Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
Silver

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Silver » 07.01.2009, 21:58

NNBB pisze:Mógłby ktoś napisać jak wygląda sytuacja w Tucholi, Świeciu, Łasinie albo Wąbrzeźnie czy Radzyniu Chełmińskim (kujawsko-Pomorskie)
Są to jakieś miasteczka (niektóre większe)
Bywam często w Tucholi i okolicach i nie zauważyłem żadnych akcentów kibicowskich, vlep czy napisów na murach. Istnieje miejscowa Tucholanka, ale nie orientuje się, czy ktoś tam działa.
A no.

iparts.pl
Liverpool

Post autor: Liverpool » 07.01.2009, 21:58

Dante_ pisze:
Karuzo pisze:
Mr.BigDick pisze:prosze o opisanie Gorzowa
podbijam
Sporo blokowisk, marketów i także widoczne [link].
o ku*** ales zajebistego posta nabil. no naprawde nie moge. wiesz to nawet tak kumato wyszlo. wow... dobry post. gdyby bylo wiecej takich uzytkownikow jak ty to to forum w koncu by bylo takie jak powinno. brawo.
Zakk Wylde pisze:Powszechnie wiadomo, lecz nikt o tym nie mówi, że najwiekszym burakiem jestes wtedy gdy ktos cytuje jakas glupote ktora napisales u siebie w podpisie na kibice.net :lol:
To była walka na śmierć, o biały honor i krew, o białą dume celtycki krzyż!

frycek

Post autor: frycek » 07.01.2009, 22:33

Czy ktoś sie orientuje dobrze jak wyglada sytuacja na mierzei wislanej (Mikoszewo, Sztutowo, Stegna, Krynica Morska i mniejsze wioski z okolicy). Czy tylko Olimpia i Lechia czy tez sa kibice innych druzyn???

WiecznieMłody

Post autor: WiecznieMłody » 08.01.2009, 15:43

Niech ktoś mnie oświeci na temat Świdnicy (dolnoślaskie). Byłem tam z 2 miesiace temu i idac w kierunku rynku zauwazyłem kilka napisów Cracovii, jeden nawet podchodził juz pod graffiti + herb.

Alfons Cytrynek

Post autor: Alfons Cytrynek » 08.01.2009, 16:43

Dolnośląskie pasy :wink: Oprócz tego jest Górnik Wałbrzych i Śląsk Wrocław. Niegdyś Polonia Świdnica będąca zgodą Górnika...
Let them hate us, if only they are afraid of us...

Derrios

Post autor: Derrios » 08.01.2009, 18:36

Ktoś wie jak wygląda sytuacja w Innowrocławiu. Jak wygląda sytuacja Kujawiaka ?

rosco

Post autor: rosco » 08.01.2009, 19:28

w Inowrocławiu to jest Goplania,Kujawiak jest we Włocławku. Inowrocław to od zawsze FC Zawiszy chociaz utworzyl sie tez ostatnimi czasy FC Lecha. W latach swietnosci na Zawisze przyjezdzalo do setki fanow Z Inowrocławia.

yeyo

Post autor: yeyo » 08.01.2009, 20:38

Derrios pisze:Ktoś wie jak wygląda sytuacja w Innowrocławiu. Jak wygląda sytuacja Kujawiaka ?

Inowrocław to od lat jeden z silniejszych bastionów Zawiszy.
Kujawiak jest we Włocławku i jest raczej w cieniu Włocłavii
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/

nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/

Dziecko neostrady

Post autor: Dziecko neostrady » 08.01.2009, 21:01

Prosze kogos o opisanie sytuacji w Zamościu oraz Tomaszowie Lubelskim czesto bywam ale jakos bardzo malo widze tam napisow ani ludzi w barwach??

Włocłavia1946

Post autor: Włocłavia1946 » 08.01.2009, 22:11

yeyo pisze:
Derrios pisze:Ktoś wie jak wygląda sytuacja w Innowrocławiu. Jak wygląda sytuacja Kujawiaka ?

