Nie sępić się na winiety tylko kupować! Za brak dają 3000 koronek, a prawdopodobieńswto, że capną polskie blachy jest duże.nagi pisze:tommek12345 pisze:A i jeszcze mam pytanie o winiety bo w Słowacji trzeba mieć a jak o jest w Czechach? Z tego co pamietam to są obowiazkowe ale tylko na głównych drogach, wie ktoś jak to dokładnie z tym jest?
w Czechach jest tak samo jak na Słowacji(koszt winiety 180koron słowackich na 7dni)obowiązują na autostradach i drogach szybkiego ruchu,w Czechach za tą przyjemność zapłacimy 200 koron czeskich.
15 X 2008: Słowacja - Polska (Bratysława)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-

-
-
-
-
Słowacy bojkotują mecz!
Podczas środowego meczu eliminacji MŚ 2010 Słowacja - Polska, który rozegrany zostanie w Bratysławie, piłkarze gospodarzy nie będą mogli liczyć na doping części kibiców. Spotkanie to zbojkotują bowiem fankluby Slovana Bratysława, MSK Żiliny i Spartaka Trnawa.
Kibice wyżej wymienionych klubów chcą w ten sposób zaprotestować przeciwko korupcji i innym problemom, o których mówi się w kontekście Słowackiego Związku Piłkarskiego (SFZ). Kłopotem na Słowacji jest bowiem katastrofalny stan stadionów, a także niejasne plany budowy Stadionu Narodowego oraz prześladowania kibiców piłkarskich.
- Nie chcę tego komentować - mówi prezydent słowackiej federacji, Frantisek Laurinec - Mam jednak nadzieję, że prawdziwi kibice będą dopingować reprezentację w tym jakże ważnym meczu.
- Mam nadzieję, że fani zmienią zdanie - oznajmił pomocnik reprezentacji Słowacji, Marek Sapara - Dziwnie by było, gdyby na trybunach w Bratysławie zasiadło 10 tys. Polaków i tylko 3 tys. Słowaków. Z drugiej jednak strony wszyscy piłkarze liczą, że mecz obserwować będą prawdziwi fani, od których nie będziemy musieli słyszeć wulgaryzmów, kierowanych pod naszym adresem. Liczę, że to już przeszłość.
Sekretarz generalny SFZ, Milos Tomas poinformował, że organizatorzy przeznaczyli dla kibiców przyjezdnych 10% ogólnej pojemności obiektu, czyli 2420 biletów. Już teraz jednak wiadomo, że fanów polskiej reprezentacji będzie znacznie więcej.
zrodlo: [link]
Podczas środowego meczu eliminacji MŚ 2010 Słowacja - Polska, który rozegrany zostanie w Bratysławie, piłkarze gospodarzy nie będą mogli liczyć na doping części kibiców. Spotkanie to zbojkotują bowiem fankluby Slovana Bratysława, MSK Żiliny i Spartaka Trnawa.
Kibice wyżej wymienionych klubów chcą w ten sposób zaprotestować przeciwko korupcji i innym problemom, o których mówi się w kontekście Słowackiego Związku Piłkarskiego (SFZ). Kłopotem na Słowacji jest bowiem katastrofalny stan stadionów, a także niejasne plany budowy Stadionu Narodowego oraz prześladowania kibiców piłkarskich.
- Nie chcę tego komentować - mówi prezydent słowackiej federacji, Frantisek Laurinec - Mam jednak nadzieję, że prawdziwi kibice będą dopingować reprezentację w tym jakże ważnym meczu.
- Mam nadzieję, że fani zmienią zdanie - oznajmił pomocnik reprezentacji Słowacji, Marek Sapara - Dziwnie by było, gdyby na trybunach w Bratysławie zasiadło 10 tys. Polaków i tylko 3 tys. Słowaków. Z drugiej jednak strony wszyscy piłkarze liczą, że mecz obserwować będą prawdziwi fani, od których nie będziemy musieli słyszeć wulgaryzmów, kierowanych pod naszym adresem. Liczę, że to już przeszłość.
Sekretarz generalny SFZ, Milos Tomas poinformował, że organizatorzy przeznaczyli dla kibiców przyjezdnych 10% ogólnej pojemności obiektu, czyli 2420 biletów. Już teraz jednak wiadomo, że fanów polskiej reprezentacji będzie znacznie więcej.
zrodlo: [link]
-
-
hmm, z mapki na bilecie wydawało sie iz chs będzie buforem, zbyt mały by upchnąć w nim 2500 luda- a tyle właśnie oficjalnie dostaliśmy. ja mam właśnie CS - ale z ticketportal. myślałem ze tam rozprowadzają te same, tylko z dodatkowej puli.Kufel@s pisze:Jak kupisz bilety na sektor CS to się nie martw tam będzie dużo naszych może więcej niż na sektorze Polskim (czyli CHS, który "przylega" do niego), dlatego sektor buforowy będzie raczej elastyczny i będzie gdzieś pewnie w połowie sektora CS.ks1946 pisze:jak kupie bilet pod kasa to wejde na Polski sektor czy nie bardzo ?
no ale mylić się mogę, więc jakie to przydział dostaliście od naszego kupbilet?
-
Właśnie mam CHS z kupbilet, ale nie ważne zobaczymy i tak stadion zapowiada się pustawy. Do zobaczenia w Bratysawielika pisze:hmm, z mapki na bilecie wydawało sie iz chs będzie buforem, zbyt mały by upchnąć w nim 2500 luda- a tyle właśnie oficjalnie dostaliśmy. ja mam właśnie CS - ale z ticketportal. myślałem ze tam rozprowadzają te same, tylko z dodatkowej puli.Kufel@s pisze:Jak kupisz bilety na sektor CS to się nie martw tam będzie dużo naszych może więcej niż na sektorze Polskim (czyli CHS, który "przylega" do niego), dlatego sektor buforowy będzie raczej elastyczny i będzie gdzieś pewnie w połowie sektora CS.ks1946 pisze:jak kupie bilet pod kasa to wejde na Polski sektor czy nie bardzo ?
no ale mylić się mogę, więc jakie to przydział dostaliście od naszego kupbilet?

