eRwin_GŚ pisze:http://www.youtube.com/watch?gl=PL&v=9Dz4SDFR7Pc&fmt=18" target="_blank
polecam obejrzec
Choć miałem się nie wypowiadać w tym temacie ,ale muszę przyznać nuta zajebista i fajnie zrobiona
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
eRwin_GŚ pisze:http://www.youtube.com/watch?gl=PL&v=9Dz4SDFR7Pc&fmt=18" target="_blank
polecam obejrzec
postaraj się czytać ze zrozumieniem to nie boli ja napisałem że zaczęło sie od biletów za 5 zł i krupnioka gratis a w obecnym sezonie macie karnet za darmo za zebranie 100 puszek po napojach chyba nie zaprzeczysz ponieważ o tej promocji rozpisuje sie nawet wsze stowarzyszenie ruskich chełmików .Wizard. pisze:czasem mozna szalu dostacpiknik.knet pisze:poprostu kibice w ruskich chełmikach przyzwyczaili sie do biletów u siebie za 5 zł i do tego krupniok gratis a teraz mają karnet na całą rundę za zebranie 100 puszek po napojach , więc dla nich 25 zł za bilet na prawdziwy mecz z prawdziwym przeciwnikiem to rozrzutność !eRwin_GŚ pisze:z tego wszystkiego wynika jedno
dla kibicow Gornika wyzszym priorytetem jest nie dac zarobic naszemu zarzadowi anizeli ogladac na zywo swoja druzyne
pozdR![]()
nie masz o czyms pojecia to po ch.. sie wypowiadasz ?
kiedy ostatnio mielismy bilety po 5zl ? nie masz o czyms opjecia to nie pisz.
Wiesz o czym marze ? zeby wasza pani prezeszrobila bilety po 5zl zeby ratowac budzet, ale wtedy okaze sie ze.. to Wy pierwsi na to wpadliscie a My sciagnelismy od Was : ))
nie masz zbierać napoi tylko puste puszki za które nie płacisz chyba że dla ciebie jest to zbyt skomplikowane ?Wizard. pisze:nie ma opcji edycki. a czemu nie napiszesz ze u nas bilety sa po 20zl a na ciekawsze mecze po 25zl ?
i czemu nie napiszesz ze z puszkami chodzi tu o rozreklamowanie napoju Górnik Zabrze ? koszt stu napojow wydaje mi sie ze jest lekko wyzszy niz kupienie karnetu. Mam racje ?
poza tym ŚLĄSKI będzie w remoncie , a z tą klasą rozgrywkowa chyba nie wyjdzie bo pojawili się inni kandydaci do spadku i lech no i derby będą tylko na Cichej .piotrowicefan pisze:Za rok nie bydzie tego problemu bo chocby żabole chciałyby zapalcic nawet 50 żl to nie bydom mieli okazji ,niestety różnica klas rozgrywkowych
jasiukatowice pisze:i jak Gornik nie wezmie tych wszystkich biletów za 20 zł to sie osmieszy...
A ty nie dupc ze sie nie cieszysz ze 5 zl taniej za bilet , przeciez o to wam chodzi.mewa1948 pisze:hehe bylo to do przewidzenia...
nie chca stracic az tyle to na szybko daja wszystkie za 20
A w ktorym miejscu to zmuszanie wystapilo?Wizard. pisze:Swiateczny zarzad Ruchu chcial na nas zarobic, jednak chlopaki opwiedzieli nie.
Lepiej miec 7000po 20zl niz 2tys po 15zl. a Oni chcieli miec 7tys za 35zl![]()
jednak chyba cos nie wyszlo
D pisze:A ty nie dupc ze sie nie cieszysz ze 5 zl taniej za bilet , przeciez o to wam chodzi.mewa1948 pisze:hehe bylo to do przewidzenia...
nie chca stracic az tyle to na szybko daja wszystkie za 20
Bedziecie sie dalej targowac czy 20 zlotych za derby dacie rade juz zapalcic
To kiepskie cos tempo macie, wczoraj jeden typ pisal, ze 7500 w jeden dzien sprzedacie.S.G. pisze:Tak dla rozlużnienia tematu to po sprzedaniu w 3 dni 7500 tyś. biletów ponownie wyślemy zapotrzebowanie na 5.000 biletów oczywiście za 20zł !
