnie w Suwałkach kibicuje się Wigrom i innych zorganizowanych grup kibiców tu nie ma,choć oczywiście są ludzie kibicujący Legii,Jagiellonii,ale o jakiejkolwiek zorganizowanej grupie nie ma tu mowy.
I Legia i Widzew, dwa silne FC. Nie wiem jak ilościowo, jakościowo Legia mocna, Widzew nie wiem.kelert pisze:rdst1910 pisze: jak wyglada Sochaczew, Legia? Widzew?
Mnie ciekawią Kisielice, niedaleko Iławy. Wiem że mają starą flagę w barwach Jezioraka, działają tam jeszcze jacyś aktywni kibice?
Podobno w Rzeszowie zaczyna się sprzęt...
bo w Dębicy to już normą się staje prawda??
-
szybki_bill
Kilka osób z Suwałk było z Arką w Łomży rok temu.