Żużel 2007 ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

P. FhZG
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: P. FhZG »

Co do grillowania z Polonią to rozmowy były ale mieliśmy w świąteczny weekend coś bardziej dla nas atrakcyjnego, niestety nieudanego, a Polonia odezwała się w sobotę wieczorem, że nie wypalił im transport...
iparts.pl
NoName88

Post autor: NoName88 »

P. FhZG pisze:Co do grillowania z Polonią to rozmowy były ale mieliśmy w świąteczny weekend coś bardziej dla nas atrakcyjnego, niestety nieudanego, a Polonia odezwała się w sobotę wieczorem, że nie wypalił im transport...
Grillowanie poloniści zaproponowali trochę wcześniej niż Wy zaproponowaliście Stilonowi....
4TIFO.pl

Post autor: 4TIFO.pl »

Falubaz - Polonia okiem ultraski

W dniu meczu jak zwykle spotykamy się wcześniej na stadionie i zapinamy wszystko na przysłowiowy ostatni ****. Tniemy pasy materiałów i przywiązujemy je do płotu ogradzającego nas od pasu bezpieczeństwa. Chłopaki ostatni raz sprawdzają przymocowanie sektorówki która tym razem zamiast wciągana z dołu będzie puszczana (na specjalnej konstrukcji zrobionej przez nas) od góry, aż z wysokości tablicy z wynikami.
Tego samego dnia swoją premierę obchodziło nasze gniazdo, które w sezonie ogórkowym zostało zamontowane na stadionie. Tuż przed samym meczem montujemy bęben na gnieździe i ku naszemu zaskoczeniu witamy naszych przyjaciół z Wybrzeża i ze Sparty, którzy pragnęli zrobić nam niespodziankę i stawili się w licznej grupie ponad dziesięciu osób. Nie ma to jak prawdziwa przyjaźń !!!

Gdy podczas prezentacji zostaje przeczytane ostatnie nazwisko naszego zawodnika ruszamy z oprawą. Pasy materiału w kolorach żółto-biało-zielonych zakrywają cały pierwszy łuk a z góry zsunięta zostaje sektorówka przedstawiająca myszkę wykluwająca się z jajka. Do tego transparenty „Falubaz Alleluja” i ot pomysł na naszą pierwszy w tym roku, wielkanocno-świąteczna oprawę.

Podczas całego meczu staramy się żywo dopingować z gniazda nasz Falubaz, co w tym dniu jest bardzo trudne ze względu na grający zespół na balkonie stadionowym. Poza tym przez cały mecz wisi nasza fana „CAŁE ZYCIE NA WIRAŻU”, w asyście flagi zrobionej przez FC Wymiarki (też premiera) i fan naszych „sportowców” (jeszcze raz dzięki za pomoc przy oprawie).

Co do gości to stawiają się oni w liczbie około 90 osób. Wywieszają dwie fany na płocie plus jeden transparent pod adresem Pepe-go. Co do dopingu to ciężko nam coś tu powiedzieć ponieważ z naszej perspektywy było on nie słyszalny na stadionie przy nadkomplecie widzów, a każda próba krzyknięcia przez nich czegoś była od razu zagłuszana przez resztę sektorów z 2 łuku.

Tasior http://www.fnf.com.pl
P. FhZG
ostatnie ostrzeżenie

Zgadza się, Polonia dała nam cynk wcześniej, ale odmówiliśmy, gdyż spotkanie ze Stilonem było dla nas priorytetem i tyle w temacie, zresztą to tylko nasza sprawa...
beny

Post autor: beny »

Wie ktoś może czy to prawda,że dostalismy kare,iż do końca sezonu ma być po max 8 tys. na trybunach i dużo wiecej psów?Poza tym każdy mecz ma być traktowany jako mecz podwyższonego ryzyka.
4TIFO.pl

NoName88 pisze:
blackdevils pisze:To forum to już chyba nieaktualne, bo nikt nie pisze. Jak pisałem - mam kogoś kto zrobi forum. Pytanie tylko do was czy jesteście zainteresowani.
Forum nie działa bo się nikt nie chce wpisywać...
Nie ma przecież problemu by je przywrócić do życia, jesli taka potrzeba zajdzie. Można załozyć jakąś domenę, powołać do żcyia paru nowych moderatorów odpowiedzialnych za poszczególne tematy itp. Jeśli będzie wyraźne zainteresowanie tym tematem to proszę o info, względnie jakieś pomysły w tym temacie. Jedyny minius, że to nie forum na php i jego możliwości (administracyjne i konfiguracyjne) są ograniczone.
A moze jednak utworzyc tak jak kiedys padl pomysl forum typowo zuzlowe ( kibicowskie ). jedne temat na kibice net to malo pozatym mozna by bylo smialo podsumowywac kolejki, dawac relacje i komentarze fotki w sposob bardziej przystepny niz jeden temat tutaj. Co wy na to?

