19-21.09. Komentarze.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

xxxx

Post autor: xxxx » 21.09.2008, 12:40

+GKSK-CE+ pisze:http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/f ... =14&id=295

Tylko tylu Zagłębiaków w Janikowie?
zajmij sie swoim smiesznym klubikiem gosciu .....ciekawe czy bedziesz wtedy jak bedzuiemy was napierdalac..... :twisted:

iparts.pl
ACAB_

Post autor: ACAB_ » 21.09.2008, 13:01

xxxx pisze:

zajmij sie swoim smiesznym klubikiem gosciu .....ciekawe czy bedziesz wtedy jak bedzuiemy was napierdalac..... :twisted:
kocham to forum :lol: :lol: :lol:

w Warszawie tak jak bylo napisane: c****** postawa Polonii i nie ma co pisac, ze mogli zrobic tak, mogli zrobic tak... CALA KIBICOWSKA BRAC POWINNA ZAWSZE ZACHOWYWAC SIE TAK JAK WISLA NA MECZU Z WIDZEWEM I WIDZEW NA MECZU Z STALOWKA... Grupa trzymajaca wladze na Ruchu stwierdzila zgodnie, ze wracamy do Chorzowa, tak tez kultularnie chodnikami :wink: wrocilismy na dworzec i z dworca w bardzo spokojnej atmosferze wrocilismy na Gorny Slask. :)

+GKSK-CE+
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: +GKSK-CE+ » 21.09.2008, 14:20

xxxx pisze:

Hehe..no właśnie chcieliśmy wam dać szanse odegrania się ale widze że kupa poszła po całości. A szkoda..

Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Seth Gecko » 21.09.2008, 14:32

cocolino pisze:Może zacznij od pouczania swoich kolegów z mazowieckiego i nie tylko, którzy niedawno po zdobyciu mistrza nie zdążyli na pociąg i postanowili się wyżyć na Starówce swojej ukochanej "sto(L)icy".
W Wyborczej ci taką wersję przedstawili czy w TVN-ie?
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły. Zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki. Chodnik zapluły, ludzi przepędziły. Siedzą na ławeczkach i ryczą do siebie. Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy...

Gruby

Post autor: Gruby » 21.09.2008, 15:43

Skąd Ty sie urwałeś człowieku?! Co Ty wogóle p*********?! Zaraz sie okaże, że tam bła trzecia wojna światowa! bzdury jak po ostatnich derbach! Cośtam się działo, ale oglądałem każde info o wydarzeniach na Starówce i mimo iż nie popieram niszczenia własnego miasta, to ja widziałem JEDEN na okrągło pokazywany stos krzeseł i stolików, może jakiś kosz na śmieci leżał, może jakiś znak był wyrwany, ale na Boga, to forum zaczyna siegać bruku przez ludzi takich jak Ty! Co Ty nigdy nie spotkałeś sie z sytuacją, że w mediach jest przedstawiona tak, a Ty byłeś i widziałeś inaczej? No chyba nie skoro pieprzysz takie głupoty! No załamka totalna!
"Warszawskie dzieci pójdziemy w bój, za każdy kamień Twój, Stolico, damy krew"

- Co można dostać tanio, łatwo i szybko?
- Tanio, łatwo i szybko można dostać....zakaz stadionowy?

twim

Post autor: twim » 21.09.2008, 15:45

Jak wygląda klatka w Królewskiej Woli?

+GKSK-CE+
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: +GKSK-CE+ » 21.09.2008, 17:00

Ile Tychów w Policach? 8)

Corleone

Post autor: Corleone » 21.09.2008, 17:22

A tymczasem za nami 56 Derby Rzeszowa 8)

