Kibice w UK
-
Świetny dzień zakończony prawdziwą tragedią. Wierny fan Celticu, jeżdżący za swoim ukochanym klubem po całej Szkocji i Europie - Patrick, zginął kilka godzin po opuszczeniu w radości stadionu Parkhead po wygranych Old Firm Derby.
Patrick idąc samemu spokojnie przez jedną z głównych ulic Glasgow, został zaczepiony przez czwórkę kibiców Glasgow Rangers, którzy tak mocno bili i kopali sympatyka Celticu, że ten zmarł jeszcze przed przyjechaniem karetki.
CelticPoland.com
Patrick idąc samemu spokojnie przez jedną z głównych ulic Glasgow, został zaczepiony przez czwórkę kibiców Glasgow Rangers, którzy tak mocno bili i kopali sympatyka Celticu, że ten zmarł jeszcze przed przyjechaniem karetki.
CelticPoland.com
-
Czy poza CHEltic Poland jakikolwiek inny portal napisał podobnego newsa ??tikwath pisze:Świetny dzień zakończony prawdziwą tragedią. Wierny fan Celticu, jeżdżący za swoim ukochanym klubem po całej Szkocji i Europie - Patrick, zginął kilka godzin po opuszczeniu w radości stadionu Parkhead po wygranych Old Firm Derby.
CelticPoland.com
NIE !!
Mało tego ....
W szkocji tez nikt na ten temat nic nie wie ....
Poczekajmy az fakty sie potwierdza i prosze NIE pisac nic na gorąco !

-
http://www.kibicewszkocji.fora.pl
Nowo otwarte forum dla kibicow w Szkocji.
Narazie dopiero sie rozkrecamy ale jestesmy na dobrej drodze!
Jesli mozna prosze podac link dalej...
POZDRO
Nowo otwarte forum dla kibicow w Szkocji.
Narazie dopiero sie rozkrecamy ale jestesmy na dobrej drodze!
Jesli mozna prosze podac link dalej...
POZDRO

-
Oficjalne stanowisko RSC Poland w sprawie farmazonow o "smierci" timsa po derbach..
Nic takiego nie mialo miejsca a klawiaturoklepaczom z CHEltic.pl proponujemy pomyslec zanim takie brednie umieszczaw sieci...Gdyby tak sie stalo zarowno "Daily Retard" jak i "Herald" pialy by o tym na pierwszych stronach.niestety widac ze czesc borukofanow ma nie po kolei pod bialo-zielona lepetyna i bredzi bez sensu...Oczywiscie widac tu elementarny brak wyczucia bo w innych okolicznosciach za takie ploty mialbys koles jak w banku kneecaping albo i pare kilo trotylu pod maska auta..no ale jak to mowia za klawiatura najbezpieczniej
Na koniec pozdrawiam wszystkich normalnych fanow Celticu z Polski,watpie czy udzielajasiena Cheltic.pl.pozdro dla CATB (Bytom) i Falls ( Lodz) ..RESPECT WHERE IS DUE
We up to the knees in the fenians blood surrender or U die .......
Nic takiego nie mialo miejsca a klawiaturoklepaczom z CHEltic.pl proponujemy pomyslec zanim takie brednie umieszczaw sieci...Gdyby tak sie stalo zarowno "Daily Retard" jak i "Herald" pialy by o tym na pierwszych stronach.niestety widac ze czesc borukofanow ma nie po kolei pod bialo-zielona lepetyna i bredzi bez sensu...Oczywiscie widac tu elementarny brak wyczucia bo w innych okolicznosciach za takie ploty mialbys koles jak w banku kneecaping albo i pare kilo trotylu pod maska auta..no ale jak to mowia za klawiatura najbezpieczniej
Na koniec pozdrawiam wszystkich normalnych fanow Celticu z Polski,watpie czy udzielajasiena Cheltic.pl.pozdro dla CATB (Bytom) i Falls ( Lodz) ..RESPECT WHERE IS DUE
We up to the knees in the fenians blood surrender or U die .......

