WDŚ vol.2

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Re: WDŚ vol.2

Post autor: Wieloryb » 15.02.2009, 02:07

wlodek pisze:
Znawca GŚ pisze: Nie ja wole pozdrowić wasz fc gliwice widmo :lol:
tak samo jak mozna napisac wasz fc ruda śląska... żałosne :roll:
yyy nie widzisz różnicy między FC Gliwice Ruchu a FC Ruda Śląska Górnika?
bo wg mnie pierwszy istnieje tylko w internecie a drugi w rzeczywistości.
WŁADCY OCEANÓW

iparts.pl
GenekBezSpodenek

Post autor: GenekBezSpodenek » 15.02.2009, 08:39

Czytaj ze zrozumieniem, chodziło o Fan Klub GieKSy :lol: :lol: :lol:

ten temat spadł już do poziomu poniżej dna
KiriKiri pisze:bedziemy juz zawsze wiedziec kim byl Genek
O tak :)

Totus tuus

Post autor: Totus tuus » 15.02.2009, 09:58

mnie zastanawia Czemu macie tyle punktów sprzedaży np w Warszawie a nie w Swoich FC np Pszów Dzierżoniów Kalety Staszów?

.LoL.

Post autor: .LoL. » 15.02.2009, 10:03

Totus tuus pisze:mnie zastanawia Czemu macie tyle punktów sprzedaży np w Warszawie a nie w Swoich FC np Pszów Dzierżoniów Kalety Staszów?
bo tam są bilety już

neRka

Post autor: neRka » 15.02.2009, 11:02

Totus tuus pisze:mnie zastanawia Czemu macie tyle punktów sprzedaży np w Warszawie a nie w Swoich FC np Pszów Dzierżoniów Kalety Staszów?
Poprostu bilety do sprzedaży internetowej dostała stronka: [link]" target="_blank A ona przy okazji ma kilkanaście punktów sprzedaży w całej Polsce:
[link]" target="_blank
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 15.02.2009, 11:12

GenekBezSpodenek pisze:Czytaj ze zrozumieniem, chodziło o Fan Klub GieKSy :lol: :lol: :lol:

ten temat spadł już do poziomu poniżej dna
rzeczywiście mój błąd. pzdr.
WŁADCY OCEANÓW

Turin

Post autor: Turin » 15.02.2009, 13:29

Bo po prostu trzeba napchac sektory piknikami i malyszami z calej Polski

dawid1920

Post autor: dawid1920 » 15.02.2009, 13:46

No nie,bedzie 42 tys samych fanatykow,chuliganow i ultrasow :lol: Chyba logiczne ze trzeba zapelnic Slaski a bez piknikow nie ma o tym mowy.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub Ks Ruch Chorzow

Turin

Post autor: Turin » 15.02.2009, 14:42

dawid1920 pisze:No nie,bedzie 42 tys samych fanatykow,chuliganow i ultrasow :lol: Chyba logiczne ze trzeba zapelnic Slaski a bez piknikow nie ma o tym mowy.
Spodziewalem sie ze zalezy wam na zapelnieniu stadionu kibicami Ruchu (piknikami ale jednak kibicami Ruchu) ale jak dla ciebie to jeden c*** to dla waszego zarzadu tymbardziej. Dziwna polityka ale nie moj cyrk nie moje malpy

eRwin_GŚ

Post autor: eRwin_GŚ » 15.02.2009, 15:04

a gdzie napisal ze te pikniki to nie kibice Ruchu ?
KS Ruch Chorzów

Tuwimianin

Post autor: Tuwimianin » 15.02.2009, 15:22

No może rzeczywiście sprzedaż biletów na WDŚ w Zielonej Górze,Lublinie,Wrocławiu i szczególnie w Warszawie(wiadomo czemu) to troche niezbyt trafiony ruch marketingowy bo tam raczej trudno spotkać kogoś kto by żywił choć cień sympatii do RUCHU.Jednak sprzedaż w Łodzi(z wiadomego powodu),Białymstoku(brak nienawiści i dość poprawne stosunki na tej linii,więc pewnie ktoś się wybierze zobaczyć to kibicowskie wydarzenie) i Kraku(odległość i przyznam ,że osobiście się z tego ciesze bo nie będe musiał w dzień meczu nabywać biletu w Chorzowie) to pomysł ciekawy i myśle ,że trafny.Pewnie dużo ludzi powie,że jeśli się uda zapełnić Stadion Śląski po brzegi(w co nie wątpie) to tylko i dlatego ponieważ zjechali się ludzie z całej Polski,ale czy na takich meczach jak Lech-Legia,derbach Krakowa , derbach Łodzi nie ma ludzi przypadkowych i jednorazywych pikników lub obserwatorów z innych klubów??Odpowiedż jest oczywista.