[link]
Swą Drużyne Dopingować

leniwiec

Post autor: leniwiec » 21.09.2008, 18:07

+GKSK-CE+ pisze:Ile Tychów w Policach? 8)
zero

aqq08

Post autor: aqq08 » 21.09.2008, 18:19

karolinka pisze:Podbeskidzie - Widzew

mimo zapowiedzi ogromnych trudności jakie miały nas czekać w Bielsku Białej (zawracanie samochodów, nie wpuszczenie na stadion Łodzian) działacze Podbeskidzia bardzo mile nas zaskoczyli i zdecydowali się udostępnić nam klatkę gdzie bez żadnych problemów pojawia się nas na zakazie 180-190 osób

nie myślałam że kiedykolwiek to powiem, ale działacze większości klubów powinni się uczyć od działaczy z Podbeskidzia, którzy nie tylko wpuścili naszą zakazową grupę na stadion, ale zorganizowali bilety, jedzonko, organizator od bezpieczeństwa nawet przyszedł do nas z informacjami o której mamy pociągi, a nawet podstawiono busa który odwiózł część z nas na dworzec
szacunek panowie ! :)
a jak tam powrot ?
8)
ŚŻK! ANTY PARÓWY

mksdg

Post autor: mksdg » 21.09.2008, 18:32

Sytuacja powoli zaczyna robić się tragiczna ..najpierw Stałowka , po tygodniu Ruch ...Jedynym wyjściem w takiej sytacji jest robić to co Widzew i koniec tematu. Wtedy może taki organizator by zrozumiał dla kogo grają piłkarze...

wlkp88

Post autor: wlkp88 » 21.09.2008, 18:32

Skąd Ty sie urwałeś człowieku?! Co Ty wogóle p*********?! Zaraz sie okaże, że tam bła trzecia wojna światowa! bzdury jak po ostatnich derbach! Cośtam się działo, ale oglądałem każde info o wydarzeniach na Starówce i mimo iż nie popieram niszczenia własnego miasta, to ja widziałem JEDEN na okrągło pokazywany stos krzeseł i stolików, może jakiś kosz na śmieci leżał, może jakiś znak był wyrwany, ale na Boga, to forum zaczyna siegać bruku przez ludzi takich jak Ty! Co Ty nigdy nie spotkałeś sie z sytuacją, że w mediach jest przedstawiona tak, a Ty byłeś i widziałeś inaczej? No chyba nie skoro pieprzysz takie głupoty! No załamka totalna!
eheheheheh dobre dobre
tak się składa, że w owym czasie przebywałem w Warszawie i widziałem "ten jeden" stos krzeseł i stolików :lol: i nie MOŻE, a NA PEWNO było ich więcej :lol: szacunek wobec miasta w którym się mieszka był aż nadto widoczny hehe zaraz się pewnie okaże, że ci co dymili to nie warszawiacy byli tylko tłuszcza z Otwocka, Siedlec i innych podwarszawskich miejscowości bueheheh
precz z komuną

marius09

Post autor: marius09 » 21.09.2008, 19:39

Zaznaczam, że piszę tylko swoje zdanie w żaden sposób nie jest ono głosem pozostałych. Do kibiców Ruchu ale także i innych drużyn. Na początek szkoda, że Was nie wpuścili ale sami jesteście sobie winni. Nie oczekujcie także współczucia od innych normalnych ludzi nie związanych i nie spaczonych takim patrzeniem świat jak większość z wpisujących się tutaj. Mieliście 300 biletów to ma być Was 300 i ani jednego więcej. Przepisy są po to aby je szanować a nie notorycznie łamać. Czy Wam się to podoba czy nie powoli idziemy w kierunku cywilizowanego świata i takie Wasze postawy. Wasze rządu bedą konsekwentnie i systematycznie eliminowane ze sportowego świata (sportowego w sensie zawodów a nie okładania się po mordach przez neandertalczyków). Szkoda mi tych 300, którzy bilety mieli a nie weszli bo zawsze znajdzie się kilkudziesięciu oszołomów przeważnie z tak zwanych ekip sportowych (nie mających nic wspólnego z zawodami), których to stać na wszystko tylko nie na to aby kupić bilet. Otóż potem zawsze tacy wyskakują z hasłem Wszyscy albo nikt no i Ci normalnie stoją pod kasami bo nie chcą/nie mogą pozwolić sobie na konflikt z resztą. Teraz się zapewne ponapinają Ci, którzy stanowią już powoli melodię przeszłości. Cóż powoli ale schodzicie ze sceny.

