reprezentacja Francji - wygwizdana we Francji
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Polska nigdy nie byla panstwem tylko Polakow. No moze oprocz pierwszych 100 lat za czasow Piastow i 50-ciu lat komuny. Przez pozostale wszystkie late bylismy krajem wielonarodowosciowym (Rusini, Litwini, Tatarzy, Niemcy, Czesi, Zydzi, Szkoci, wygnancy religijni roznej masci), a sami Polacy nigdy nie stanowli nawet 1/3. Dlatego w kazdym z nas plynie mieszana krew wielu narodow.
Jest naturalna koleja rzeczy, ze jesli jakis kraj sie bogaci gospodarczo, to w niedlugim czasie przybywaja do niego ludzie z innych krajow, aby polepszyc swoj status zyciowy. I to czeka nas w Polsce juz bardzo szybko. Jestesmy w UE i nie ma sposobu, aby nie wpuscic do nas wszystkich kolorowych obecnie mieszkajacych w innych panstwach UE (oni posiadaja paszporty brytyjskie, niemieckie itd), jesli tylko zachca do nas przyjechac.
Innym problemem jest, o czym nie wielu daje sobie sprawe, nasz ujemny polski przyrost naturalny. Rok temu czytalem raport we Wprost, gdzie bylo napisane, ze za 20 lat ludnosc Polski zmaleje z 38 mln do 28 mln! Tylko dlatego, ze rodzi sie tak malo dzieci. Nie uwzgledniono migracji. Popatrzmy na to, ze nasi rodzice mieli srednio 3 dzieci, a wspolczesni 20-to i 30-latkowie tylko 1. A jeszcze u nas w dodatku zaczynaja panoszyc sie pederasci co wogole dzieci nie chca miec (niektorzy chca miec, ale to jeszcze gorzej
) . Ten sam problem dotyczy innych krajow sciany wschodniej. Nie maja go z kolei panstwa zachodu, gdzie nad dodatnim przyrostem naturalnym pracuja kolorowi.
Jesli teraz na 10 osob przypada: 2 dzieci, 2 emerytow i 6 doroslych. To za 20 lat bedzie: 1 dziecko, 6 emerytow i 3 doroslych pracujacych na 10 osob! Dlatego u nas stanie sie to samo co na zachodzie 30 lat temu. Zaczniemy sprowadzac kolorowych, aby robili oni na nasze wygodne zycie i emerytury dziadkow. Jest to naturalna kolej rzeczy. Uwazam, ze my teraz naprawde zyjemy w wyjatkowo bialej Polsce, ktora bedzie stawala sie coraz ciemniejsza. Chociaz jest jeszcze ostatnia deska ratunku. Ze teraz my wszyscy internauci odstawimy komputery i wezmiemy sie porzadnie za dziewczyny
, a za naszym przykladem pojdzie reszta kraju.
Jest jeszcze zupelnie inna mozliwosc, a mianowicie ze dojdzie do III wojny swiatowej albo jakas asteroida uderzy w Ziemie i wtedy te wszystkie moje przemyslenia beda funta klakow warte. A ludzkosc bedzie miala zupelnie inne problemy na glowie
Jest naturalna koleja rzeczy, ze jesli jakis kraj sie bogaci gospodarczo, to w niedlugim czasie przybywaja do niego ludzie z innych krajow, aby polepszyc swoj status zyciowy. I to czeka nas w Polsce juz bardzo szybko. Jestesmy w UE i nie ma sposobu, aby nie wpuscic do nas wszystkich kolorowych obecnie mieszkajacych w innych panstwach UE (oni posiadaja paszporty brytyjskie, niemieckie itd), jesli tylko zachca do nas przyjechac.
Innym problemem jest, o czym nie wielu daje sobie sprawe, nasz ujemny polski przyrost naturalny. Rok temu czytalem raport we Wprost, gdzie bylo napisane, ze za 20 lat ludnosc Polski zmaleje z 38 mln do 28 mln! Tylko dlatego, ze rodzi sie tak malo dzieci. Nie uwzgledniono migracji. Popatrzmy na to, ze nasi rodzice mieli srednio 3 dzieci, a wspolczesni 20-to i 30-latkowie tylko 1. A jeszcze u nas w dodatku zaczynaja panoszyc sie pederasci co wogole dzieci nie chca miec (niektorzy chca miec, ale to jeszcze gorzej

Jesli teraz na 10 osob przypada: 2 dzieci, 2 emerytow i 6 doroslych. To za 20 lat bedzie: 1 dziecko, 6 emerytow i 3 doroslych pracujacych na 10 osob! Dlatego u nas stanie sie to samo co na zachodzie 30 lat temu. Zaczniemy sprowadzac kolorowych, aby robili oni na nasze wygodne zycie i emerytury dziadkow. Jest to naturalna kolej rzeczy. Uwazam, ze my teraz naprawde zyjemy w wyjatkowo bialej Polsce, ktora bedzie stawala sie coraz ciemniejsza. Chociaz jest jeszcze ostatnia deska ratunku. Ze teraz my wszyscy internauci odstawimy komputery i wezmiemy sie porzadnie za dziewczyny

Jest jeszcze zupelnie inna mozliwosc, a mianowicie ze dojdzie do III wojny swiatowej albo jakas asteroida uderzy w Ziemie i wtedy te wszystkie moje przemyslenia beda funta klakow warte. A ludzkosc bedzie miala zupelnie inne problemy na glowie
-
-
rzecz w tym, że 99% tych 'rasistów i prawdziwych polskich patriotów' co tu ujada na tego chłopaka, walczy tylko z klawiaturą, ew. z jasiem w kiblu. chłopak pojechał, brał udział w awanturze, jest polakiem i zapewne ma bardzo głęboko co myślą o nim jakieś janusze z kibice.netHutnik_Pany pisze:Na tym forum byl poruszony temat pewnego murzyna kibica polskiej reprezentacji, ktory troche sie "udzielal" na meczu ze Slowacja. Goscia nie znam, ale podziwiam go za to, ze jezdzi na kadre, chociaz dobrze wie z jakimi konsekwencjami sie to wiaze (problemy policyjne, jak i ataki polskich rasistow). Albo jest synem emigrantow z Afryki (moze tylko jeden rodzic) albo urodzil sie juz w Polsce. I z pewnoscia jest wdzieczny swojej nowej ojczyznie Polsce za to, ze dala mu dom. Podobnie ma sie rzecz z Azjatami w polskich koszulkach obecnymi na meczu Polska-Slowenia. Mysle, ze oni takze chcieli w ten sposob wyrazic slowa podziekowania dla Polski. Dla tych wszystkich ludzi mam bardzo duzy szacunek. A to ze maja inny kolor skory, to nie ich wina. Oni rasy nie wybierali.