Derrios

Post autor: Derrios » 15.02.2009, 15:30

WDŚ to bardzo głośne wydarzenie, a nasz klub stara się na nim zbić kasę i znaleźć sponsora, co powiedzmy w czasach które mamy i które mają nadejść będzie bardzo ważne. Jeżeli chodzi o miejsca sprzedaży biletów, to według mnie jest to chwyt czysto marketingowych, może znajdzie się parenaście, góra paredziesiąt osób które będą chciały poczuć klimat "deRbów", ale nie sądzę by miało by to większy wpływ na ogólną frekwencję na stadionie. Jeżeli chodzi o większe miasta :Kraków, Warszawa czy Wrocław, jest tam pewnie kupę niebieski emigrantów, którzy ruszyli za studiami i pracą, którzy nie mają okazji kupić biletu na C6. A co do ilości pikników na derbach, to choćby jeden na 50 pikiników miał zostać fanatykiem, to będzie naprawdę świetnie. Bo powiedzmy sobie szczerze chyba nie każdy z was stał się dupnym "hoolsem", "ultrasem" czy "fanatykiem" od razu. Pozytywnie i bez napinki :D Liczę na ciekawe deRby .

cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu » 15.02.2009, 15:35

Żaden polski klub nie ma 40 tysięcy aktywnych kibiców. Dlatego nie dziwi mnie, że chorzowscy korzystają z różnych form sprzedaży. Dla "kumatych" i dopingujących na pewno biletów starczy. Jak wspomniał Tuwimianin zapewne znajdzie się trochę osób nie związanych z Ruchem czy Górnikiem, które pojadą na mecz, by zobaczyć jak prezentują się obie ekipy. Sam Stadion Śląski przyciąga i warto tam chociaż raz się przejechać. Termin dogodny, niższe ligi nie grają a ludzie są spragnieni stadionowych emocji :wink:
Obrazek

GenekBezSpodenek

Post autor: GenekBezSpodenek » 15.02.2009, 16:50

Turin pisze:
dawid1920 pisze:No nie,bedzie 42 tys samych fanatykow,chuliganow i ultrasow :lol: Chyba logiczne ze trzeba zapelnic Slaski a bez piknikow nie ma o tym mowy.
Spodziewalem sie ze zalezy wam na zapelnieniu stadionu kibicami Ruchu (piknikami ale jednak kibicami Ruchu) ale jak dla ciebie to jeden c*** to dla waszego zarzadu tymbardziej. Dziwna polityka ale nie moj cyrk nie moje malpy
Nie ma to jak na posta jednego typa odpisać w liczbie mnogiej, tak aby wyszło, że to zdanie całej ekipy. W szkole mnie uczono, że mniej więcej tak działała propaganda za PRL-u :wink:

Przypomnę tylko, że pomysł sprzedaży biletów w całej Polsce należał do zarządu i kibicom nic do tego nie było.
KiriKiri pisze:bedziemy juz zawsze wiedziec kim byl Genek
O tak :)

mewa1948

Post autor: mewa1948 » 15.02.2009, 17:09

eRwin_GŚ pisze:a gdzie napisal ze te pikniki to nie kibice Ruchu ?

ja p******* :roll:

pikniki z dajmy na to Warszawy to zapewne beda kibice Ruchu tak? :D

neRka

Post autor: neRka » 15.02.2009, 17:43

mewa1948 pisze:

Ty jesteś jakiś niedojebany?

To chyba jasne, że tam biletów nikt nie kupi tych biletów a jak już to pojedyńcze sztuki. Więc nie róbcie z siebie błaznów tekstami, że pikniki z Warszawy nam nabiły frekwencje. Klub dał stronce [link]" target="_blank bilety do ( internetowej? ) sprzedaży, a te kioski ruchu to też punkty sprzedaży tej stronki ( [link]" target="_blank ).

