EuroInfo

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
jatar

Re: EuroInfo

Post autor: jatar »

Hajduk może przeważa ilościowo, ale za to Dinamo to konkretna ekipa !
iparts.pl
Herdalis

Post autor: Herdalis »

mógłby ktoś opisać rosyjska scene kibicowską pod względem Hool's
esenes

Post autor: esenes »

eldus pisze:Hajduk może przeważa ilościowo, ale za to Dinamo to konkretna ekipa !
Hajduk zniszczył Dinamo na pierwszej umawianej walce w Chorwacji ;).

TORCIDA 1950!
havamal

Post autor: havamal »

nie biły się czasem młode ekipy?
skylon

Post autor: skylon »

jest cos takieg na Manchesterze jak specjalny sektor dla najwierniejszych czyt. Angoli ???
Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew »

Najwierniejsi angole w Manchesterze stworzyli własny klub FC United of Manchester, który gra w którejś z najniższych lig. Tam chodzą najwierniejsi.
Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski »

Nie umiem wklajac zdjec wiec zapodam linka do tematu o FC United of Manchester z footballderbies.com. Jak widac po tych zdjeciach to atmosfera na ich meczach jest raczej lepsza niz na Old Trafford. Zastanawia mnie czy ci kibice chodza tez na ManUtd.
http://www.footballderbies.com/forum/vi ... =12&t=3162" target="_blank
Stary14

Post autor: Stary14 »

Jan_Kowalski pisze:Nie umiem wklajac zdjec wiec zapodam linka do tematu o FC United of Manchester z footballderbies.com. Jak widac po tych zdjeciach to atmosfera na ich meczach jest raczej lepsza niz na Old Trafford. Zastanawia mnie czy ci kibice chodza tez na ManUtd.
http://www.footballderbies.com/forum/vi ... =12&t=3162" target="_blank" target="_blank
Lewaki?
magic1948

Post autor: magic1948 »

szczena_uns pisze:Manchester UTD - Derby County ( półfinał curling cup )
Na meczu 73 tysiące ludzi w tym 9000 kibiców z Derby którzy ładnie się prezentowali i od czasu do czasu nieżle pośpiewali , co do gospodarzy to wywiesili kilka flag , ich doping zbytnio niepowalał na kolana przy takiej ilości kibiców a wogóle czułem się jakby to był jakiś klub pakistańsko - indyjsko - chiński , ogólnie na stadionie więcej kolorowych niż anglików , pozatym nawet niemożna wstać z miejsca bo pikniki sie prują do ochrony że zasłaniasz im widok :/ oby nigdy angielski styl do nas niedotarł !
Byłem w UK na 5 meczach w sumie, w czasie mojego pobytu tam. Pierwszym był Anglia - Polska, gdzie siedziałem w sektorach Angoli, ale normalnie śpiewało się hymn itp itd. Zresztą na całym stadionie, nie tylko na sektorze przyjezdnych było pełno Polaków. Na meczu, przed i po, było spokojnie (tzn JA nic nie zauważyłem). To był jednak najlepszy mecz jaki widziałem w UK. Doping prawie cały czas i jak się Angole zbierali żeby coś zaśpiewać a kilka fajnych piosenek mieli, to wychodziło im konkretnie.
Na innych meczach, tak jak wspomniane zostało wcześniej. Nie można stać, bo zaraz ktoś się pluje i przychodzi steward i każe Ci siadać. Byłem na meczu MU - Bolton 31.12.2005 i powiem, że lepiej wyszedł Bolton. Śpiewali większość czasu, mogli stać (bo przyjezdnych to raczej nie dotyczy ten nakaz siedzenia). Jakiś tam młynek MU miał, po przeciwnej stronie, ale to nie to... Wszyscy jak pikniki, tylko oglądają i się podnoszą przy ciekawszych akcjach.
Na Man City, byłem 3 razy, ale tam to już w ogóle nędza jeśli chodzi o doping.
Muszę powiedzieć, że już jakoś lepiej było na Celticu, jakoś chyba ciekawiej, głośniej, po prostu fajniej.
Przy takim stadionie, jakim jest obiekt na Old Trafford, nasi kibice stworzyliby istne piekło, tego jestem pewien. Niestety, to wszystko jest wynikiem tych obostrzeń, jakie zostały wprowadzone po pamiętnych zamieszkach z udziałem angielskich kibiców. Ale zostało wylane dziecko z kąpielą. Praktycznie ruch kibicowski zamarł, przynajmniej jeśli chodzi o Premiership.
Tabasco