Inowrocław to od lat jeden z silniejszych bastionów Zawiszy.
Kujawiak jest we Włocławku i jest raczej w cieniu Włocłavii
Kujawiaka już praktycznie nie ma we Włocłavku. Po wycofaniu zespołu seniorów większość "ekipki" postanowiła się wycofać z życia kibicowskiego oddając swe barwy itp. tylko jednostki nadal jeżdżą na Elane.

kibic0

Post autor: kibic0 » 08.01.2009, 22:58

Alfons Cytrynek pisze:Dolnośląskie pasy :wink: Oprócz tego jest Górnik Wałbrzych i Śląsk Wrocław. Niegdyś Polonia Świdnica będąca zgodą Górnika...
Ku woli ścisłości określę to bardziej prezcyzyjnie - " internetowy" Śląsk Wrocław.
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

football_fan

Post autor: football_fan » 09.01.2009, 10:49

WiecznieMłody pisze:Niech ktoś mnie oświeci na temat Świdnicy (dolnoślaskie). Byłem tam z 2 miesiace temu i idac w kierunku rynku zauwazyłem kilka napisów Cracovii, jeden nawet podchodził juz pod graffiti + herb.
Dużo ludzi chodzi w szalikach Lecha jak i Cracovii sporadycznie ktoś w szalu Polonii Świdnica ;-) Są ludzie którzy jeżdżą na Śląsk
Obrazek

Alfons Cytrynek

Post autor: Alfons Cytrynek » 09.01.2009, 15:03

kibic0 pisze:
Alfons Cytrynek pisze:Dolnośląskie pasy :wink: Oprócz tego jest Górnik Wałbrzych i Śląsk Wrocław. Niegdyś Polonia Świdnica będąca zgodą Górnika...
Ku woli ścisłości określę to bardziej prezcyzyjnie - " internetowy" Śląsk Wrocław.
Nie znam dokładnie sytuacji w Świdnicy, wiem tylko, że są, a czy internetowo czy realnie to już nie mnie oceniać :wink: Oczywiście Górnika jest więcej i nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości, chociaż chyba i tak mniej niż kiedyś?

acowastoobchodzi

Post autor: acowastoobchodzi » 09.01.2009, 22:18

Czy ja wiem czy tacy internetowi... Na pewno wśród młodych widoczne są wyraźne sympatie prowrocławskie. Co w sumie nie dziwi porównując ostatnie osiągnięcia sportowe wałbrzyskiego KSG i WKSu. Osobiście znam parę osób ze Świdnicy, które pojawiają się na meczach we Wrocławiu (większość to pikniki). Jednak sympatycy Śląska stanowią tam grupę raczej jeszcze niezorganizowaną i oczywiście nie podlega to dyskusji, że Górnik jeśli chodzi o "konretność" ekipy przeważa :)
Pozdrawiam.
?

19Klachowiec20

Post autor: 19Klachowiec20 » 09.01.2009, 23:32

Mam pytanie odnosnie terenow takich jak: Biała Podlaska, Radzyn Podlaski, Deblin, Terespol, Włodawa, Piszczac, Kock?
Legia czy jakies inne ekipy wioda tam prym?

Aktive

Post autor: Aktive » 10.01.2009, 00:58

Biała Podlaska to zdecydowanie Legia. Co prawdą chodzą na mecze AZS'u ale mają szaliki Legii na ich meczach. Czyli tam Legia. Silny fc
Obrazek