Animal

Post autor: Animal » 21.09.2008, 19:46

marius09 pisze:Zaznaczam, że piszę tylko swoje zdanie w żaden sposób nie jest ono głosem pozostałych. Do kibiców Ruchu ale także i innych drużyn. Na początek szkoda, że Was nie wpuścili ale sami jesteście sobie winni. Nie oczekujcie także współczucia od innych normalnych ludzi nie związanych i nie spaczonych takim patrzeniem świat jak większość z wpisujących się tutaj. Mieliście 300 biletów to ma być Was 300 i ani jednego więcej. Przepisy są po to aby je szanować a nie notorycznie łamać. Czy Wam się to podoba czy nie powoli idziemy w kierunku cywilizowanego świata i takie Wasze postawy. Wasze rządu bedą konsekwentnie i systematycznie eliminowane ze sportowego świata (sportowego w sensie zawodów a nie okładania się po mordach przez neandertalczyków). Szkoda mi tych 300, którzy bilety mieli a nie weszli bo zawsze znajdzie się kilkudziesięciu oszołomów przeważnie z tak zwanych ekip sportowych (nie mających nic wspólnego z zawodami), których to stać na wszystko tylko nie na to aby kupić bilet. Otóż potem zawsze tacy wyskakują z hasłem Wszyscy albo nikt no i Ci normalnie stoją pod kasami bo nie chcą/nie mogą pozwolić sobie na konflikt z resztą. Teraz się zapewne ponapinają Ci, którzy stanowią już powoli melodię przeszłości. Cóż powoli ale schodzicie ze sceny.
Ręce opadają jak się czyta takie wpisy :(

Prawie jak wypowiedz kibica...

wolfram

Post autor: wolfram » 21.09.2008, 19:48

marius09 pisze:Zaznaczam, że piszę tylko swoje zdanie w żaden sposób nie jest ono głosem pozostałych. Do kibiców Ruchu ale także i innych drużyn. Na początek szkoda, że Was nie wpuścili ale sami jesteście sobie winni. Nie oczekujcie także współczucia od innych normalnych ludzi nie związanych i nie spaczonych takim patrzeniem świat jak większość z wpisujących się tutaj. Mieliście 300 biletów to ma być Was 300 i ani jednego więcej. Przepisy są po to aby je szanować a nie notorycznie łamać. Czy Wam się to podoba czy nie powoli idziemy w kierunku cywilizowanego świata i takie Wasze postawy. Wasze rządu bedą konsekwentnie i systematycznie eliminowane ze sportowego świata (sportowego w sensie zawodów a nie okładania się po mordach przez neandertalczyków). Szkoda mi tych 300, którzy bilety mieli a nie weszli bo zawsze znajdzie się kilkudziesięciu oszołomów przeważnie z tak zwanych ekip sportowych (nie mających nic wspólnego z zawodami), których to stać na wszystko tylko nie na to aby kupić bilet. Otóż potem zawsze tacy wyskakują z hasłem Wszyscy albo nikt no i Ci normalnie stoją pod kasami bo nie chcą/nie mogą pozwolić sobie na konflikt z resztą. Teraz się zapewne ponapinają Ci, którzy stanowią już powoli melodię
przeszłości. Cóż powoli ale schodzicie ze sceny.
BANA DLA BALASA APELUJE.
BYŁ BĘDZIE JEST RADOMIAK RKS

mLr

Post autor: mLr » 21.09.2008, 19:51

marius09 pisze:Zaznaczam, że piszę tylko swoje zdanie w żaden sposób nie jest ono głosem pozostałych. Do kibiców Ruchu ale także i innych drużyn. Na początek szkoda, że Was nie wpuścili ale sami jesteście sobie winni. Nie oczekujcie także współczucia od innych normalnych ludzi nie związanych i nie spaczonych takim patrzeniem świat jak większość z wpisujących się tutaj. Mieliście 300 biletów to ma być Was 300 i ani jednego więcej. Przepisy są po to aby je szanować a nie notorycznie łamać. Czy Wam się to podoba czy nie powoli idziemy w kierunku cywilizowanego świata i takie Wasze postawy. Wasze rządu bedą konsekwentnie i systematycznie eliminowane ze sportowego świata (sportowego w sensie zawodów a nie okładania się po mordach przez neandertalczyków). Szkoda mi tych 300, którzy bilety mieli a nie weszli bo zawsze znajdzie się kilkudziesięciu oszołomów przeważnie z tak zwanych ekip sportowych (nie mających nic wspólnego z zawodami), których to stać na wszystko tylko nie na to aby kupić bilet. Otóż potem zawsze tacy wyskakują z hasłem Wszyscy albo nikt no i Ci normalnie stoją pod kasami bo nie chcą/nie mogą pozwolić sobie na konflikt z resztą. Teraz się zapewne ponapinają Ci, którzy stanowią już powoli melodię przeszłości. Cóż powoli ale schodzicie ze sceny.
Proponuje przyznac nagrode za post wszechczasow :lol:

