Na derbach Sudetów wisiała flaga "Spartakus" w sektorze Górnika. Podobno jest to FC Jelenia Góra - Górnika, która jest właścicielem tej flagi.Łańcuch na klacie pisze:Jaka jest sytuacja Spartakusa Jelenia Góra? Istnieją i działają? I Jak wyglądają ich relacje z Karkonoszami (swego czasu istniała flaga "Jelenia Góra" z herbami KSK i Spartakusa).
Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Fighting Dragon Tokyo
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
BykoBytovia, bez napinki ale :
1 ) nawet gdybym był z honolulu to napisalem wiecej od Ciebie..
2 ) jeśli ktoś ma w podpisie ' skąd : z kątowni ' to szukasz 'kątownia' na mapie ?.. Pomyślałeś o tym, że nie koniecznie muszę byc z Krakowa ?.. Właśnie..
RKS London - racja, ale prawda taka ze był taki okres, że flage Bałtyku można było zobaczyc tylko na reprezentacji, bo u siebie nie wywieszali..
pozdrawiam.
1 ) nawet gdybym był z honolulu to napisalem wiecej od Ciebie..
2 ) jeśli ktoś ma w podpisie ' skąd : z kątowni ' to szukasz 'kątownia' na mapie ?.. Pomyślałeś o tym, że nie koniecznie muszę byc z Krakowa ?.. Właśnie..
RKS London - racja, ale prawda taka ze był taki okres, że flage Bałtyku można było zobaczyc tylko na reprezentacji, bo u siebie nie wywieszali..
pozdrawiam.
To ja poproszę o sytuację w Zabrzu, Chorzowie i Bytomiu. Odnośnie dwóch pierwszych miast to od razu zaznaczam, że to żadna prowokacja ani głupi żart wiem, że swego czasu na Polonii wisiała flaga Zabrze a GieKSa swego czasu (początek lat 90tych) miała flagę Chorzów Batory. Natomiast co do Bytomia to wiem, że tam sytuacja jest troszke skomplikowana.
Zabrze ino Górnik, Chorzów ino Ruch , te flagi to prowokacje
obie fany były prowokacyjne, ale jest ale, Gieksiarze swego czasu chwalili się jednostkami na Klimzowcu w Chorzowie, zresztą na murach pojawiały sie napisy Trójkolorowy Klimzowiec , Batory chyba też Gwarecka. Żadnego ruchu kibicowskiego w Chorzowie poza Ruchem nie było nigdy, nie licząc powojennego AKS-u...Co do Zabrza to słyszałem, że na Rokitnicy czy Helence(przy Bytomiu) byli kibice PB, na Zaborzu(dzielnica Zabrza sąsiadująca z pro-chorzowskim Os. Karmańskim w Rudzie) są Chorzowscy ale o żadnym zorganizowanym fc nie ma mowy.
Bytom zdecydowanie mniej jednolity..jak sie mylę niech mnie ktoś żyjący tam poprawi:
Łagiewniki-niebieska dzielnica
Stolarzowice-dzielnica pro zabrska
Szombierki-bardzo skomplikowana dzielnica, są kibice tutejszych Szombierek, uważający Polonie za klub lwowski, z tego powodu kibicują na poziomie ekstraklasy Górnikowi lub Ruchowi(zależy często od przekonań, propolscy za Zabrze, prośląscy za Ruchem), sa też na dzielnicy Poloniści...i Szombierkorze nie idący ani za Ruchem ani za Górnikiem.
na dzielnicach sąsiadujących z Radzionkowem napewno są kibice tamtejszego Ruchu, ale czy zorganizowani?
Bytom zdecydowanie mniej jednolity..jak sie mylę niech mnie ktoś żyjący tam poprawi:
Łagiewniki-niebieska dzielnica
Stolarzowice-dzielnica pro zabrska
Szombierki-bardzo skomplikowana dzielnica, są kibice tutejszych Szombierek, uważający Polonie za klub lwowski, z tego powodu kibicują na poziomie ekstraklasy Górnikowi lub Ruchowi(zależy często od przekonań, propolscy za Zabrze, prośląscy za Ruchem), sa też na dzielnicy Poloniści...i Szombierkorze nie idący ani za Ruchem ani za Górnikiem.
na dzielnicach sąsiadujących z Radzionkowem napewno są kibice tamtejszego Ruchu, ale czy zorganizowani?
Co do Zabrza nie będę zaprzeczał bo nie mam pojęcia... to że o kimś takim nie słyszałem nie znaczy że nie istnieje...
Natomiast co do Bytomia dodałbym jeszcze Miechowice gdzie ładnych kilka osób jeździ na Górnik oraz osiedla Stroszek czy Vitor gdzie kibiców ma Ruch Radzionków (wynika to pewnie z racji tego iż stadion Ruchu Radzionków leży między tymi osiedlami a są to administracyjne tereny Bytomia)
Natomiast co do Bytomia dodałbym jeszcze Miechowice gdzie ładnych kilka osób jeździ na Górnik oraz osiedla Stroszek czy Vitor gdzie kibiców ma Ruch Radzionków (wynika to pewnie z racji tego iż stadion Ruchu Radzionków leży między tymi osiedlami a są to administracyjne tereny Bytomia)
Napewno Ci Poloniści byli z Biskupic - wiem bo ich dobrze pamiętam jak często popijali u mnie na dzielnicy ( graniczącej po części z Biskupicami ). Jednym z nich pisałem jakieś 2 lata temu to jeszcze jezdził.Łańcuch na klacie pisze:Co do flagi Polonii Bytom "Zabrze" pojawiała się takowa na Olimpisjkiej jak i na wyjazdach Polonii w połowie lat 90-tych(na pewno na Śląsk - Polonia).. Z opowieści osób ogarniających tamte lata wiem, że należała ona podobno do dwójki kibiców Polonii zamieszkujących graniczącą z Bytomiem dzielnice Biskupice (nie wiem, czy byli to rodowici zabrzanie, czy osoby "migrujące"). Jak głosi w/w opowieść, szybko zostali wyleczeni z kibicowania, obecny status flagi pozostaje nieznany.
Co do samego Zabrza - nie słyszałem nic o Niebieskich mieszkających na granicy z Karmańskim (abstrahując już od tego, czy istotnie jest ono pro-chorzowskie) swego czasu mówiono o jednym (?) dwóch (?) kibicach (aktywnych) Cracovii z Poremby, a także o kimś utożsamiającym się z Polonią Warszawa.
Z Zabrza ponoć pochodzi kilka osób z legijnego Squadronu, lecz jakiejkolwiek ich działalności nie widać. Żadnego zorganizowanego fc innej drużyny w Zabrzu nie ma i odważę się napisać, że obecnie przy ciśnieniu jakie panuje na Górnika (mimo serwowanej przez piłkarzy padliny) nic takiego raczej szans zawiązać się nie ma.
Co do Bytomia. Stolarzowice to dobry fc Górnika, podobnie jak niewielka dzielnica Górniki. Na Stolarach jest też grupka Polonii z dzielnicowymi szalami, co nie zmienia faktu, iż rewir ten należy do Górnika. Duże znaczenie ma tu pewnie fakt, że z Stolarzowic czy Górnik bliżej jest do Zabrza (szkoły itp), niż do Bytomia.
Fighting Dragon Tokyo dzięki za info. A czy ktoś mógłby rozwinąć ten temat, Spartakus działa tylko na Górniku, czy robi też coś na własne konto?
Co do Karmańskiego ( mojego osiedla ): że to pro-Chorzowskie osiedle to można było tak pisać jeszcze 5-10 lat temu ale nie teraz. Do niedawna sytuacja była wyrównana. Od czasów biletów za "pięciok" osiedle bardzo poszło w strone Górnika ( zresztą do Chorzowa stąd jest 10 km a Karmańskie z Zabrzem graniczy ), młodzi wybierają KSG ( choć nie wszyscy ), przerzuci też zrobili swoje.
Jeszcze 2 lata temu jeździło z nami 3 chłopaków z Zaborza ale teraz nie mamy z nimi kontaktu, niewiem czy jeżdżą dalej czy odpuścili. Za to jeździ chłopak z innej części Zabrza
dzięki za wyczerpującą informację. pozdrawiam.
A ja mam pytanie o Białystok - czy takie zespoły jak Hetman czy Piast mają obecnie zorganizowane grupy kibiców? Jeśli tak, to czy są to osoby wspierające tylko te drużyny, czy też są to po prostu kibice Jagiellonii uczęszczający na mecze innych białostockich klubów?
Prosiłbym również o rys historyczny, a mianowicie czy w stolicy Podlasia miały kiedykolwiek miejsce animozje pomiędzy kibicami poszczególnych zespołów?
Pozdrawiam
Prosiłbym również o rys historyczny, a mianowicie czy w stolicy Podlasia miały kiedykolwiek miejsce animozje pomiędzy kibicami poszczególnych zespołów?
Pozdrawiam
Na Piaście i Hetmanie najzwyczajniej w swiecie nic sie nie dzieje. Na ich meczach pojawiają zwylki oglądacze kopanejPik_nick pisze:A ja mam pytanie o Białystok - czy takie zespoły jak Hetman czy Piast mają obecnie zorganizowane grupy kibiców? Jeśli tak, to czy są to osoby wspierające tylko te drużyny, czy też są to po prostu kibice Jagiellonii uczęszczający na mecze innych białostockich klubów?
Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź!łukasz_JB pisze:Na Piaście i Hetmanie najzwyczajniej w swiecie nic sie nie dzieje. Na ich meczach pojawiają zwylki oglądacze kopanej. Natomiast był taki okres kiedy Hetmana wspierały jednostki które niezbyt przepadały za kibicami Jagiellonii, m.in. punki, brudasy i inne takie wynalazki. Było troche ganiania, ale w miare szybko to zneutrazlizowano. To chyba tyle.
Pozdrawiam
-
lukaszzKKS
Jak wygląda sytuacja w Gryficach (zachodniopomorskie)?
Dzieje się coś w Kłobucku? Niedługo będę tam spędzał kilka weekendów w miesiącu i chciałbym wiedzieć czy to że po tej mieścinie chadzam sobie w barwach to nic niezwykłego czy tylko szczęście mam ;)
-
Antichrist's Hammer
- ostatnie ostrzeżenie
A Zakopane
Arka,Ruch,Wisła,Cracovia ktoś jeszcze? kto ma najwięcej do powiedzenia?
Arka,Ruch,Wisła,Cracovia ktoś jeszcze? kto ma najwięcej do powiedzenia?
Co do Białegostoku dodam jeszcze o Hetmanie tyle, że kiedyś kibice(garstka kibiców) miała własne szale Hetman. Ale jak się skończyło to opisał parę postów wyżej Łukasz_JB
W Białymstoku jest tylko Jagiellonia.
W Białymstoku jest tylko Jagiellonia.
Moje zdanie jest takie, że w Zakopanem Ruch nie jest jednostką, lecz małą grupką, na którą należy zwracać uwage. Wisła zdecydowanie nr 1, następnie Cracovia, Ruch. Arki bym raczej nie wymieniał.
Moglby ktos przedstawic sytuacja w takich miastach jak Ostrołęka czy Pułtusk?
Ostrołęka to raczej Legia.
Już będąc przy temacie Legii,to jak się to przedstawia w Łomży?Jest jakiś fc Legii?Jakieś inne?
Już będąc przy temacie Legii,to jak się to przedstawia w Łomży?Jest jakiś fc Legii?Jakieś inne?
-
19Klachowiec20
W Łomży dominuje tamtejszy ŁKS
W Ostrołęce są 2 kluby Narew i Korona jednak Korona nie posiada żadnych kibiców więc nie ma co pisać o tym klubie. Narew całkowicie dominuje w Ostrołęce i są równocześnie kibicami Legii i często pozdrawiają Legie na swoich meczach co do liczb w jakich sie stawiają na L niestety nie wiem nic na ten temat. Kibice innych klubów w Ostrołęce po prostu nie istnieją. Może są jakieś pojedyńcze jednostki ale tak chyba jest w każdym mieście.nex pisze:Moglby ktos przedstawic sytuacja w takich miastach jak Ostrołęka czy Pułtusk?
-
GwardiaKoszalin
W Gryficach młodzież bawiła się także na Sparcie, jeżdzili nawet na wyjazdy. Ostatecznie odpuścili skupiając się na Pogoni.
-
Fighting Dragon Tokyo
W Pułtusku jest miejscowa Nadnarwianka, która wystawia około 30-40 osobowy młyn w lepszych meczach. Nie mam jednak pojęcia czy działają na własną rękę czy są czyimś FC. Ekipa małolatów, więc wszystko przed nimi.nex pisze:Moglby ktos przedstawic sytuacja w takich miastach jak Ostrołęka czy Pułtusk?
W Pułtusku Legia. Mają nawet szaliki Legijnego Pułtuska.
Jaka sytuacja panuje w Dobczycach (Małopolskie)
-
kawał chuja
- ostatnie ostrzeżenie
wisła.
A region Dobiegniew,Trzcianka,Wieleń?
I jeszcze Słubice i Międzyrzecz.Może ktoś wie..
Z tego co się orientuję,Łomża to Mazowsze.Ta "obraza" to przypadkiem nie przez to iż TB skroiło im jakieś flagi?Nie chcieli być fc jako ŁKS czy jak?Legioner pisze:HSG pisze:Ostrołęka to raczej Legia.
Już będąc przy temacie Legii,to jak się to przedstawia w Łomży?Jest jakiś fc Legii?Jakieś inne?Kiedyś kibice z Łomży kibicowali też Legii podobnie jak kibice praktycznie wszystkich klubów na Mazowszu (Łomża nie jest na Mazowszu ale sytuacja była podobna). Ale po pewnym meczu na Łazienkowskiej 3 z pewnego powodu obrazili się na Legię...19Klachowiec20 pisze:W Łomży dominuje tamtejszy ŁKS
-
Fighting Dragon Tokyo
Za czasów starej III ligi ŁKS miał zgodę z Olimpią Warszawa. Gdy ŁKS był na Łazienkowskiej (Legia II Warszawa - ŁKS Łomża) wraz z Olimpią, na meczu Teddy Boys wzięli ŁKS-owi flagi a Olimpia stała bezczynie i z tego powodu padła zgoda ŁKS-Olimpia.HSG pisze:Z tego co się orientuję,Łomża to Mazowsze.Ta "obraza" to przypadkiem nie przez to iż TB skroiło im jakieś flagi?Nie chcieli być fc jako ŁKS czy jak?Legioner pisze:HSG pisze:Ostrołęka to raczej Legia.
Już będąc przy temacie Legii,to jak się to przedstawia w Łomży?Jest jakiś fc Legii?Jakieś inne?Kiedyś kibice z Łomży kibicowali też Legii podobnie jak kibice praktycznie wszystkich klubów na Mazowszu (Łomża nie jest na Mazowszu ale sytuacja była podobna). Ale po pewnym meczu na Łazienkowskiej 3 z pewnego powodu obrazili się na Legię...19Klachowiec20 pisze:W Łomży dominuje tamtejszy ŁKS
Ueb pisze:A region Dobiegniew,Trzcianka,Wieleń?
Dobiegniew i Trzcianka - sa tam kibice ktorzy jezdza na RTS , nie wiem jak liczni ale na pewno kilkanascie osob jest (jak nie wiecej). Miejscowi z Trzcianki swego czasu cos tam powojowali w Pile z miejscowym MKP(ale to dawno), jednak nie wiem czy to te same osoby co jezdza na RTS.
Po kilkanaście, kilkadziesiąt osób jeździ z O-ki na Legię. Jak się organizują niech się wypowie ktoś kto jeździ. A co do innych klubów, to już na trzecich z rzędu derbach Łodzi, była kilku osobowa ekipka po stronie ŁKS-u.Wilkowy pisze:W Ostrołęce są 2 kluby Narew i Korona jednak Korona nie posiada żadnych kibiców więc nie ma co pisać o tym klubie. Narew całkowicie dominuje w Ostrołęce i są równocześnie kibicami Legii i często pozdrawiają Legie na swoich meczach co do liczb w jakich sie stawiają na L niestety nie wiem nic na ten temat. Kibice innych klubów w Ostrołęce po prostu nie istnieją. Może są jakieś pojedyńcze jednostki ale tak chyba jest w każdym mieście.nex pisze:Moglby ktos przedstawic sytuacja w takich miastach jak Ostrołęka czy Pułtusk?
Dziwna polityka Legii,bo mogli mieć mocny fc.Dzięki za objaśnienie mi sytuacji.Pozdrawiam.
ŁKS Łomża nigdy nie był fan clubem Legii. W Łomzy zawsze liczył się tylko ŁKS, nawet w latach 90 gdy Legia była potęgą, Łomżyniacy ściskali kciuki za Legię w pucharach ale nie było nic więcej. Co do fan clubów, to w promieniu 50km od miasta ŁKS ma mnóstwo fan clubów.
ps, tak, Łomża leży na Mazowszu
ps, tak, Łomża leży na Mazowszu
-
Zupełnie Zielony
Może oficjalnie nie była, ale jak ty sobie to wyobrażasz? Mieliście zgode z... ekipą która jest fc Legii więc o czym tu gadać.
Najlepsze jest to że ostatecznie was Legia olała (incydent z waszą "zgodą" i flagą) Bardzo dobrze że tak sie stało bo nie wiem na co liczyliście? Luzują mnie takie "ekipy" które nie mają swojej torżsamości, lub jest (była) ona nie do końca jasna.
Najlepsze jest to że ostatecznie was Legia olała (incydent z waszą "zgodą" i flagą) Bardzo dobrze że tak sie stało bo nie wiem na co liczyliście? Luzują mnie takie "ekipy" które nie mają swojej torżsamości, lub jest (była) ona nie do końca jasna.