sektor gości będzie w tym miejscu gdzie siedział ŁKS. Oficjalna pojemność to chyba 300 osób ale ok 500 powinno wejśćwww.YBB.prv.pl pisze:Ostateczna [link] sektora gości u Bełchatowskich to ??

Inwestycje / Remonty ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Wymogi UEFA nie pozwalają na sektory "stojące". Stąd konieczność instalowania krzesełek na mecze w europejskich pucharach. W naszej lidze raczej nie ma takiego wymogu by sektor gości był wyposażony w miejsca siedzące, a nawet jeśli jest to nikt tego nie respektuje.SlawekPLH pisze:mam pytanie apropo kibiców Lecha
w sektorze gości na meczu z Austrią były krzesełka a jak była Legia już ich nie było, zostały zamontowane tylko na puchar? I gdzie będzie przyjmować gości na meczach pucharowych?
=C=Z=U=W=A=J=
-
Na stadionie Korony, w sektorze gości są krzesełkaMFC pisze:Wymogi UEFA nie pozwalają na sektory "stojące". Stąd konieczność instalowania krzesełek na mecze w europejskich pucharach. W naszej lidze raczej nie ma takiego wymogu by sektor gości był wyposażony w miejsca siedzące, a nawet jeśli jest to nikt tego nie respektuje.SlawekPLH pisze:mam pytanie apropo kibiców Lecha
w sektorze gości na meczu z Austrią były krzesełka a jak była Legia już ich nie było, zostały zamontowane tylko na puchar? I gdzie będzie przyjmować gości na meczach pucharowych?
INTERNET Mediolan
-
Nie tylko na stadione Korony, bo też na Wiśle , Legii, Ruchu, KSZO, Świcie i pewnie jeszcze wiele jest takich stadionów.Smokofilimidynek pisze:Na stadionie Korony, w sektorze gości są krzesełkaMFC pisze:Wymogi UEFA nie pozwalają na sektory "stojące". Stąd konieczność instalowania krzesełek na mecze w europejskich pucharach. W naszej lidze raczej nie ma takiego wymogu by sektor gości był wyposażony w miejsca siedzące, a nawet jeśli jest to nikt tego nie respektuje.SlawekPLH pisze:mam pytanie apropo kibiców Lecha
Mam takie pytanie. Na Wiśle kiedyś była taka trybuna za bramka coś na około 1000 ludzi. Czytalem gdzieś , że mieli ją komus sprzedać stąd moje pytanie co sie z ową trybuna dzieje.
Łatwo Krytykować Jest Trudniej Jest Krytyke Znieść
-
Wisła we Wrocławiu?
[link]Wisła Kraków na czas remontu stadionu przy ulicy Reymonta chętnie zagra we Wrocławiu, na obiekcie Śląska.
Stadion "Białej Gwiazdy" stopniowo przeobraża się w obiekt europejskiej klasy. Obecnie wiślacy grają jednak przy trzech trybunach, gdyż jeszcze latem wyburzono trybunę C. Na wiosnę planuje się z kolei wyburzenie trybun A i B, a przez jakiś czas na stadionie Wisły będą tylko nowe, niedawno zbudowane trybuny D i E.
Wtedy istnieje duże prawdopodobieństwo, że Wisła będzie musiała rozegrać kilka spotkań poza Krakowem.
Pierwszym pomysłem był Sosnowiec, ale ostatnio narodził się inny. Mowa o Wrocławiu. Gra na obiekcie Śląska przy Oporowskiej ma pełne poparcie fanów Wisły, którzy z wrocławskimi żyją w przyjaźni. To niemal gwarancja bardzo wysokiej frekwencji na spotkaniach zespołu Macieja Skorży.
