Puchar Ekstraklasy 08/09
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Puchar Ekstraklasy 08/09
Dziś w siedzibie Ekstraklasy SA ustalono podział na grupy Pucharu Ekstraklasy 2008/09. Pierwsza kolejka fazy grupowej zostanie rozegrana 2-3 września. Rozgrywki grupowe zakończą się 11-12 listopada. Ćwierćfinały i kolejne fazy rozgrywek zaplanowano na wiosnę 2009 roku.
Grupa A:
1. Cracovia
2. Piast Gliwice
3. Śląsk Wrocław
4. Wisła Kraków
Grupa B:
1. Arka Gdynia
2. GKS Bełchatów
3. Lech Poznań
4. Lechia Gdańsk
Grupa C:
1. Łódzki KS
2. Jagiellonia Białystok
3. Legia Warszawa
4. Polonia Warszawa
Grupa D:
1. Górnik Zabrze
2. Odra Wodzisław Śląski
3. Polonia Bytom
4. Ruch Chorzów
Faza grupowa składa się z sześciu kolejek. Ostatnią przewidziano na 11-12 listopada. Ćwierćfinały zostaną rozegrane 21-22 lutego i 3-4 marca 2009 roku. Półfinały zaplanowano na 14-15 kwietnia i 21-22 kwietnia 2009 roku. Finał zostanie rozegrany 13 maja 2009 roku. Jego formalnym gospodarzem będzie zespół, który w sezonie 2007/2008 zajął wyższe miejsce w rozgrywkach ligowych.
terminarz PE 08/09
I faza grupowa
Kolejka 1 - 2-3 września
Kolejka 2 - 5-7 września
Kolejka 3 - 7-8 października
Kolejka 4 - 10-12 października
Kolejka 5 - 3-5 listopada
Kolejka 6 - 11-12 listopada
1/4 finału - 21-22 lutego, 3-4 marca
druga drużyna grupy B - zwycięzca grupy A
druga drużyna grupy A - zwycięzca grupy B
druga drużyna grupy D - zwycięzca grupy C
druga drużyna grupy C - zwycięzca grupy D
1/2 finału - 14-15 kwietnia, 21-22 kwietnia
Gospodarzy pierwszych meczów wyłoni losowanie.
druga drużyna grupy B / zwycięzca grupy A - druga drużyna grupy C / zwycięzca grupy D
druga drużyna grupy A / zwycięzca grupy B - druga drużyna grupy D / zwycięzca grupy C
Finał - 13 maja
Formalnym gospodarzem jest zespół, który w sezonie 2007/2008 zajął wyższe miejsce w rozgrywkach ligowych.
90minut.pl
Grupa A:
1. Cracovia
2. Piast Gliwice
3. Śląsk Wrocław
4. Wisła Kraków
Grupa B:
1. Arka Gdynia
2. GKS Bełchatów
3. Lech Poznań
4. Lechia Gdańsk
Grupa C:
1. Łódzki KS
2. Jagiellonia Białystok
3. Legia Warszawa
4. Polonia Warszawa
Grupa D:
1. Górnik Zabrze
2. Odra Wodzisław Śląski
3. Polonia Bytom
4. Ruch Chorzów
Faza grupowa składa się z sześciu kolejek. Ostatnią przewidziano na 11-12 listopada. Ćwierćfinały zostaną rozegrane 21-22 lutego i 3-4 marca 2009 roku. Półfinały zaplanowano na 14-15 kwietnia i 21-22 kwietnia 2009 roku. Finał zostanie rozegrany 13 maja 2009 roku. Jego formalnym gospodarzem będzie zespół, który w sezonie 2007/2008 zajął wyższe miejsce w rozgrywkach ligowych.
terminarz PE 08/09
I faza grupowa
Kolejka 1 - 2-3 września
Kolejka 2 - 5-7 września
Kolejka 3 - 7-8 października
Kolejka 4 - 10-12 października
Kolejka 5 - 3-5 listopada
Kolejka 6 - 11-12 listopada
1/4 finału - 21-22 lutego, 3-4 marca
druga drużyna grupy B - zwycięzca grupy A
druga drużyna grupy A - zwycięzca grupy B
druga drużyna grupy D - zwycięzca grupy C
druga drużyna grupy C - zwycięzca grupy D
1/2 finału - 14-15 kwietnia, 21-22 kwietnia
Gospodarzy pierwszych meczów wyłoni losowanie.
druga drużyna grupy B / zwycięzca grupy A - druga drużyna grupy C / zwycięzca grupy D
druga drużyna grupy A / zwycięzca grupy B - druga drużyna grupy D / zwycięzca grupy C
Finał - 13 maja
Formalnym gospodarzem jest zespół, który w sezonie 2007/2008 zajął wyższe miejsce w rozgrywkach ligowych.