Jestem zwyklym kibicem, nie naleze do zadnej "z tak zwanych ekip sportowych" i powiem Ci ze bardzo sie mylisz. Czasami zwykli kibice nie maja biletow bo ludzie z "ekipy sportowej" dostaja bilety w pierwszej kolejnosci. Gdyby nie te ekipy to czasami moglbys dostac niezly oklep na wyjezdzie, choc po tym co napisales wydaje mi sie ze wogole nie jezdzisz.
Jackdaniels pisze:Polecacie jakąś ciekawą kapele na wesele, najlepiej z województwa Warmińsko- Mazurskiego?
stradivarius pisze:Wigry Suwałki

LzsKleszczewko

Post autor: LzsKleszczewko » 21.09.2008, 19:54

No i takich "cywilizowanych" pederastow to powinno sie eliminowac.Przepraszam ze sie unioslem ale na takich to jestem uczulony.Profesor w pizdu z lepszej strony Wa-wy.Jestem ciekaw czy ty jako melodia przyszlosci kiedykolwiek bedziesz w stanie zawalczyc o swoj klub.W jakikolwiek "cywilizowany"sposób.Nie oczekuje odpowiedzi.Dodam ze przez takich jak ty Polonia traci jakikolwiek szacunek w Polsce.Ma takich typow w szeregach nie tylko w internecie.

marius09

Post autor: marius09 » 21.09.2008, 20:01

Proste jak jadę to mam bilet. Po oburzeniu rozumiem, że podobnie postępujecie w życiu. To znaczy jak jest nakaz jazdy w prawo to i tak jedzie w lewo a co tam. I właśnie to Wy niedługo znikniecie a tacy jak ja według Was pikniki czy też popcornowicze będą pożądanym towarem na stadionie. Ekipa sportowa mnie broni na wyjazdach? W tej chwili tak to niestety wygląda ale to nie jest normalne. Niedługo zostaniecie sprowadzeni na margines i znikniecie. Więc żegnajcie.

[moderator]-jak ktoś chce z nim jeszcze porozmawiać, to jest teraz "towarem" na Centralnym. 5zl z tego co słyszałem...

twim

Post autor: twim » 21.09.2008, 20:17

A teraz W********** na [link] Żegnam ozięble :lol:

/mod: ostrzeżenie. pozdrawiam zuchwale

mew

Post autor: mew » 21.09.2008, 20:19

Do kibiców ŁKSu: podobał się wam zabytkowy trolejbus? ;)

ojajebie

Post autor: ojajebie » 21.09.2008, 23:10

LzsKleszczewko pisze:No i takich "cywilizowanych" pederastow to powinno sie eliminowac.Przepraszam ze sie unioslem ale na takich to jestem uczulony.Profesor w pizdu z lepszej strony Wa-wy.Jestem ciekaw czy ty jako melodia przyszlosci kiedykolwiek bedziesz w stanie zawalczyc o swoj klub.W jakikolwiek "cywilizowany"sposób.Nie oczekuje odpowiedzi.Dodam ze przez takich jak ty Polonia traci jakikolwiek szacunek w Polsce.Ma takich typow w szeregach nie tylko w internecie.
z tego co przeczytalem to nie widzialem ani jednego zdania o tym ze jest z Polonii ponadto skad mozesz wiedziec jacy ludzie sa w szeregach Polonii?
wiecej nie pisze jest niedziela a, jutro trzeba wczesnie wstac a najpierw wytrzezwiec.
pozdrawiam
marysia pisze:haha ku*** hehehehe

kaskader_(L)

Post autor: kaskader_(L) » 21.09.2008, 23:31

/mod: ostrzeżenie. pozdrawiam zuchwale
moderatorze kochany... sam dopuściłeś do tego, że to forum, to masakra... zaraz zacznę się wstydzić, że walczę z ITI bo reszta tu obecnych wyciągnie wjazd w Bełchatowie, lub akcje na Starówce.. Co oni wiedzą?
Gdzie te czasy????
hej k.... ch.... kopałeś metro w Warszawie...