Świąteczny Karp pisze:To kiepskie cos tempo macie, wczoraj jeden typ pisal, ze 7500 w jeden dzien sprzedacie.S.G. pisze:Tak dla rozlużnienia tematu to po sprzedaniu w 3 dni 7500 tyś. biletów ponownie wyślemy zapotrzebowanie na 5.000 biletów oczywiście za 20zł !
Nie ma takiej opcji. Sam fakt, ze Zabrzanie dostali te 7500 wejsciowek wynika z tego, ze policja nie zgodzila sie na przesuniecie sektorow buforowych po tym jak odrzucili oni pierwsza oferte. Te miejsca tak czy tak bylyby puste, a zarzad polasil sie na pieniadze.ULTRA pisze:Jakie sektory ma przeznaczone Górnik na WDŚ? Tam gdzie ostatnio, tyle, że o połowę mniej? Jeśli tak, to będą siedzieć nad bramą wjazdową na stadion i może 1 sektor obok-które dokładnie KSG ma sektory?
Czy planowane jest jednak zwiększenie ilości kibiców gości, jest w ogóle taka opcja brana pod uwagę?
Rozumiem, że fajnie jest się napiąć a potem pochwalić tym przed kolegami ale pomyśl czasem co piszesz i sprawdź kiedy były ostatni raz bilety za 5 zł.Memorial pisze:Bez napinki. Ale jakiej reakcji kibicow Górnika sie spodziewać jeśli jest sie przyzwyczajony do biletow za 5 zł.
SzyderczaSzyszka pisze:Zlustrowali? Czyli nic nie wynieśli? No i właśnie skąd wiadomo kto to.
O to chodzi?Będzie nagłośnienie w sektorach Górnika
Na Stadionie Śląskim odbyła się dzisiaj konferencja prasowa promująca derby Śląska z udziałem przedstawicieli Górnika i chorzowskiego Ruchu, a także szefów stadionu.
Dyrektor Stadionu Śląskiego Marek Szczerbowski zapewniał na konferencji, że na obiekcie i wokół niego będzie bardzo bezpiecznie. - Kibice obu drużyn chcą sobie zrobić trening na "Śląskim". Oczywiście, chodzi o potrenowanie dopingu. O terminach tych "treningów" nie mogę - oczywiście - mówić - uśmiecha się tajemniczo dyrektor Szczerbowski. Dodajmy, że kibice Górnika będą mieli zamontowane na swoich sektorach dodatkowe nagłośnienie. - W trakcie meczu zabrzańscy fani będą mogli się dobrze słyszeć. Robimy wszystko, by mogli w sposób jak najlepszy organizować doping - zapewnia kierownik ds. bezpieczeństwa, Krzysztof Hermanowicz.
źródło: gornikzabrze.pl
Na dwa tygodnie przed Wielkimi Derbami Śląska (28 lutego, godz. 16) sprzedano już 25 tys. biletów na ten mecz wliczając w to 7,5 tys. wejściówek zamówionych przez Górnika Zabrze.
Przedstawiciele obu klubów, dyrektor Stadionu Śląskiego, przedstawiciel sponsora meczu... Wczoraj Ruch Chorzów zorganizował na chorzowskim obiekcie pierwszą konferencję prasową poświęconą w całości Wielkim Derbom Śląska.
- Od 27 lutego gospodarzem stadionu jest Ruch Chorzów i mam nadzieję, że zorganizuje mecz, który będzie produktem najwyższej jakości. I nie myślę tylko o poziomie sportowym, bo na niego organizator nie ma już wpływu. Taki mecz to coś więcej niż kolejne spotkanie ligowe - deklarował dyrektor Stadionu Śląskiego, Marek Szczerbowski.
Ruch przygotował 41000 biletów, z czego 7500 wejściówek przyznano zabrzanom. Ile sprzedano do tej pory? - Licząc bilety, które dostanie Górnik, na dziś możemy podać liczbę 25000 - zdradza Marzena Mrozik, dyrektor ds. marketingu „Niebieskich”. To oznacza, że - przy założeniu, że Górnik sprzeda wszystkie wejściówki - gospodarz meczu musi jeszcze rozprowadzić wśród swoich fanów 16000 biletów.