90minut.pl
Ostatnio zmieniony 20.08.2008, 16:18 przez kosacki, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Michał z Łodzi
A po ubiegłorocznym losowaniu pucharu Polski marudziliście, że ustawione, by nie było meczów podwyższonego ryzykakosacki pisze:jakie losowanie?
przeciez to bylo ustawione zeby zwiekszyc frekwencje.
Wkręcając się w teorię spisku jeśli rzeczywiście ustawione to wolę takie niż te z Pucharu Polski
Mecze nadal w polsacie sport? Chętnie rzucę okiem na mecze derbowe, może wreszcie trybuny nie będą straszyły pustkami.
-
Fighting Dragon Tokyo
-
aktywowany2
jak na to wpadłeś?camillo pisze:mi to wygląda na jakiś podział który nazwę regionalno-geograficzny.
Przecież po to było spotkanie szefów klubów, żeby ustalić możliwie najciekawszy podział grup. Tak samo było w ubiegłym sezonie, tylko wtedy bali się derbów, i trochę namieszali. Jak widać teraz są odważniejsi... ;0
-
gdańszczanin
Program 1. kolejki rozgrywek Pucharu Ekstraklasy:
grupa A
Piast Gliwice - Cracovia Kraków 3 września, godz. 19.00
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław 3 września, 20.30
grupa B
Odra Wodzisław Śl. - Polonia Bytom 3 września, 18.00
Ruch Chorzów - Górnik Zabrze 4 września, 20.30
grupa C
GKS Bełchatów - Arka Gdynia 5 września, 18.00
Lechia Gdańsk - Lech Poznań 5 września, 20.30
grupa D
ŁKS Łódź - Jagiellonia Białystok 2 września, 18.00
Polonia Warszawa - Legia Warszawa 2 września, 20.30
grupa A
Piast Gliwice - Cracovia Kraków 3 września, godz. 19.00
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław 3 września, 20.30
grupa B
Odra Wodzisław Śl. - Polonia Bytom 3 września, 18.00
Ruch Chorzów - Górnik Zabrze 4 września, 20.30
grupa C
GKS Bełchatów - Arka Gdynia 5 września, 18.00
Lechia Gdańsk - Lech Poznań 5 września, 20.30
grupa D
ŁKS Łódź - Jagiellonia Białystok 2 września, 18.00
Polonia Warszawa - Legia Warszawa 2 września, 20.30
-
dzydzydzydzy
powisle okolo g. 19: http://i36.tinypic.com/2lsbpf5.jpg
-
kosmalskiP
-
Semper Fidelis
Tak Cię to bawi?Semper Fidelis pisze: http://sport.interia.pl/raport/puchar-e ... ch,1172170
Wiadomo, że podkoloryzowane i nieobiektywne, ale uwierz, że nam to to niepotrzebne. W końcu jak już beknąć to ze świadomością, że jest za co, a tu kary mogą być niewspółmierne do winy. Ale i tak najgorsi są odbiorcy tego przekazu, którzy wierzą we wszystko bo "w telewizji mówili, w gazecie napisali" czyli prawda 100% bla bla bla nie odkrywam Ameryki, ale poziom naszego społeczeństwa oceniam nisko w takich dniach
mi się pofarciło i przekimałem we własnym łóżku. szkoda chłopaków. no nic, czekamy na nich
mi się pofarciło i przekimałem we własnym łóżku. szkoda chłopaków. no nic, czekamy na nich
Podkoloryzowane zostało i tu w c***. Najbardziej dziwi mnie ten paragraf o "nielegalnym zgromadzeniu"
Przecież to jest łamanie podstawowych praw zawartych w konstytucji. Każdy ma chyba prawo do przebywania gdzie chce i o jakim czasie chce. Żadna służba nie może mu tego zabronić i go za to karać. Kij to kogo obchodzi że w jakiejś grupie. Zresztą większość tam obecnych może powiedzieć że myśleli że to pokojowy pochód dążący do legalnego wejścia na mecz. Paranoja.
http://www.legia.com.pl/pl/index.php?view=8&idg=1224
http://www.legialive.pl/news/27371_Repo ... skiej.html
http://www.legia.com.pl/pl/index.php?view=8&idg=1224
http://www.legialive.pl/news/27371_Repo ... skiej.html
-
Black_shirts
widziałem początek tej akcji...
cóż, trochę macie to na własne życzenie, na pewno zatrzymano wielu niewinnych ludzi, ale z mojej perspektywy, stojąc pod stadionem na skrzyżowaniu Bonifraterskiej i Konwiktorskiej nie wyglądało to tak jak mówicie...
po co rzucanie racami, po co ten sprint na stadion? przecież trzeba było liczyć się z konsekwencjami. inna sprawa, że patrząc na to co np teraz mówi Schetyna o walce z bandytyzmem, to mogli sobie znaleźć kilka innych okajzi tygodniowo, które bardziej uzasadniały takie słowa...
