w Policach powinni normalnie wpuszczać, sektor dla przyjezdnych jest choć po leśnych dziadach można się wszystkiego spodziewać.
nie ta liga ale swoje pierwsze mecze w 1 lidze z powodu remontu stadionu w Policach będzie rozgrywała też Flota więc może być nader ciekawie ))
mi osobiscie jako kibicowi Kotwicy niepodoba mi sie ulozenie terminarzu: Dwa fajne wyjazdy ( Zagłębie Sosnowiec i Pogoń Szczecin ) w środę, pierwsze dwa wyjazdy praktycznie do drużyn bez kibiców, no ale pożyjemy zobaczymy..ciesze sie wkoncu ze pozadna liga i pozadne firmy, ktore zarowno bedzilo milo odwiedzic jak i zobaczyc u siebie
Troszecze nudziło mi sie w domu i zrobiłem małe zestawienie drużyn które w tym sezonie najwięcej przejadą kilometrów na wyjazdach mówie odrazu że nie wpisywałem ulicy na której znajduje sie stadion tylko miasto dane zaczerpnąłem z [link]
nagi pisze:w Jarocinie zaczyna się budowa nowych trybun na stadionie,niestety z tego względu kibice przyjezdni raczej nie będą wpuszczani!!! :(
ps.decyzji oficjalnej jeszcze nie ma, [link]
Piłka nożna dla kibiców!!!
dobra wiadomość-KIBICE GOŚCI WEJDĄ NA STADION W JAROCINIE ruszyła budowa "klatki"
fotki na: [link]
LIGA TO CHLEB POWSZEDNI,LIGA MISTRZÓW TO ŚWIĘTO,ALE NIC TAK NIE EKSCYTUJE JAK KADRA!!!!!!!
Jednym z najważniejszych punktów zebrania sprawozdawczo- wyborczego oprócz wyboru nowych władz było głosowanie nad zmiana nazwy tyskiego klubu i przywróceniu historycznego znaczenia GKS Tychy.
Wniosek o przywrócenie historycznej nazwy klubu poparł komplet osób uprawionych do głosowania. Tak, więc od dnia 22 lipca 2008 roku ponownie mamy GÓRNICZY KLUB SPORTOWY TYCHY.
Tyski klub wraca także do historycznego herbu, który w niedalekiej przyszłości zostanie zastrzeżony.
Chętnie zobaczył bym temat podwieszony, tak jak w tamtym sezonie mozna bylo ujrzec ekstraklase czy druga lige.
"2Liga Wszystkie Grupy" I rozpiska spotkan na dany tydzien.
Bo napewno raz w tygodniu beda interesujace mecze, a w jednym temacie troche zrobil by sie balagan...
No ale to juz nie moja sprawa, pomysl daje adminom.
Pierwsza połowa zdecydowanie dla nas i juz w 17 minucie cieszymy sie z pierwszej bramki w tym sezonie. W drugiej polowie mecz bez polotu ale cieszy zwyciestwo i cenne 3 punkty.
Widzów ponad 2 000 .
tak w skrocie wyglada pierwsza kolejka wyjazdowa ligi. jezeli myle sie w ktorejs liczbie wyjazdowej prosze o poprawienie - nie jestem np.pewien dokladnej liczby Miedzi w Zaganiu a nie chce siac zametu .
tak w skrocie wyglada pierwsza kolejka wyjazdowa ligi. jezeli myle sie w ktorejs liczbie wyjazdowej prosze o poprawienie - nie jestem np.pewien dokladnej liczby Miedzi w Zaganiu a nie chce siac zametu .
Miedzi dokładnie 75 osób było w tym Śląsk i gościnnie Dozamet w 10 osób. Info z pierwszej ręki.
Miedzi dokładnie 75 osób było w tym Śląsk i gościnnie Dozamet w 10 osób. Info z pierwszej ręki.
Na inaugarcje sezonu na stadionie zasiada ok 3 tysięcy widzów z czego ok 700-800 osob tworzy młyn przez cały mecz prowadząc niezły doping.W drugiej połowie wciągamy dużą sektorowke - pasiak z herbem natomiast w dalszej częsci meczu robimy flagowisko z dużych flag na kijach.Z nami na meczu Cracovia i ŁKS - za co wielkie dzięki. Przyjezdnych oczywiscie brak. Mecz konczy sie naszym skromnym zwyciestwem 1-0.
Lechia Zielona Góra - Elana Toruń (31.07.08 - czwartek)
Mecz przełożony z soboty na czwartek (psy nie zgodziły się na rozegranie spotkanie a planowanym terminie z powodu przystanku woodstok czy jak to się tam pisze). Wyjazd nie był organizowany, mimo to na to spotkanie wybrało się 9 najwierniejszych kibiców Elany Toruń. Na meczu piknik, kilka razy zaznaczamy swoją obecność okrzykami. Podróż w obie strony bez przygód.
nas w młynie w pierwszej połowie około 100 ze sporadycznym dopingiem, w drugiej połowie młyn o wiele mniejszy i z dopingiem tylko w ostatnich minutach... z nami kilka osób z MKSu Karlino, obecni także fani Legii w kilka osób
13 kibiców Jaroty w Sosnowcu,wchodzimy na stadion dzięki uprzejmości kibiców Zagłębia(zajmujemy miejsce na ich sektorze),w drodze na mecz mijamy dwa IKARUSY z kibicami GKSu TYCHY z mocną eskortą jadących na swój mecz do Kluczborka.
LIGA TO CHLEB POWSZEDNI,LIGA MISTRZÓW TO ŚWIĘTO,ALE NIC TAK NIE EKSCYTUJE JAK KADRA!!!!!!!
Na wyjazd udajemy sie dwoma przegubami busem oraz samochodami w towarzystwie tych co zawsze. Podróz bardzo sie ciągnie i przejechanie przeszlo 150 km takim srodkiem transportu do komfortowych nie nalezy. W woj. Opolskim dołacza do nas tamtejsza prewencja a po chwili zatrzymujemy sie na parkingu przed jakims osrodkiem wczasowym gdzie stoi mnostwo policji (od drogowki po antyterrorke), karetka a caly parking jest obwiniety tasma "policja". Wszystko obeserwuje zgromadzony tłum wczasowiczow. Nie wiedzac co mial na celu nasz postoj po chwili z całym tym balastem (eskortuje nas ponad 20 radiowozow i karetka) ruszamy dalej. W koncu nieco spoznieni docieramy w okolice stadionu skad przez kawalek lasu maszerujemy na nasz sektor. Tam czeka juz 10 osobowa grupa Górnika Wałbrzych z flaga i troche osob od nas ktore dotarly wczesniej. My wchodzimy na koncowke pierwszej połowy i łacznie na sektorze jest nas ok 250-270 typa. Wieszamy flage Tychy i prowadzimy doping. Pod koniec meczu prowokacyjnie zachowuje sie ochrona ale nic sie nie dzieje. Przegrywamy mecz 1-0 i spokojnie wracamy do Tychów.
Podziękowania dla Górnika Wałbrzych za wsparcie.
Miedzi około 50 (1 autokar) w Bydgoszczy, zresztą napiszą sami. Psy montują problem i wchodzą na samą końcówkę. Odpalają race, mają 2 flagi, nie słychać ich za bardzo, ale klaszczą nam, gdy krzyczymy "Wpuśćcie kibiców...". Co do oprawy Zawiszy zapraszamy na stronę www.zawiszafans.com
Elana Toruń - Unia Janikowo
Na inauguracji w Toruniu w młynie stawiło się ok 200 kibiców Elany. Na płocie powiesiliśmy 5 flag w tym debiutującą na meczu ligowym fanę z podobizną Jarosława Maćkiewicza. Nasz doping w pierwszej połowie przeciętny, w drugiej już słabszy. Kibiców gości ok 20, trochę dopingowali.
w młynie około 70-80 osób w tym kilka osób z Karlina. Doping sporadyczny, palimy trochę piro w postaci jednej racy i pławki oraz kilku stroboskopów... Miedzi zero...