Czy podczas sezonu, gdy Górnik Konin odnosił swój największy sukces sportowy (finał PP 1998 r.) działał jako FC Lecha, czy też stosunki były zbliżone do dzisiejszych ?
Co do Gornika Konin to nie moje podworko ale odnosze wrazenie ze tam jest mniej wiecej tak: z jednej strony mocne klimaty prolechickie, Pyrlandia Konin itp a z drugiej strony wlasny klub jest zbyt mocny i ze zbyt duza tradycja zeby go olac i skupic sie tylko na fanklubowaniu. Oni ani fan klub ani zgoda (choc tak naprawde po trosze i jedno i drugie), jest kilka takich ekip w Polsce ktore maja ten sam "problem". Wg mnie to fajnie, w koncu jedna ekipa wiecej dzialajaca samodzielnie (mniej lub bardziej).
A mnie od dawna interesuje historia zgody na linii Orzeł Przeworsk - Czarni Jasło, może ktoś z zainteresowanych stron by mógł przybliżyć, pozdro
"My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor."
b_lp pisze:Lech nigdy nie miał zgody z Widzewem, przez pewien okres od 2002 do marca tego roku ekipy (h) miały między sobą "układ" o nie agresji - i nic więcej.
Koniec lat 80-tych.lub jakos początek lat 90-tych mieli zgode,która została zerwana w Poznaniu...no ale moge sie mylić.
wierność miastu i klubowi to rzecz święta.Rodowici Łodzianie 1908 !
Łks 1908 - ochłoń kolego. Zgodę pyry miały z Wami, ale to jeszcze jak dinusie biegały po ziemi. My w tamtą stronę kumaliśmy się tylko ze Stilonem. Pozdrawiam.
mjRTS pisze:Łks 1908 - ochłoń kolego. Zgodę pyry miały z Wami, ale to jeszcze jak dinusie biegały po ziemi. My w tamtą stronę kumaliśmy się tylko ze Stilonem. Pozdrawiam.
Napisałem chyba,ze mogę się mylić,więc teksty typu ochłoń są zbędne..ale mimo wszystko,wydaje mi się,ze coś takiego było,no ale troche czasu minęło i mogło mi się coś pojebać.dalej nie wnikam..
wierność miastu i klubowi to rzecz święta.Rodowici Łodzianie 1908 !
mjRTS pisze:Łks 1908 - ochłoń kolego. Zgodę pyry miały z Wami, ale to jeszcze jak dinusie biegały po ziemi. My w tamtą stronę kumaliśmy się tylko ze Stilonem. Pozdrawiam.
Napisałem chyba,ze mogę się mylić,więc teksty typu ochłoń są zbędne..ale mimo wszystko,wydaje mi się,ze coś takiego było,no ale troche czasu minęło i mogło mi się coś pojebać.dalej nie wnikam..
pytanie czy juz bardziej coś łączy ekipy Ruchu i Jastrzębia po ostatnich rozmowach ... Anty GKS & KSG ? ... oczywiscie nie chodzi mi tu o miasto Radlin tylko ogół rzeczy
To moze ktos napisze z jakimi ekipami ostatecznie zerwaly sztame z pasami? Z wczesneijszych postow zauwazylem ze Cracovia i Czarni zerwali zgode a Sandecja dalej nia jest. Zmienilo sie w takim razie cos na lini Sandecja-Czarni oraz Sandecja-Korona?