kibic0

Post autor: kibic0 » 10.01.2009, 09:09

Alfons Cytrynek pisze:
kibic0 pisze:
Nie znam dokładnie sytuacji w Świdnicy, wiem tylko, że są, a czy internetowo czy realnie to już nie mnie oceniać :wink: Oczywiście Górnika jest więcej i nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości, chociaż chyba i tak mniej niż kiedyś?
Owszem zgadza się że bywało lepiej.
Stwierdzenie o kibicach Śląska w Świdnicy jest wielkim wyolbrzymieniem sprawy. Owszem nie twierdzę - może jakieś jednostki i są bo to wkońcu wolny kraj i nikt na czole nie ma napisane co robi i komu kibicuje. Wiadomo nam o wpisach w necie ludzi deklarujących się że są ze Świdnicy lub okolic o swojej sympatii do Śląska ale nic poza tym........
Był nawet jakiś małolat ze Świdnicy co narobił szumu w necie na ten temat. Łepka na patencie rozminiono. Co najlepsze okazało sie że jego brat był swego czasu aktywnym szalikowcem Polonii oraz Górnika i nie miał pojęcia o fascynacjach młodszego członka rodziny! Chłopaki szybko namierzyli rewiry gdzie go mozna spotkać. Udzielona "reprymenda" (nie tylko słowna) poskutkowała i w necie zapanowała cisza. Teraz ów gość niby wyprowadzil sie do Wrocławia i tam teraz wypisuje różne brednie wiedząc że w Świdnicy jest nie uchwytny. No ale czasami świat moze okazac się bardzo bardzo mały ..... :
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

Per

Post autor: Per » 10.01.2009, 10:54

19Klachowiec20 pisze:Mam pytanie odnosnie terenow takich jak: Biała Podlaska, Radzyn Podlaski, Deblin, Terespol, Włodawa, Piszczac, Kock?
Biała i Radzyń były już opisane wcześniej. Włodawa to Włodawianka (u siebie młyn do 50 osób, niezłe flagi, ładne oprawy, dość regularnie jeżdżą na wyjazdy), Dęblin to Czarni (młynek do 20-25 osób mocno młodżieżowy) f.c. Legii. Kock, Terespol małe miasteczka w których się nic nie dzieje. Piszczac malutka wioska jakich tysiące w Polsce całkowita pustynia.

19Klachowiec20

Post autor: 19Klachowiec20 » 10.01.2009, 11:57

Per pisze:
19Klachowiec20 pisze:Mam pytanie odnosnie terenow takich jak: Biała Podlaska, Radzyn Podlaski, Deblin, Terespol, Włodawa, Piszczac, Kock?
Biała i Radzyń były już opisane wcześniej. Włodawa to Włodawianka (u siebie młyn do 50 osób, niezłe flagi, ładne oprawy, dość regularnie jeżdżą na wyjazdy), Dęblin to Czarni (młynek do 20-25 osób mocno młodżieżowy) f.c. Legii. Kock, Terespol małe miasteczka w których się nic nie dzieje. Piszczac malutka wioska jakich tysiące w Polsce całkowita pustynia.

Dzieki;)

Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski » 10.01.2009, 12:05

Co do Bialej to wiadomo ze fc Legii ale kiedys byl jeszcze fc Cracovii. Jest jeszcze?

19Klachowiec20

Post autor: 19Klachowiec20 » 10.01.2009, 12:11

Nie slyszalem nic o dzialalnosci Craxy obecnie w Bialej.

A ciekawi mnie tez jak trzyma sie Warta w Poznaniu?
Wiadomo ze Poznan jak i wiekszosc Wlkp zdominowana przez Lecha,ale czy Warta ma jakies osiedle w Poznaniu na ktorym przewaza?moze jakies FC? jak ogolnie sie trzyma?

SiBer

Post autor: SiBer » 10.01.2009, 12:39

Per pisze:
Tak mi się wydaje ze delikatnie zagalopowałes sie pisząc ze Czarni To fc Legii ! Nic z tych rzeczy,znam kilka osób którzy ''bawią'' sie kibicowaniem na Czarnych i mozna nawet powiedziec ze czują delikatny sentyment do WIDZEWA ;)Mam nadzieje ze te własnie osoby niedługo wybiorą sie na RTS i zaraża sie Czerwoną Armią :D Tak więc nie wiem na jakich podstawach napisałes ze Czarni to fc Legii.Ale chętnie przeczytam odpowiedz.Pozdrawiam

Per

Post autor: Per » 10.01.2009, 13:27

Dęblin zawsze był pro-legijny. A sentyment do Widzewa może część z nich poczuła jak "pokłócili" się z legionistami z Puław (tak na przekór). Pozatym w małych miasteczkach często osoby kibicujące np. Czarnym są także kibicami różnych "większych klubów" np.Legia i Widzew i im to nieprzeszkadza.
Dodam jeszcze że w małym Gołębiu (wieś między Puławami a Dęblinem) także są kibice - Hetmana Gołąb mają nawet fajną flage i czasami jeżdżą na wyjazdy. No i też są pro-legijni.

