Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
Kriss Mart

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Kriss Mart » 11.01.2009, 21:15

Mam pytanie głównie do Wronieckich fanów. Czy kibice Amiki udzielają się teraz na reaktywowanych Błękitnych Wronki? Jeśli nie , to w jaki sposób działacie i czy nie zawiesiliście działalności
Kumpel Fryzjera :) Pozdrowienia do więzienia

iparts.pl
19Klachowiec20

Post autor: 19Klachowiec20 » 11.01.2009, 21:51

A ja chcialbym sie dowiedziec jak wyglada sytuacja w Zawierciu? tylko tak obiektywnie;)
Nastepnie czy w Jedrzejowie tylko Naprzod,moze Korona czy ktos jeszcze?
I jak wyglada sytuacja Warty w Poznaniu?

TomekRTS

Post autor: TomekRTS » 11.01.2009, 21:57

19Klachowiec20 pisze:A ja chcialbym sie dowiedziec jak wyglada sytuacja w Zawierciu? tylko tak obiektywnie;)
Było dosłownie kilka stron wcześniej, nie będziesz musiał przeszukiwać całego tematu :)
Obrazek

[link] - galeria moich projektów - potrzebujesz projektu vlepek, flag, koszulek i innych akcesoriów kibicowskich? Napisz na gg.

zumzum

Post autor: zumzum » 11.01.2009, 22:25

Podbijam swoje pytanie o Kalety.

efekt1906

Post autor: efekt1906 » 11.01.2009, 23:05

19Klachowiec20 pisze:A ja chcialbym sie dowiedziec jak wyglada sytuacja w Zawierciu? tylko tak obiektywnie;)
W Jędrzejowie tylko Naprzód, choć są jednostki jeżdzące na Korone. Z tego co mi mówił kumpel z KSN to jednak Ci Koroniarze to same pikniki.
Obrazek

Dyczak

Post autor: Dyczak » 12.01.2009, 14:29

Mógłby ktoś opisać Czechowice-Dziedzice oraz Imielin?
...i tylko Legia, Legia Warszawa

TomekRTS

Post autor: TomekRTS » 12.01.2009, 15:39

A mógłby ktoś dokładnie przedstawić sytuację panującą w Radzionkowie? Pod względem liczebnym, obszarowym i sportowym :wink: bo jak wiadomo w tym mieście jest Ruch Radzionków, który potrafi się niekiedy zebrać w ładną liczbę, fajne ultras, ale ponoć dużą rolę odgrywa też Polonia Bytom w Radzionkowie? Z góry dzięki za przedstawienie sytuacji.
Obrazek

[link] - galeria moich projektów - potrzebujesz projektu vlepek, flag, koszulek i innych akcesoriów kibicowskich? Napisz na gg.

mst1910

Post autor: mst1910 » 12.01.2009, 16:40

Jak wygląda sytuacja w Koniecpolu i Stąporkowie?

PWD

Post autor: PWD » 12.01.2009, 17:21

kajo(RTS) pisze:WiecznieMłody w większości masz rację, ale cześć sympatyków Niebieskich w Brennej to "rodowici" 8) mieszkańcy Brennej. :)

PWD skąd czerpiesz takie informacje odnośnie Ustronia? ( z ciekawości pytam bo się nie orientuje za bardzo jak tam jest)
Pare razy przejeżdżałem i kilka razy byłem, poza tym znajomy pasiak, który ma tam domek letniskowy kiedyś rzucił farbą w sporych rozmiarów herb Wisły i z tego powodu ma niemałe kłopoty. Nie ukrywam, że to on tutaj jest moim najlepszym źródłem wiedzy.

Alfons Cytrynek

Post autor: Alfons Cytrynek » 12.01.2009, 20:09

co do Walcownii to działają oni także na swoich meczach, lecz kibicowsko w ich lidze jakimś przeciwnikiem jest tylko Góral Żywiec. Ogólnie dość ciekawa ekipa i jak na swoje możliwości nieźle działają(dobre liczby na meczach z Góralem, a także na ciekawszych spotkaniach BKS-u Bielsko).
Let them hate us, if only they are afraid of us...