-
-
-
-
[link]
Grupa polskich kibiców zaatakowała samochód, którym na mecz ze Słowakami jechali prezes PZPN Michał Listkiewicz i rzecznik prasowy związku, Zbigniew Koźmiński.
Do incydentu doszło, gdy pojazd wjeżdżał na stadion Slovana w Bratysławie. Grupa chuliganów otoczyła samochód i wznosiła wrogie okrzyki pod adresem PZPN-u. Na szczęście w porę interweniowała ochrona.
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!
-
-
-
-
-
-
Ogolnie wyjazd bardzo udany , niebede zgadywal naszej liczby ale okolo 10 000 nas bylo , doping w wiekszosci udany choc byly przestoje , po avanti z psami ranni po obu stronach ... na meczu mnustwo piro i konkretnych ekip , widac ze powracaja stare dobre czasy ... pozdro dla tych co byli
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA
-
-
-
na h** prowokujesz? słyszałeś o czymś takim jak układ na kadre ?zab pisze:Przecież widać było herb Stali Rzeszów więc wszystko jasne. Ciekawe jak na ich obecność zareagowała Resovia i Stalówka, które również były obecne na meczu.
Jak dla mnie, to jeden z lepszych wyjazdów, jakie zaliczyłem. Niech żałują Ci, co nie byli. Dobrze że są w koncu osoby które ogarniaja doping. No i słowackie psy zaliczaja konkretny w*******

Po drugiej stronie stadionu, na sektorze slwoaków wisialy 3 flagi, Gdansk, Unia Tczew, i Hutnik Kraków. Pod koniec meczu dalo sie zauważyc hjakies szarpaniny, i plotna zniknely z plotu. Wie ktos co dokladnie tam sie dzialo ?