Post autor: Tabasco »

PAOK - Aris
Obrazek Obrazek
jatar

Nie wiedziałem gdzie pisać więc trafiło na ten temat:
Szukam filmu gdzie jest nagrywana przyśpiewka (bodajże jakaś ekipa z Grecji nie pamiętam dokładnie) a dokładniej filmik pokazuje dwa bębny :) było nagrywane z boiska na boisku były bębny :) Jeśli ktoś mnie zrozumiał to mam nadzieję, że pomoże
ScoobyDoo

Post autor: ScoobyDoo »

Jan_Kowalski pisze:Nie umiem wklajac zdjec wiec zapodam linka do tematu o FC United of Manchester z footballderbies.com. Jak widac po tych zdjeciach to atmosfera na ich meczach jest raczej lepsza niz na Old Trafford. Zastanawia mnie czy ci kibice chodza tez na ManUtd.
http://www.footballderbies.com/forum/vi ... =12&t=3162" target="_blank" target="_blank
http://pl.youtube.com/watch?v=PCXHbCYvz ... re=related" target="_blank to jest dobre :D
Chino XL

Post autor: Chino XL »

Lewaki, czy nie, jeśli potrafili powiedzieć "nie" Glazerowi, odejść z trybun jednego z najlepszych klubów na świecie i założyć w swój w jakiejś ichniejszej B klasie, to zaslugują na najwyższy szacunek, znacznie bardziej niż wielu ogolonych "Polaków", co to na mecz swojej drużyny potrafią przyjść 3 razy u siebie i zaliczyć ze 2 wyjazdy.
Lechita

Post autor: Lechita »

Jak dla mnie postawa kibiców ManUtd troche dziwna, bo zamiast walczyć z okupantem założyli se nowy klub i jemu teraz kibicują. Taka postawa Glazerowi tylko na ręke bo na Old Trafford i tak jest komplet widzów a na trybunach nie ma już niewygodnego dla niego elementu. Jeżeli są fanami Manchesteru United to ten prawdziwy Manchester jest na Old Trafford tyle, że w łapach jakiejś szumowiny a oni przeżucili się na kibicowanie jakiemuś nowemu tworowi...
1na100

Post autor: 1na100 »

Lechita pisze:Jak dla mnie postawa kibiców ManUtd troche dziwna, bo zamiast walczyć z okupantem założyli se nowy klub i jemu teraz kibicują. Taka postawa Glazerowi tylko na ręke bo na Old Trafford i tak jest komplet widzów a na trybunach nie ma już niewygodnego dla niego elementu. Jeżeli są fanami Manchesteru United to ten prawdziwy Manchester jest na Old Trafford tyle, że w łapach jakiejś szumowiny a oni przeżucili się na kibicowanie jakiemuś nowemu tworowi...
co do reszty się zgadzam
Alfons Cytrynek

Post autor: Alfons Cytrynek »

A myślisz, że taka walka miałaby sens? Na pewno nie wskóraliby wiele, o ile w ogóle coś dałyby protesty.
jatar

eldus pisze:Nie wiedziałem gdzie pisać więc trafiło na ten temat:
Szukam filmu gdzie jest nagrywana przyśpiewka (bodajże jakaś ekipa z Grecji nie pamiętam dokładnie) a dokładniej filmik pokazuje dwa bębny :) było nagrywane z boiska na boisku były bębny :) Jeśli ktoś mnie zrozumiał to mam nadzieję, że pomoże
Dzieki za linki na PM :)

