Na tym meczu pojawilo sie 9 Stalowców z dwiema flagami. Z samych Gorzyc bylo wiecej ludzi, ale nie zwiazanych ze Stala wiéc ich nie liczymy. Angielska emigracja pojawia sie dzien wczesniej i integrujemy sie do póznych godzin nocnych, a raczej do wczesnych rannych ..az starch bylo isc do pracy na drugi dzien. W dniu meczu dojezdzaja bracia S. i w sumie taka ekipá udajemy sie do Dublina. Na meczu jedna flaga (emigracyjna) wisi obok flagi Widzewa, ale byla slabo widoczna, druga po pierwszej polowie wywieszamy na metrowej barierce naprzeciwko kamer . Na mecz PFFI przygotowuje oprawe: sektorówke 30 na 15 m, 5 tys kartonów (niestety za malych), wnosimy tez 38 rac i 30 stroboskopów. Niestety z powodu bardzo mocno piknikowego towarzystwa kartony zostaly podniesione za wczesnie, a sektorówka, zreszta jak pewnie widzieliscie w Tv krazyla po sektorze pionowo ... Ogólnie teksty "ale bede mial/miala fotki na nasza klase" , czy "po co oni te petrady palá " byly na porzadku dziennym. Jedyne co wyszlo w miare ok to pirotechnika, w której odpalaniu uczestniczyli gorzyccy piromani . Doping trudny do ogarniecia, Sz i 2 chlopaków z Widzewa robili co mogli, ale naprawde masa januszy byla nie do opanowania. Co do ekip obecnych na meczu patrzac po znajomych, flagach i barwach na sektorze to byli: najlepsza ekipa Widzew, Ruch, My, Czuwaj, Chelmianka, Radomiak, Cracovia, Arka, Czarni Jaslo, Jks Jaroslaw, Sokól Nisko, Siarka, Jeziorak, Gks Tychy, Slask, Miedz, Iglopol, Wisla Krk, Legia, Unia NS, Odra Wodzislaw, FP, Gwardia Koszalin, Gornik Walbrzych, Bks Bielsko, Stomil.
Wrazenia z samego meczu bardzo srednie.Porazajaca ilosc piknikowcow.
Duzy plus za oprawe i race.Z dopingiem slabo, ale szacun za starania.
Co do sektorowki to mieszane uczucia, z jednej strony calkiem fajnie wyszlo ale z drugiej jest to flaga narodowa.
Najbardziej porazily mnie laczane szaliki Polska+Irlandia.Co to wogole ma znaczyc?
Zgoda jakas? Zly pomysl na pamiatke z meczu.
Polacy z pomalowanymi twarzami w barwach narodowych i irlandzkimi flagami na plecach
Na miescie widoczni Widzew+Ruch,Czarni Jaslo,Hetman i kilka innych bez barw.
Cytaty:
"Ja jestem z Gdanska...no wiesz: Arka,troche Lechia"
"Moglibyscie usiasc bo meczu nie widzimy"
"Przepraszam ale to sa nasze miejsca" -Odp: "No i c*** ?"
(Sorki za brak polskich liter)