Kaczmar

Post autor: Kaczmar » 16.02.2009, 14:00

z jakiego dworca PKP najlatwiej dostac sie na slaski i jak??

bardzo dorby pomysl ze sprzedawaniem biletow w calej Polsce.
8306370
[email protected]

MKS Kozienice.

tom

Post autor: tom » 16.02.2009, 14:12

Kaczmar pisze:z jakiego dworca PKP najlatwiej dostac sie na slaski i jak??

Wychodzisz w Katowicach na dworcu, przechodzisz nad dworcem autobusowym zejdziesz po schodach bedzie przystanek czekasz na tramwaj 11(jedzie na R.Śl. Chebzie Pętla) wsiadasz do niego i wychodzisz pod stadionem Śląskim.
Obrazek

wampirek

Post autor: wampirek » 16.02.2009, 14:27

tom pisze:

Wychodzisz w Katowicach na dworcu, przechodzisz nad dworcem autobusowym zejdziesz po schodach bedzie przystanek czekasz na tramwaj 11(jedzie na R.Śl. Chebzie Pętla) wsiadasz do niego i wychodzisz pod stadionem Śląskim.
albo dworzec kolejowy PKP Batory na Chorzowie, potem mijasz dzielnice Batory i katowickie osiedle Tysiąclecia i jestes pod WPKIW na terenie którego znajduje sie stadion :wink:
My tu gadu-gadu a w biedronce nadgodziny

BBB

Post autor: BBB » 16.02.2009, 15:50

wampirek pisze:
tom pisze:

albo dworzec kolejowy PKP Batory na Chorzowie, potem mijasz dzielnice Batory i katowickie osiedle Tysiąclecia i jestes pod WPKIW na terenie którego znajduje sie stadion :wink:

Łatwiej wysiąść na Stacji Chorzów Miasto przejść pod estakadę i tam wsiąść w tramwaj w stronę Katowic i wysiąść pod Stadionem Śląskim .

mewa1948

Post autor: mewa1948 » 16.02.2009, 16:20

neRka pisze:
mewa1948 pisze:

To chyba jasne, że tam biletów nikt nie kupi tych biletów a jak już to pojedyńcze sztuki. Więc nie róbcie z siebie błaznów tekstami, że pikniki z Warszawy nam nabiły frekwencje. Klub dał stronce [link]" target="_blank" target="_blank bilety do ( internetowej? ) sprzedaży, a te kioski ruchu to też punkty sprzedaży tej stronki ( [link]" target="_blank" target="_blank ).

niedojebany to jest wasz zarząd

ja dobrze wiem, ze oni wam frekwencji nie nabija.
chodzilo mi o zdanie, ze pikniki z Warszawy kupujacy te bilety to zapewne kibice Ruchu

neRka

Post autor: neRka » 16.02.2009, 17:23

mewa1948 pisze:
neRka pisze:
mewa1948 pisze:

To chyba jasne, że tam biletów nikt nie kupi tych biletów a jak już to pojedyńcze sztuki. Więc nie róbcie z siebie błaznów tekstami, że pikniki z Warszawy nam nabiły frekwencje. Klub dał stronce [link]" target="_blank" target="_blank" target="_blank bilety do ( internetowej? ) sprzedaży, a te kioski ruchu to też punkty sprzedaży tej stronki ( [link]" target="_blank" target="_blank" target="_blank ).

niedojebany to jest wasz zarząd

ja dobrze wiem, ze oni wam frekwencji nie nabija.
chodzilo mi o zdanie, ze pikniki z Warszawy kupujacy te bilety to zapewne kibice Ruchu
Poczęści idzie się z tym zgodzić.

Pewnie ktoś przypadkowy biletów tam nie zamówi ( z tego co się dowiedziałem, w tych punktach idzie jedynie zamawiać bilety, nie kupywać ), tylko np kto wyjechał z GŚ do Warszawy/Krakowa/itd za pracą lub się uczyć.

zumzum

Post autor: zumzum » 16.02.2009, 18:53

( z tego co się dowiedziałem, w tych punktach idzie jedynie zamawiać bilety, nie kupywać )
Błąd, da się kupować. Sam jestem posiadaczem jednego :wink:

Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ » 18.02.2009, 15:27

Bilety na derby wyprzedane!