-
Było juz w temacie Euroinfo ale wrzucam to tez tutaj ...
Burnley-Sheffield United 12.04.2008
3 lata zabralo mi wybranie sie na Burnley;-) a to termin meczu kolidowal z tyra a to nie bylo interesujacego przeciwnika. Okazja nadarzyla sie w ostatni weekend wiec ruszylem z przesiadka w Preston gdzie zagadali do mnie kolesie z Blades Bussiness Crew( k...jakis radar mieli czy co albo na twarzy mialem wypisane ze na mecz jade hehe).Anyway w pociagu do Burnley mila konwersacja z typami dobrze pod 40-tke,zreszta mam kontakt z dwoma znanymi postaciami z BBC wiec szybko pojawily sie wspolne tematy,gadki na temat ich wizyt w Polsce,mn. ostatniego meczu w Katowicach na ktory zreszta kolowalem bilety dla paru typow od nich .Ok przy milych gadkach docieramy do Burnley zegnam sie z ekipa BBC i uderzam do pubu gdzie bylem ustawiony z kolesiami s SYS (Suicide Young Squad) w pewnym celu;-). Wbijam sie do knajpy gdzie jest ok 100 dobrej,naprawde dobrej zalogi Burnley,sa starzy jest ekipa ze Szkocji i paru kolesi nawet z Holandii( Groningen). Az do meczu prawie nic sie nie dzieje,poza zajebistym dopingiem dla Queen of The South ktora wlasnie mlocila Aberdeen w pucharze Szkocji co ogladalismy na ekranie tv...Nie bylo mozna nawet pisnas tyle bylo pal na koniach itd...kiedy nadjechaly autokary z Sheffield mala przepychanka przy ostatnich zanim dobiegla policja..ogolnie nic specjalnego,ekipa BBC byla otoczona w Weterspoonie przez CID a nikt przy zdrowych zmyslach nie atakuje najbardziej okamerowanego pubu pilnowanego przez robocopow...Wbijamy sie na stadion,z Sheffield okolo 1200-1400 osob,prowadza zajebisty doping,sporo wrzut na Wednsday,z tego co sie dowiedzialem niepodwazalna do niedawna pozycja BBC przy duzej aktywnosci mlodej ekipy Sow (Owls Flying Squad) jest naruszona i Wendsday sie odgryaza coraz czesciej.SUFC mialo jak na angielskie standarty zajebista flage "Loxley Blades"...Mecz wygralo SUFC 2-1 po najbardziej zajebistym golu jaki widzialem na zywo strzelonym z wolnego przez Beattiego....po meczu male piwo w knajpie,potem na pociag gdzie spotykam stara ekipe BBC udajaca sie do Blackpool.. Potem powrot do domu...Wyjazd zajebisty , na bank za rok uderzam na derby Burnley-Preston pozdrawiam modow i operatorow
i wszystkich znajomych.....
Burnley-Sheffield United 12.04.2008
3 lata zabralo mi wybranie sie na Burnley;-) a to termin meczu kolidowal z tyra a to nie bylo interesujacego przeciwnika. Okazja nadarzyla sie w ostatni weekend wiec ruszylem z przesiadka w Preston gdzie zagadali do mnie kolesie z Blades Bussiness Crew( k...jakis radar mieli czy co albo na twarzy mialem wypisane ze na mecz jade hehe).Anyway w pociagu do Burnley mila konwersacja z typami dobrze pod 40-tke,zreszta mam kontakt z dwoma znanymi postaciami z BBC wiec szybko pojawily sie wspolne tematy,gadki na temat ich wizyt w Polsce,mn. ostatniego meczu w Katowicach na ktory zreszta kolowalem bilety dla paru typow od nich .Ok przy milych gadkach docieramy do Burnley zegnam sie z ekipa BBC i uderzam do pubu gdzie bylem ustawiony z kolesiami s SYS (Suicide Young Squad) w pewnym celu;-). Wbijam sie do knajpy gdzie jest ok 100 dobrej,naprawde dobrej zalogi Burnley,sa starzy jest ekipa ze Szkocji i paru kolesi nawet z Holandii( Groningen). Az do meczu prawie nic sie nie dzieje,poza zajebistym dopingiem dla Queen of The South ktora wlasnie mlocila Aberdeen w pucharze Szkocji co ogladalismy na ekranie tv...Nie bylo mozna nawet pisnas tyle bylo pal na koniach itd...kiedy nadjechaly autokary z Sheffield mala przepychanka przy ostatnich zanim dobiegla policja..ogolnie nic specjalnego,ekipa BBC byla otoczona w Weterspoonie przez CID a nikt przy zdrowych zmyslach nie atakuje najbardziej okamerowanego pubu pilnowanego przez robocopow...Wbijamy sie na stadion,z Sheffield okolo 1200-1400 osob,prowadza zajebisty doping,sporo wrzut na Wednsday,z tego co sie dowiedzialem niepodwazalna do niedawna pozycja BBC przy duzej aktywnosci mlodej ekipy Sow (Owls Flying Squad) jest naruszona i Wendsday sie odgryaza coraz czesciej.SUFC mialo jak na angielskie standarty zajebista flage "Loxley Blades"...Mecz wygralo SUFC 2-1 po najbardziej zajebistym golu jaki widzialem na zywo strzelonym z wolnego przez Beattiego....po meczu male piwo w knajpie,potem na pociag gdzie spotykam stara ekipe BBC udajaca sie do Blackpool.. Potem powrot do domu...Wyjazd zajebisty , na bank za rok uderzam na derby Burnley-Preston pozdrawiam modow i operatorow
i wszystkich znajomych.....

