masz racje ,glowna ekipe unii rozbili psy i pewne osoby,ktorzy bardzo szybko przezucili sie na Tovie pociagajac za soba polowe mlynu ,do nich pozniej dolaczyli skini i tak w bardzo krotkim czasie Unia prawie padla a Tovia stala sie mocna .Zupełnie Zielony pisze:No przecież użyłem słowa "niemal" a tak apropo:Detonator pisze:Nie do końca kolego. Unia Tarnów nigdy nie wymarła a jedynie była "gorszą" ekipą w Tarnowie.Zupełnie Zielony pisze: Zgadza się, ale nalezy pamietac o tym że nieco wcześniej to własnie Unia Tarnów niemal była wymarłą ekipą![]()
Ehh ten Tarnów![]()
.
-> to miałem tu na myśli sam początek lat 90tych gdzie z dobrej ekipy nagle staliście się ekipą widmo (zupełny rozpad). Tarnovia zaczęła wtedy powstawać (paradokslanie od osób związanych z Unią) wiec nie było tu narazie mowy o lepszych czy gorszych w mieście. Tobie jak rozumiem chodzi o późniejsze lata.
Wymarłe Ekipy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Jak juz ktos się pojawia to Ruch, lecz żadko wystawiają młyn.cobalt pisze:GRUNWALD HALEMBA-Dawniej zdecydowana przewaga Górnika ale też sporo Niebieskich,jak jest teraz? nie wiem,ale przypuszczam że wiele się nie zmieniło.pro_ pisze:To sporo klubow w Rudzie Sl. A jak sprawa ma sie z Grunwaldem Ruda Sl.? Maja/mieli ekipe? Sa bardziej Gornik czy Ruch?
Akurat za małolata chodziłem na Slavie, mieszkam dość nie daleko stadionu. Wsumie to wtedy też tu panowała tylko zasada "anty Ruch"Mustang pisze:Nie Gornik tylko anty Ruch dobre, heheVJ pisze:Sven pisze:Slavia Ruda Śląska
Czy posiada zorganizowanych kibicow?
Slavia Ruda Śląska - GKS Victoria Jaworzno 27.09.08
wybierają się teraz na Puchar Polski na Grunwald Ruda Śląska. Coś ich łączyło ze Spartą Lubliniec. Młodziutkie chłopaki, zdecydowanie anty Ruch
Opisze ogólnie Rudzkie kluby:
Urania Ruda Śl-Ruch
Slavia Ruda Śl-Górnik, wsumie przez jakiś czas nie działali, zdziwiłem się tym młynkiem na focie.
Grunwald Ruda Śl - jak ktoś jest to Ruch
Wawel Ruda Śl - jak ktoś się pojawia to Górnik
Pogoń Ruda Śląska - nikt, choć na koszu kiedyś był młyn ( młyn chyba wymieszany, nie moje czasy to dokłądnie niewiem ).
http://www.mkskozienice.isx.pl/news.phpPit_Bull pisze:Dzieje sie cos jeszcze na MKS/MZKS Kozienice? Wiem ze mieli jakas zgode z Granatem. Kiedys skroili Mazowsze Grojec. Ale teraz niz nie slychac? Maja wogole druzyne?
-
Fighting Dragon Tokyo
Dyskobolia gra w 5lidze(obecna nowomoda pzpnu to 4) wielkopolskiej, nie rozgrywa meczy na swoim stadionie, rozgrywala tylko 4 w tej rundzie i frekwencja byla do tysiaca osob.
Mlyn nadal prowadzony z tego co widze na zdjedziach o wyjazdach nie wiem, zajerestruj sie na ich forum, moze tam bedzie info.
Ciekawostka jest ze w 5lidze obok Dysko jest Sokół Pniewy ktory jak niektorzy pamietaja tez byl ten klub w 1lidze, pozniej zespól został przejety przez GKS Tychy i teraz amatorka tam jest, ciekawe czemu takie przypadki wlasnie w Wielkopolsce mialy miejsce dodac do nich Amice i Olimpie.
Mlyn nadal prowadzony z tego co widze na zdjedziach o wyjazdach nie wiem, zajerestruj sie na ich forum, moze tam bedzie info.
Ciekawostka jest ze w 5lidze obok Dysko jest Sokół Pniewy ktory jak niektorzy pamietaja tez byl ten klub w 1lidze, pozniej zespól został przejety przez GKS Tychy i teraz amatorka tam jest, ciekawe czemu takie przypadki wlasnie w Wielkopolsce mialy miejsce dodac do nich Amice i Olimpie.
