13-14.09 KOMENTARZE

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

lsz

Post autor: lsz » 15.09.2008, 21:08

kozackie sektorówki Widzewa i Wisły, fajne hasło Widzewa.

iparts.pl
P1945G

Post autor: P1945G » 15.09.2008, 21:14

Jajka i ta cala szopka z nimi zwiazana jest zabawna i mysle ze wszyscy musimy wziac to sobie na luz ;) slady jajek zejda z ubran i po sprawie, choc prawde mowiac takim rzuconym jajkiem rowniez mozna zebrac bolesnie - trudno, od nas polecialy w zamian kamienie i rozkrecilo sie.
Mecz jak mecz, bluzgi, jakas wybiegowa akcja zaboli. Ochrone tez macie zajebista, wy wybiegacie a nas gazuja. W pizdu ludzi zalanych lzami, nie widzacych juz dlugo dlugo nic.
Najsmieszniejsze jest w tym wszystkim, nazywanie nas kurczakami :) jakis koles zrobil sobie vlepke z motywem uciekajacych kuraczakow i zabole posiali propagande ze Piast = kurczaki :lol: :lol:
Ale propaganda niech trwa :) nas to bawi, a zabole niech robia sobie o tym oprawy i wlepki :) posmiejmy sie wszyscy. pozdro

PS. o jajkach wiedzielismy wczesniej, mielismy rowniez dla was niespodzianke-odpowiedz, lecz zarekwirowala wszystko ochrona.

P1945G

Post autor: P1945G » 15.09.2008, 21:54

Z racji tego, ze z gory spalone byly wszelkie fizyczne akcesoria, przygotowany zostal przyjemny transparencik, niestety ochrona w tym przypadku dojebala sie do tresci. W innych przypadkach, niepodobalo sie nawet to, ze z drugiej strony transparentow i sektorowek bylo-bialo i pusto. Porazka.

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 15.09.2008, 21:59

;> pisze:Rzeczywiście. Jeden debil krzyknął, dwudziestu koło niego też i od razu 200% niekumatości.
Lepiej zajmij się tym Waszym "brakiem kompromisu" internetowy chulsie.
Jakos nie wyobrazam sobie, zeby Żyleta, Dziesiona , Galera, czy mlyn jakiejkolwiek innej druzyny przy takiej akcji darłby sie na swoich w taki sposob !

Nie chce sie wtracac w zabrskie sprawy ale takim pajacomw mlynie tpo sie powinno odebrac barwy i pogonic do rodzinnego albo wyjebac ze stadionu.
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."

el rodowitos

Post autor: el rodowitos » 15.09.2008, 22:16

ja nie wyobrażam sobie, że ktokolwiek na stadionie się tak drze.....niektórym może to się nie spodobać ale za taką akcje z darciem to koleś i jego ekipa byłaby sprowadzona do parteru....

kosacki

Post autor: kosacki » 15.09.2008, 22:32

el rodowitos pisze: możecie wrzucić zdjęcie drugiej oprawy Wisły......słyszałem że była jakas do góry nogami......jeśli nie to sorry....

Cracovii z ostatnich derbów [link]

misza

Post autor: misza » 15.09.2008, 22:39

el rodowitos niestety w ta strone to idzie. niedlugo nie bedzie nawet mozna nic z tym zrobic bo jak jebniesz w pecyn takiego pajaca od siebie to odpoczniesz na dluzszy czas od ogladania meczow. a ty maf powiedz co za specyfiki bierzesz ze pamietasz takie rzeczy? ja niestety nie odrozniam wyjazdow sprzed 2 czy 3 lat a tu 20 lat wstecz a pamiec nie zawodzi. odpusc sobie moze to co sie na "widzewu" dzieje i zajmij sie polesiem.

SzyderczaSzyszka

Post autor: SzyderczaSzyszka » 15.09.2008, 22:41

Wszyscy wspominacie wspaniałe lata 90te. A jak dochodzi do jakiejkolwiek akcji to wszyscy szukacie czegoś żeby pokazać jak to ta ekipa sie zbłaźniła. Górnik zrobił akcje - ośmieszenie bo ktoś tam zaśpiewał co wy robicie, rzucił jajkami - wieś. Widzew jebnął flage - frajerzy bo wzieli piłkarzom. I to szukacie tych "ośmieszających haków" tylko dlatego, że danej ekipy nie lubicie.
Kiedyś pojechałbyś na wyjazd dostał w*******, ubranie zabrudził stracił flage i byłoby ok, teraz nie.

teite

Post autor: teite » 15.09.2008, 23:00

;) pisze:Czy ktoś mógłby napisać jaka flaga Piasta poszła z dymem? Po fotkach niestety widzę tylko tył, gdzie są barwy. To barwówka czy z jakimś napisem?
Była to flaga z napisem Piast Gliwice, która została skrojona około 8-10 lat temu podczas meczu Odra Opole - Górnik Zabrze z auta, które stało na parkingu :)

Post autor: cita » 16.09.2008, 03:39

To co robila flaga w samochodzie podczas meczu ??