-
-
czy chodzi o ta flage ?
http://uk.youtube.com/watch?v=g7sRoQs4CZE
http://uk.youtube.com/watch?v=g7sRoQs4CZE
-
-
flaga Dublin zostala zakapowana przez "prawomyslnych" Chelticofanow policji i chcieli oni za wszelka cene dowiesc ze nie ma zadnych kiboli Rfc w stolicy roi,a jednak sa,maja sie dobrze i bynajmniej nie jest tak jak timsi pisali 2 angielskich emigrantow....klub niestety(nasz klub znaczy sie) poszedl po najmniejszej linii oporu i uwierzyl w te brednie( nie pierwszy raz nie sprawdzajac taniej prowokacji taigsow)..obecnie chyba flaga moze wisiec po interwencjach RangersTrust i calej masy roznych stowarzyszen kibicow RFC...
a co do fcb___ facet moze nie masz nic wspolnego z Cheltickiem wiec rozszyfruj swoj skrot czyzby far$elona? wiec jesli niedaleko pada jablko od jabloni
Pozdrawiam / nisc_PL
a co do fcb___ facet moze nie masz nic wspolnego z Cheltickiem wiec rozszyfruj swoj skrot czyzby far$elona? wiec jesli niedaleko pada jablko od jabloni
Pozdrawiam / nisc_PL

-
-
-
W.Wolfs-PLYMOUTH A. ( 1 : 0 )
Wolfs :

PLYMOUTH :

jedyna ekipa Plymouth ktora nie wygladala mi na piknikowa...
Na kolejny wyjazd zdecydowalem sie wybrac z ekipa autokarowa ktora jest mocno piknikowa ...wyruszamy 5 autokarami ....
na meczu ok. tysiaca wiary z Plymouth ...na stadionie fajna atmosfera ok 25 tys ludzi...w trakcie meczu jedna osoba zawinieta ...oraz jedna tuz po zakonczeniu meczu pod stadionem...
W drodze powrotnej na jednym z service spotykamy kilka samochodow Stoke City ...to chyba by bylo na tyle pozdro
Wolfs :

PLYMOUTH :

jedyna ekipa Plymouth ktora nie wygladala mi na piknikowa...
Na kolejny wyjazd zdecydowalem sie wybrac z ekipa autokarowa ktora jest mocno piknikowa ...wyruszamy 5 autokarami ....
na meczu ok. tysiaca wiary z Plymouth ...na stadionie fajna atmosfera ok 25 tys ludzi...w trakcie meczu jedna osoba zawinieta ...oraz jedna tuz po zakonczeniu meczu pod stadionem...
W drodze powrotnej na jednym z service spotykamy kilka samochodow Stoke City ...to chyba by bylo na tyle pozdro
....to jest dla mnie czysty hardcore...
-
-
widzewiak_z_gor pisze:[link]
Mam pytanie do Kibiców będących na Wyspach.
Spotkaliście się tam z podobnym podejście do Was jako Polaka kibica?
Chodzi mi głównie o traktowanie w pubach i na stadionach.
siemanko,
kiedyś pisalem o tym przy okazji opisu ejdnego z meczy, ale napsize jeszcze raz.
Byla to sobota chyba, my gralismy wtedy mecz z Belgami, anglicy na na stepny dzien z Chorwatami chyba. Pojechalem sobie w szaliczku Polski do Huddersfild'u, a ze pora byla wczesna, wszedlem do ejdnego pabu, gdzie ku mojemu zaskoczeniu siedzialo chyba ze 30 osób, goscie w ieku od 30 do 45 lat tak na moje oko, wszyscy lysi, calkiem postawne chlopaki. Wycofywać sie nie mialem juz zamiaru, podszedlem do baru, i zamówilem zimnego Lecha

Kiedy na neigo czekalem, podszedl do mnei jeden z gosci, typ ze 40 lat, widac ze kumaty koleś. Zapytal czy jestem z Polski, odpowiedzialem ze tak. zazcelismy rozmawiac, opowiadal mi jak to u nich ejst, mowil ze sledzi na bierząco to co sie dzieje w Polsce, sledzi poczynania Wisly, Cracovii, Lecha, Widzewa i Legii, i ze uwaza ze teraz to Polacy wiodą prymw Europie. Opowiadał mi o walce w parku saskim, gdzie także brał udział. Mówił ze przez 20 lat jeżdzenia po Anglii i Europie nigdy nei dostał takiego wpierdolu jak od Polaków

Ogólnie wszyscy odnoscili sie do meni z szacunkiem, w miedzy zcasie zapytali czy interesuja mnei takze "atrakcje pozasportowe", odpowiedzialem ze oczywiscie ze tak, to zaproponoali mi zebym bylw tym samym pubie, za dwa tygodnie, etz mneij wiecej o tej samej porze, bo akurat byli umowieni na walke z Leeds. Praca uniemozliwila mi stawienei sie z nimi, wyniku walki tez nei znam.
Ogólnie Angole moim zdaniem czują respekt przed nami.
pozdro
-
Jakis czas temu dosc czesto jezdzilem na wyjazdy Carlisle Utd i musze przyznac ze zwykli kibice bardzo dobrze mnie przyjeli, zapraszali na kolejne mecze zalatwiali tansze bilety itd itp. A w pubach jak to w pubach raz normalnie porozmawiasz a czasem bywa ze trzeba dac jakiemus w morde jak za bardzo go za bardzo wyspiarska duma poniesie;-)
-
-
a'propos meczu Wisły Kraków z Liverpoolem w najbliższą sobotę

Zaproś, podaj znajomym ze Szwajcarii !!
Będzie na żywo w angielskiej publicznej TV - Channel 5
[link]
Football on Five (Sport)Time - 16:45 - 19:00 (2 hours and 15 minutes long)When - Saturday 19th July on fiveWisla Krakow v Liverpool.
Live football action as Liverpool take on Wisla Krakow, the Polish champions, in a pre-season friendly. Presented by Colin Murray with commentary from Dave Woods. Kick-off is at 17.00.
(Subtitles)