-
Carlo Rossi
-
Górnik Łęczyca
-
Fighting Dragon Tokyo
Dlaczego Dyskobolia nie gra swoich spotkań na dotychczasowym stadionie?Averno pisze:Dyskobolia gra w 5lidze(obecna nowomoda pzpnu to 4) wielkopolskiej, nie rozgrywa meczy na swoim stadionie, rozgrywala tylko 4 w tej rundzie i frekwencja byla do tysiaca osob.
Mniej więcej się zgadza tylko pomyliłeś kolejnoścAverno pisze: nie rozgrywa meczy na swoim stadionie, rozgrywala tylko 4 w tej rundzie i frekwencja byla do tysiaca osob.
Co do naszych wyjazdów:
Rakoniewice(sparing)-około 100-120
Chodzież-46 osób
Rosko-21 osób
Damasławek-21 osób
Trzcianka(środa)-0
Wróblewo-40 osób
Międzychód-16 osób
Oława to solidny FC Śląska. Na Moto jest jakis mały młynek prowadzony przez małolatów. Część wyjazdów zaliczają. Ekipa mocniejszych wrażeń na Moto pojawia sie gdy ma coś się dziać i jest jak na FC silna.Fighting Dragon Tokyo pisze:Boruta Zgierz i Moto-Jelcz Oława działają coś, czy nadal pustynia w mieście?
-
TYLKO DYSKOBOLIA
Polska-Dania - 8 osobqba1991ksd pisze:Mniej więcej się zgadza tylko pomyliłeś kolejnoścAverno pisze: nie rozgrywa meczy na swoim stadionie, rozgrywala tylko 4 w tej rundzie i frekwencja byla do tysiaca osob.Od początku rundy graliśmy w Ptaszkowie oddalonymo 5 km Grodziska.A ostatnie 4 mecze rundy jesiennej będziemy grali na Powstańców Chocieszynskich.JEden z meczy został już rozegrany, było na nim około 1 tyś osób.
Co do naszych wyjazdów:
Rakoniewice(sparing)-około 100-120
Chodzież-46 osób
Rosko-21 osób
Damasławek-21 osób
Trzcianka(środa)-0
Wróblewo-40 osób
Międzychód-16 osób
Ukraina-Polska - 4 osoby
San Marino-Polska - 3 osoby
Polska - Czechy - 8 osob
regionalny PP(sroda)-30-50 osob...
skromnie,bo skromnie,ale zyjemy
-
establishment
mozna wiedziec gdzie ta flaga dokladnie wisiala ?bo chodzilismy po sektorze, biorac pod uwage ze przyjechali badz trzymali sie koło Gwardii Koszalin to powinna byc w tych okolicach, chyba ze bardzo mala i symboliczna .blabla44 pisze:Rozmawialem z nimi , byli busem w 7 os.Carlo Rossi pisze:Wczoraj w Tv widziałem flage Tarnovii na sektorze na meczu Słowacja polska .Mozna cos wiecej liczba fota itp?
Chyba nic w tym dziwnego,byli w San Marino,byli w Chorzowie (jak zawsze).
Szlak to nie kibice.net
pozatym jezeli mowisz o srebym mercedesie vito, ktore notabene spotkalismy na trasie (na stacji bezynowej , okocimski tez tam był ), to jesli to byla tarnovia to ja juz nie wiem co o tym myslec , z samej ciekawosci(tarnowska rejestracja)zlustrowalismy tego busa i w zasadzie nie wpadlbym na pomysl ze to tarnovia.
w razie w priv.
-
zwyklykibic
Re: Wymarłe Ekipy ...
Cisy Nałęczów?
Dzieje się coś?
W ramach ciekawostki podam że na dworcu PKP w Nalęczowie widzialem vlepke..Polonii Bytom
Dzieje się coś?
W ramach ciekawostki podam że na dworcu PKP w Nalęczowie widzialem vlepke..Polonii Bytom
Nic się niedzieje na Cisach.
-
Jan_Kowalski
Nałęczów to obok Kazimierza najbardziej znana miescinka wypoczynkowa na lubelszczyznie do ktorej zjezdza sie cala Polska wiec ze vlepka PB sie tam trafila to raczej zadna ciekawostka.W ramach ciekawostki podam że na dworcu PKP w Nalęczowie widzialem vlepke..Polonii Bytom
Tramwaj Kraków
-
dolnośląski gryps
mam pytanie funkcjonuje fc przeworsk ktory wspieral Zagłębie Lubin w latach 89/90(moge sie mylic).