Adiś

Post autor: Adiś » 12.01.2009, 23:29

Ymielin to spora przewaga Gieksy , a nie fifty fifty , i nie zmienia tego propaganda niebieskich
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!

mido

Post autor: mido » 13.01.2009, 00:06

Dyczak pisze:Mógłby ktoś opisać Czechowice-Dziedzice oraz Imielin?
Czechowice-Dziedzice - W mieście przeważamy MY czyli Walcownia oczywiście są jednostki innych klubów,lecz nie mają nic do gadania.Szczególnie mocny jest Ruch Chorzów(tylko szkoda,że tylko w internecie, a potem chodzą kanałami).Jakieś 2 lata temu Wisła wydała szaliki,lecz szybko zmieniły one właścicieli.Staramy się być na każdym meczu naszych ziomków z Bielska jak i często pojawiamy się w Sosnowcu.Podsumowując kibicowsko miasto należy do Walcowni.
Z kibicowskim pozdrowieniem M&J

Linomag

Post autor: Linomag » 13.01.2009, 12:47

Dyczak pisze:Mógłby ktoś opisać Czechowice-Dziedzice oraz Imielin?
Jeszcze co do tego Imielina to jest tam przewaga GieKSy ale Ruch też tam jest i bardzo dziwne jest to że np. jak GieKSa z Imielina dostanie po glowach to zaraz dzwonia po kolegów po szlalu z Lędzin a jak niebiescy z Imielina dostana po głowach to ci zaś dzwonia po kolegów z Mysłowic i tam maja takie dziwne klimaty i ja bym nie traktował tego Imielina poważnie
GKS TYCHY

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 15.01.2009, 08:42

PWD pisze:Co do Ustronia to tam główną siłą jest Wisła.
Chyba oszalałeś :)

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 15.01.2009, 08:44

Andrzej Farmazon pisze:

Wisła jest tam dużą siłą,ale tylko jako rzeka,bo przyciąga turystów.

PWD

Post autor: PWD » 15.01.2009, 14:46

Andrzej Farmazon pisze:
Andrzej Farmazon pisze:

Wisła jest tam dużą siłą,ale tylko jako rzeka,bo przyciąga turystów.
No tak, racja . Pewnie miasto trzyma jakaś K.S. Ustronianka o ile coś takiego istnieje :lol: :lol: :lol:

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 15.01.2009, 15:42

Wisła jest tam dużą siłą,ale tylko jako rzeka,bo przyciąga turystów.[/quote]

No tak, racja . Pewnie miasto trzyma jakaś K.S. Ustronianka o ile coś takiego istnieje :lol: :lol: :lol:[/quote]

Hehehe:)
Istnieje KS Kuznia Ustroń. Nazwa wzięła się od dzielnicy Ustronia-Kuznia.
Klub posiada żółto-niebieskie barwy i jakiś czas temu wydano nawet szaliki z polecenia jakiegoś napaleńca.Byłem nawet na ich kilku meczach-zero dopingu,chociaż trochę młodzieży przed stadionem w barwach (koszulkach) widziałem.
Wśród starszych mieszkańców jest kilku kibiców śląskich klubów (z racji odległości),ale o FC któregoś z nich nie słyszałem.Osobiście znam fana Górnika Zabrze i kilku chłopaków,którzy wpadają na GieKSe (są z dzielnicy Hermanice i Zdrój).O fanach Wisły Kraków nic mi nie wiadomo.
Ogólnie w tym mieście panuję zupełnie inna "bania".Podobnie w pobliskiej Wiśle.
Pozdrawiam!

skylon

Post autor: skylon » 15.01.2009, 19:16

moze ktos opisac czy dzieje sie cos w Kowarach ?

