Konflikt w Legii

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Dace2

lipa

Post autor: Dace2 »

Kolega dostał 8 miesiecy w zawieszeniu na dwa lata, 2 letni zakaz stadionowyi 500 zł grzywny za nic. Będzie się odwolywał ,jeżeli nie będzie go na żadnym nagraniu powinno być ok.
iparts.pl
mikolaj302

Post autor: mikolaj302 »

Hutnik_Pany pisze:W ramach solidarnosci z legionistami proponuje zrobic ogolnopolski protest, ktory by polegal na nie przyjsciu na mecz swojej druzyny (niewazne czy to u siebie czy na wyjezdzie) w jednej kolejce. Jak by cala Polska zastosowala sie do tego, a dzialacze i wladze zobaczyli puste stadiony, daloby to troche do myslenia tym ludziom
zgadzam się, jakaś zorganizowana akcja by się przydała!!!!!
Nawet na meczu reprezentacji
gf

Post autor: gf »

_mk_
Major

Post autor: _mk_ »

MAF
Kontakt:

Re: lipa

Post autor: MAF »

Dace2 pisze:Kolega dostał 8 miesiecy w zawieszeniu na dwa lata, 2 letni zakaz stadionowyi 500 zł grzywny za nic. Będzie się odwolywał ,jeżeli nie będzie go na żadnym nagraniu powinno być ok.
Skoro za nic to chyba powinieneś napisać że na 100% nie będzie go na żadnym nagraniu, nie?
puszczyk

Post autor: puszczyk »

erni_90 pisze:
Hutnik_Pany pisze:W ramach solidarnosci z legionistami proponuje zrobic ogolnopolski protest, ktory by polegal na nie przyjsciu na mecz swojej druzyny (niewazne czy to u siebie czy na wyjezdzie) w jednej kolejce. Jak by cala Polska zastosowala sie do tego, a dzialacze i wladze zobaczyli puste stadiony, daloby to troche do myslenia tym ludziom
nie ma szans..... pikniki i tak przyjdą (a w szczególności na te mecze w najwyższych ligach, które mogłyby najwięcej zdziałać), a przecież tym leśnym dziadom o to właśnie chodzi.......
Uważam, że pomysł kibica Hutnika jak najbardziej odpowiedni i wskazany. Jak był ultraprotest i wszyscy opuścili w jednej kolejce na kilkanaście minut to było o tym głośno i przynajmniej udało się zwrócić uwagę na istotę problemu. Dodatkowo uważam, ze tego typu akcja najbardziej uderzy w kluby które mają kibiców którzy licznie przychodzą na mecze, bo wtedy jest to widoczne gdy stadion będzie pusty vide Lech, Górnik Z natomiast w klubach w których na mecze przychodzi do 5 tys kibiców właśnie to nie będzie robiło, żadnej różnicy czy grają dla garstki kiboli czy dla pustych trybun.

Pikniki??? O jakich Ty piknikach piszesz, wystarczy żeby odpowiednie osoby w każdym klubie wytłumaczyły ręcznie dla przykładu tylko jednemu fanowi oglądania piłki, że dziś jest bojkot i nie powinno być z nimi większego problemu z realizacją całej akcji.
Podkreślam wg mnie pomysł jak najbardziej na (+) i w zasadzie jedyny który na tę chwilę można na szybko zorganizować.
puszczyk

Post autor: puszczyk »

Masz rację powyższy metody sprawdzały się kilkukrotnie ale w Poznaniu co nie znaczy ze sprawdzą się w innym mieście, nie wziąłem tego pod uwagę - mój błąd. Trochę odchodząc muszę przyznać, że poznańska wybiórcza i ogólnie media w moim mieście są jeśli nie przychylne to przynajmniej nie robią pod górkę kibicom, czego jak czytam nie można powiedzieć o Łodzi o stolicy nie wspominając. Nie było tak zawsze bo mam w rękach archiwalne artykuły GW gdy w Poznaniu były jeszcze ostre zadymy ale od mniej więcej 6-7 lat nie przeczytałem jeszcze artykułu szkalującego mój klub, a bynajmniej punkt widzenia tej gazety jest mi daleki.
_mk_
Major

Post autor: _mk_ »

http://www.tvn24.pl/12694,1563649,0,1,w ... omosc.html
Zakończyły się przesłuchania pseudokibiców zatrzymanych we wtorek w Warszawie. 454 osoby dostały zakaz stadionowy, z czego 372 pod dozorem policyjnym. Część chuliganów przyznała się do winy i otrzymała karę 2 lat więzienia w zawieszeniu. Policja zatrzymała w sumie 752 kibiców Legii i zaprzyjaźnionych z nią drużyn, a nie jak podawno wcześniej 741. .
Po przesłuchaniach 235 zatrzymanych dobrowolnie poddało się karze. W sumie zarzuty usłyszało 688 osób.
:shock:
Zawsze wierny i oddany