GrubyBKS

Post autor: GrubyBKS » 10.01.2009, 13:49

NNBB pisze:Mógłby ktoś napisać jak wygląda sytuacja w Tucholi, Świeciu, Łasinie albo Wąbrzeźnie czy Radzyniu Chełmińskim (kujawsko-Pomorskie)
Są to jakieś miasteczka (niektóre większe)
Tuchola nie mam pojęcia, Świecie tak jak ktoś napisał-Zawisza,Łasin-wydaje mi się,że są tam jakieś osoby za Widzewem,a jeżeli chodzi o Radzyń Chełmiński, to 2 osoby bodajże były z Olimpią Grudziądz w Rypinie, słyszałem też coś o jednostkach Lecha Poznań...
Obrazek

GrubyBKS

Post autor: GrubyBKS » 10.01.2009, 13:50

Zapomniałem o Wąbrzeźnie- FC Elany, ale jest tam coraz więcej Legii.
Obrazek

Kantor

Post autor: Kantor » 10.01.2009, 15:47

A jak wyglada w Mogilnie?(kujawsko-pomorskie). Wiem ze kiedys dzialali jako Pogon Mogilno, zaliczali wyjazdy. A jak wyglada to teraz?

SiBer

Post autor: SiBer » 10.01.2009, 19:48

Per pisze:Dęblin zawsze był pro-legijny. A sentyment do Widzewa może część z nich poczuła jak "pokłócili" się z legionistami z Puław (tak na przekór). Pozatym w małych miasteczkach często osoby kibicujące np. Czarnym są także kibicami różnych "większych klubów" np.Legia i Widzew i im to nieprzeszkadza.
Dodam jeszcze że w małym Gołębiu (wieś między Puławami a Dęblinem) także są kibice - Hetmana Gołąb mają nawet fajną flage i czasami jeżdżą na wyjazdy. No i też są pro-legijni.
NIEPRAWDA ! Per fajnie czyta sie Twoje wypowiedzi ale na ten temat nie masz racji ! To nie chodziło o ''kłótnie'' z Puławami ;) W Dęblinie jest RTS, nawet jest fajny wrzut WIDZEW I RUCH z herbami.I nie chodzi tu ze ktos komuś na złosc zrobił. A co do Hetmana Gołąb byłem tam zawdonikiem i jestem od czasu do czasu ''kibicem'' i tam nie ma zadnej Legii; jest jeden Gosc policjant który jest kibicem Legii i przynosi sobie malutką flage L i to tyle. Wracając do Deblina oczywiscie jest Legia szczególnie na os. Wiślana ale to są Legioniści którzy Żylety na oczy nie widzieli ;) chociaz napewno nie wszyscy. A w Gołebiu są jak narazie widoczne tylko vlepki Widzewa, niedługo moze pojawią sie napisy To samo bedzie w Dęblinie ;) A co do Deblina, Gołebia i Puław to naprawde ludzie tam potrafią się zebrać na mecz reprezentaji i pojechac w bardzo dobrej liczbie !Pozdrawiam
btw. Skąd jestes Per i komu Kibicujesz.odp moze byc na PW

Alfons Cytrynek

Post autor: Alfons Cytrynek » 10.01.2009, 21:16

Kantor pisze:A jak wyglada w Mogilnie?(kujawsko-pomorskie). Wiem ze kiedys dzialali jako Pogon Mogilno, zaliczali wyjazdy. A jak wyglada to teraz?
Z tego co pamiętam fan club Zawiszy Bydgoszcz.

mentol

Post autor: mentol » 10.01.2009, 21:44

Alfons Cytrynek pisze:
Kantor pisze:A jak wyglada w Mogilnie?(kujawsko-pomorskie). Wiem ze kiedys dzialali jako Pogon Mogilno, zaliczali wyjazdy. A jak wyglada to teraz?
ruch kibicowski na Pogoni Mogilno zamarł, część chłopaków od nich jezdzi obecnie tylko na mecze Zawiszy jako FC.