TomekRTS

Post autor: TomekRTS » 15.01.2009, 19:46

Ponawiam moje pytanie o Radzionków... :)
Obrazek

GenekBezSpodenek

Post autor: GenekBezSpodenek » 15.01.2009, 22:12

A jak jest w Wiśle?
KiriKiri pisze:bedziemy juz zawsze wiedziec kim byl Genek
O tak :)

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 15.01.2009, 22:31

GenekBezSpodenek pisze:A jak jest w Wiśle?
No przecież pisałem,że podobnie jak w Ustroniu. Musicie zrozumieć jedno: Wisła i Ustroń to ośrodki sportów zimowych typu narty itp.(nawet nie hokej).Ludzie tu inaczej patrza na to wszystko.Oni uprawiają sport,ale własnie taki zimowy typu narty.Piłka nożna nie wywołuje tu emocji,no może Liga Mistrzów i reprezentacja:)
Są tu pojedyncze osoby kibicujące raczej śląskim drużynom.

GenekBezSpodenek

Post autor: GenekBezSpodenek » 16.01.2009, 00:19

Wybacz, przeoczyłem te zdanie
KiriKiri pisze:bedziemy juz zawsze wiedziec kim byl Genek
O tak :)

carlito

Post autor: carlito » 16.01.2009, 11:11

Pierwsza sprawa to poprosze o Nowy Targ ilosc i jakosc Wisly Lechii Podhala i Cracovii w tym miescie a druga sprawa prosilbym o opisanie sil w Oswiecimiu... a jak komus sie nudzi to moze dozucic Skawine i Trzebinie interesuja mnie dokladniejsze opisy nie typu pol na pol. Z gory podziekowal.

WoJTeKnt

Post autor: WoJTeKnt » 16.01.2009, 11:53

carlito pisze:Pierwsza sprawa to poprosze o Nowy Targ ilosc i jakosc Wisly Lechii Podhala i Cracovii w tym miescie a druga sprawa prosilbym o opisanie sil w Oswiecimiu... a jak komus sie nudzi to moze dozucic Skawine i Trzebinie interesuja mnie dokladniejsze opisy nie typu pol na pol. Z gory podziekowal.
O Nowym Targu było opisane chyba 2 tematy wstecz.
W Nowym Targu jest najwięcej kibiców Lechii. Także bardzo dużo fanów gdańskiej drużyny czynnie bierze udział w dopingu na Podhalu (Ci kibice działają w tym mieście najaktywniej). Wisła też istnieje z racji bliskiej odległości do Krakowa. Jednak jest to parę osób regularnie jeżdżących. Dużo fanów Lechii jeździ też często na Wisłę chociaż priorytetem jest Lechia i to częściej na niej bywają. Cracovia w Nowym Targu nie istnieje. Kiedyś były jakieś dwie osoby co vlepki wydały, ale ich działania zostały szybko zakończone.

carlito

Post autor: carlito » 16.01.2009, 12:31

Teraz poprosze Oswiecim Skawine i Trzebinie. Wiem tyle ze w Oswieciumiu jest tamtejsza Unia oraz Wisla i jednostki Ruchu? W Skawinie Wisla i Cracovia z przewaga tych pierwszych. W Trzebinii Wisla GKS i Cracovia poprosze o wiecej dokladnego info jakosc ilosc itd

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 16.01.2009, 13:23

skoro jestesmy przy Nowym Targu czy moglbym dowiedziec sie czegos wiecej o FC Lechii?/
interesuja mnie kwestie od kiedy dziala i czemu w NT akurat Lechia...
tzn interesuja mnie kwestie zwiazane z zalozeniem tego FC
co moim zdaniem jest dosc dziwnym zjawiskiem biorac pod uwage odleglosc, brak spektakularnych sukcesow Lechii i bliskosc druzyn z wiekszymi tradycjami i sukcesami... ktos sie dawno temu przeprowadzil? ma to jakies inne korzenie??

dzieki z gory za odpowiedz...

podobnie chce zapytac o FC Arki z Lubelskiego... jak licznie i czesto bywa w Gdynii i jak to wyglada generalnie... skad w tym regionie jakies takie progdynskie sympatie...
www.LANISTA.PL
Producent odzieży kibicowskiej i patriotycznej!