I jeśli ktos ma i może wysłać linki do przyśpiewek gdzie w utworze dominują bębny (czytaj to na nich skupia sie nagranie lub dobrze je słychać) to bardzo proszę aby je podał w temacie lub wysłal mi na PM :)
acowastoobchodzi

Post autor: acowastoobchodzi »

A jak wygląda sytuacja u nas? Czy Agnieszka Radwańska ma jakąś ekipę mocniejszych wrażeń :shock: 8) ? Jeśli tak to z kim mają kosę? :wink:
Gonzales

Post autor: Gonzales »

acowastoobchodzi pisze:A jak wygląda sytuacja u nas? Czy Agnieszka Radwańska ma jakąś ekipę mocniejszych wrażeń :shock: 8) ? Jeśli tak to z kim mają kosę? :wink:
Kose ma ze swoja siostra, a zgode z Fyrstenbergiem i Matkowskim :D :wink:
Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski »

Podobno tez uklad na dniach sie szykuje z ekipa Marty Domachowskiej.
Tifo77

Post autor: Tifo77 »

Żołnierz Południa pisze:

Ja bym dodał , GREENS -Banska Bystrica
Chodzi Ci o Banską Bystrice ze Słowacji?? Bo tam nie ma żadnej grupy GREENS !!!
Kaczmar
Kontakt:

Post autor: Kaczmar »

FK Lwów powstało w 2006 roku czy ma jakis kibicow?Znazlem strone Fan clubu ale nie pamietam juz za bardzo literek:)
czy we Lwowie tylko Karpaty?
Stary14

Można coś więcej o Ascoli? Wiem, że ekipa prawicowa, a dokładniej?
Lechita

Post autor: Lechita »

Na tej samej zasadzie mozna by powiedzieć, że kibice Legii mogli by odpuscić walke z Walterem, załozyć sobie zupełnie nowy klub i jemu kibicować.
19Korona73

Post autor: 19Korona73 »

A ja mam pytanie jak to jest z Dinamo Zagreb bo wiadomo że tam rządzi Dinamo ,ale jest tam jeszcze NK Zagreb mają oni jakiś kibiców z góry dziękówa
kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako »

Lechita pisze:Na tej samej zasadzie mozna by powiedzieć, że kibice Legii mogli by odpuscić walke z Walterem, załozyć sobie zupełnie nowy klub i jemu kibicować.
Zdarzyło się, że więcej kibiców było na CWKSie, nawet gdy w tym samym czasie grała Legia. Na CWKSie jest fajna atmosfera i można to porównać w jakims stoponiu do FC United of Manchester :wink:
rekin

Post autor: rekin »

Moze ktos powie o kibolach w Belgii?
Żołnierz Południa

Post autor: Żołnierz Południa »

Tifo77 pisze:
Żołnierz Południa pisze:

Ja bym dodał , GREENS -Banska Bystrica
Chodzi Ci o Banską Bystrice ze Słowacji?? Bo tam nie ma żadnej grupy GREENS !!!
Greens z Pragi
Inter

Post autor: Inter »

19Korona73 pisze:A ja mam pytanie jak to jest z Dinamo Zagreb bo wiadomo że tam rządzi Dinamo ,ale jest tam jeszcze NK Zagreb mają oni jakiś kibiców z góry dziękówa
NK ma małą ekipke, nazywaja sie White Angels. Ultrasują, dopinguja, ale sa ekipą calkowicie odcinajaca sie od chuliganki. Zero dymów, tak mają i juz.
Liczbowo Zagrzeb, to taka Gdynia. Dinamo (Arka), NK (Bałtyk). Taki przyklad, bo to najlepiej zobrazowac :)
Pozdrawiam.
mksdg

Post autor: mksdg »