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 16.09.2008, 06:33

teite pisze:
;) pisze:Czy ktoś mógłby napisać jaka flaga Piasta poszła z dymem? Po fotkach niestety widzę tylko tył, gdzie są barwy. To barwówka czy z jakimś napisem?
Była to flaga z napisem Piast Gliwice, która została skrojona około 8-10 lat temu podczas meczu Odra Opole - Górnik Zabrze z auta, które stało na parkingu :)
swego czasu Piast twierdził, że flagę zabrała im mafia gliwicka a potem żabole ją odkupili...to jak było?
WŁADCY OCEANÓW

trcd

Post autor: trcd » 16.09.2008, 07:30

Wieloryb pisze:
teite pisze:
swego czasu Piast twierdził, że flagę zabrała im mafia gliwicka a potem żabole ją odkupili...to jak było?
Po meczu chlopaki wyczaja paru typow odnich jak flage chowaja do bagaznika i ja zdobyli.
Onisami chieli ja odkupic niech pisza co chca ale tak na poczatku bylo
A przy kroijeniu tej Flagi Piasta stala jeszcze jedna ekipa i sie przygladala poczym poszla na psy. Taka ekipa na P zobok Zabrza
Torcida

trcd

Post autor: trcd » 16.09.2008, 11:26

<> pisze:Ty masz powaznie nasrane w glowie,skad ty bierzesz takie historie
bo tak bylo czlowieku
Torcida

maciej!

Post autor: maciej! » 16.09.2008, 12:19

Jaki to wszystko ma związek z kolejką, która dziś dobiega końca ? Tyle pierdolenie tu ostatnio, że poziom forum jest równy zeru, że trzeba coś z tym zrobić, a po chwili w 'komentarzach' syf jak stąd do Berlina. Opanujcie szpreja.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

;>

Post autor: ;> » 16.09.2008, 14:30

manolo_pb pisze:Jakos nie wyobrazam sobie, zeby Żyleta, Dziesiona , Galera, czy mlyn jakiejkolwiek innej druzyny przy takiej akcji darłby sie na swoich w taki sposob !

Nie chce sie wtracac w zabrskie sprawy ale takim pajacomw mlynie tpo sie powinno odebrac barwy i pogonic do rodzinnego albo wyjebac ze stadionu.
U nas jeszcze niedawno do młyna chodziło max. 2 tys. osób.
Teraz chodzi i po 5 tys. Widać tutaj nową, świeżą krew która nie wie jak się powinno zachować i dopiero się oswaja z niektórymi kibicowskimi sprawami. Z czasem taka patologia napewno zniknie, bo ludzie nauczą się kiedy co można krzyczeć i robić.

Tym postem kończę polemikę o meczu z Piastem.

Pzdr.

fanatyk1908

Post autor: fanatyk1908 » 16.09.2008, 16:32

rzaba pisze:
MAF pisze:
RDG 1910 pisze:Ale o jakim ty okradaniu piszesz. Skroić flagę 15 latkom to jest kradzież, a zajebać szal 15 latkowi czy wjechać na jakieś osiedle ekipą i obić małolatów to jest ok według ciebie.
Barwy to są barwy...
Tylko rozgranicz komu to kroisz. Rozumiem jakby to byli kibice wracający do domu na osiedle z flagą. Wtedy taką akcję rozumiem. Rozumiem tez wykrojenie jakiejś flagi jak ją kibice suszą na bocznym boisku.
Ale ta flaga należała do młodych piłkarzy, dlatego nas to co najmniej dziwi. Jeszcze nie słyszałem o krojeniu juniorów.
Jak przypuszczam to ci piłkarze oczywiście nie są kibicami i pewnie na meczach ŁKSu są tylko jak grają na boisku? Barwy to barwy i trzeba się liczyć z konsekwencjami. Tym bardziej w mieście gdzie są dwie mocno rywalizujące ze sobą ekipy. Może zróbmy listę jakich flag nie wolno kroić?

Co do naszego meczu.
dwie sytuacje których byłem świadkiem.

Ochroniarki miały w d**** również to że jedna z kibicek Stali była w widocznej ciąży i przegonili ja z innymi po sektorze. Mam nadzieje że nic jej się nie stało.

Tekst kolesia z ochrony do jednego z naszych: "Jak cię spotkam na mieście to cię zabije"
Własnie wrociłem z ŁKS i dostałem opis wydarzeń ze "skrojenia"fany od uczestnikow tych wydarzen.Rzadko zabieram głos na forum wiecej czytam niz pisze.Rozumiem wiele i staram sie byc obiektywny.Wszystko ok ale jak czytam wpis j.w. "barwy to barwy i trzeba sie liczys z konsekwencjami" to mnie c*** strzela.Zy cze ci z całego serca zebys kiedys poszedł kibicowac własnemu dziecku(bo to byly dla tych ludzi ich dzieci)mlodzicy juniorzy itp. i zebys doswiadczył ciezkiej wpierdoliki na oczach własnego syna.Dla mnie wpasc na mecz juniorów gdzie mecze takie ogladaja przewaznie rodzice tych chłopakow w 30 osobowej bandzie to MEGA KURESTWO I FRAJERSTWO.Najebac na oczach własnych dzieci rodziców to super akcja ? ku*** sa chyba jakies granice ,a dla mnie osobiscie to był własnie granica ktorej nie powinno sie przekroczyc.c*** w dupe tym co brali w tym udział !!!!Jak by mnie to spotkało to poswieciłbym sporo czasu zeby pojedynczo wyłapac pojedyncze osoby ktore braly w tym udzial,a trudno nie byłoby wcale....
ŁKS
ŁÓDZ

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 16.09.2008, 16:55

fanatyk1908 pisze:dostałem opis wydarzeń ze "skrojenia"fany od uczestnikow tych wydarzen..
Opis od rodziców czy ich dzieci?
Jakiś rok temu wywiesiliście transparent o płaczu na kibice.net a teraz sami zachowujecie się jakbyście to wy byli tymi 15latkami, do których należała flaga.
Pomijam już fakt, że w miastach i regionach derbowych większość szali jest krojona kolesiom, którzy nie mają skończonych 18tu lat. Nie wierzę, że w takim Krakowie te płonące kilkudziesięciometrowe dywany szali należały do starszych kibiców.
[link]

Mmm

Post autor: Mmm » 16.09.2008, 17:11

"Kali kraść krowę - dobrze, Kalemu ukraść - źle"

Tommy

Post autor: Tommy » 16.09.2008, 17:49

Michał z Łodzi pisze:
fanatyk1908 pisze:dostałem opis wydarzeń ze "skrojenia"fany od uczestnikow tych wydarzen..
Pomijam już fakt, że w miastach i regionach derbowych większość szali jest krojona kolesiom, którzy nie mają skończonych 18tu lat. Nie wierzę, że w takim Krakowie te płonące kilkudziesięciometrowe dywany szali należały do starszych kibiców.
ehehe no takich pierdół to dawno nikt tu chyba nie pisał :lol:
Obrazek

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 16.09.2008, 18:18

Tommy nie mówię, że wszystkie ale podejrzewam, że większość. Miałeś kilkanaście lat (mam nadzieję) to przypomnij sobie ilu Twych kolegów miało krojone lub kroiło szale. W czasie meczów Wisły małolaty kręcą się w barwach w okolicy rynku a starsi kolesie w bluzach "hooligan"wyciągają szale z majtek dopiero pod stadionem. Kogo łatwiej i bez wysiłku trafić? :)
[link]

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 16.09.2008, 18:43

fanatyk1908 pisze:
Własnie wrociłem z ŁKS i dostałem opis wydarzeń ze "skrojenia"fany od uczestnikow tych wydarzen.Rzadko zabieram głos na forum wiecej czytam niz pisze.Rozumiem wiele i staram sie byc obiektywny.Wszystko ok ale jak czytam wpis j.w. "barwy to barwy i trzeba sie liczys z konsekwencjami" to mnie c*** strzela.Zy cze ci z całego serca zebys kiedys poszedł kibicowac własnemu dziecku(bo to byly dla tych ludzi ich dzieci)mlodzicy juniorzy itp. i zebys doswiadczył ciezkiej wpierdoliki na oczach własnego syna.Dla mnie wpasc na mecz juniorów gdzie mecze takie ogladaja przewaznie rodzice tych chłopakow w 30 osobowej bandzie to MEGA KURESTWO I FRAJERSTWO.Najebac na oczach własnych dzieci rodziców to super akcja ? ku*** sa chyba jakies granice ,a dla mnie osobiscie to był własnie granica ktorej nie powinno sie przekroczyc.c*** w dupe tym co brali w tym udział !!!!Jak by mnie to spotkało to poswieciłbym sporo czasu zeby pojedynczo wyłapac pojedyncze osoby ktore braly w tym udzial,a trudno nie byłoby wcale....
Skoro Ci "rodzice" i "juniorzy" mieli spory zapał do skakania nad tą flagą i śpiewania jaki i siaki jest ten Widzew i to w dodatku w takim meczu to powinni liczyć się z tym, że ktoś da im klapsa.