Błędny rycerz

Post autor: Błędny rycerz » 21.09.2008, 23:33

Mariusz09 to klasyczny przykład konformisty, który myli bycie praworządnym z bezmyślnym podporządkowywaniem się nie służącym nikomu przepisom.

Jesteś kolejnym, internetowym mądralą, który niczego nie przeżył na własnej skórze. Gdybyś pojechał na daleki wyjazd swojej drużyny z biletem w ręku i nie został wpuszczony na mecz z byle powodu (a coraz częściej z braku jakiegokolwiek powodu...) i jeszcze dostał parę razów za darmo od mundurowych, to może poczułbyś wtedy to samo, co czują rozgoryczeni ludzie, którzy niejednokrotnie zrywają się z pracy, szkoły czy uczelni i wydają ostatnie pieniądze tylko po to, żeby być tam, gdzie gra ich ekipa.

Skoro postępujemy w stronę cywilizacji, jak to opisałeś, to dlaczego wciąż nie ma jasnych przepisów, dotyczących kibiców na meczach wyjazdowych? Panuje totalna samowolka służb mundurowych i organizatorów, którzy pod byle pretekstem utrudniają lub wręcz uniemożliwiają wejście na stadion ludziom mającym bilety. Stanowienie paru przepisów prawnych przez organizatorów sensu largo ma miejsce w oderwaniu od rzeczywistości. Osoby odpowiedzialne za wpuszczanie kibiców powołują się czasami na absurdalne wręcz wymówki typu: niekompletna lista (a jeśli niekompletna z winy klubu gospodarza?), większa niż przewidywana liczba kibiców przyjezdnych (dlaczego nie można wpuścić tych z biletami, tylko stosować odpowiedzialność zbiorową, co swoją drogą kłóci się z jedną z podstawowych zasad prawa, a mianowicie indywidualizacji odpowiedzialności, ewentualnie zapewnić każdemu chętnemu wejście na mecz po uprzednim spisaniu danych i kupnie biletu?), agresywne zachowanie kibiców przyjezdnych (ile razy jest tak, że to mundurowi najpierw prowokują i kiedy ktoś zacznie się bronić, wtedy rozpoczyna się masowa pacyfikacja, a potem zdjęcia na stronach GW i TVN o kolejnej super akcji Policji?). Wiadomo, że są sytuacje, gdzie kibice też dają po bandzie (przyjazd bez biletów, brak listy, zwiększona liczba fanów), ale nawet wtedy rzadko kiedy klub gospodarzy nie wykazuje inicjatywy i jakiejkolwiek chęci do mediacji, tylko od razu rzuca w sukurs służby porządkowe. To Ci się tak bardzo podoba? To właśnie nazywasz postępem?

To się w końcu skończy i przeleje się czara goryczy. Zostaną skargi konstytucyjne, powództwa cywilne przeciwko organizatorom (kto zwróci koszt biletu i przejazdu w razie niezgodnej z prawem decyzji organizatora?) i sprawy karne przeciwko policjantom i ochroniarzom za liczne nadużycia. Kto wie - może w końcu zgłosi się ktoś Europejskiego Trybunału Praw Człowieka i nada sprawie rangę międzynarodową. Najgorsze jest to, że takie sprawy trudno wygrać, ponadto polskie sądownictwo działa dość wolno i na ewentualne rozstrzygnięcia trzeba długo czekać.

Nie wiem jak było w przypadku Ruchu. Ktoś wspominał, że to decyzja organizatora i że było więcej niż przewidywane 300 osób. Nie wiem, czy kibice Ruchu nie weszli, bo organizatorzy nie chcieli nawet sprawdzać biletów czy nie weszli, bo postanowili okazać względem siebie solidarność i powiedzieć jasno - wchodzimy wszyscy albo nie wchodzi nikt.