Tylko cztery godziny wystarczyły, by wszystkie wejściówki na mecz Ruch - Górnik zostały w Zabrzu wyprzedane! Pierwsi chętni przed klubową kasą ustawili się już o szóstej rano, cztery godziny przed jej otwarciem. W momencie rozpoczęcia sprzedaży, długość kolejki wynosiła już ponad 100 metrów. Ostatni bilet został zakupiony parę minut po godzinie 14.
Kibice, którzy nie zdążyli kupić biletu mogą to zrobić poprzez stronę kupbilet.pl. Spotkanie Ruch - Górnik zostanie rozegrane 28 lutego na Stadionie Śląskim. Dla fanów Górnika przeznaczono 7500 wejściówek.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz

neRka

Post autor: neRka » 18.02.2009, 15:44

Ile było biletów w kasach? Bo wiem że prawie wszytskie poszły na fc, a te pewnie jeszcze sprzedane nie są.

Realista

Post autor: Realista » 18.02.2009, 16:34

neRka pisze:Ile było biletów w kasach? Bo wiem że prawie wszytskie poszły na fc, a te pewnie jeszcze sprzedane nie są.
1000 biletow bylo w kasach

ultramaniacs

Post autor: ultramaniacs » 18.02.2009, 16:48

Tylko cztery godziny wystarczyły, by wszystkie wejściówki na mecz Ruch - Górnik zostały w Zabrzu wyprzedane! Pierwsi chętni przed klubową kasą ustawili się już o szóstej rano, cztery godziny przed jej otwarciem. W momencie rozpoczęcia sprzedaży, długość kolejki wynosiła już ponad 100 metrów. Ostatni bilet został zakupiony parę minut po godzinie 14.
Kibice, którzy nie zdążyli kupić biletu mogą to zrobić poprzez stronę kupbilet.pl. Spotkanie Ruch - Górnik zostanie rozegrane 28 lutego na Stadionie Śląskim. Dla fanów Górnika przeznaczono 7500 wejściówek.

[link]" target="_blank

dawid1920

Post autor: dawid1920 » 18.02.2009, 18:11

[link]" target="_blank
Naszym Honorem Jest Nasz Klub Ks Ruch Chorzow

piknik.knet

Post autor: piknik.knet » 18.02.2009, 18:45

Bilety na derby wyprzedane!

nie wiesz to nie pisz głupot zostało sprzedanych tylko 1000 biletów .

piknik.knet

Post autor: piknik.knet » 18.02.2009, 18:47

Znawca GŚ pisze:Bilety na derby wyprzedane!

Nie wiesz to nie pisz głupot !!! sprzedanych w zabrzu zostało 1000 biletów czyli nieco ponad 10 % .

S.G.

Post autor: S.G. » 18.02.2009, 19:05

I niech ci tak zostanie a reszte rozdamy za daRmo! :lol:
NAJLEPSZE LATA DZIEWIĘĆDZIESIĄTE!

LOHEN

Post autor: LOHEN » 18.02.2009, 19:35

piknik.net albo ty jesteś beton z matmy, albo Górnikowi przyznali kolejne 3000 biletów.

Skan biletu na derby:
[link]" target="_blank
Chyba się komuś daty p*******.
"Jeszcze nikt nie wygrał wojny umierając za ojczyznę. Wojnę wygrywa się, kiedy to przeciwnik ginie za swoją." Gen.Patton

ktos_calkiem_obcy

Post autor: ktos_calkiem_obcy » 18.02.2009, 20:09

neRka pisze:Ile było biletów w kasach? Bo wiem że prawie wszytskie poszły na fc, a te pewnie jeszcze sprzedane nie są.
Na fc też wszystkie sprzedane 8)