Z tego co obiło mi uszy nie jest to aktualne. Kiedys owszem istniał FC Przeworsk ale na dzień dzisiejszy nic nie ma.dolnośląski gryps pisze:mam pytanie funkcjonuje fc przeworsk ktory wspieral Zagłębie Lubin w latach 89/90(moge sie mylic).
-
Czeresniowa2
Czy PTC Pabianice posiada(ł) zorganizowanych kibiców?
A ja mam pytanie dotyczące Garbarni Kraków ? Ma jakiś kibiców, czy tylko kilku dziadków ?
oj było już sto razy....
Na Garbarni są kibice, mają młyn i mają flagi, ale jest to bardziej zabawa, taka odskocznia od metalowych klimatów krakowskich. Oczywiście zero klimatów hools. Jednak gdy popatrzysz na zdjęcia młynu i flag Garcy to zobaczysz, że w kibicowaniu są lepsi niż niejedna "prawdziwa" ekipa ze zgodami, kosami, wyjazdami itc.
Na Garbarni są kibice, mają młyn i mają flagi, ale jest to bardziej zabawa, taka odskocznia od metalowych klimatów krakowskich. Oczywiście zero klimatów hools. Jednak gdy popatrzysz na zdjęcia młynu i flag Garcy to zobaczysz, że w kibicowaniu są lepsi niż niejedna "prawdziwa" ekipa ze zgodami, kosami, wyjazdami itc.
dalej im się nieźle wiedzie... niezły fc RuchuBaster pisze:Wie ktoś coś może na Temat myszkowa Kiedyś dośc dobra Ekipa..
-
Fighting Dragon Tokyo
Szkoda tylko, że nie działają jako KS Myszków, ale może jakaś tam reaktywacja będzie. Ja bym się chciał dowiedzieć, czy Boruta Zgierz jeszcze istnieje, czy tam ruch kibicowski całkiem umarł. Interesuje mnie również, jak się ma Sparta Augustów, Star Starachowice oraz Zatoka Braniewo.imik1 pisze:dalej im się nieźle wiedzie... niezły fc RuchuBaster pisze:Wie ktoś coś może na Temat myszkowa Kiedyś dośc dobra Ekipa..
[ Ja bym się chciał dowiedzieć, czy Boruta Zgierz jeszcze istnieje, czy tam ruch kibicowski całkiem umarł.
Z tego co wiem na ten moment nie ma nic zorganizowanego. Ludzie na mecze przychodzą ale zrezygnował gościu co w poprzednim sezonie wszystko rozkręcał i nie ma kto tego zorganizować.
Z tego co wiem na ten moment nie ma nic zorganizowanego. Ludzie na mecze przychodzą ale zrezygnował gościu co w poprzednim sezonie wszystko rozkręcał i nie ma kto tego zorganizować.
Sparta Augutów bodajze była na kilku meczach w tym sezonie wiec działaja ale tylko na wyjazdach 
-
krzysiek_AG
Pamiętam że około lat+/- temu pokazali się w paredziesiąt osób na derbach ze Szczakowianką.Na chwile obecną nie wiem.
-
Fighting Dragon Tokyo
Niestety, ta sama sytuacja, co Szombierki Bytom.Baster pisze:a wiadomo może coś na temat Victorii jaworzno Kiedyś coś tam działali
-
Fighting Dragon Tokyo
Rozbita sekcja piłki nożnej, brak pieniędzy, brak sponsora, brak zainteresowania władz miasta.Fighting Dragon Tokyo pisze:Niestety, ta sama sytuacja, co Szombierki Bytom.Baster pisze:a wiadomo może coś na temat Victorii jaworzno Kiedyś coś tam działali
-
Fighting Dragon Tokyo
W takim razie bardzo dobra wiadomość aż zwracam honor. A czemu tak napisałem? Otóż z 3 tygodnie temu przeglądając w pracy prasę (bodajże gazeta wyborcza z regionu) przeczytałem, że Szombierki nie mają sponsora, klub rozwiązano a miasto nie chce pomóc, na dodatek kolega z Polonii również mówił, że w Szombierkach już całkiem osiągnięto dno. Wspominali też właśnie, że klub obchodzi 90 lat istnienia, ale nikt tej tradycji nie chce utrzymywać. Tak jak widać wyżej powołałem się na brukowiec, bo nic nie słyszałem, że dzieje się w Bytomiu a gazeta mi powiedziała co "widziała", za co bardzo przepraszam.