Ze sceny kibicowskiej schodzić będą tacy oportuniści jak Ty. Doskonale wiesz, że gdybyś powiedział te słowa w jakimkolwiek młynie, to okazałbyś się albo kaskaderem albo głupcem.

Bez napinki, pozdrawiam.

Litman

Post autor: Litman » 22.09.2008, 07:10

SlawekPLH pisze:Info z pierwszej ręki:
Kibice GKS & Górnik (?) robią zasadzkę za Kędzierzynem na Piasta wracającego z Poznania ale pomylili pociągi bo zaatakowali taki którym Piast nie jechał. A wiem to bo pociągiem jechał mój ziomek ( nie kibic) który o mało przez pomyłke nie dostał w******* 8)
to juz nie pierwszy raz robia taka pomyłke

paquito

Post autor: paquito » 22.09.2008, 07:31

Ty się nigdy nigdy nie pomylisz, siedząc w ciepłym pokoju przed monitorem!!
Co za ludzie! :shock:
TYLKO POLSKA!

Ultrasowski

Post autor: Ultrasowski » 22.09.2008, 09:02

Hutnika 400 w Niepołomicach

+GKSK-CE+
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: +GKSK-CE+ » 22.09.2008, 10:13

Kibice GKS & Górnik (?) robią zasadzkę za Kędzierzynem na Piasta wracającego z Poznania ale pomylili pociągi bo zaatakowali taki którym Piast nie jechał. A wiem to bo pociągiem jechał mój ziomek ( nie kibic) który o mało przez pomyłke nie dostał w******* 8)
Pomylili?

Raczej nie,niech kibice Piasta napiszą gdzie wysiedli po drodze..

ruch1920
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: ruch1920 » 22.09.2008, 10:47

pochwali sie ktos w końcu frekwencja na GKS K. bo chyba byly darmowe bilety. Polowa meczu to bluzgi na Widzew i Ruch ?

podroze100l

Post autor: podroze100l » 22.09.2008, 11:34

ŁKS-u 370osob plus 90 Zetka w Gdyni.
Dzieki za wsparcie Z :-)

pivo

Post autor: pivo » 22.09.2008, 12:20

+GKSK-CE+ pisze:
Pomylili?

Raczej nie,niech kibice Piasta napiszą gdzie wysiedli po drodze..
Do Twojej wiadomosci wracalismy najszybciej jak to bylo mozliwe.......
.......shut the fuck up and train.........

trcd

Post autor: trcd » 22.09.2008, 13:11

Ile wkoncu bylo Piasta bo od pewnych osob wiem ze gdzies kolo 150 a tu ktos napisal ze 450 :D
Torcida

Sztygar

Post autor: Sztygar » 22.09.2008, 13:14

trcd pisze:Ile wkoncu bylo Piasta bo od pewnych osob wiem ze gdzies kolo 150 a tu ktos napisal ze 450 :D
Przecież wyraźnie pisze w relacjach 204 osoby

trcd

Post autor: trcd » 22.09.2008, 13:15

Sztygar pisze:
trcd pisze:Ile wkoncu bylo Piasta bo od pewnych osob wiem ze gdzies kolo 150 a tu ktos napisal ze 450 :D
Przecież wyraźnie pisze w relacjach 204 osoby
juz wiem sory niepatrzylem teraz na relacje
Torcida

KOTLET-RKS

Post autor: KOTLET-RKS » 22.09.2008, 14:50

[link]

Bogdan Adamiec

Post autor: Bogdan Adamiec » 22.09.2008, 16:49

ruch1920 pisze:pochwali sie ktos w końcu frekwencja na GKS K. bo chyba byly darmowe bilety. Polowa meczu to bluzgi na Widzew i Ruch ?
Nie ma się czy chwalić ale dla twojej wiadomości coś koło 4klocków co do waszej magicznej cyfry 600 osób w czsach kryzysu jest i tak wynikiem nader pozytywnym.Chwalić się będziemy jutro po meczu z Górnikiem ale to już wtedy gdy to też bedzie cię tak ciekawiło.NArA.

ODPOWIEDZ