Stary14

Post autor: Stary14 » 10.01.2009, 23:04

Alfons Cytrynek pisze:
Jest też Lech.
GOOD NIGHT left SIDE!

Hati

Post autor: Hati » 10.01.2009, 23:05

Ciekawi mnie sytuacja w Żywcu a mianowicie czy na Koszarawie jest kręcony młyn z tego co wiem kiedyś coś tam coś kręcili. I druga sprawa czy w Żywcu są kibice Bialskiej Stali zorganizowani lub nie ?.

snopers_góral

Post autor: snopers_góral » 10.01.2009, 23:17

Nigdy tam zorganizowanego mlynu nie było, jakieś pojedyncze okrzyki po strzeleniu bramki i to wszystko. W Żywcu tylko Góral. Nie ma tez zorganizowanych kibiców BKSu.
Góral 1956 Żywiec - Nase Som Góry Nase Som Hole To My Som Prowdziwi Górole

Alfons Cytrynek

Post autor: Alfons Cytrynek » 10.01.2009, 23:17

Hati pisze:Ciekawi mnie sytuacja w Żywcu a mianowicie czy na Koszarawie jest kręcony młyn z tego co wiem kiedyś coś tam coś kręcili. I druga sprawa czy w Żywcu są kibice Bialskiej Stali zorganizowani lub nie ?.
Gdy byliśmy tam w tamtym roku młyna na Koszarawie nie było. BKS jeśli jest to jednostki...

szymekWKS

Post autor: szymekWKS » 10.01.2009, 23:32

Stary14 pisze:
Alfons Cytrynek pisze:
Jest też Lech.
Zgadza sie. Jest. Ale jest to bastion piknikow, a Ci ktorzy cos probuja zawsze odmawiaja walki albo pala wroty. Ciekawymi zjawiskami jest tez zaganianie wsrod nich.
Tylko Zawisza!

Stary14

Post autor: Stary14 » 11.01.2009, 11:15

szymekWKS pisze:
Stary14 pisze:

Jest też Lech.
Zgadza sie. Jest. Ale jest to bastion piknikow, a Ci ktorzy cos probuja zawsze odmawiaja walki albo pala wroty. Ciekawymi zjawiskami jest tez zaganianie wsrod nich.
A możesz opisać dokładniej? Jeśli nie chcesz na ogólnym napisz na pw.
GOOD NIGHT left SIDE!