Bilety sprzedały się jak świeże bułeczki. Ich pula przeznaczona na kasy biletowe rozeszła się w niecałe pięć godzin - mówi o dzisiejszej sprzedaży Krzysztof Maj, dyrektor ds. marketingu Górnika .
- Sprawdziły się nasze przewidywania, co do ogromnego zainteresowania przed zbliżającymi się derbami. - Wystosujemy pismo z prośbą, o możliwość dokupienia kolejnych kart wstępu dla naszych kibiców. Zdajemy sobie sprawę ilu jest chętnych - zapowiada Maj.
Ruch na razie pisma nie otrzymał. Na Cichej odebrano za to telefon z zapytaniem o spotkanie w dniu jutrzejszym. Zabrzanie chcą rozmawiać o dodatkowej puli. - My tematu, który chce poruszyć druga strona, nie znamy - mówi Marzena Mrozik z działu marketingu chorzowskiego klubu. Pytanie jednak czy istnieje w ogóle możliwość, aby Górnik otrzymał dodatkowe bilety?
- Ustalona jest już wielkość sektorów, a więc od strony logistycznej nie ma takiej możliwości. Nie ma opcji, aby dokonać jakichś rozciągnięć - mówi Marzena Mrozik, lecz po chwili rzuca cień nadziei, na którym będzie zapewne bazował Górnik. - W grę wchodziłoby ewentualnie zmniejszenie sektorów buforowych, ale sądzę, że ze względu bezpieczeństwa nie zgodzi się na to policja.

SzyderczaSzyszka

Post autor: SzyderczaSzyszka » 18.02.2009, 21:25

Na moje oko ludzi pod kasami było więcej jak na 1000 biletów. Na FC napewno zapisy były już wcześniej, ale co to za różnica skoro biletów praktycznie nie ma a jak będą jakieś zwroty z FC(te większe wyprzedały co miały) to i tak szybko się rozejdą.

Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ » 18.02.2009, 21:32

Wszystkie bilety poszly nie ma w kasie nie ma już na fc ale nasi przyjaciele za miedzy :D będą wymyslać swoje teorie jak zawsze. Teraz trzeba wykupic bilety na sektory Ruchu a jest ich jeszcze sporo jak sie nie myle 11 tys.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz

true

Post autor: true » 18.02.2009, 21:34

Znawca GŚ pisze:Wszystkie bilety poszly nie ma w kasie nie ma już na fc ale nasi przyjaciele za miedzy :D będą wymyslać swoje teorie jak zawsze. Teraz trzeba wykupic bilety na sektory Ruchu a jest ich jeszcze sporo jak sie nie myle 11 tys.
Nie masz racji. Bilety w FC jeszcze są. Akurat znam te osoby, które rozprowadzają w pewnym FC. Nie jestem z Ruchu broń Boże. 8)
Obrazek

Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ » 18.02.2009, 21:50

true pisze:
Znawca GŚ pisze:Wszystkie bilety poszly nie ma w kasie nie ma już na fc ale nasi przyjaciele za miedzy :D będą wymyslać swoje teorie jak zawsze. Teraz trzeba wykupic bilety na sektory Ruchu a jest ich jeszcze sporo jak sie nie myle 11 tys.
Nie masz racji. Bilety w FC jeszcze są. Akurat znam te osoby, które rozprowadzają w pewnym FC. Nie jestem z Ruchu broń Boże. 8)

Prosze napisz jakie to fc.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz

S.

Post autor: S. » 18.02.2009, 22:00

Pewnie któryś FC ma jeszcze jakieś sztuki biletów.
Ale również warto zauważyć, że w niektórych FC rozeszły się wszystkie bilety - a mimo tego, zapotrzebowanie jest dwu-krotnie większe.
Obrazek

neRka

Post autor: neRka » 18.02.2009, 22:36

Znawca GŚ pisze:
true pisze:

Prosze napisz jakie to fc.
Np Ruda Śląska, owszem na wszytskie bilety są zapisane osoby, ale niezostały jeszcze wykupione wszytskie.

Prawy_sierpowy

Post autor: Prawy_sierpowy » 18.02.2009, 22:39

Ale to jest właściwie równoznaczne, jeżeli są przypisane osoby do biletów to kiedy sie je odbierze jest bez znaczenia. Nie rozumiem w jakim celu siejecie niepotrzebne zamieszanie w temacie.Fakty są przejrzyste, Górnik nie zwalnia tempa.
My wam wszystkim kur... pokazemy

Zablokowany