Tyle.
[link]

13%

Post autor: 13% » 16.09.2008, 18:55

a nie przyszło wam do głowy, że może te chłopaki na stadionie w Zabrzu kierowały te słowa do policji?

nie jestem z KSG, po prostu nie mieści mi się w głowie i nie wierzę, że świadomie odjebali coś takiego.

Młody B.

Post autor: Młody B. » 16.09.2008, 19:38

Tak sobie analizuje cała ta sytuacje z flaga ŁKS-u i w zasadzie co sie stało? Na cała sytuacje patrze przez pryzmat swojego wieku. Zacząłem chodzic w 89r. Miałem wtedy 10 lat. 5 lat pózniej zajałem sie "zagadnieniem i sednem" kibicowania na powaznie. Tak jak wykrojeni juniorzy miałem 15 lat. I widziałem ( odczułem to tez na własnej skórze) ze jesli wozisz sie z barwami, jedziesz po rywalu czy próbujesz innych harcy musisz sie liczyc z konsekwencjami. Albo wiesz to, akceptujesz i godzisz sie, albo zajmij sie zbieraniem znaczków/puszek.Takze mnie osobiscie troszke dziwia te lamenty...
Red is my color, WIDZEW is my PRIDE!

jawiem

Post autor: jawiem » 16.09.2008, 20:30

13% pisze:a nie przyszło wam do głowy, że może te chłopaki na stadionie w Zabrzu kierowały te słowa do policji?

nie jestem z KSG, po prostu nie mieści mi się w głowie i nie wierzę, że świadomie odjebali coś takiego.
Niestety.
Daleki jestem od krytykowania kumpli po szalu, ale to co odśpiewali było chujowe i tyle. Bez żadnych usprawiedliwień. Parę lat temu było to nie do pomyślenia, a teraz? Cóż chyba się starzeje...
Będziemy z Tobą aż do Śmierci...

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 16.09.2008, 21:40

Sevi pisze:Ogladajac mecz Widzew - Stal zauwazylem na plocie flage FC Pruszkow. To jakas nowa flaga ? Ile osob jezdzi z Pruszkowa na mecze Widzewa ?
Ta flaga ma już kilka lat.

winston

Post autor: winston » 17.09.2008, 06:55

Oski pisze:
manolo_pb pisze:
;> pisze:Rzeczywiście. Jeden debil krzyknął, dwudziestu koło niego też i od razu 200% niekumatości.
Lepiej zajmij się tym Waszym "brakiem kompromisu" internetowy chulsie.
Jakos nie wyobrazam sobie, zeby Żyleta, Dziesiona , Galera, czy mlyn jakiejkolwiek innej druzyny przy takiej akcji darłby sie na swoich w taki sposob !

A ta dziesiona to gdzie?
Ruch Chorzów

supertorca

Post autor: supertorca » 17.09.2008, 10:31

U nas jeszcze niedawno do młyna chodziło max. 2 tys. osób.
Teraz chodzi i po 5 tys. Widać tutaj nową, świeżą krew która nie wie jak się powinno zachować i dopiero się oswaja z niektórymi kibicowskimi sprawami. Z czasem taka patologia napewno zniknie, bo ludzie nauczą się kiedy co można krzyczeć i robić.

Zniknie nie zniknie. Na kazdym meczu komplet,stadion przepełniony. I co robić segregacje ? Niby gdzie? Jak nie będzie nowego stadionu to nie ma o czym rozmawiać.Co do lokalnych napinaczy- to chyba łatwiej idzie opanować sytuacje jak w młynie jest 1-2 tys a na całym stadionie 6 koła. :roll: :roll:
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!

pikol

Post autor: pikol » 17.09.2008, 14:48

supertorca pisze:U nas jeszcze niedawno do młyna chodziło max. 2 tys. osób.

Zniknie nie zniknie. Na kazdym meczu komplet,stadion przepełniony. I co robić segregacje ? Niby gdzie? Jak nie będzie nowego stadionu to nie ma o czym rozmawiać.Co do lokalnych napinaczy- to chyba łatwiej idzie opanować sytuacje jak w młynie jest 1-2 tys a na całym stadionie 6 koła. :roll: :roll:
jak by niemieliscie takiego sponsora to w życiu tylu ludzi by na wasze mecze nie przychodzilo!dwa sezony wstecz mieliscie na meczach po 5 tys ludzi,wiec po c*** sie spinasz

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 17.09.2008, 15:30

Przecież na Górnik tyle ludzi zaczęło przychodzić zanim pojawił się sponsor jeżeli się nie mylę to Allianz pojawił się także ze względu na frekwencję przy Roosevelta.
WŁADCY OCEANÓW

bishop

Post autor: bishop » 17.09.2008, 15:52

Wieloryb pisze:Przecież na Górnik tyle ludzi zaczęło przychodzić zanim pojawił się sponsor jeżeli się nie mylę to Allianz pojawił się także ze względu na frekwencję przy Roosevelta.
Dokladnie.

Barto

Post autor: Barto » 17.09.2008, 15:56

Bo w Zabrzu mają najlepsze Krupnioki w Polsce, dlatego tyle chodzi kibiców.. !!:)

....Jednego sezonu
Dzisiaj jesteśmy Tymi , przed którymi ostrzegali nas rodzice

bishop

Post autor: bishop » 17.09.2008, 15:59

"jak by niemieliscie takiego sponsora to w życiu tylu ludzi by na wasze mecze nie przychodzilo!dwa sezony wstecz mieliscie na meczach po 5 tys ludzi,wiec po c*** sie spinasz"

Od kiedy to na mecze przychodzi sie dla sponsora? Zazdroscisz czegos czy chcesz sie przyjebac poprostu?

;>

Post autor: ;> » 17.09.2008, 16:48

Barto pisze:Bo w Zabrzu mają najlepsze Krupnioki w Polsce, dlatego tyle chodzi kibiców.. !!:)
Kolejny wychowany na onecie kibic Ruchu myślący, że jak były bilety za 5 zł to dawali nam darmowe krupnioki.

Oby tak dalej.

pikol

Post autor: pikol » 17.09.2008, 16:48

bishop pisze:"jak by niemieliscie takiego sponsora to w życiu tylu ludzi by na wasze mecze nie przychodzilo!dwa sezony wstecz mieliscie na meczach po 5 tys ludzi,wiec po c*** sie spinasz"

Od kiedy to na mecze przychodzi sie dla sponsora? Zazdroscisz czegos czy chcesz sie przyjebac poprostu?
niema czego zazdroscic

kapo

Post autor: kapo » 17.09.2008, 17:34

Jest czego zazdroscic. Przy obecnych remontach wychodzi juz na to ze mamy czesto najliczniejsza widownie.
jak by niemieliscie takiego sponsora to w życiu tylu ludzi by na wasze mecze nie przychodzilo!
Onet.pl - nie wiem czy da sie to inaczej skomentowac? Sezon 2006/2007 był chyba najżałosniejszym z wszystkich, runda rewanzowa to byl kompletny blamaz a mimo to kibice przychodzili. Zastanów sie co piszesz.
Kibice jednego sezonu, a to juz prawie 2,5 roku dobrych bądź bardzo dobrych frekwencji.

Rycho

Post autor: Rycho » 17.09.2008, 17:45

ja tam niezazdroszcze, przy takim sponsorze to niebawem możecie liczyć na takie "atrakcje" jak ma Legia - niestety komercja.

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 17.09.2008, 17:49

W Zabrzu mają poprostu dobry marketing. I tu tkwi sedno sukcesu. Gdyby na Ruchu zrobiono tak dobrze zoorganizowaną i rozreklamowaną akcję jak bilety za 5 zł to frekwencja też by się podwoiła. To dzięki tej akcji oraz umiejętnemu "zakrzewieniu" w nowych osobach smykałki do chodzenia na stadion przez Torcidę, Górnik ma taką frekwencję.
Możemy się spierać na różne tematy, naśmiewywac czasem z niekumacji nowych nabytków Rosvelta Park ale prawda jest taka, ze to właśnie ilość ludzi na stadionie oraz bogata historia sukcesów sportowych Górnika przyciągnęła ALIANZ'a.
I musimy równiez obiektywnie przyznać, że Górnik ma najwięcej kibiców na Śląsku.
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."

paquito

Post autor: paquito » 17.09.2008, 18:37

Jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają "sąsiedzi" zza miedzy...
TYLKO POLSKA!

ODPOWIEDZ