ULTRA pisze:Napisz skąd jesteś, że takie wieści do ciebie okrojone dochodzą?Fighting Dragon Tokyo pisze:Rozbita sekcja piłki nożnej, brak pieniędzy, brak sponsora, brak zainteresowania władz miasta.
Po pierwsze myślałem, że tu jest mowa o egzotycznych grupach kibicowskich,a nie sprawach organizacyjnych w klubach. Po drugie: Szombierki Bytom-nasz klub reaktywowaliśmy my-sami kibice i do dziś we władzach klubu są kibice i już tak chyba pozostanie, bynajmniej dopóki nie zostanie osiągnięty wyższy poziom piłkarski. Zaczęliśmy od B-klasy w 2007 roku, jako mistrz Polski z 1980 roku spadliśmy piłkarsko na samo dno, ba przez pół roku nie było naszego klubu w ogóle, bo przestał istnieć. Wielu nam nieprzychylnym było to na rękę, ale żeby zbyt długo się nie cieszyli, po pół roku została reaktywowana sekcja piłkarska.
Po jednym sezonie uzyskaliśmy awans do A-klasy w całym sezonie odnosząc jedną porażkę, reszta same wygrane. Obecnie jesteśmy liderem A-klasy i pewnie zmierzamy do wyższej ligi. Plany awansów z roku na rok są na najbliższe kilka lat. Mam nadzieję, że życie zweryfikuje je pozytywnie.
Po raz pierwszy od dobrych kilku lat w Szombierkach istnieją sekcje młodzieżowe, utworzyliśmy 2 klasy sportowe w dwóch szkołach na Szombierkach pod naszą egidą.
W klubie jest jeden spory sponsor oraz kilku mniejszych, z sezonu na sezon będzie lepiej, bo będzie wyższa liga, więc firmy też będą chciały się pokazywać i u nas, zwłaszcza w dobie ogromnej inwestycji, jaka jest planowana na terenach Szombierek (pole golfowe, centrum handlowe i inne szmery bajery).
Brak zainteresowania ze strony władz miasta wygląda tak, że w tym roku, na 90-lecie naszego klubu, zostanie wyremontowany dach i postawione zostanie 500 krzesełek w klubowych barwach-na A-klasie i w mieście, gdzie jest klub mający Ekstraklasę, więc "nieco" większe potrzeby finansowe, niż nasze.
To nie jest bajdurzenie, to są fakty. Miasto Bytom, mimo, że jedno z biedniejszych na Górnym Śląsku, o nas nie zapomniało. Też jesteśmy jego wizytówką, czy się to komuś podoba czy nie. Dalej twierdzisz, że jest lipa na GKS Szombierki Bytom?
Kibicowsko tu zawsze była nędza, ale organizacyjnie klub działa prężnie jak nigdy w ostatnich 15 latach.
Z drugiej strony, jak myślisz, gdzie władza widzi swoje głosy poparcia-na Szombierkach, gdzie chodzi 300 ludzi na A-klasę czy na Polonii, gdzie jest najwyższa liga i chodzi na mecze po 5000 ludzi? Polonia zawsze była klubem miejskim, Szombierki dzielnicowym. Porównałbym tą sytuację do Bałtyku i Arki, pogadaj z ludźmi z tamtego klubu, jak ciężko takiemu Bałtykowi cokolwiek wyasygnować od władz miasta...
Z łaski swojej zmień kolor pisma bo po tym zielonkawym w oczach mi sie pierdoli
VJ gdzie gracie?Tam gdzie Szczakowianka czy na Jeleniu/?
-
Sokół Kruszwica
z tego co wiem to wymarłą ekipą jest Gopło Kruszwica, co prawda młoda ekipa stara sie teraz prowadzic jakis doping na Gople!!!
Sokół Kruszwica!
Sokół Kruszwica!
TO JAK MAŁO ORIENTUJESZ SIE W SWOIM MIEŚCIE!
SWIADCZY TO NIE TYLKO O TOBIE ALE I TWOJEJ EKIPIE.
EKIPA GOPŁA ISTNIEJE I DOBRZE RADZI SOBIE W 5 LIDZE
SWIADCZY TO NIE TYLKO O TOBIE ALE I TWOJEJ EKIPIE.
EKIPA GOPŁA ISTNIEJE I DOBRZE RADZI SOBIE W 5 LIDZE
-
Sokół Kruszwica
a skad ty w ogole jestes ze ty lepiej znasz sytuacje kibicowska w moim miescie
W Kruszwicy Tylko Sokół
W Kruszwicy Tylko Sokół