Post autor: Zawsze wierny i oddany »

http://www.weszlo.com/news/1036

18 letnia studentka.
Dace2

Re: lipa

Post autor: Dace2 »

MAF pisze:
Dace2 pisze:Kolega dostał 8 miesiecy w zawieszeniu na dwa lata, 2 letni zakaz stadionowyi 500 zł grzywny za nic. Będzie się odwolywał ,jeżeli nie będzie go na żadnym nagraniu powinno być ok.
Skoro za nic to chyba powinieneś napisać że na 100% nie będzie go na żadnym nagraniu, nie?
TAK
Marszałkowski

Post autor: Marszałkowski »

W poniedzialek o 16,.30 Polsat bedzie pokazywal reportaz o calej sytuacji,beda sie wypowiadali poszkodowani,z tego co widzialem,to prowadzacy az piszczal z radosci,ze zgnoja TVN za sianie paniki i klamstwa.
el rodowitos

Post autor: el rodowitos »

fajnie jakby na Polsacie pojechali TVN, jednak protest na stadionach jest potrzebny....jednak protest kulturalny, bez wyzwisk i bluzgów.....bo to obróci si przeciw nam........ULTRAPROTEST udał się przez jakiś czas, sprawa Katowic tez zaistniała w mediach.....i ta tez musi bo nagonka na kibiców.....WSZYSTKICH JUŻ się zaczęła.....TVN,Wybiórcza,Onet rozpisują się o tym prawie co dzień.....a odpowiedzi żadnej......
Oporowian

Post autor: Oporowian »

to ladnie masz najebane...
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

Marszałkowski pisze:W poniedzialek o 16,.30 Polsat bedzie pokazywal reportaz o calej sytuacji,beda sie wypowiadali poszkodowani,z tego co widzialem,to prowadzacy az piszczal z radosci,ze zgnoja TVN za sianie paniki i klamstwa.
Bardzo dobrze. Mam nadzieję, że będzie to normalny i szczery reportaż do bólu a nie wycinanie "niepotrzebnych" słów, które TVN uwielbia cenzurować.
plockier

Post autor: plockier »

fajnie ze polsat zajmie sie ta sprawa i moze pokaze choc troche obiektywizmu.

Ale mimo wszystko , znacie zasade: Kto pierwszy(tvn), ten lepszy...
MBTCh

Post autor: MBTCh »

TVN i superniania o kibicach:

http://pl.youtube.com/watch?v=E-Owas2QyoY

:lol:

Czekam aż ją TVN wyśle na stadiony :lol:
neRka

Post autor: neRka »

Czesław

Post autor: Czesław »

MBTCh pisze:TVN i superniania o kibicach:

http://pl.youtube.com/watch?v=E-Owas2QyoY

Czekam aż ją TVN wyśle na stadiony :lol:

W Tarnowie widziano ją jakies 2 miesiące temu na meczu żużlowym :lol:
Xth

Post autor: Xth »

markusz

Post autor: markusz »

rafalus

Post autor: rafalus »

JSC

Post autor: JSC »

Policja nazwała wtorkową akcję: Ostateczne rozwiązanie kwestii kibiców Legii.
Nie mam pytań, jak w getcie w czasie wojny.
kalashnikov

Post autor: kalashnikov »

Tu pełny artykuł:
http://www.polskatimes.pl/stronaglowna/ ... ,id,t.html
Policję obciążają zeznania, wyniki obdukcji i filmy. Komenda stołeczna odrzuca oskarżenia
Wczoraj mina dziennikarza w Tusk Vision Network 24 podczas przeglądu prasy wyglądała mniej więcej tak: :?
raster

Post autor: raster »

JSC

Post autor: JSC »

Gazeta Polska jest jednak godna uwagi
SnikerS

Post autor: SnikerS »

kalashnikov

Post autor: kalashnikov »

Z forum legialive.pl:

Obrazek

MuRPhY

Post autor: MuRPhY »

kalashnikov pisze:Z forum legialive.pl:

Obrazek

sytuacja Legii nie jest zabawna natomiast jak uslyszalem o widelcu to przypomnial mi sie kultowy Miś i akcja z parówkami a dokladniej:
Trzeba było wspomnieć o musztardzie... mam musztarde...

jakos tak mi sie skojarzylo a ponadto podobny poziom paranoi...
MBTCh

Post autor: MBTCh »

http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=7184 :lol: :lol:

Ogólnie widelec robi się powoli jakąś świętością, obiektem kultu ;)
Fanatic89

Post autor: Fanatic89 »

Mogłby ktos z grubsza objasnic mi i zapewne innym nie malo kumatym w temacie o co dokladnie biega z tymi widelcami i lyzkami ? :lol:
LOHEN

Post autor: LOHEN »

Gratuluje Legionistom poczucia humoru :shock:
;)

Post autor: ;) »

Kolega Hetman_KSV już wytłumaczył historię z widelcem, to teraz ja powiem o co chodzi z łyżką :wink:

Wśród kibiców popularne stało się powiedzenie " Jedzmy łyżką, a nie chochlą ", odnoszące się do ogólnej polityki klubu (transferowej, w stosunku do wyników itd.). Chodzi o to, że wszystko jest zachowawcze, po troszeczku i po kolei, dlatego taką zachowawczość kibice Legii krytykowali wielokrotnie, poprzez okrzyki i trans, który zawisł w Grodzisku Wlkp.
Heniek

Post autor: Heniek »

Dodam tylko że słowa te wypowiedział walter w 2004 r, kiedy przejmował Legie i zapowiadał na Łazienkowskiej Lige Mistrzów za 3 lata :)
Tam_1947

Post autor: Tam_1947 »

Nie wierzę w bajki TVN
Wojciech Kowalczyk, były kapitan reprezentacji Polski w piłce nożnej:

Przykro mi, ale wycofuję się z mediacji na linii klub – kibice. Po tym, co się wczoraj stało, wiem, że wojna fanów Legii z ITI dopiero się rozpoczęła i choćbym stanął na głowie, to jej nie powstrzymam. Poza tym dochodzi do mnie zbyt wiele sygnałów na temat tego, kto zainspirował wczorajsze wydarzenia i komu zależy na tym, aby było o nich jak najgłośniej i by przedstawiono je w odpowiednim świetle.

Nie wierzę w bajki, że stu policjantów zatrzymało 760 agresywnych chuliganów – gdyby tam było 760 agresywnych chuliganów, to by policja spieprzała, gdzie pieprz rośnie. Na pewno znalazły się osoby, które zawiniły i które należało wyłapać, ale zastosowano odpowiedzialność zbiorową. [...]

Może przeszedłbym nad tym do porządku dziennego, gdybym wierzył, że wszyscy zatrzymani byli chuliganami. Ale w to nie uwierzę nigdy. 760 chuliganów spowodowałoby chyba większe szkody niż dwa uszkodzone samochody i 0 (słownie: zero) rannych? [...]

Najważniejsze – widzę, jak TVN triumfalnie donosi o tych zdarzeniach (jak żadna inna stacja). [...] Miałem dobre chęci. Spotkałem się z prezesem Leszkiem Miklasem, potem spotykałem się z najważniejszymi kibicami (kilka razy). Wysłuchiwałem ich argumentów, miało zostać zorganizowane spotkanie wszystkich stron. Teraz to spotkanie nie ma sensu. 760 zakazów stadionowych oznacza, że Legia nie chce mieć kibiców. Zapomniała o jednym – chce czy nie chce, będzie ich miała. [...]

TVN – należący do ITI podobnie jak Legia – trąbi non stop o 700 bandytach, to samo robi onet, są teksty o zdemolowanym centrum miasta. Moim zdaniem właściciel klubu powinien dbać o wizerunek klubu i jego kibiców, a nie podkręcać atmosferę i pokazywać... widelce. Całe to medialne zamieszanie jest moim zdaniem sztucznie nakręcone, w wiadomym celu. Pan, jako prezes klubu, powinien wystąpić w telewizji i wziąć w obronę niewinnych ludzi. No, chyba że naprawdę pan wierzy w 760 agresywnych chuliganów, którzy do spółki oberwali jedno lusterko...

(fragmenty bloga piłkarza na stronie weszlo.com)
MAF
Kontakt:

Post autor: MAF »

Teraz w Szkle Kontaktowym nabijali się że policja zatrzymała Widelca.

Pokazali tez fragment konferencji PiS w tej sprawie
Walker

Post autor: Walker »

No PiS chce dogłębniejszego zbadania tej sprawy. Niewierze......
Gruby

Post autor: Gruby »

Bardzo rozsądny ruch SKLW. Mimo, że za PiS-em mówiąc delikatnie nie przepadam, akurat fart chciał, że to oni są w opozycji, więc chciał nie chciał, do tej partii trzeba było się zgłosić :wink: Plus jest taki, że potrafią lepiej drzeć morde niż PO, jak była w opozycji. Minus jest taki, że społeczeństwo słysząc "PiS" jest przeciw, nawet nie słuchając o co chodzi. Nie wierze, że coś to zmieni w zachowaniu policji, ale licze, że sprawa ucichnie, wszystko wróci do jako takiej normy, a chłopaków wszystkich oczyszczą z zarzutów, żeby sobie problemu nie robić 8)
Siwex
Kontakt:

Post autor: Siwex »

Ma ktoś może wywiad z Walterem z gazety futbol.pl ???
SzyderczaSzyszka

Post autor: SzyderczaSzyszka »

Mówisz o tym baaardzo profesjonalnym programnie gdzie nagminnie przypisują klubom nie ich herby? 8)
Zablokowany