-
-
-
- ostatnie ostrzeżenie
-
-
-
-
z tego co dzisiaj widziałem to już murawe im położyliPOLSCYKIBICECOM pisze:Projekt stadionu w Lubinie jak i zaawansowana jego budowa cieszy oko mysle ze stadion ten będzie można powiedziec podobny do stadionu w Kielcach a sektor gosci tez dany w rogu, wkońcu cos dzieje się w tej Polsce mozolnie ale idzie
-
-
-
-
Za interia.pl
Potwierdziło się to, o czym pisaliśmy wczoraj. Od wiosny 2009, aż do czasu przebudowy własnych stadionów Cracovia i Wisła mecze w roli gospodarza rozgrywać będzie na obiekcie trzecioligowego Hutnika Kraków!
Tę wiadomość podał dosłownie przed chwilą prezes Cracovii, Janusz Filipiak.
- Potwierdzam, Cracovia i Wisła będą grały na Suchych Stawach. Spotkanie pomiędzy wszystkimi zainteresowanymi stronami trwało dosłownie dwadzieścia minut. Koszty pokryją w całości Cracovia z Wisłą. Miasto nie dołoży ani grosza - powiedział w rozmowie z Interia.pl, profesor.
akie inwestycje zostaną wykonane w Nowej Hucie?
- Przeniesione zostanie oświetlenie, które obecnie jest na stadionie przy ulicy Kałuży. Zamontowane zostanie dodatkowe 5 tysięcy krzesełek, aby obiekt miał pojemność 6 tysięcy widzów. Dodatkowo trzeba zadaszyć część trybun i zamontować kołowrotki. Jest dużo rzeczy do zrobienia i nie są to spektakularne inwestycje - dodał Filipiak. Wiosnę 2009 roku wszystkie trzy krakowskie kluby rozpoczną jednak na zwykłej, nie podgrzewanej murawie.
Jak dla mnie to szok. Nie wiem w jaki sposob oni zamierzaja pomiescic 3 druzyny grajace na jednym stadionie. Nie sadze zeby murawa to wytrzymala. do ligi dochodza wszelkiej masci puchary i mloda ekstraklasa.
Wogole co tym sadza kibice Hutnika?
Potwierdziło się to, o czym pisaliśmy wczoraj. Od wiosny 2009, aż do czasu przebudowy własnych stadionów Cracovia i Wisła mecze w roli gospodarza rozgrywać będzie na obiekcie trzecioligowego Hutnika Kraków!
Tę wiadomość podał dosłownie przed chwilą prezes Cracovii, Janusz Filipiak.
- Potwierdzam, Cracovia i Wisła będą grały na Suchych Stawach. Spotkanie pomiędzy wszystkimi zainteresowanymi stronami trwało dosłownie dwadzieścia minut. Koszty pokryją w całości Cracovia z Wisłą. Miasto nie dołoży ani grosza - powiedział w rozmowie z Interia.pl, profesor.
akie inwestycje zostaną wykonane w Nowej Hucie?
- Przeniesione zostanie oświetlenie, które obecnie jest na stadionie przy ulicy Kałuży. Zamontowane zostanie dodatkowe 5 tysięcy krzesełek, aby obiekt miał pojemność 6 tysięcy widzów. Dodatkowo trzeba zadaszyć część trybun i zamontować kołowrotki. Jest dużo rzeczy do zrobienia i nie są to spektakularne inwestycje - dodał Filipiak. Wiosnę 2009 roku wszystkie trzy krakowskie kluby rozpoczną jednak na zwykłej, nie podgrzewanej murawie.
Jak dla mnie to szok. Nie wiem w jaki sposob oni zamierzaja pomiescic 3 druzyny grajace na jednym stadionie. Nie sadze zeby murawa to wytrzymala. do ligi dochodza wszelkiej masci puchary i mloda ekstraklasa.
Wogole co tym sadza kibice Hutnika?
T S W
-
-
Re: Inwestycje / Remonty ...
Co sądzą o tym kibice Hutnika, to lepiej, żeby nie siac napinki tutaj, wejdź na nasze forum i poczytaj. Moim zdaniem, to tragedia i kolejny dowód, jak UMK traktuje nasz klub. Jeszcze to, co wypisują na forum Wisły jej kibice, że sektor "H" teraz do nich należy...to jest żenujące...szkoda strzępić jęzora.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
EAST SIDE CITY
-
No więc może ja cos powiem na ten temat, cała sytułacja jest w sumie paradoksalna bo zawsze słychac było ze raczej poza Krakowem będą rozgrywały mecze Wisła i Cracovia, a mnie sie wydaje że od początku władze obu klubów mialy na myśli stadion Hutnika tylko to ukrywały, władze Hutnika nie pytając swoich kibiców sie zgodziły bo po co aniby mieli by sie ich pytac skoro wiedzieli by jaka będzie ich odpowiedz, mnie sie wydaje że przez to kibice Hutnika i tak jeszcze bardziej czują sie zmarginalizowani, niemniej jednak są 3 siła Krakowa i dalej sie trzymają, napewno kasa którą Hutnik będzie czerpał z tego profitu jakąs tam będzie i za to własnie będzie można wykonac projekt nowego stadionu na Suchych Stawach za jakis tam czas, wiadome że potrzebują sponsora dużego ale czas pokaże co wyjdzie w praniu, oby stadion po tych meczach wyglądał normalnie.
[link]" SERWIS PRAWDZIWEGO KIBICA

-
Nie do końca tak będzie niestety. Przy założeniu, że Euro trafia do Krakowa, my mieliśmy mieć stadion (na którego projekt juz kasa poszła). Teraz dostaniemy stary dach z Cracovii, stare krzesełka i jupiery. Bosko...osobiście wolę stadion w obecnej wersji. No i oczywiście podgrzewana murwaę, którą sobie wyobrażam po graniu tam 3 klubów.POLSCYKIBICECOM pisze: napewno kasa którą Hutnik będzie czerpał z tego profitu jakąs tam będzie i za to własnie będzie można wykonac projekt nowego stadionu na Suchych Stawach za jakis tam czas, wiadome że potrzebują sponsora dużego ale czas pokaże co wyjdzie w praniu, oby stadion po tych meczach wyglądał normalnie.
EAST SIDE CITY
-
A jak będzie wyglądać sprawy gry na stadionie Lecha? Oni też wkońcu będą musieli się gdzieś przenieść na czas modernizacji?
-
Lech gra u siebie z dwoma trybunami, zainstalowali tymczasowe oświetlenie.
-
źródło: forum.hutnik.krakow.plKibice Hutnika Kraków zdecydowanie protestują przeciwko niekorzystnym i szkodliwym dla całego środowiska sympatyków naszego klubu rozwiązaniom dotyczącym przebudowy i sposobu użytkowania stadionu ?Suche Stawy?.
Arbitralne decyzje miasta dotyczące użyczenia naszego obiektu drużynom Cracovii i i Wisły Kraków przerzucają na Hutnik Kraków i jego kibiców skutki prowadzania przez te kluby remontów swoich stadionów.
Planowany montaż krzesełek i oświetlenia nie będzie stanowił adekwatnej rekompensaty za degradowanie pozycji naszego klubu i zniszczenie infrastruktury stadionu, wynikające z nadmiernej eksploatacji.
Najnowsze informacje dotyczące wycofania się z planów przebudowy stadionu KS Hutnik Kraków uzupełniają ten obraz. Przyszłość wygląda bowiem w ten sposób, że za kilkanaście miesięcy Cracovia i Wisła będą dysponowały nowoczesnymi stadionami, a Hutnik wciąż starym, [link] odnowionym obiektem.
?Suche Stawy? budowane były przez mieszkańców Nowej Huty, jako dom dla ich drużyny ? Hutnika Kraków ? dlatego domagamy się od osób decyzyjnych w mieście poszanowania prawa naszej drużyny i jej kibiców do tego stadionu i wywiązania się z obietnic dotyczących przebudowy obiektów przy ul. Ptaszyckiego.