brynek

Post autor: brynek » 11.01.2009, 11:55

SiBer pisze:
Per pisze:Dęblin zawsze był pro-legijny. A sentyment do Widzewa może część z nich poczuła jak "pokłócili" się z legionistami z Puław (tak na przekór). Pozatym w małych miasteczkach często osoby kibicujące np. Czarnym są także kibicami różnych "większych klubów" np.Legia i Widzew i im to nieprzeszkadza.
NIEPRAWDA ! Per fajnie czyta sie Twoje wypowiedzi ale na ten temat nie masz racji ! To nie chodziło o ''kłótnie'' z Puławami ;) W Dęblinie jest RTS, nawet jest fajny wrzut WIDZEW I RUCH z herbami.I nie chodzi tu ze ktos komuś na złosc zrobił. A co do Hetmana Gołąb byłem tam zawdonikiem i jestem od czasu do czasu ''kibicem'' i tam nie ma zadnej Legii; jest jeden Gosc policjant który jest kibicem Legii i przynosi sobie malutką flage L, [link] i to tyle. Wracając do Deblina oczywiscie jest Legia szczególnie na os. Wiślana ale to są Legioniści którzy Żylety na oczy nie widzieli ;) chociaz napewno nie wszyscy. A w Gołebiu są jak narazie widoczne tylko vlepki Widzewa, niedługo moze pojawią sie napisy To samo bedzie w Dęblinie ;) A co do Deblina, Gołebia i Puław to naprawde ludzie tam potrafią się zebrać na mecz reprezentaji i pojechac w bardzo dobrej liczbie !Pozdrawiam
btw. Skąd jestes Per i komu Kibicujesz.odp moze byc na PW
W Dęblinie może i jest Widzew, ale napewno nie w dużej ilości. Znam dwóch Widzewiaków, którzy przyznają się do tego za kim są. Może jest jeszcze kilku żołnierzy np. na szkole podoficerskiej i są z Łodzi. Co do Legii masz rację, jest troche osób, które na meczu nigdy nie były, ale tak jest chyba w każdym mieście. Jednak dużo osób jeżdzi na Łazienkowską czy na wyjazdy. Może tego w Dęblinie nie widać, ponieważ nie jesteśmy jakoś zorganizowani, duża część jeżdzi sama czy w 2-3 osoby. No i są też studenci mieszkający w Warszawie, którzy chodzą na mecze.
Gdy młyn na Czarnych działał to w większości byli to Legioniści aktywni lub tacy, którzy dopiero planowali wyruszyć na jakiś mecz Legii. Był jeden Widzewiak, który na meczu swojej drużyny był ostatnio pare lat temu. No i była też jedna osoba za Lechem.
Jeszcze co do Widzewa, dużo vlepek widziałem na oś. Lotnisko (np. FC Chełm itp.) więc możliwe, że to jacyś żołnierze. Tak pozatym to w Dęblinie widziane są jedynie barwy Legii no i Czarnych. Na szalik Widzewa czy innego klubu jest ciężko trafić (nigdy nikogo takiego nie spotkałem).
KKS Czarni Dęblin

SiBer

Post autor: SiBer » 11.01.2009, 12:31

Z tymi vlepkami Chełma zapewniam Cie ze To nie zołnierze :mrgreen: Ja w Deblinie chodzę w barwach Widzewa(oprócz os.Wiślana) i nie spotkałem sie z żadnymi problemami. Jest tez Grafi Widzew & Ruch i to nie malowany przeze mnie,nie wiem przez kogo nawet. Oczywiscie Legii jest duzo wiecej ale tak jak juz pisałem sa to raczej mało aktywni kibice, vlepek praktycznie w ogóle nie widuję. Są czasami Czarnych i bardzo dużo Montexu Lublin.Co do barw owszem widuję ludzi w szalach Czarnych a Legi bardzo rzadko być moze dlatego iz nie zpauszczam sie w rejony os.Wislana gdzie chyab najwiecej jest Legionistów. A co do RTSu mam nadzieje ze juz niedługo kilka osób wybierze sie na mecz i Widzew zacznie działac na większą skale w Deblinie :)pozdrawiam

PWD

Post autor: PWD » 11.01.2009, 19:48

Co do Ustronia to tam główną siłą jest Wisła.

Żagiel TSW

Post autor: Żagiel TSW » 11.01.2009, 20:28

Zna ktoś sytuację w Krynicy Górskiej?? Raz w zyciu tam byłem, widziałem może ze dwa napisy Wisły i KSC, ale tak przechadzając się po wielu rejonach miasta jakoś ruchu kibicowskiego tam nie zauważyłem, chyba,że się mylę to proszę oporawić 8)
Armia Białej Gwiazdy

WiecznieMłody

Post autor: WiecznieMłody » 11.01.2009, 20:43

kajo(RTS) pisze:Cobalt co do Skoczowa to masz racje tam jest przede wszystkim Fc BKS-u Bielsko, Katowic podobno kilku ,parę dobrze widocznych wrzutów na murach, co do Ruchu to nie wiem , napewno są w pobliskiej miejscowości -Brennej (tam Ruch trzyma się mocno).
Od czasu do czasu bywam w Brennej, sa tam osoby z Ruchu ( widoczne vlepki i napisy na murach jakies pomazne także Katowic). Czesc kibiców miejscowego Beskidu Brenna to kibice Niebieskich. Z tego co sie orientuje to są to osoby przyjezdne z górnego śląska, które sie wybudowały na stałe lub maja domki wypoczynkowe. Brenna to miejscowosc turystyczna, która jakos upodobali sobie głównie ślązacy.

ODPOWIEDZ