edit//

znalazlem fajne podsumowanie kolejki zrobione przez kolege z Gdanska
Biaggi pisze:Sezon 2007
I kolejka

Włókniarz Częstochowa – Stal Rzeszów
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Apator Toruń – Unia Leszno
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Falubaz Zielona Góra – Polonia Bydgoszcz
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Unia Tarnów – Sparta Wrocław
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

PSŻ Poznań – ROW Rybnik
Obrazek Obrazek Obrazek

KM Ostrów - Start Gniezno
Obrazek Obrazek

Kolejarz Rawicz - KSŻ Krosno
Obrazek Obrazek

Kolejarz Opole - Orzeł Łódź

Obrazek Obrazek Obrazek
Baron_FSW

Post autor: Baron_FSW »

Obiektywny Kopernik
ban

Post autor: Obiektywny Kopernik »

http://www.youtube.com/watch?v=szFytLG2t3c i jeszcze kibice Unii Leszno radujący się z zawijania jednego z kibiców (piknika) przez psiarnie. Szkoda, że nie byli tacy bojowi po meczu...
Przypomnę tylko, że podczas wychodzenia psów pod sektor Unii, z sektora Apatora słychać "Zostaw kibica..."
Boberek

Post autor: Boberek »

szczyt buractwa Leszno+policja wielka koalicja :shock: mnie ciekawi co sie dzialo w Poznaniu na inauguracji.Moze ktos zna odpowiedz?
Bonjo
Kontakt:

Post autor: Bonjo »

Komunikat Komisarza Ligi nr 8/2007 z dnia 10.04.2007. Decyzja Komisarza Ligi nr 1/2007 z dnia 10.04.2007 o wszczęciu postępowania wyjaśniającego przeciwko ZKŻ SSA ws. naruszeń Przepisów Dyscyplinarnych Sportu Żużlowego podczas zawodów I rundy DMP rozegranych pomiędzy ZKŻ SSA, a ŻKS Polonia Bydgoszcz SA w dniu 8.04.2007.

http://www.ekstraligazuzlowa.pl/zalaczn ... ikat08.pdf
K(FSW)

Post autor: K(FSW) »

Weekend w wykonaniu Sparty Wrocław (FSW):
Falubaz - Polonia 10 osób z flagą,
Wybrzeże - Stał 1 osoba ( mecz odwołany)
Unia - Sparta 10 osób bez flag,
Dziękówa dla zgód za gościnę!!!
Falubaz

Post autor: Falubaz »

Straszny jest ten materiał :) Heh ,czy taka koalicja istnieje?hehehe
Falubaz

Re: FhZG

Post autor: Falubaz »

FhZG
Stilonek

Re: FhZG

Post autor: Stilonek »

Falubaz pisze:FhZG
banować takiego trepa od razu!
Kuzyn Kopek
ban

Post autor: Kuzyn Kopek »

a mielibyście to forum tylko dla siebie, czy osoby niezwiązane z żużlem mogłyby czytać co w trawie piszczy? :wink:
kolo

Post autor: kolo »

Jak dlamnie z tym forum nie ma sensu, tutaj jet wszystko co powinno byc , są komentarze są relacje są foty i styknie a po co znów tematy w stylu najlepsi hools żużla albo co sądzicie o...
CINEK_KSF

Post autor: CINEK_KSF »

Zadaj to pytanie typkom, którzy stracili te szale to będziesz wiedział.
Ł-FhZG

Post autor: Ł-FhZG »

Postaw sie w naszej sytuacji..Pozwolił byś zeby ktoś w twoim miescie woził sie i napinał w innych szalikach?
Chyba nie?
TasiorFNF

Post autor: TasiorFNF »

Jeszcze jedno ujęcie oprawy niedzielnego meczu Falubaz kontra Polonia.

http://www.youtube.com/watch?v=jt20iF3cVHY
NoName88

Szyc_wnuk pisze:Jeśli mam być szczery w wypowiedzi to w przypadku piknika nie zrobiłbym mu nic oprócz tego że zwrócił bym mu uwagę żeby zdjął szal i poszedł w długą .
Święta prawda...
bleemek

Post autor: bleemek »

