Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
Derrios

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Derrios » 02.01.2009, 18:07

A ja mam pytanie jak wygląda sytuacja w Bieruniu ? Dzisiaj przejeżdzając przez Bieruń zauważyłem sporo napisów Unii Oświęcim i trochę mniej Tyskiego GKS-u, jednak jak wiemy napisy na murach nie oddają sytuacji rzeczywistej, więc liczę na jakiś obiektywny post.

iparts.pl
__DarkLG__

Post autor: __DarkLG__ » 02.01.2009, 18:32

Inter pisze:Nie mam za bardzo czasu, ale interesuje mnie sytuacja w Bydgoszczy (Z-P).
Pozwolę odpiedzieć gdyż często bywam w Bydgoszczy.
Kto przeważa ? zdecydowanie Zawisza. Osiedla: Leśne,Fordon,Glinki i Szwederowo to silne bastiony Zawiszy. Oczywiscie znajdą się też na tych osiedlach kibice Poloni ale są to jednostki (nie liczę pikników). O osiedlach Wzgórze Wolności,Bartodzieje,Kapuściska nie mam zielonego pojęcia ale napewno tam się Spotka kibiców zarówno Poloni i Zawiszy. Co do chodzenia w barwach to widoczna jest tylko Zawisza. Jak się ma szczęscie to sie spotka kibiców Polonii w barwach (na codzien nie w dniu meczu).
Napisy/Grafiti.
Co do malunków to można zobaczyc napisy obu klubów na wszystkich dzielnicach (wiekszość nie da sie nazwać Gafiti tylko są to zwykle bazgroły spreyami.) Wyjątkiem jest osiedle Leśne gdzie nie ma ani jednego napisu Poloni.Zobaczyć tam można już lepsze prace Zawiszy. [link]
Mam nadzieję ze przedstawiłem to tak jak jest. Bez napinki.
[link]

A.C.A.B HKS

Post autor: A.C.A.B HKS » 02.01.2009, 19:01

carlito pisze:wlasnie o opinie kogos z Hutnika mi sie rozchodzi taka zwykla moja niezaspokojona ciekawosc jak to Hutnik odbiera...

Odbiera całkiem spokojnie bo nie określisz całej dzielnicy która stoi za x lub y barwami bo jak wiadomo nie ma osiedla ,1a tym bardziej dzielnicy w 100% kibicującego jakiejś drużynie ,każdy w dzisiejszych czasach się przeprowadza z różnych względów i to się zmienia jak w kalejdoskopie lub też jest wymiana pokoleń, które nie zawsze mają te same poglądy na barwy.
Nie jesteś Bogiem by określić jak kibicuje cały Kraków.Można to mniej lub więcej określić.

A koleszka niezupełnie zielonkawy z Dębicy niech ogarnie swoje podwórko bo z tego co wiem to dużo to nie masz do powiedzenia na swoim placu zabaw, a wpierdalasz się wszędzie grając kumatego.
Guilty for being the besT

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 02.01.2009, 19:06

A.C.A.B HKS pisze:A koleszka niezupełnie zielonkawy
:roll: Zajmij się lepiej tym co ty reprezentujesz, bo jak widać po tym poście powyżej niewiele :lol: Zasada jest prosta, jak masz coś treściwego do powiedzenia to mów, jak niemasz to stul ryj kompleksie!
Piszę się "koleżka", a nie koleszka!
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

mlody_kibic

Post autor: mlody_kibic » 02.01.2009, 20:24

Zupełnie Zielony. pisze:
A.C.A.B HKS pisze:A koleszka niezupełnie zielonkawy
:roll: Zajmij się lepiej tym co ty reprezentujesz, bo jak widać po tym poście powyżej niewiele :lol: Zasada jest prosta, jak masz coś treściwego do powiedzenia to mów, jak niemasz to stul ryj kompleksie!
Piszę się "koleżka", a nie koleszka!
Ty się odezwałeś, a nie miałeś nic do powiedzenia więc to Ty stul pysk.
Pisze się "Ty", a nie ty!
SEX, ALKOHOL, MORDOBICIE

Mr.BigDick

Post autor: Mr.BigDick » 03.01.2009, 00:47

prosze o opisanie Gorzowa

Dante_

Post autor: Dante_ » 03.01.2009, 19:58

Zdecydowanie pomyliłeś tematy. Tu dyskutujemy na tematy kibicowskie, a nie dotyczące poszczególnych miast...

Alfons Cytrynek

Post autor: Alfons Cytrynek » 03.01.2009, 22:03

Dante_ pisze:Zdecydowanie pomyliłeś tematy. Tu dyskutujemy na tematy kibicowskie, a nie dotyczące poszczególnych miast...
Jak nie masz nic sensownego do napisania to nie pisz.
Let them hate us, if only they are afraid of us...

młody666

Post autor: młody666 » 03.01.2009, 22:51

Propaganda ?! To podaj mi liczby w jakich wspiera Was FC Częstochowa przez ostanie 5-6 lat? W Cz-wie nie ma żadnego FC.

cere8

Post autor: cere8 » 03.01.2009, 23:28

Apropo postu uzytkownika młody666 Do tego , że Raków rządzi w mieście i dyktuje warunki raczej nikt wątpliwości powinien nie mieć .Ale Tysiącelecie cały czaczas jest pod dominacją Azs-u , jest tu także zorganizowana grupa kibiców Włókniarza , z której ludzi da się uświadczyc w barwach , ale na Raków z tej dzielnicy jeżdżą jednostki .Oczywiście osiedle nie jest tak zdominowane jak kiedyś , ale cały czas jest Biało-Zielone .

Liverpool

Post autor: Liverpool » 03.01.2009, 23:32

lysy_1910 pisze:Co do Podkarpacia to wypowiem sie tak: Nie ma tam zadnego ofijalnego i zorganizowanego fc Widzewa. Za to jest sporo jednostek ktore jezdza na mecze RTS-u, Widzew nadal jest lubiany w Krosnie, w Gorlicach i w Rzeszowie (wsrod Stali) osoby z tych miast od czasu do czasu przyjada na jakis mecz w wiekszej lub mniejszej grupce. Widzewiakow mozna takze spotkac w Ustrzykach Dolnych (maja zgode z Warta Sieradz czyli naszym fc oraz chcieli jakis uklad z Karpatami twierdzac ze sa kibicami Widzewa). Kilku-kilkunastu Widzewiakow jest tez w Przemyslu, ale co i jak dokladnie nie wiem.

P.S. Co do Radomska i Czestochowy to nadal tam jest Widzew choc juz nie w takich ilosciach jak kiedys i zadna propaganda kibicow Rakowa lub RKS-u tego nie zmieni.
Gorlice sa w Malopolsce
Zakk Wylde pisze:Powszechnie wiadomo, lecz nikt o tym nie mówi, że najwiekszym burakiem jestes wtedy gdy ktos cytuje jakas glupote ktora napisales u siebie w podpisie na kibice.net :lol:
To była walka na śmierć, o biały honor i krew, o białą dume celtycki krzyż!

tyacojestwolne

Post autor: tyacojestwolne » 03.01.2009, 23:49

młody666 pisze:Propaganda ?! To podaj mi liczby w jakich wspiera Was FC Częstochowa przez ostanie 5-6 lat? W Cz-wie nie ma żadnego FC.
a czy on napisal o FC ?

Litman

Post autor: Litman » 04.01.2009, 08:55

lysy_1910 pisze:
P.S. Co do Radomska i Czestochowy to nadal tam jest Widzew choc juz nie w takich ilosciach jak kiedys i zadna propaganda kibicow Rakowa lub RKS-u tego nie zmieni.
to WY macie propagande że dalej tam jesteście i czujecie sie świetnie

Stary14

Post autor: Stary14 » 04.01.2009, 12:37

Wie ktoś jak wygląda sytuacja w Trzemesznie w WLKP. ?
GOOD NIGHT left SIDE!

carlito

Post autor: carlito » 05.01.2009, 10:45

Poprosze o opisanie Rumii. Tylko Arka czy jest tez Lechia?

Stoneface

Post autor: Stoneface » 05.01.2009, 15:36

carlito pisze:Poprosze o opisanie Rumii. Tylko Arka czy jest tez Lechia?
Jest też Lechia.Ciężko określić ilość, ale jest,
A może ktoś mi powiedzieć co się dzieje w Wieluniu ?
Ja zawsze będe tam ... !!!

yeyo

Post autor: yeyo » 05.01.2009, 15:42

Stary14 pisze:Wie ktoś jak wygląda sytuacja w Trzemesznie w WLKP. ?
dużo Leszków

ale zorganizowanej ekipy chyba niema
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/

nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/

zumzum

Post autor: zumzum » 05.01.2009, 15:43

Może ktoś opisać sytuację w Kaletach? Wiem że jest tam FC Ruchu, a coś poza tym? Jeśli było to sorry.

Kaszuby

Post autor: Kaszuby » 05.01.2009, 16:31

carlito pisze:Poprosze o opisanie Rumii. Tylko Arka czy jest tez Lechia?
Lechii bardzo mało, jest tam praktycznie niewidoczna. Ale tak jak juz kolega wyżej napisał, kilka jednostek występuje. Przeważa zdecydowanie Arka.

Linomag

Post autor: Linomag » 05.01.2009, 16:53

cobalt pisze:
Derrios pisze:A ja mam pytanie jak wygląda sytuacja w Bieruniu ? Dzisiaj przejeżdzając przez Bieruń zauważyłem sporo napisów Unii Oświęcim i trochę mniej Tyskiego GKS-u, jednak jak wiemy napisy na murach nie oddają sytuacji rzeczywistej, więc liczę na jakiś obiektywny post.
Bieruń Stary-hm...taka sobie mieszanka Ruch,GKS Katowice,GKS Tychy...i pewnie jeszcze coś.
Bieruń Nowy-przewaga Oświęcimskiej Unii,GKS Tychy, ..kilka jednostek Chorzowskiego Ruchu....

Troszke dokładniej napisze:

W Bieruniu Starym obecnie najliczniejszyi jest GKS Tychy ale Ruch tez wcale nie jest mnie liczny.GieKSy to juz naprawde chyba sa ino pojedyncze sztuki chociaz ze jeszcze do niedawna byla to bardzo dobra grupa jak i iloscowo i jakosciowo

W Bieruniu Nowym przewaga Unii.Tychy sa obecne tam ale sa to glownie osoby starsze (za czasu pierwszej ligi byla nawet fana Bierun Nowy).Ruch to naprawde jednostki. I jako ciekawosta mozna dodac ze do dzisiaj na jednym z blokow jest dobrze zachowany napis "Zaglebie hooligans" [?] :o
GKS TYCHY

chachar1922

Post autor: chachar1922 » 05.01.2009, 19:47

__DarkLG__ pisze:
Inter pisze:Nie mam za bardzo czasu, ale interesuje mnie sytuacja w Bydgoszczy (Z-P).
Pozwolę odpiedzieć gdyż często bywam w Bydgoszczy.
Kto przeważa ? zdecydowanie Zawisza. Osiedla: Leśne,Fordon,Glinki i Szwederowo to silne bastiony Zawiszy. Oczywiscie znajdą się też na tych osiedlach kibice Poloni ale są to jednostki (nie liczę pikników). O osiedlach Wzgórze Wolności,Bartodzieje,Kapuściska nie mam zielonego pojęcia ale napewno tam się Spotka kibiców zarówno Poloni i Zawiszy. Co do chodzenia w barwach to widoczna jest tylko Zawisza. Jak się ma szczęscie to sie spotka kibiców Polonii w barwach (na codzien nie w dniu meczu).
Napisy/Grafiti.
Co do malunków to można zobaczyc napisy obu klubów na wszystkich dzielnicach (wiekszość nie da sie nazwać Gafiti tylko są to zwykle bazgroły spreyami.) Wyjątkiem jest osiedle Leśne gdzie nie ma ani jednego napisu Poloni.Zobaczyć tam można już lepsze prace Zawiszy.

Mam nadzieję ze przedstawiłem to tak jak jest. Bez napinki.
Z mojego punktu widzenia jest Bydgoszcz z 70% czarno-niebieska. Duze osiedla jak Szwederowo, Kapusciska lub Lesne sa opanowane przez Zawisze. Bartodzieja sie kloni bardziej do Polonii (60na40) - powodem jest blizkosc stadionu Polonii. No i wiem, ze w Fordonie juz nie jest na wszystkich osiedlach sytuacja jednoznaczna... Osiedla Szybownikow, Tatrzanskie, lub Stary Fordon sa bardziej za Polonia. Osiedla Bajka, Przylesie i Bohaterow zdecydowanie za Zawisza. U reszty widoczna przewaga Zawiszy, ale nie dominacja! W koncu nie oszukujmy sie - pilka jest pilka i zuzel zuzlem (nie liczac pilkarskiej Polonii, ktora bierze udzial w V. lidze i duzo emocji nie wzbudza po prostu).
I obecny w Bydgoszczy jest tez jednoosobowy(?) fc BANIKA OSTRAVA :lol:
pozdrawiam!

gateway

Post autor: gateway » 05.01.2009, 19:54

A ja chciałbym się spytać jak wygląda sytuacja w Czersku i Tucholi. Zawisza? Arka? Lechia? A może jeszcze kto inny?

xyz..

Post autor: xyz.. » 05.01.2009, 22:22

W Czersku ilosciowo przewaga Lechii. Maja tam nieznaczna przewage nad arkowcami o Zawiszy nic mi nie wiadomo, niestety niewiem jak wyglada w tym miescie sprawa jakosci obu tych ekip.

19Korona73

Post autor: 19Korona73 » 06.01.2009, 00:24

Chciałem zapytaj o jeden klub o Koronę Rzeszów jest tam jakiś ruch kibicowski
MKS KORONA KIELCE

xbanx

Post autor: xbanx » 06.01.2009, 01:48

na koronie nie ma zadnego zoorganizowanego ruchu kibicowskiego
chwilke grupka malolatow cos chciala rozkrecic spinala sie przed meczem z Jksem ale nic im nie wyszlo
pzdr

RKS RAKOW

Post autor: RKS RAKOW » 06.01.2009, 03:17

lysy_1910 napisal:
P.S. Co do Radomska i Czestochowy to nadal tam jest Widzew choc juz nie w takich ilosciach jak kiedys i zadna propaganda kibicow Rakowa lub RKS-u tego nie zmieni

Nie wiem kolego jak wyglada sytuacja w Radomsku ale w Czestochowie od conajmniej 6-7 lat nie ma nikogo kto by "oficjalnie" jezdzil na Widzew tak jak to bywalo w latach 90 . Zgodze sie ze jakies "jednostki" ktore bez rozglosu moze jeszcze jezdza na mecze do Lodzi...ale to niejest nawet 1% tego co bylo 10-12 lat temu.Sytuacja wyglada w Czestochowie tak ze niespotkasz nikogo kto by otwarcie powiedzial ze jezdzi na Widzew !!!

UN-1946-IA

Post autor: UN-1946-IA » 06.01.2009, 09:59

Troszke dokładniej napisze:

W Bieruniu Starym obecnie najliczniejszyi jest GKS Tychy ale Ruch tez wcale nie jest mnie liczny.GieKSy to juz naprawde chyba sa ino pojedyncze sztuki chociaz ze jeszcze do niedawna byla to bardzo dobra grupa jak i iloscowo i jakosciowo

W Bieruniu Nowym przewaga Unii.Tychy sa obecne tam ale sa to glownie osoby starsze (za czasu pierwszej ligi byla nawet fana Bierun Nowy).Ruch to naprawde jednostki. I jako ciekawosta mozna dodac ze do dzisiaj na jednym z blokow jest dobrze zachowany napis "Zaglebie hooligans" [?] :o
Bieruń Stary to teren zdominowany przez Gks Tychy, ostatnimi czasy jest jedno osiedle które mocno obstaje za Gksem Tychy. to Homera-BSH.Jest ich tam kilkudziesieciu. Wydali swoje vlepki i wjezdzajac na to osiedle mozna zobaczyc duzo wrzutow Tyskiego Giekasu. Strasznie napinkowa ekipa?... Probowali rzadzic na Bieruniu. Maja tam akcje z Ruchem i ostatnimi czasy z Gieksa. Erg to znow stara Gieksa i Ruch, trzeba powiedziec ze maja tam mix nie z tej ziemi.

Bieruń Nowy to nadal przewaga kibicow Unii chociaz to nie to samo co kiedys. Teraz gdy w Tychach jest 2 liga w pilke i ekstraliga na hokeju to Unia wypada blado ze swoja okregowka i zapleczem extraligi. Chociaz nawet to nie przeszkadza w tym zeby na Unie jezdzilo coraz wiecej osob. Dobrze wychowane pokolenia mlodych kibicow procentuja. Co do napisow "Zaglebie" to jest tak ze Starzy Kibice Unii w Bieruniu są tez za Zaglebiem. Na Gks Tychy jest moda.. gimnazjalisci podpinaja sie pod CHMS i zgrywaja cwaniakow. A Kibice Unii robia swoje, ogolnie mozna powiedziec ze jest spokoj na miescie. w Bieruniu Nowym nie istnieja podzialy osiedlowe.

Aktive

Post autor: Aktive » 06.01.2009, 15:03

Nie wiedziałem gdzie to napisać więc tutaj

Poszukuje zdjęć z derbów Tarnovii z Unią

na stronie Unii nie działa, Tarnovii strona nie działa

oczywiście fotki kibicowskie nie to co się dzieje na boisku :P
Obrazek

rastamen55

Post autor: rastamen55 » 06.01.2009, 17:17

a jak wyglada w wieluniu?
Wielkopolska

19Klachowiec20

Post autor: 19Klachowiec20 » 06.01.2009, 17:50

Baster pisze:Wie może ktoś jak wygląda sytuacja w Bytomiu :?: :roll:
Zdecydowana pRzewaga Polonii Bytom, na Szombierkach i Łagiewnikach sa kibice Ruchu dzialajacy jako FC Bytom, na szombrach znajda sie tez lokalni kibice Szombierek

pare jednostek na pewno z Gornika

19Klachowiec20

Post autor: 19Klachowiec20 » 06.01.2009, 17:51

Aktive pisze:Nie wiedziałem gdzie to napisać więc tutaj

Poszukuje zdjęć z derbów Tarnovii z Unią

na stronie Unii nie działa, Tarnovii strona nie działa

oczywiście fotki kibicowskie nie to co się dzieje na boisku :P
nie ten temat ;|

Derrios

Post autor: Derrios » 06.01.2009, 19:43

Obiektywne odczucia co do Bytomia :
Ruch Chorzów - na Łagiewnikach(spora przewaga na Polonią) i Szombierkach(o wiele słabiej niż na Łagiewnikach, ale ich obecność trzeba zaznaczyć), choć jest też parę jednostek w całym mieście
Ruch Radzionków - północne rejony Bytomia (Vitor i Sojcze, które bym nazwał podzielone na nich i PB)
Górnik - obecni jednostkowo, z tego co wiem to głównie w Stolarzowicach (może tutaj stanowię jakiś mały procent), ale nic wielkiego, najmniej liczna grupa kibicowska moim zdaniem .

Całe miasto jednak jest pod mocnym panowaniem PB która stanowi około 90 - 95 %

Bez napinki, w razie czego do poprawy przez bardziej kumatych "hoolsów"

S.G.

Post autor: S.G. » 06.01.2009, 20:21

Co do twoich odczuć co do Bytomia to daj sobie spokój.Jestem z Bytomia i wiem jak tu jest co do Poloni to jest poprostu u siebie co tu wiecej pisać ale już co do Górnika to panują na 100% w dwóch dzielnicach wspominane Stolary i Górniki są też w Miechowicach i na Bobrku i pojedyńcze osoby w innych dzielnicach również łagiewnikach a co do Ruchu to są w łagiewnikach i na Szobrach i tyle i niepisz bzdur niebieski kolego.
NAJLEPSZE LATA DZIEWIĘĆDZIESIĄTE!

yeyo

Post autor: yeyo » 06.01.2009, 21:44

rastamen55 pisze:a jak wyglada w wieluniu?
będąc kilka razy w wieluniu widziałem barwy Łódzkiego KSu

SZALIKI.COM

Post autor: SZALIKI.COM » 07.01.2009, 00:06

raczej watpliwe,szaliki bialo-czerwone z duza przewaga białego maja kibice siatkarskiego klubu z tego miasta.
Obrazek

rm

Post autor: rm » 07.01.2009, 00:34

W Wieluniu najwięcej Legii, jest też Widzew.

NNBB

Post autor: NNBB » 07.01.2009, 10:14

Mógłby ktoś napisać jak wygląda sytuacja w Tucholi, Świeciu, Łasinie albo Wąbrzeźnie czy Radzyniu Chełmińskim (kujawsko-Pomorskie)
Są to jakieś miasteczka (niektóre większe)

yeyo

Post autor: yeyo » 07.01.2009, 14:43

W Swieciu od zawsze był FC Zawiszy

w Wąbrzeźnie kibice miejscowej Unii tworzą fc Elany

Karuzo

Post autor: Karuzo » 07.01.2009, 14:57

Mr.BigDick pisze:prosze o opisanie Gorzowa
podbijam

Dante_

Post autor: Dante_ » 07.01.2009, 21:45

Karuzo pisze:
Mr.BigDick pisze:prosze o opisanie Gorzowa
podbijam
Sporo blokowisk, marketów i także widoczne zabytki architektury.

ODPOWIEDZ