Wie ktoś może jak prezentuje się Borussia Dortmund ? jakies oprawy u siebie , jak smigaja na wyajzdy ... mile widziane fotki jakieś w miare na czasie ...
Stary14

Stary14 pisze:Można coś więcej o Ascoli? Wiem, że ekipa prawicowa, a dokładniej?
Podbijam swoje pytanie.
Żołnierz Południa

Stary14 pisze:
Stary14 pisze:Można coś więcej o Ascoli? Wiem, że ekipa prawicowa, a dokładniej?
Podbijam swoje pytanie.
“SETTEMBRE BIANCONERO”. Grupa o poglądach skrajnie prawicowych. Niezbyt liczna. Jej zgody to UVB Pesaro, Granata Korps Torino i CUCN Reggina. Główny przeciwnik to Ancona. Inne kosy to Inter, Bolonia, Samb, AS Roma i Ternana.
TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA »

tak czytam posta wyzej-we Wloszech sa sztamy miedzy grupami wewntarz ekip tak??dobrze pokminilem watek?
Żołnierz Południa

TYLKO DYSKOBOLIA pisze:tak czytam posta wyzej-we Wloszech sa sztamy miedzy grupami wewntarz ekip tak??dobrze pokminilem watek?
Dobrze kminisz zgodny na “zachodzie” dotyczą poszczególnych grup kibiców i zazwyczaj mają różne zgody i niekiedy kosy ;) np. Viking's Realu trzyma z Ultra Viola Bulldogs a UltraSSur ma swoje zgody ,zgody między wszystkimi aktywnymi grupami i kibicami klubów to czysto Polski zwyczaj .
szybki_bill

Post autor: szybki_bill »

Niekoniecznie, np. Delije mają zgodę tylko z Gate 7 Olympiakosu, a Schalke zgodę z całym FC Nuernberg, więc po prostu wszystko zależy od sytuacji.

Mi bardziej podoba się opcja 'polska' - zdecydowanie.
Żołnierz Południa

Jan_Kowalski pisze:Chyba nie tylko polski ale raczej wschodnio europejski. Podejrzewam ze kluby serbskie, chorwackie, rosyjskie itd przyjaznia i nienawidza z calymi grupami danych klubow. Zgody miedzy grupami fanow to raczej "wymysl" z zachodu.
Wschodnie Niemcy , Rosja (tu też zdarzają się różne zgody i kosy w śród grup) ,Czechy ( Na stronie kibiców Bohemians można zobaczyć że każda z grup udzielających się ma swoje sztamy) ze Słowacją są pod dużym wpływem Polskiej sceny kibicowskiej i przyjęły się tam Polskie zwyczaje. Kraje gdzie są pod wpływem południowców zgody dotyczą grup kibicowskich. Na wyspach zgoda odnosi sie dotego że dwie ekipy pojawiają się razem ma kadrze. Nigdzie indziej zgody nie odgrywają tak znaczącej roli jak u nas. :)
Żołnierz Południa

Nie można edytować wiec piszę post pod postem ,
Przykładem Rosyjskich zgód tego typu będzie The Union – Lech Poznań .

A żeby więcej nie rozmywać interesuję mnie Bułgarska scena kibicowska ?? wszelkie info mile widziane:)
Strobo

Post autor: Strobo »

a czasem nie Gladiators? wywiesili raz nawet swoją flagę w Warszawie na meczu z Legią.
szczena_uns
Kontakt:

Post autor: szczena_uns »

Crewe Alexandra - Tranmere Rovers 2-1
Na tym meczu melduje się dużo bo około 1800 -2000 kibiców z Liverpoolu którzy bardzo dobrze dopingują , miejscowych okolo 3000 tysiące

Crewe Alex :
http://i43.tinypic.com/adhsmr.jpg" target="_blank
Tranmere Rovers :
http://i41.tinypic.com/16aqgap.jpg" target="_blank
http://i41.tinypic.com/wu04ld.jpg" target="_blank
ODPOWIEDZ