Z drugiej strony nie mam szacunku i mam gleboko w d**** np. Wojtka Cejrowskiego, ktory zrzekl sie polskiego obywatelstwa na rzecz ekwadorskiego i teraz bawi sie z Indianami w Amazonii.
Z kolei bardzo nie nawidze polskich politykow i wszystkich ludzi przy wladzy, ktorzy nie zwazajac na dobro drugiego czlowieka dopchali sie do wladzy i pieniedzy niby w imie walki o lepsza Polske. A okazuje sie prawie zawsze, ze dbaja oni tylko o swoja prywate, a cale spoleczenstwo sluzy im tylko jako dojna krowa.
Teraz pare slow do polskich emigrantow (tez nim jestem), ktorzy mowia, ze nie byli rasistami, dopoki nie wyjechali na zachod. Mowice jacy to zli i leniwi sa czarni i ciapaci. Czyli kolorowi sa nie dobrzy. Zatem kogo Wy lubicie i o kim macie dobre zdanie? Brytyjczycy - to narkomani i niechlujne lenie, Wlosi i Francuzi to zniewiesciale pedalki, Turcy to brudasy, Albanczycy to zlodzieje, Niemcy to zarozumiali rasisci, Rumuni i Bulgarzy to zebraki, Rosjanie pijaki. Prawda jest taka, ze my Polacy generalnie nikogo nie lubimy, a na pytanie "dlaczego" odpowiemy: "pokazcie czlowieka, znajdzie sie paragraf".
Uff. Troche mi ulzylo
pozdro dla ciebie jeśli czytasz ten śmietnik!!
i podpisuję się pod tym co napisał Hutnik_Pany.
-
No i na dobre ta wielonarodowość nam nie wyszła. Krzyżacy byli wiadomo jak się skończyło. Powstanie Chmielnickiego też na dobre nam nie wyszło. Później nasze osłabienie wykorzystali zaborcy i przez 123 lata nas nie było na mapie. Po wojnie żydzi dobrali sie do stanowisk i lekką ręką skazywali POLAKÓW-PATRIOTÓW na śmierć ( AK uznali za armię przestępczą!!!). Dużo żydów jest czy było na stanowiskach państwowych lub w mediach.( Kwaśniewski, Geremek, Mazowiecki, Michnik, Walter, Wejchert, mógłbym tu dużo wymieniać). I nie gadaj mi tu głupot, bo POLSKA TYLKO DLA POLAKÓW, DLA BIAŁYCH POLAKÓW!!!
-
Pan Wojtek chciał się zrzec obywatelstwa Eurokołchozu zwanego UE, a ze jest to niemozliwe, wiec musiał pozbyc sie polskiego aby nie byc obywatelem quasipanstwa ue.Z drugiej strony nie mam szacunku i mam gleboko w d**** np. Wojtka Cejrowskiego, ktory zrzekl sie polskiego obywatelstwa na rzecz ekwadorskiego i teraz bawi sie z Indianami w Amazonii.
W czasach zdewaulowania pojecia obywatelstwa - dostaje je Roger w 3 minuty a Polacy na zachodzie co kopią piłke są olewani az ich biorą do innych rerezentacji- nie widze nic w tym złego.
ale to tak offtopic
--
Mówienie w warunkach naszej przynależnosci do eurokratów z brukseli ze w Polsce nie ma i nie bedzie problemu kolorowej imigracji jest ..
tym samym co mowienie 8 lat temu ze w Polsce nie zaistnienie problem pedalstwa wjebujacego sie ochydnie w przestrzen publiczną.
Jest 2008 i sami sobie ocencie skale ekspansji pedalstwa - zeby tylko czasem ktos sie z imigracją podobnie nie przejechał
Druga rzecz to bierne pierdolenie. Jedni są oburzeni ale działalnosci zero, drudzy równie oburzeni ale za anschlusem do ue głosowali, innym to zwisa bo wazny zeby miec kaptur na głowie a kolor skóry sie nie liczy.
Dziwne czasy.
Swą Drużyne Dopingować
-
-
a może niektórzy mają wiekszy szacunek do kolorowego, ale dobrego chłopaka w jak to nazwałeś kapturze niż do łajtpałera sprzed monitora?Corleone pisze:Pan Wojtek chciał się zrzec obywatelstwa Eurokołchozu zwanego UE, a ze jest to niemozliwe, wiec musiał pozbyc sie polskiego aby nie byc obywatelem quasipanstwa ue.Z drugiej strony nie mam szacunku i mam gleboko w d**** np. Wojtka Cejrowskiego, ktory zrzekl sie polskiego obywatelstwa na rzecz ekwadorskiego i teraz bawi sie z Indianami w Amazonii.
W czasach zdewaulowania pojecia obywatelstwa - dostaje je Roger w 3 minuty a Polacy na zachodzie co kopią piłke są olewani az ich biorą do innych rerezentacji- nie widze nic w tym złego.
ale to tak offtopic
--
Mówienie w warunkach naszej przynależnosci do eurokratów z brukseli ze w Polsce nie ma i nie bedzie problemu kolorowej imigracji jest ..
tym samym co mowienie 8 lat temu ze w Polsce nie zaistnienie problem pedalstwa wjebujacego sie ochydnie w przestrzen publiczną.
Jest 2008 i sami sobie ocencie skale ekspansji pedalstwa - zeby tylko czasem ktos sie z imigracją podobnie nie przejechał
Druga rzecz to bierne pierdolenie. Jedni są oburzeni ale działalnosci zero, drudzy równie oburzeni ale za anschlusem do ue głosowali, innym to zwisa bo wazny zeby miec kaptur na głowie a kolor skóry sie nie liczy.
Dziwne czasy.
-
chłopie, nie mowie o typie na sektorze bo w Bratysławie nie byłem
jak zdążyłes zauwazyc moja wypowiedz miesci sie w kontekscie kolorowej imigracji jako zjawiska na kontynencie
ps. szacunek jak najbardziej, bo na tym sie opiera moja moja idea rasowego separatyzmu
ale nie przysłonięcie łba tolerancją i europejskoscią, wpuszczeniu ich tu, i jescze nazywanie Polakami
rozdzielam kwestie
jak zdążyłes zauwazyc moja wypowiedz miesci sie w kontekscie kolorowej imigracji jako zjawiska na kontynencie
ps. szacunek jak najbardziej, bo na tym sie opiera moja moja idea rasowego separatyzmu
ale nie przysłonięcie łba tolerancją i europejskoscią, wpuszczeniu ich tu, i jescze nazywanie Polakami
rozdzielam kwestie
Swą Drużyne Dopingować
-
ale o czym wy mi piszecie? o jakichś czarnych grajkach, segregacji rasowej...? czy ja tu coś płodziłem, że jestem obrońcą czarnych, ciapatych czy azjatów? ilu z was było w tej bratysławie? a skoro tylu rasistom przeszkadzał ten typ, trzeba było podejśc na meczu i mu powiedzieć co o nim myślicie, a nie teraz jakieś żale w necie. ogarnijcie się bo zachowujecie się jak płaczki.
dla mnie dziwniejszym, niż ten czarny chłopak na reprze, jest obojetność i brak reakcji przy okrzykach typu polskie świnie i deutschland w wykonaniu tych z narodu kopalnianego.
dla mnie dziwniejszym, niż ten czarny chłopak na reprze, jest obojetność i brak reakcji przy okrzykach typu polskie świnie i deutschland w wykonaniu tych z narodu kopalnianego.
-
Mr Olympia - sypiesz przykladami jacy to niedobrzy i niegrzeczni sa czarni pilkarze grajacy w polskiej lidze. Ale jesli przyjrzysz sie kazdemu przykladowi z osoba, to wtedy zauwazysz, ze nie wszystkie sprawy sa takie czarno-biale. Kazda dalo by sie jakos wyjasnic. Poza tym czy nasi polscy pilkarze grajacy w kraju i za granica sa tacy cacy? Nie sa i sprawiaja na pewno nie mniejsze problemy. I tak samo jest ze wszystkimi ludzmi, i z Toba i ze mna tez. Ale jak juz napisalem w swoim wczesniejszym poscie: "pokazcie czlowieka, znajdzie sie paragraf".
A tak poza tym prosilem wczesniej o odejscie od komputerow i za porzadne zabranie sie za dziewczyny
Ale chyba nikt tu mnie nie slucha
A tak poza tym prosilem wczesniej o odejscie od komputerow i za porzadne zabranie sie za dziewczyny

-
Hutnik Pany nie wiem co masz do Cejrowskiego. On nie zrzeka się bycia Polakiem tylko zrzeka się bycia ,, europejczykiem '' i nie chce płacić tyle swoich pieniędzy na tych złodziei z rządu.
Co do tego że Polska była krajem wielonarodowym to sie zgodzę ale te narody miały podobną kulturę np. Ukraina, Litwa, Czechy. A przykład Francji pokazuje że murzyni czy arabowie mają inną kulturę i nie mogą żyć w takich ilościach w jednym państwie z białymi. Jak tam murzyn chce sobie przyjść na mecz reprezentacji to niech idzie oglądać mecz ale niech nie krzyczy Polska i niech nie nosi orła na piersi
Co do tego że Polska była krajem wielonarodowym to sie zgodzę ale te narody miały podobną kulturę np. Ukraina, Litwa, Czechy. A przykład Francji pokazuje że murzyni czy arabowie mają inną kulturę i nie mogą żyć w takich ilościach w jednym państwie z białymi. Jak tam murzyn chce sobie przyjść na mecz reprezentacji to niech idzie oglądać mecz ale niech nie krzyczy Polska i niech nie nosi orła na piersi

weselny klimat, tak się zaczyna, jest biały welon a w nim dziewczyna.... strumienie wódki i trochę wina.Zarżnięta świnia...i ten tłusty bit
Zarżnięta Świnia!!!
Zarżnięta Świnia!!!

-
Pan Wojtek chciał się zrzec obywatelstwa Eurokołchozu zwanego UE, a ze jest to niemozliwe, wiec musiał pozbyc sie polskiego aby nie byc obywatelem quasipanstwa ue.
Hutnik Pany nie wiem co masz do Cejrowskiego. On nie zrzeka się bycia Polakiem tylko zrzeka się bycia ,, europejczykiem '' i nie chce płacić tyle swoich pieniędzy na tych złodziei z rządu.
Chlopaki widze, ze bronicie i tlumaczycie postawe W.Cejrowskiego. To prawda co napisalisci. Ale swoja droga to z niego niezly dwulicowy cwaniak. Bo nie cierpi on calego systemu UE, ale nie przeszkadza mu to prowadzic w Polsce programow telewizyjnych (za niezla kase) i byc wlascicielem kilku firm. Jesli bylby taki calkiem antyUE to by sie zamknal w Amazonii i zyl z lowiectwa. Poza tym to go nie cierpie za jego fundamentalistyczny katolicyzm.
Teraz to sie zacznie...
-
z twojej wypowidzi wynika ze mu zazdroscisz .Cejrowski dla mnie to jest gośćniezle zjechal tego kurwiszona telewizyjnego frytke ..a miał byś jedną błachą sprawe w polskim sądzie to też bys sie zastanowił czy płacić tym k***** z rządu podatki .Ja sam bym zrobił jak cejrowski bo p******* tych jebanych złodzieji wdupe faszystów pierdolonych i c*** mnie to obchodzi ze ponizej będą komentaqrze krytyki naprawde sraam na to!!!!dodam tylko że jeśli to komuś sie wydaje niepatriotyczne niech albootrzezwieje i zdejmie klapki zoczu albo niech sie rzuci w kope.Sory za lekką napinke ale jakmysl;e otym jebanym systemie tomnie szlak trafiaHutnik_Pany pisze:Pan Wojtek chciał się zrzec obywatelstwa Eurokołchozu zwanego UE, a ze jest to niemozliwe, wiec musiał pozbyc sie polskiego aby nie byc obywatelem quasipanstwa ue.
Chlopaki widze, ze bronicie i tlumaczycie postawe W.Cejrowskiego. To prawda co napisalisci. Ale swoja droga to z niego niezly dwulicowy cwaniak. Bo nie cierpi on calego systemu UE, ale nie przeszkadza mu to prowadzic w Polsce programow telewizyjnych (za niezla kase) i byc wlascicielem kilku firm. Jesli bylby taki calkiem antyUE to by sie zamknal w Amazonii i zyl z lowiectwa. Poza tym to go nie cierpie za jego fundamentalistyczny katolicyzm.
Teraz to sie zacznie...
,,życie jest drogą do śmierci''
-
Do Hutnik_Pany:
Oglądnąłem reportaż o polskiej historii, który przesłałeś i uważam, że nie oddaje on w pełni tego, co miało miejsce w naszym kraju.
Wynarodowienie go, nie było do końca tak sztuczne. Przede wszystkim nastroje antyżydowskie w kraju pojawiały się już wcześniej, ponieważ to ten naród wykorzystywał Polaków, trudnił się lichwą, przez co wielu naszych rodaków traciło swoje majątki. Inna sprawa, że gdyby nie pewne wydarzenia, o których była mowa, dzisiaj żylibyśmy w kraju żydowskim, bowiem potomkowie Dawida byli najszybciej rozwijającą się kulturą w ówczesnej Polsce.
Wysiedlenie Niemców również nie było czymś naturalnym zwłaszcza, że to oni zaatakowali Polskę i mordowali Polaków.
Co do bloku wschodniego, uważam że utrata Lwowa czy Wilna jest jedną z najwiekszych kulturalnych strat Polski. Miałem przyjemność być w obu miastach i widok biedujących tam Polaków robi niesamowite wrażenie.
Nie wydaje mi się, więc żeby akurat brytyjski historyk był najbardziej kompetentną osobą, mówiącą co spowodowało "mononarodowienie" Polski. Ja bym nazwał to bardziej skutkiem historycznym, niż sztucznym tworem.
A inna sprawa, że obecnie nie bronimy się przed napływem wspomnianych w reportażu kultur, lecz przybyciem nad Wisłę murzynów, brudasów etc.
Jeszcze jedno pytanie:
[link] - jakie jest źródło tej statystyki? Bo teoretycznie każdy mógł takie coś sporządzić.
Oglądnąłem reportaż o polskiej historii, który przesłałeś i uważam, że nie oddaje on w pełni tego, co miało miejsce w naszym kraju.
Wynarodowienie go, nie było do końca tak sztuczne. Przede wszystkim nastroje antyżydowskie w kraju pojawiały się już wcześniej, ponieważ to ten naród wykorzystywał Polaków, trudnił się lichwą, przez co wielu naszych rodaków traciło swoje majątki. Inna sprawa, że gdyby nie pewne wydarzenia, o których była mowa, dzisiaj żylibyśmy w kraju żydowskim, bowiem potomkowie Dawida byli najszybciej rozwijającą się kulturą w ówczesnej Polsce.
Wysiedlenie Niemców również nie było czymś naturalnym zwłaszcza, że to oni zaatakowali Polskę i mordowali Polaków.
Co do bloku wschodniego, uważam że utrata Lwowa czy Wilna jest jedną z najwiekszych kulturalnych strat Polski. Miałem przyjemność być w obu miastach i widok biedujących tam Polaków robi niesamowite wrażenie.
Nie wydaje mi się, więc żeby akurat brytyjski historyk był najbardziej kompetentną osobą, mówiącą co spowodowało "mononarodowienie" Polski. Ja bym nazwał to bardziej skutkiem historycznym, niż sztucznym tworem.
A inna sprawa, że obecnie nie bronimy się przed napływem wspomnianych w reportażu kultur, lecz przybyciem nad Wisłę murzynów, brudasów etc.
Jeszcze jedno pytanie:
[link] - jakie jest źródło tej statystyki? Bo teoretycznie każdy mógł takie coś sporządzić.
-
No i własnie o to chodzi że ktoś sobie sporządził bzdurną tabelkę i podaje ją jako źrodło informacji i kontrargument przciwko oficjalnym danym MRRlukacz pisze:Jeszcze jedno pytanie:

Śmiech na sali.
A kolego, Stopa mnie boli, jesli nawet dane podane w tabelce są w jakikolwiek sposób wiarygodne, to trudno doliczać do kosztów członkostwa w UE, kosztów współfinansowania projektów które są realizowane w Polsce.
Przecież koszty, dajmy na to, budowy dróg, i tak by były poniesione, niezależnie czy byłyby współfinansowane. A nawet w obecnej sytuacji, wydatki na te cele mogą być na mniejszym poziomie (z strony Polski).
Poza tym budżety na dany okres są rozliczane jeszcze kilka lat po zakończeniu tych okresów. Tak jak środki na lata 2004-2006 są nadal rozliczane, i nadal nie możemy mówić o ostatecznym poziomie wykorzystania tych funduszy. Caly czas on się zwiększa, i wcale nie jest on taki niski jak niektórzy twierdzą.
Może niezbyt aktualne dane, ale zawsze
[link]
Od początku uruchomienia programów operacyjnych na lata 2004-2006 do końca marca 2008 r. na rzecz beneficjentów funduszy strukturalnych wypłacono ponad 23,9 mld zł (w tym w marcu 2008 r. 731 mln zł), co stanowi 79,1 proc. alokacji na lata 2004-2006.
Trochę mniej fantastyki, a trochę więcej faktów

sorki za rozmycie
Nie ma już bohaterów, teraz królem jest błazen.
Teraz jest cool, luźno, super, bomba, zniszczono powagę.
Teraz jest cool, luźno, super, bomba, zniszczono powagę.
-
No to proszę bardzo same windy ile nas kosztują bo takie są wymogi
Światowi potentaci rozdają karty na polskim rynku wind.
Boom budowlany cieszy producentów wind, którzy przeżywają najlepszy od dawna okres. Rynek zdominowany jest przez czterech zagranicznych producentów: Otisa, Kone, Thyssena i Schindlera, którzy posiadają blisko połowę udziałów. Resztę tortu dzieli między siebie kilku polskich producentów, takich jak Translift, Lift Service czy Prolift.
W tym roku tylko budownictwo mieszkaniowe złożyło zamówienia na 2,5 tys. wind, a drugie tyle kupiły szpitale, hotele i centra handlowe. Teraz dostawców czeka gwałtowny wzrost wartości rynku. Unijnych wymogów bezpieczeństwa nie spełnia bowiem w Polsce 40 tys. wind osobowych, czyli około 65% wszystkich zamontowanych w kamienicach i budynkach użyteczności publicznej. Do 2010 r. muszą one zostać zmodernizowane bądź wymienione. Jak szacują eksperci, ta operacja będzie kosztować 4 mld zł.
Rynek najszybciej rośnie w segmencie dźwigów osobowych w mieszkalnictwie, ale ważnymi klientami są operatorzy centrów handlowych i obiektów biurowo-hotelowych - mówi "WSJ Polska" Andrzej Sznek, dyrektor działu nowych dźwigów w Otisie. - Oczywiście najsmaczniejszymi konfiturami są kontrakty ze spółdzielniami mieszkaniowymi i wspólnotami - dodaje Grzegorz Tomaszewski z warszawskiego Transliftu. Według kalkulacji Tomaszewskiego modernizacja jednej dwudziestopięcioletniej lub starszej windy - a takich w Polsce jest większość - to koszt co najmniej 100 tys. zł. Instalacja nowej kosztuje od 120 do 150 tys. zł. - Unia wymaga wymiany urządzeń sterowniczych i hamujących, a to w praktyce oznacza instalację całkiem nowego dźwigu - cieszy się Tomaszewski z polskiej spółki Translift. (pełen tekst w "DZIENNIKU" z 20-XI str.06)

Światowi potentaci rozdają karty na polskim rynku wind.
Boom budowlany cieszy producentów wind, którzy przeżywają najlepszy od dawna okres. Rynek zdominowany jest przez czterech zagranicznych producentów: Otisa, Kone, Thyssena i Schindlera, którzy posiadają blisko połowę udziałów. Resztę tortu dzieli między siebie kilku polskich producentów, takich jak Translift, Lift Service czy Prolift.
W tym roku tylko budownictwo mieszkaniowe złożyło zamówienia na 2,5 tys. wind, a drugie tyle kupiły szpitale, hotele i centra handlowe. Teraz dostawców czeka gwałtowny wzrost wartości rynku. Unijnych wymogów bezpieczeństwa nie spełnia bowiem w Polsce 40 tys. wind osobowych, czyli około 65% wszystkich zamontowanych w kamienicach i budynkach użyteczności publicznej. Do 2010 r. muszą one zostać zmodernizowane bądź wymienione. Jak szacują eksperci, ta operacja będzie kosztować 4 mld zł.
Rynek najszybciej rośnie w segmencie dźwigów osobowych w mieszkalnictwie, ale ważnymi klientami są operatorzy centrów handlowych i obiektów biurowo-hotelowych - mówi "WSJ Polska" Andrzej Sznek, dyrektor działu nowych dźwigów w Otisie. - Oczywiście najsmaczniejszymi konfiturami są kontrakty ze spółdzielniami mieszkaniowymi i wspólnotami - dodaje Grzegorz Tomaszewski z warszawskiego Transliftu. Według kalkulacji Tomaszewskiego modernizacja jednej dwudziestopięcioletniej lub starszej windy - a takich w Polsce jest większość - to koszt co najmniej 100 tys. zł. Instalacja nowej kosztuje od 120 do 150 tys. zł. - Unia wymaga wymiany urządzeń sterowniczych i hamujących, a to w praktyce oznacza instalację całkiem nowego dźwigu - cieszy się Tomaszewski z polskiej spółki Translift. (pełen tekst w "DZIENNIKU" z 20-XI str.06)
weselny klimat, tak się zaczyna, jest biały welon a w nim dziewczyna.... strumienie wódki i trochę wina.Zarżnięta świnia...i ten tłusty bit
Zarżnięta Świnia!!!
Zarżnięta Świnia!!!

-
-
oj ziomki, nie wklejałem linka bo jest załozony w innym dziale temat z tym,Cinkowski pisze:lukacz pisze:Jeszcze jedno pytanie:
ale skoro pytacie o źródło to prosim
[link]
do własnej analizy pozostawiam = nie jestem jakims specjalistą,ekonomistą zeby to traktowac jako dogmat
zaś wkleiłem tabelke bo sądze ze typek sobie tego z nieba nie wzioł - a rzuca to kolosalnie inne światło na temat dotacji który dla lud znany jest tylko z reklam w tv gdzie to jezdzi ciężarówka i buduje nam za free drogi
Swą Drużyne Dopingować
-
slepy1929 i LubelskiMotor - Niczego nie zazdroszcze Cejrowskiemu. No moze poza jedna rzecza. Ma on zajebiste hawajskie koszulki. Nigdzie nie moge znalezc takich samych
.
Zgadzam sie z Wami, ze UE to jest jeden wielki eurokolchoz. W samej Brukseli siedzi sobie na cieplych posadkach kilka tysiecy urzednikow, ktorzy zajmuja sie tak waznymi sprwami, jak np. jaka krzywizne ma miec banan lub jaka srednice powinno miec kiwi. A jesli cos nie spelnia europejskich norm, to nalezy to zniszczyc. I bron boze nie wolno tego sprzedawac. To prawda.
Takimi oto pierdolami zajmuja sie europejscy urzednicy. Juz im sie poj....lo z nudow.
Ale jesli nie UE to co? Nie ma innej mozliwosci w tym momencie. Jest to zatem mniejsze zlo. Sa tez duze plusy z przynaleznosci do UE, jak np. swobodne podrozowanie po prawie calej Europie, dofinansowania dla firm, instytucji i rolnikow itd itp. O tym jak niemilo sie przygotowywuje do podrozy po bloku wschodnim przekonali sie legionisci starajac sie o wizy do Moskwy.
Ja tez p******* europejskich i polskich przywodcow i na swoj sposob staram sie walczyc z panujacym systemem.
lukacz - ten filmik trwa tylko 8 minut i on nie ma nas nauczyc historii, lecz rzucic inne spojrzenie na pewne sprawy. Co do tego brytyjskiego historyka to jest to pan Norman Davis, najwybitniejszy zagraniczny znawca historii naszego kraju (pewnie wie duzo wiecej niz wiekszosc Polakow) i wielki przyjaciel Polski i Polakow. Poza tym napisales, ze Zydzi, Niemcy i inni wielkie szkody nam wyrzadzili. Ale uwierz, my nie bylismy i nie jestesmy lepsi.
Tak na marginesie to zesmy odjechali od tematu i to sporo.

Zgadzam sie z Wami, ze UE to jest jeden wielki eurokolchoz. W samej Brukseli siedzi sobie na cieplych posadkach kilka tysiecy urzednikow, ktorzy zajmuja sie tak waznymi sprwami, jak np. jaka krzywizne ma miec banan lub jaka srednice powinno miec kiwi. A jesli cos nie spelnia europejskich norm, to nalezy to zniszczyc. I bron boze nie wolno tego sprzedawac. To prawda.
Takimi oto pierdolami zajmuja sie europejscy urzednicy. Juz im sie poj....lo z nudow.
Ale jesli nie UE to co? Nie ma innej mozliwosci w tym momencie. Jest to zatem mniejsze zlo. Sa tez duze plusy z przynaleznosci do UE, jak np. swobodne podrozowanie po prawie calej Europie, dofinansowania dla firm, instytucji i rolnikow itd itp. O tym jak niemilo sie przygotowywuje do podrozy po bloku wschodnim przekonali sie legionisci starajac sie o wizy do Moskwy.
Ja tez p******* europejskich i polskich przywodcow i na swoj sposob staram sie walczyc z panujacym systemem.
lukacz - ten filmik trwa tylko 8 minut i on nie ma nas nauczyc historii, lecz rzucic inne spojrzenie na pewne sprawy. Co do tego brytyjskiego historyka to jest to pan Norman Davis, najwybitniejszy zagraniczny znawca historii naszego kraju (pewnie wie duzo wiecej niz wiekszosc Polakow) i wielki przyjaciel Polski i Polakow. Poza tym napisales, ze Zydzi, Niemcy i inni wielkie szkody nam wyrzadzili. Ale uwierz, my nie bylismy i nie jestesmy lepsi.
Tak na marginesie to zesmy odjechali od tematu i to sporo.
-
troche to nie tak..Hutnik_Pany pisze: Ale jesli nie UE to co? Nie ma innej mozliwosci w tym momencie. Jest to zatem mniejsze zlo. Sa tez duze plusy z przynaleznosci do UE, jak np. swobodne podrozowanie po prawie calej Europie, dofinansowania dla firm, instytucji i rolnikow itd itp. O tym jak niemilo sie przygotowywuje do podrozy po bloku wschodnim przekonali sie legionisci starajac sie o wizy do Moskwy.
swobodny przepływ o którym piszesz związany jest z układem z schengen
a jak się okazuje mozna byc w schenge nie bedac w unii - vide Norwegia, zas mozna byc w ue a nie byc w schengen - vide Wielka Brytania
zatem są to sprawy odrębne
zas wspomniana Norwegia radzi sobie bez ue - wiadomo wiadomo, bo mają złoża mineralne, ale podejrzewam ze wejscie w koneksje z brukselą by tylko im dało limity i centralne sterowanie nimi i juz by tak fajnie nie mieli
ucieknięcie w taki zaułek, ze ue jest złą ale musi byc, troche mi nie podchodzi, gdyz współpraca na polu gospodarczym a to powinno byc przewodnie w takich organizacja zapewniałyby tez inne ukłądy czysto gospodarcze
niech to upadnie i tyle
ps. zobaczy jak sie rozwiąże sprawa Irlandi i co "demokraci" zrobią z ich suwerenną decyzją
Swą Drużyne Dopingować
-
Tak poza tematem, nie było przypadkiem badań DNA?Mr Olympia pisze:Hutnik Pany jak rozumiem jestes jednym z murzynofili , ok tylko zaatakowales mnie za to ze przytoczylem pare faktow o czarnych grajkach z polskiej ligi. Widzisz problem polega na tym, ze ja znalem takie fakty i jak mowie, znam ich jeszcze sporo wiecej na temat obcokrajowcow w Polsce - np. czarnuch z Holandii ktory pocial paru kolesi nozem, mowie moglbym jeszcze sporo poszukac. A Ty na ich obrone nie przytoczyles nic. Co do Polakow grajacych za granica-wiekszosc zdecydowana koncentruje sie na walce o miejsce w skladzie i nie maja czasu na strojenie fochow, o tym ze ktorys lecial z nozem na klubowego kolege tez nic nie slyszalem. Jedyny fakt to jakies utarczki slowne s.p. Adama Ledwonia z obrazajacym jego i Polske Austriakiem i chyba kiedys cos podobnego z w podobny sposob obrazanym Zewlakowem. Czym innym jest zas fakt, ze nie rozumiem zjawiska emigracji i robienia przez Polakow z siebie taniej sily roboczej, ale nie moj to problem. Zreszta , coraz czesciej sa oni atakowani przez sfrustrowanych Szkotow, Irlandczykow czy Angoli, czemu zreszta sie zbytnio nie dziwie. Policz ilu juz zostalo zamordowanych emigrantow z Polski na wyspach. Czy u nas morduje sie cyganow, czarnuchow?NIE! To raczej jak widzisz oni sa agresywniejsi. Ewenementem jest jak dla mnie poza tym, zeby za gwalt skazywac kogos na dozywocie. Polaka w Anglii skazali, nie dysponujac zreszta niezbitymi dowodami na rzekomy gwalt na 50-letnim babsku. Polski sad oczywiscie wlazi w dupe swoim unijnym partnerom i z luboscia ten wyrok egzekwuje. POlacy coraz mocniej w swoim kraju zaczynaja byc traktowani jak bydlo, bo teraz najwazniejszy zaczyna byc zachod , murzyn, zydek, byle tylko byla europejskosc i tolerancja. Jestes zreszta kibicem, zobacz jak my zaczynamy byc trakjtowani, chca nas wykonczyc, dla nich jestesmy tylko gowno warta holota. Oni kochaja organizacje lewackie, feministyczne, anarchistyczne, a zamiast nas do Polski sciagneliby cale rzesze tak lubianych przez Ciebie murzynow.
P.S. Piszesz mi cos o tym zebym na dziewczyny szedl , ze pozno itp. a sam klepiesz w klawiature niewiele przed polnocarozumiem ze Tobie wolno a mi nie
Dla Twej informacji, nie mam 6 lat, jak pewnie myslisz, ale 23. Tak, taki stary kon jak ja tez moze nie lubic murzynow. Ale dla Ciebie i tak zawsze bede prymitywem, zasciankiem, rasista itp.
-
A jakoś jeżdżę cały czas i się nie boję że spadnęCinkowski pisze:No tak, przecież można schodami chodzić.
Po co komu jakiekolwiek normy bezpieczeństwa?
Jedziesz = ryzykujesz. Twój wybór.
A jakiś rozsądny argument?

Zarżnięta Świnia!!!
Zarżnięta Świnia!!!

-
Mr Olympia - ales mi pojechal. Nie jestem zadnym murzynofilem ani innym -filem. Za to jestem kims, kto zawsze staje w obronie obrazanych i ponizanych. Taka mam nature. Poza tym dla mnie zupelnie nie jest wazny kolor skory. Moze ktos byc bialy, czarny, czerwony, zolty a nawet zielony. Liczy sie przede wszystkim czlowiek.Mr Olympia pisze:Hutnik Pany jak rozumiem jestes jednym z murzynofili , ok tylko zaatakowales mnie za to ze przytoczylem pare faktow o czarnych grajkach z polskiej ligi. Widzisz problem polega na tym, ze ja znalem takie fakty i jak mowie, znam ich jeszcze sporo wiecej na temat obcokrajowcow w Polsce - np. czarnuch z Holandii ktory pocial paru kolesi nozem, mowie moglbym jeszcze sporo poszukac. A Ty na ich obrone nie przytoczyles nic. Co do Polakow grajacych za granica-wiekszosc zdecydowana koncentruje sie na walce o miejsce w skladzie i nie maja czasu na strojenie fochow, o tym ze ktorys lecial z nozem na klubowego kolege tez nic nie slyszalem. Jedyny fakt to jakies utarczki slowne s.p. Adama Ledwonia z obrazajacym jego i Polske Austriakiem i chyba kiedys cos podobnego z w podobny sposob obrazanym Zewlakowem. Czym innym jest zas fakt, ze nie rozumiem zjawiska emigracji i robienia przez Polakow z siebie taniej sily roboczej, ale nie moj to problem. Zreszta , coraz czesciej sa oni atakowani przez sfrustrowanych Szkotow, Irlandczykow czy Angoli, czemu zreszta sie zbytnio nie dziwie. Policz ilu juz zostalo zamordowanych emigrantow z Polski na wyspach. Czy u nas morduje sie cyganow, czarnuchow?NIE! To raczej jak widzisz oni sa agresywniejsi. Ewenementem jest jak dla mnie poza tym, zeby za gwalt skazywac kogos na dozywocie. Polaka w Anglii skazali, nie dysponujac zreszta niezbitymi dowodami na rzekomy gwalt na 50-letnim babsku. Polski sad oczywiscie wlazi w dupe swoim unijnym partnerom i z luboscia ten wyrok egzekwuje. POlacy coraz mocniej w swoim kraju zaczynaja byc traktowani jak bydlo, bo teraz najwazniejszy zaczyna byc zachod , murzyn, zydek, byle tylko byla europejskosc i tolerancja. Jestes zreszta kibicem, zobacz jak my zaczynamy byc trakjtowani, chca nas wykonczyc, dla nich jestesmy tylko gowno warta holota. Oni kochaja organizacje lewackie, feministyczne, anarchistyczne, a zamiast nas do Polski sciagneliby cale rzesze tak lubianych przez Ciebie murzynow.
P.S. Piszesz mi cos o tym zebym na dziewczyny szedl , ze pozno itp. a sam klepiesz w klawiature niewiele przed polnocarozumiem ze Tobie wolno a mi nie
Dla Twej informacji, nie mam 6 lat, jak pewnie myslisz, ale 23. Tak, taki stary kon jak ja tez moze nie lubic murzynow. Ale dla Ciebie i tak zawsze bede prymitywem, zasciankiem, rasista itp.
Sprawe tego goscia skazanego za gwalt na dozywocie znam bardzo dobrze (moim zdanie to pokazowka) i mysle o niej to samo co Ty. Nawet wiecej. Jestem pewien, ze jest on niewinny. Moge sie nawet z kazdym zalozyc o skrzynke wodki, ze w ciagu 20 lat, ten gosc zostanie uniewinniony i dostanie odszkodowania kilka mln £. O takich sprawach donosza bardzo czesto. Dla zobrazowania w jakim poj.....ym systemie zyjemy, przytocze najswiezszy przyklad. 25-letni bramkarz Plymouth, druzyny z angielskiej Championship, po pijanemu spowodowal wypadek samochodowy w ktorym zgineli 7-mio i 10-cio letni bracia, a ich ojciec spedzi reszte zycia na wozku inwalidzkim. No i pilkarz ten dostal do odsiatki 7 lat ! A za dobre sprawowanie moze wyjsc juz po 3,5 roku ! I dalej moze kontynuowac kariere pilkarska, bo bramkarze swoje najlepsze lata maja po 30-tce. I jak to porownac do niby gwaltu na tej starej wiedzmie?
Siedze na necie o polnocy, bo z dziewczyna uwinalem sie szybko i przyjemnie i juz o 22.00 bylem wolny

Ja jestem starszy niz Ty
Do Darka Szpakowskiego - nie ma czegos takiego jak NIEZBITY DOWOD. Nawet badania DNA nie sa doskonale i mozna je obalic. Wszystko to robia ludzie, ktorzy sa omylni.
-
no ok, typek może i z nieba nie wziął, ale srodze naciągnął fakty doliczając do wydatków współfinansowanie prywatne i publiczne. przecież nie można doliczyć do wydatków "na unię" tego że jakieś miasto na przykład dokłada ileś tam procent do jakiejś budowy stadionu, czy drogi, a resztę daje unia. przecież to dla siebie budują, więc punkty 6 i 7 z tabelki nie powinny być doliczane do wydatków na unięCorleone pisze: do własnej analizy pozostawiam = nie jestem jakims specjalistą,ekonomistą zeby to traktowac jako dogmat
zaś wkleiłem tabelke bo sądze ze typek sobie tego z nieba nie wzioł - a rzuca to kolosalnie inne światło na temat dotacji który dla lud znany jest tylko z reklam w tv gdzie to jezdzi ciężarówka i buduje nam za free drogi
-
Temat lekko zboczyl ale nie bylo innej mozliwosci. Pomijajac wszystko cieszy fakt, ze sa ludzie potrafiacy szerzej spojrzec na problem, ludzie, ktorych poglady nie sa ksztaltowane przez TVNowsko-FAKTowska sieczke. Natomiast moim skromnym zdaniem sprawy w calej Europie Zachodniej, z Francja i calym Benelux-em na czele, ida juz takim biegiem, ktorego kierunku nie da sie zmienic. Co innego Polska z reszta Europy Wschodniej - my mozemy sie jeszcze uratowac.