Falubaz - POLONIA BYDGOSZCZ

część 1:
http://www.youtube.com/watch?v=QycflOWKkHM
część 2:
http://www.youtube.com/watch?v=RBB0eeQJ6jY

pozdrowienia od pikników z PBNF
beny

Post autor: beny »

Szycu_wnuk...żałość,żałość,żałość.A to fakt-u nas nawet pikniki by broniły szala.Zreszta bez sensu dalej takie napinkowe toczenie dyskusji na ten temat.
P. FhZG
ostatnie ostrzeżenie

OŚWIADCZENIE

W ODPOWIEDZI NA BEZPODSTAWNE OSKARŻENIA JEDNEGO Z ZIELONOGÓRSKICH DZIENNIKARZY WOBEC PANA ROBERTA DOWHANA OŚWIADCZAMY, ŻE NIKT Z GRONA NASZEJ GRUPY JAK I Z GRONA UCZESTNIKÓW MARCOWEGO TURNIEJU KIBICÓW W ZIELONEJ GÓRZE NIE BRAŁ UDZIAŁU W STADIONOWYCH ZAJŚCIACH PO MECZU FALUBAZ ZIELONA GÓRA - POLONIA BYDGOSZCZ.

FhZG '06
Yahoo
Kontakt:

Post autor: Yahoo »

dokładnie tak ja bym zakończył już ten temat a poruszył ciekawszy podjęty kilkanaście postów wcześniej. Chodzi mi o typowe forum kibiców i fanatyków żużlowych. Ja bym to widział tak, aby z każdej ekipy wybrać przedstawicieli 2-3 ( nie każdy zawsze może być na meczu lub widzieć jakieś zajście ) i te osoby biorą udział w rozmowach i przedstawiają zdanie na dany temat całej ekipy, a nie jak jest to robione swoje prywatne. Oczywiście czytać by mógł każdy ale wypowiadać się nie, tak można wyeliminować zbędną napinkę, osoby podszywające sie pod kogoś innego oraz posty które nic nie wnoszą do rozmowy. Reszta plusów takiego forum już została napisana. Wszystko zależy teraz od nas samych. Jest na pewno osoba na tym forum która ma kontakt z wszystkimi lub z większością ekip, skontaktować się z nimi i dowiedzieć się czy są chętni jeśli większość była by ZA to najważniejszy etap jest wykonany. Pozostało by stworzenie forum oraz branie w nim udział aby nie umarło!!
bialo - niebieski

Post autor: bialo - niebieski »

NoName88 pisze:
Szyc_wnuk pisze:Jeśli mam być szczery w wypowiedzi to w przypadku piknika nie zrobiłbym mu nic oprócz tego że zwrócił bym mu uwagę żeby zdjął szal i poszedł w długą .
Święta prawda...
świeta nie świeta ...
Poczas finalu ligi w Bydgoszczy kilka osob z Bydzi podbieglo do sektora Unii i probowalo zerwac kilka szalikow ( co i msie nie udalo) i jakos nie zauwazylem zeby odrózniali piknika od kogos "kumatszego" takze jak zwykle temat sprowadza sie do niczego...
NoName88

bialo - niebieski pisze:Poczas finalu ligi w Bydgoszczy kilka osob z Bydzi podbieglo do sektora Unii i probowalo zerwac kilka szalikow ( co i msie nie udalo) i jakos nie zauwazylem zeby odrózniali piknika od kogos "kumatszego" takze jak zwykle temat sprowadza sie do niczego...
A co temat meczu Polonia-Unia ma do tego? Ja wychodzę z założenia, że pikników się kasować nie powinno bo więcej z tego może być kłopotów niż pożytku. Nie ukrywam natomiast, iż czasem warto co niektórych "delikatnie upomnieć" aby nie przesadzali z gloryfikowaniem swoich barw na obcym stadionie. Niemniej tu każdy (kazda ekipa) może mieć swoje własne zdanie.
Inna bajka, że 10 lat temu nikt się nie zastanawiał - piknik czy nie piknik - kasowało się wszystko co było związane z wrogimi barwami.
forbidden

Post autor: forbidden »