mówicie o złej opinii w oczach przeciętnych mieszkańców stolicy. a jak ktoś, kto nie kuma o co chodzi w piłce, w klimatach kibicowskich tym bardziej, widzi grupę kilkuset ludzi w białych koszulkach, którzy biegną na stadion Polonii z niezbyt pięknymi pieśniami na ustach...
tyle z mojej strony
cóż, trochę macie to na własne życzenie, na pewno zatrzymano wielu niewinnych ludzi, ale z mojej perspektywy, stojąc pod stadionem na skrzyżowaniu Bonifraterskiej i Konwiktorskiej nie wyglądało to tak jak mówicie...
po co rzucanie racami, po co ten sprint na stadion? przecież trzeba było liczyć się z konsekwencjami. inna sprawa, że patrząc na to co np teraz mówi Schetyna o walce z bandytyzmem, to mogli sobie znaleźć kilka innych okajzi tygodniowo, które bardziej uzasadniały takie słowa...
mówicie o złej opinii w oczach przeciętnych mieszkańców stolicy. a jak ktoś, kto nie kuma o co chodzi w piłce, w klimatach kibicowskich tym bardziej, widzi grupę kilkuset ludzi w białych koszulkach, którzy biegną na stadion Polonii z niezbyt pięknymi pieśniami na ustach...
tyle z mojej strony
NA TVN24 cały czas pokazują zbliżenie na małe biureczko obłożone ok 20 szczekami, 10 racami, 1 kastetem i... 1 staromodnym widelcem.
Matoł Schetyna powiedział "ta sprawa jest już tak nagłośniona i spektakularna, że musimy ja dalej poprowadzić sami do końca"
Widocznie jak to w PO, rano zobaczył wyniki sondażu, jak odbierane jest chuligaństwo w Polsce i teraz sie będzie lansował.
Zobaczymy jak się sprawa rozwinie (lub nie)
Matoł Schetyna powiedział "ta sprawa jest już tak nagłośniona i spektakularna, że musimy ja dalej poprowadzić sami do końca"
Widocznie jak to w PO, rano zobaczył wyniki sondażu, jak odbierane jest chuligaństwo w Polsce i teraz sie będzie lansował.
Zobaczymy jak się sprawa rozwinie (lub nie)
-
Tropiciel z lasu
Nie ma co ukrywać jest coraz gorzej..
Jeszcze "chwila" a na L będą całkowite pustki, chociaż już to można zauważyć - mecz z Jagą..
Co gorsza po wczorajszych akcjach wiele osób aktywnie uczestniczących, szczególnie w meczach wyjazdowych, zostało zawiniętych..
p.s. właśnie sobie uświadomiłem, że chyba nie doczekam już czasów jakie były kilka lat temu na Łazienowskiej - wszystko przez działania naszego "wspaniałego" zarządu i ludzi wokół niego..
już sobie wyobrażam mecz PE z ŁKS'em i rekord frekwencji..
jedno jest pewne..
trzeba walczyć do końca 
Jeszcze "chwila" a na L będą całkowite pustki, chociaż już to można zauważyć - mecz z Jagą..
Co gorsza po wczorajszych akcjach wiele osób aktywnie uczestniczących, szczególnie w meczach wyjazdowych, zostało zawiniętych..
p.s. właśnie sobie uświadomiłem, że chyba nie doczekam już czasów jakie były kilka lat temu na Łazienowskiej - wszystko przez działania naszego "wspaniałego" zarządu i ludzi wokół niego..
już sobie wyobrażam mecz PE z ŁKS'em i rekord frekwencji..
jedno jest pewne..
łysy_1910 tego nie powiedział komendant tylko prezenter TVN (Durczok chyba). Komendant powiedział że było najwięcej zatrzymanych i największe siły policyjne.
A TVN, no cóż, to sie chyba nazywa nadinterpretacją (czyt: wciskaniem kitu).
Jak zatrzymywali chłopaków (ja miałem to szczęście że wróciłem do miasta Łodzi pierwszym pociągiem) w Chorzowie 03.05.04 po meczu to myślałem że to odpowiedzialność zbiorowa, ale tam było zatrzymanych po naszej stronie niecałe 400 osób a rozróba była jak c*** a tutaj.... Kabaret
A TVN, no cóż, to sie chyba nazywa nadinterpretacją (czyt: wciskaniem kitu).
Jak zatrzymywali chłopaków (ja miałem to szczęście że wróciłem do miasta Łodzi pierwszym pociągiem) w Chorzowie 03.05.04 po meczu to myślałem że to odpowiedzialność zbiorowa, ale tam było zatrzymanych po naszej stronie niecałe 400 osób a rozróba była jak c*** a tutaj.... Kabaret