[P]ortowiec

Post autor: [P]ortowiec » 16.01.2009, 14:32

Może ktoś napisac sytuacje w Gorzowie Wlkp. ?
Pogoń Szczecin

Żołnierz Południa

Post autor: Żołnierz Południa » 16.01.2009, 14:49

carlito pisze: W Skawinie Wisla i Cracovia z przewaga tych pierwszych.
Skawina to znaczna przewaga Wisły jeżeli chodzi o ilość i jakość,bardziej nastawiona na ciemną stronę kibicowania, są też młodzieżowcy nastawieni na tego typu atrakcje. Cracovia jakomś sensowną grupę tworzy na Starym Osiedlu i Awaryjnym? Ale raczej bez większych szans w starciu z Wisłą. Jeżeli chodzi o procentowy obraz miasta 70% Wisła 30% Cracovia. ;) Napinka niech trwa.
Obrazek

ryba_mjk

Post autor: ryba_mjk » 16.01.2009, 14:51

No wiec sprawa Nowy Targ - Gdansk dokladnie przedstawia sie tak:
Kontakty na lini Nowy Targ - Gdansk zaczely sie od znajomosci pojedynczych ludzi w polowie lat 90. W tamtych latach sporadycznie jednak fani z Nowego Targu wspierali Lechie na meczach (lecz nie bylo sezonu, gdzie nie bylo nikogo na zadnym meczu). Kontakty sie zaciesnialy, liczba kibicow Lechii w Nowym Targu stopniowo zaczela rosnac. W trakcie sezonu gdy Lechia grala w trzeciej lidze cisnienie na Bialo-Zielonych bylo w Nowym Targu tak duze ze powstala flaga i zaczelismy pokazywac sie na meczach Lechii coraz czesciej i w wiekszych liczbach. Ostatnie sezony (glownie za sprawa "mlodej krwi" :-D ) to coraz lepsze ilosciowo wyjazdy na Lechie oraz "za Lechia".
Czemu akurat w Nowym Targu milosc do Lechii?? Tego nie da sie opisac :-D Milosci sie nie wybiera :-)

Linomag

Post autor: Linomag » 16.01.2009, 16:05

A mnie zastanawia jedna rzecz:piszecie ze w Nowym Targu jest FC Lechii i udzielaja sie w młynie na meczach Podhala,a jak wiemy w Oświęcimiu jest spory FC Wisły i ten FC Wisły tez udziela sie na meczach hokejowej Unii. A jak dobrze pamiętam Unia w tamtym sezonie wyjebała Podhalu flage czyli wynikało by z tego ze FC Wisły wyjebało FC Lechii flage :) Tak wnioskujac to na chlopski rozum :|
GKS TYCHY

ryba_mjk

Post autor: ryba_mjk » 16.01.2009, 16:14

To zle wnioskujesz :-D
Flage stracilo Podhale na rzecz Unii.
Tyle w temacie.

tyminho

Post autor: tyminho » 16.01.2009, 16:16

A mało jest takich sytuacji? Chociażby w województwie mazowieckim, gdzie większość mniejszych ekipek jest pro Legijna, jednak nie przeszkadza im to prowadzić ze sobą wojenek. Tak samo jest w łódzkim i kibice ekip, które są FC Widzewa, nie zawsze przepadają za sobą.

chachar1922

Żory

Post autor: chachar1922 » 16.01.2009, 16:28

Mogl by ktos opisac sytuacje w Żorach? Male miasto, duzo ekip... :wink:

carlito

Post autor: carlito » 16.01.2009, 19:34

Trzebinia ? jakosciowo ilosciowo nr1 GKS/Wisla pozniej Cracovia?