Yahoo pisze:dokładnie tak ja bym zakończył już ten temat a poruszył ciekawszy podjęty kilkanaście postów wcześniej. Chodzi mi o typowe forum kibiców i fanatyków żużlowych. Ja bym to widział tak, aby z każdej ekipy wybrać przedstawicieli 2-3 ( nie każdy zawsze może być na meczu lub widzieć jakieś zajście ) i te osoby biorą udział w rozmowach i przedstawiają zdanie na dany temat całej ekipy, a nie jak jest to robione swoje prywatne. Oczywiście czytać by mógł każdy ale wypowiadać się nie, tak można wyeliminować zbędną napinkę, osoby podszywające sie pod kogoś innego oraz posty które nic nie wnoszą do rozmowy. Reszta plusów takiego forum już została napisana. Wszystko zależy teraz od nas samych. Jest na pewno osoba na tym forum która ma kontakt z wszystkimi lub z większością ekip, skontaktować się z nimi i dowiedzieć się czy są chętni jeśli większość była by ZA to najważniejszy etap jest wykonany. Pozostało by stworzenie forum oraz branie w nim udział aby nie umarło!!
dokładnie, 2-3 osoby reszta czyta, chociaz nie wiem jakby to bylo jakby miała sie wypowiedziec osoba spoza grona speedway...wiec trzeba pomyslec, mozna zrobic tez tak ze jak ktos sie zarejestruje to ktos musi go ze tak powiem "zaakceptowac" czyli potwierdzic ze nadaje sie na forum, tylko to moze tez doprowadzic do sytuacji kiedy to ekipa x opanuje forum bo wszyscy sa kumaci :)
kombinujcie :)
P. FhZG
ostatnie ostrzeżenie

Kończymy nadawanie na temat meczu Falubaz-Polonia.
TasiorFNF

Post autor: TasiorFNF »

Wracając do forum. Można zrobić tak jak to napisał Tony i jak jest na naszym forum pod kazdym nikiem jest podpisane czy osoba nalezy do tej czy owej ekipy i po tym mozemy wnioskowac czy jest to osoba kompetentna czy nie i czy jej posty moga byc wiarygodne czy też nie...

Albo drugie rozwiazanie utworzyc forum dla wszystkich ale zrobic osobny temat gdzie bedą mogli puisac tylko i wyłacznie osoby które beda upowaznione do tego czyli po 2 osoby z ekipy. A inni oczywiscie beda mogli wchodzic i zagladac...
4TIFO.pl

TonyFNF pisze:Co do ewentualnego forum...Nie zamykałbym ludziom postronnym dostępu, ale proponowałbym jeśli forum ma być w php pod nickiem nadawać range czy osoba jest z jakiejś ekipy czy też nie i czy może ją reprezentować. Wówczas będzie widać czy post takiej osoby można traktowac poważnie, czy jest to poprostu user, który zabrał głos. pozdr
To powoli ksztaltuje nam sie obraz forum , pytanie kto sie tego podejmie? :wink:
blackdevils

Post autor: blackdevils »

Podsumowanie kolejki (nie ja pisałem ;) ):

Falubaz-Polonia B. 90 gosci (0 z ekipy UFP)
Wlokniarz-Stal Rz. 80 gosci
Unia T.-Sparta 60 gosci (10 z ekipy FSW)
Apator-Unia L. gosci 600 (15 Wanderers)

Wybrzeze-Stal gosci 250-280 (odwolany)
GKM-Motor (odwolany)
KM Ostrów-Start gosci 800
PSŻ-ROW gosci 80

Kolejarz R.-KSŻ ?
Kolejarz O.-Orzel gosci 50

A co do forum, to jak pisałem - kumpel zrobi wszystko w php. Mam jednak pytanie w związku z niektórymi wypowiedziami. Proponujecie by pisały tam 2-3 osoby z oficjalnych ekip. Chodzi tylko o ekipy chuligańskie czy ogólnie kibicowskie? Bo u nas nie ma chuliganki i powstaje pytanie czy my potrzebni na tym forum :)
1968

Post autor: 1968 »

Sorry, że się wtrącę, ja z miasta ewidentnie nieżużlowego, ale nie lepiej pogadać z adminami tego forum by zrobili wam osobne podforum ?
Speedway LBN

Post autor: Speedway LBN »

blackdevils pisze:Podsumowanie kolejki (nie ja pisałem ;) ):

...
GKM-Motor (odwolany)
...
35 osób z Lublina w Grudziądzu.
seba1944

Post autor: seba1944 »

1968 pisze:Sorry, że się wtrącę, ja z miasta ewidentnie nieżużlowego, ale nie lepiej pogadać z adminami tego forum by zrobili wam osobne podforum ?
No Toruń rzeczywiście jest miastem nieżużlowym :D
kolo

Post autor: kolo »

II runda

Unia Leszno - Unia Tarnów
Polonia Bydgoszcz - Włókniarz Częstochowa
Sparta Wrocław - Apator Toruń
Stal Rzeszów - Falubaz Zielona Góra
blackdevils

Post autor: blackdevils »

(2) 15 kwietnia 2007 (niedziela)
Stal Gorzów - GKM Grudziądz