Nadal nie do końca wiadomo, czy fani Górnika, którzy kupią bilety na derby poprzez internet, czyli nie z puli 7500 wejściówek przeznaczonych dla klubu z Roosevelta, będą mogli zasiąść w sektorach przewidzianych dla zabrzan. Stanowisko oficjalne Ruchu mówi na razie „nie”, z drugiej strony nieoficjalnie usłyszeliśmy, że nawet policja, której bardzo zależy na bezpieczeństwie podczas meczu, bierze pod uwagę, by jednak przeznaczyć Górnikowi dodatkowy sektor. Wszystko zależy od tego w jakim czasie zabrzanie sprzedadzą „swoje” bilety i ilu ich fanów kupi je w innych punktach.
A tych jest sporo. To nie tylko stadion Ruchu i fan-kluby, ale także punkty Ruch SA między innymi w Warszawie, Krakowie, Łodzi czy Wrocławiu.
Specjalnie nie wracano do ciągnących się kilkanaście dni przepychanek dotyczących ceny biletów dla Górnika. - Ważne, że doszliśmy do porozumienia. Zależało na tym naprawdę jednej i drugiej stronie - przyznał Mirosław Mosór, dyrektor sportowy Ruchu.
Podobnie wypowiadał się prezes Górnika, Jędrzej Jędrych. - Trochę to trwało, ale chyba wszystkim nam zależało na kompromisie. Tutaj naprawdę chodzi o coś więcej niż mecz Ruchu z Górnikiem. To wielka promocja klubów, Śląska i Stadionu Śląskiego. Mieliśmy w pogotowiu wariant przewidujący zainstalowanie w Zabrzu telebimu, ale to była ostateczność, której chcieliśmy uniknąć. Wierzyłem, że się porozumiemy. I wierzę, że po meczu z Ruchem zaczniemy piąć się w górę tabeli.
Z tym ostatnim zdaniem zgodził się Dariusz Smagorowicz. - Zgadzam się, że dopiero po meczu z nami Górnik zacznie wychodzić z dołu tabeli - przyznał z uśmiechem.
Przedstawiciele obu klubów przyznali, że są w stałym kontakcie z kibicami, którzy deklarują, że także chcą stworzyć na stadionie niezapomniane widowisko. Obie grupy zapewniają, że interesuje je tylko doping dla swoich piłkarzy. - Też spotykałem się z kibicami Ruchu i Górnika. I chcę, by dla nich ten mecz też był formą rywalizacji. Zdrowej, polegającej na pomocy swoim piłkarzom. Prywatnie powiedziałem im nawet, który doping bardziej przypadł mi do gustu przed rokiem - przyznaje Marek Szczerbowski.
Patronat honorowy meczu obejmie były premier Jerzy Buzek. Na stadionie mają pojawić się Jerzy Owsiak i Anna Dymna. Poza tym całe kierownictwo PZPN i wielu wybitnych piłkarzy obu klubów z przeszłości. Nie będzie tym razem Dody. Kto z zamian? - Madonna przyjedzie do Polski w innym terminie, więc nie było szans - żartuje M. Mrozik. - Nie zdradzimy jeszcze szczegółów, bo nad nimi pracujemy, ale jeżeli będzie akcent rozrywkowy to wyłącznie nastawiony na promocję Śląska. Działacze chorzowian czynią starania, aby przed meczem wystąpił na stadionie zespół "Śląsk".
Generalnie spotkanie poprzedzające derby przebiegało w bardzo optymistycznej atmosferze. Widać, że wszystkim stronom zależy na jak najlepszej organizacji meczu i promocji Śląska. Może być jednak element, który nieco organizatorom przeszkodzi. To... pogoda. - Niestety, mamy informacje z lotniska, gdzie jest przygotowywana pogoda na najbliższe dwa tygodnie - zdradza M. Szczerbowski. - I powiem, że nie wygląda to dobrze, bo cały czas ma być dokładnie tak jak... teraz. Śnieg, niewielkie mrozy, czasami kilka stopni nad zerem, czyli pogoda bardzo nieprzewidywalna. Z tym jednak też sobie poradzimy.
źródło: Sport / DZ