Tuwimianin

Post autor: Tuwimianin » 16.01.2009, 20:26

Ja mam pytanko do fanów Lechii z Nowego Targu ile osób w przybliżeniu liczy wasz FC,pytam z czystej ciekawości(jeśli to tajemnica to ok)?Ogólnie tylko pogratulować Lechii takich kibiców,biorąc pod uwage,że wycieczka z Targu do Gdańska naszymi autostradami lub pociągami "TVG" to nielada wyzwanie nie tylko finansowe.

ryba_mjk

Post autor: ryba_mjk » 16.01.2009, 21:59

Trudno oszacowc liczbe czlonkow FC i tych ktorzy sympatia sa za Lechia w NT. Nasz najwiekszy ilosciowo wypad na mecz Lechii to 40 osob. W zaleznosci od wielu czynnikow rozne liczby ludzi z FC NT pojawiaja sie czy to w Gdansku czy na wyjezdzie. Najwazniejsze dla Nas jest to, ze praktycznie nie ma meczu Lechii gdyby nie bylo kogos z Nowego Targu(a jesli taki mecz sie trafi to jest jednym na runde).

fanatyk_e3

Post autor: fanatyk_e3 » 16.01.2009, 22:37

Jakie są stosunki pomiędzy kibicami Stali i Stilonu :?: I kogo jest więcej w Gorzowie :?:
1910

UN-1946-IA

Post autor: UN-1946-IA » 16.01.2009, 22:51

A mnie zastanawia jedna rzecz:piszecie ze w Nowym Targu jest FC Lechii i udzielaja sie w młynie na meczach Podhala, [link],a jak wiemy w Oświęcimiu jest spory FC Wisły i ten FC Wisły tez udziela sie na meczach hokejowej Unii. A jak dobrze pamiętam Unia w tamtym sezonie wyjebała Podhalu flage czyli wynikało by z tego ze FC Wisły wyjebało FC Lechii flage :) Tak wnioskujac to na chlopski rozum :|
NA MECZACH HOKEJOWEJ UNII JEST UNIA OŚWIĘCIM. Nie znasz klimatu to nie zabieraj glosu. Twoj chlopski rozum zawodzi poprostu.

W Oświęcimiu nie ma oficjalnego FC WISŁY. W OŚWIĘCIMIU JEST UNIA !
Co prawda wielu kibiców Unii jak i mieszkańców Oświęcimia to tez kibice Wisły Kraków. Po prostu to miasto pod względem kibicowskim jest jednym z bardziej jednolitych miast tutaj w Małopolsce.

ryba_mjk

Post autor: ryba_mjk » 17.01.2009, 07:11

No i akurat 1919 tu sie mylisz :-D
No ale nie bede sie tutaj nikomu tlumaczyl ani wyjasnial co i jak :-D
Ci ktorzy maja wiedziec, wiedza wszystko. A Ci ktorzy nic nie wiedza tworza swoje teorie oraz bajki, ktorymi pozniej "blyszcza" w necie. I niech tak zostanie :-D

Kadm

Post autor: Kadm » 17.01.2009, 12:05

Ktos tam pytał o Rybnik, postaram sie to lekko przyblizyc.

jedno jest pewne 90% to Górnik oraz ROW+zuzlofani RKM'u, ktorzy chodza tez na ROW.

Z innych klubow to dziala tu fc Odry, ale nic o nich nie slychac ani nie widac, czasami znajdzie sie jakas vlepa czy napis markerem na murze albo bazgrol sprayem w niewidocznych miejscach, kiedys bylo wiecej odry na os. kilinskiego ale teraz po resocializacji ;] nie utorżsamiaja sie z nikim albo mowia ze Górnik (sic!) nikogo z Odry w barwach nie widac, nawet "flage" o ile to flaga mozna nazwac na Odrze maja zrobiona z kilku szali ROWu i Górnika. Poprostu mowia ze sa ale ich nie ma bo tego nie pokazuja :P

Rowniez jak na calym Śląsku znajda sie rowniez Niebiescy, GieKSa, GKS Jastrzebie oraz 2 kolesi z Legii.

Kazde wypociny Odry W. beda przezemnie ignorowane, dobrze wiecie jak jest ;)
KibicŁKS pisze:A ja mam pytanie. Czy pzpn zmniejszy kare Widzewowi jeżeli zszyją flage i zwroca ja Legii??

ODPOWIEDZ