Zaproś, podaj znajomym ze Szwajcarii !!
Będzie na żywo w angielskiej publicznej TV - Channel 5
[link]
Football on Five (Sport)Time - 16:45 - 19:00 (2 hours and 15 minutes long)When - Saturday 19th July on fiveWisla Krakow v Liverpool.
Live football action as Liverpool take on Wisla Krakow, the Polish champions, in a pre-season friendly. Presented by Colin Murray with commentary from Dave Woods. Kick-off is at 17.00.
(Subtitles)
Ostatnio zmieniony 17.07.2008, 08:17 przez Jose Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
24.07.2008 21:00 Kraków, Awaria
30.08.2008 18:00 Koło, Błonia, Koło Bluesa Festival 2008
[link] | [link]
30.08.2008 18:00 Koło, Błonia, Koło Bluesa Festival 2008
[link] | [link]
-
-
-
-
-
Miałem okazję w zeszłym tygodniu wybrać się na sparing pomiędzy Lincoln City FC a Aston Villa FC.
Na uwagę zasługuje liczba z Birmingham...jak na wtorek to przybyło ich ponad 1000 głów (wg strony klubowej 1060).
Ja z kumplem po wejściu na stadion i na sektory Lincoln..przechodzimy do sektora gości i oglądamy mecz z fanami Villi.
Dziwne klimaty na tych Wyspach..przez cały mecz bardzo dużo bluzgów..'fucki' i 'motherfuckery' latały często i gęsto w powietrzu.Dziwnym zwyczajem jest wychodzenie z sektora w 37 minucie aby zająć kolejkę do cateringu...ogólnie dziwny klimat..jednak wolę nasz Polski....po meczu obie ekipy wychodzą i wymieszane przenoszą się do pubów...
..strasznie dziwne..na meczu napinka i wyzywanie się (i to starzy kolesie z Villi do dzieciaków z Lincoln)..a po meczu wspólne picie.
to, że ktoś przechodził nieniepokojony z flagą Villa pod pachą obok pubu Lincoln jestem jeszcze w stanie zrozumieć bo tu nie ma klimatu krojenia....ale, że cały mecz wyzywasz gościa stojącego 5 metrów dalej a potem idziesz z nim na piwo to już pojąć nie mogę.
Nie wiem..być może nie mam porównania bo to mój pierwszy mecz na Wyspach..jednakże dla mnie sytuacja bardzo dziwne.
Edit: racja-już poprawione
Na uwagę zasługuje liczba z Birmingham...jak na wtorek to przybyło ich ponad 1000 głów (wg strony klubowej 1060).
Ja z kumplem po wejściu na stadion i na sektory Lincoln..przechodzimy do sektora gości i oglądamy mecz z fanami Villi.
Dziwne klimaty na tych Wyspach..przez cały mecz bardzo dużo bluzgów..'fucki' i 'motherfuckery' latały często i gęsto w powietrzu.Dziwnym zwyczajem jest wychodzenie z sektora w 37 minucie aby zająć kolejkę do cateringu...ogólnie dziwny klimat..jednak wolę nasz Polski....po meczu obie ekipy wychodzą i wymieszane przenoszą się do pubów...
..strasznie dziwne..na meczu napinka i wyzywanie się (i to starzy kolesie z Villi do dzieciaków z Lincoln)..a po meczu wspólne picie.
to, że ktoś przechodził nieniepokojony z flagą Villa pod pachą obok pubu Lincoln jestem jeszcze w stanie zrozumieć bo tu nie ma klimatu krojenia....ale, że cały mecz wyzywasz gościa stojącego 5 metrów dalej a potem idziesz z nim na piwo to już pojąć nie mogę.
Nie wiem..być może nie mam porównania bo to mój pierwszy mecz na Wyspach..jednakże dla mnie sytuacja bardzo dziwne.
Edit: racja-już poprawione
Ostatnio zmieniony 21.07.2008, 21:08 przez kawa1984, łącznie zmieniany 1 raz.
..:: CWKS LEGIA WARSZAWA::..
-
Aston Villa jest z Birminghamkawa1984 pisze:Miałem okazję w zeszłym tygodniu wybrać się na sparing pomiędzy Lincoln City FC a Aston Villa FC.

Ja czytałem że Sunderlandu w ... Lizbonie było 900.Na uwagę zasługuje liczba Londyńczyków...jak na wtorek to przybyło ich ponad 1000 głów (wg strony klubowej 1060)
Ostatnio podczas sparingu West Ham United w USA, kibice WHU starli sie uwaga ... z kibicami Columbus Crew. Chciałbym zobaczyc filmik z tej zadymki

-
- ostatnie ostrzeżenie
Mam do czynienia tu gdzie mieszkam/pracuję (Cheshire) do czynienia z kibicami wielu klubów angielskich (głównie Man United, LFC, Everton, Man City, Stoke City itd.), moim zdaniem z tego co widziałem to Stoke City ma najbardziej konkretnych i "walniętych;)" kibiców. Kibice żadnego innego angielskiego klubu (z wymienionych) nie robią na mnie nawet w połowie takiego wrażenia jak te typy. Dwóch ode mnie z pracy ze Stoke miało spore problemy z policją za m.in. jeżdżenie na mecze z nożami i takie tam. Oficjalnie ich na żadnej zadymie nie złapali, ale kiedyś znaleźli przy nich noże, po za tym wszyscy wiedzą w okolicy, kto szuka mocnych wrażeń, szczególnie tych 2 ze Stoke ma opinię że żadnej zadymy (niekoniecznie związanej z kibicowaniem) nie odpuszczą:) W Anglii posiadanie noża przy sobie jest karalne, ale coraz więcej małolatów nosi coś przy sobie, bez przerwy też trąbią w mediach, że znowu ktoś zginął od noża itd. Myślę że coś o Stoke będzie słychać, aczkolwiek ze względu na dobrze zorganizowaną angielską policję i wysokie wyroki za chuligaństwo, to z góry wiadomo że nie będą się zbytnio wychylać.fan pisze:STOKE CITY po 23 latach wraca do premiership.
w latach swietnosci brytyjskiej chuliganki byli chyba jedną z wyróżniających sie ekip?? Mółby ktoś napisać o nich coś więcej??
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły. Zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki. Chodnik zapluły, ludzi przepędziły. Siedzą na ławeczkach i ryczą do siebie. Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy...