Lepsze foto - [link]" target="_blank
Polish Ultras Pride Of Poland 10 / Sierpień 2007
Kilka lat temu ta chuliganow od Zwickau byli czesc od banda "Hoonara", niestety m.in. z powodu roznego zainteresowania (ta clonkow od "Hoonara" pracowali za 3 roznego sluzby ochrony, ktorzy walczyli miedzy sobie o zleceniow, czyli na przyklad jakie ochrona na jakie disco moze robic bramkarzy) i dlatego ten dawnego "Hoonara" rozbijalo (dawno ten chuligani z Chemnitz i Zwickau meli dobry kontakty do chuligani z Rot/Weiss Erfurt; teraz jest na ten linii raczej kosa). Obecnie ta chuliganow z Chemnitz i Zwickau maja neutralny stosunki, tylko tyn ultrasi obaj druzyny maja kosy (to nalezy na ten zgoda miedzy "Red Kaos"(grupa ultrasi z Zwickau) i "ultras dynamo"(grupa ultrasi z Drezno); i miedzy sceny kibicow z Chemnitzer FC i Dynamo Drezno jest wielka kosa i dlatego juz jednak ten sztama miedzy ultrasi z Drezno i Zwickau jest wielka prowokacja dla ultrasi z Chemnitz.Hubertus pisze:Nie rozumiem jak można mieć kosę na lini Ultras. Albo jest kosa całej ekipy albo jej nie ma
Nie napinaj sie, niektóre z tych szwabskich ciot mają takie ekipy, ze twoją o ile ją masz by w minutę r********.Przecież niemiecka scena kibicowska to totalny piknik, nie wiem po co taki temat o tych szwabskich ciotach.
Sam siebie cytuje ale ostatnio uruchomili mi Eurosport 2 HD to sie pospinamkiwa jako tako pisze:Scena niemiecka jest najlepsza z tych zachodnich i jak powiedziałeś najbardziej podobna do Polskiej. W Anglii przeciętnego kibica niezabardzo interesują sprawy kibicowskie i rzadko wogóle są poruszane na necie, oni non stop wolą pisać tylko o piłce. Niemcy przywiązują do spraw kibicowskich jednak dużo większą wage
Może to ktoś przetłumaczyć na polski? (bez spinki)Seba_HKS pisze:Kilka lat temu ta chuliganow od Zwickau byli czesc od banda "Hoonara", niestety m.in. z powodu roznego zainteresowania (ta clonkow od "Hoonara" pracowali za 3 roznego sluzby ochrony, ktorzy walczyli miedzy sobie o zleceniow, czyli na przyklad jakie ochrona na jakie disco moze robic bramkarzy) i dlatego ten dawnego "Hoonara" rozbijalo (dawno ten chuligani z Chemnitz i Zwickau meli dobry kontakty do chuligani z Rot/Weiss Erfurt; teraz jest na ten linii raczej kosa). Obecnie ta chuliganow z Chemnitz i Zwickau maja neutralny stosunki, tylko tyn ultrasi obaj druzyny maja kosy (to nalezy na ten zgoda miedzy "Red Kaos"(grupa ultrasi z Zwickau) i "ultras dynamo"(grupa ultrasi z Drezno); i miedzy sceny kibicow z Chemnitzer FC i Dynamo Drezno jest wielka kosa i dlatego juz jednak ten sztama miedzy ultrasi z Drezno i Zwickau jest wielka prowokacja dla ultrasi z Chemnitz.Hubertus pisze:Nie rozumiem jak można mieć kosę na lini Ultras :roll: . Albo jest kosa całej ekipy albo jej nie ma
większość to nie wszyscy więc grzecznie poprosiłem tych co rozumieją żeby to napisali tak żeby KAŻDY mógł zrozumieć.antek123 pisze:no racja że chłopak kiepsko pisze po polsku ale wiekszośc pewnie rozumie ocb,więc fajnie że chociaż opisuje sytuacje niemców o których wiekszość niema żadnego pojęcia bo zakorzeniła się opinia że to cioty...
Sprawdzałeś w euro info? coś mi chodzi po głowie że tam było opisane..o_ pisze:Moglby ktos zorientowany przyblizyc mi sytuacje panujaca w Lipsku ?
W temacie troche bylo, ale zbyt ogolnikowo.
Nie, ale zaraz popatrze, moze znajde.Resistance pisze:Sprawdzałeś w euro info? coś mi chodzi po głowie że tam było opisane..o_ pisze:Moglby ktos zorientowany przyblizyc mi sytuacje panujaca w Lipsku ?
W temacie troche bylo, ale zbyt ogolnikowo.
adrian_gkm pisze:Pytanie o Niemcy Zachodnie - czy w rejonie Hamburga (tak w promieniu 100 km) są jakieś ciekawe kibicowsko ekipy? Wiem, że VFB Lubeck działa dość prężnie, jest tam ktoś jeszcze? W samym Hamburgu jest tylko HSV i St. Pauli czy w niższych ligach coś sie dzieje? Bo zapewne klubów mają tam kilka/kilkanaście.
Byl to mecz wyjazdowy z Bochum, w poprzednim sezonie, gdzie paru kolesi z NSHB (Nordsturm Bremen, mlodziez Hools) wywiesilo swoja flage. Na co ultrasi z Bremen zaczeli krzyczec "Nazis Raus" itd. Wkroczyli ci co zawsze przeszkadzaja, i wyprowadzili jednego z NSHB ktory byl naj bardziej agresywny. Warto przytoczyc ze oprocz zucania zapalniczkami i kubkami z piwem, ultrasow z Bremen na nic wiecej nie bylo stac, chociaz mieli konkretna przewage liczebna.ax88 pisze:Widziałem kiedys filmik na youtube jak wyprowadzali z sektora jakiegos kibica z Bremy za nazistowskie gesty i wtedy mnie to zastanowiło, ale teraz wszystko jest chyba jasne. Nie jestem pewien w 100 %, ale czytając posta powyzej tak mi sie przypomniało.
Coś więcej czy wszędzie będziesz tego typu hasełka pisał?FC St Pauli pisze:rozczarowujecie mnie kompletnie
Jak juz jestemy w tej kwestii, to incognito do mlyna czy juz w ogole na stadion (inny od mlyna sektor) Wisly moze wejsc fan Cracovii i co w zwiazku z tym?FC St Pauli pisze:Tamten post do kasacji.Po prostu Fragless80 musi być z małego klubu chyba, u nas w ekstraklasie na mecze chodzą "brudasy", może nie do młyna ale na stadionach się pokazują.Nie mówię tutaj o jednym klubie, lecz o kilku na których byłem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości