Wymarłe Ekipy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
1925

Post autor: 1925 » 29.01.2008, 23:04

Michał z Łodzi pisze:Skoro było o Starcie to czy dzieje się coś na meczach Gwardii Warszawa, kontynuując wątek "trzeciej siły w mieście"? Bo o ile dobrze pamiętam, Gwardziści mieli jakiś tam młynek i bynajmniej nie był to młynek prolegijny.
A Garbarnia Kraków? Ktoś chodzi na jej mecze?
Michał ... jesli chodzi o Gwardie ... to poza nia jest tam jeszcze sporo innych ekip np taki Hutnik Warszawa czy Olimpia badż Drukarz + Ząbki , Legionowy i Piaseczna :)
Co ciekawe .... Wszystkie te ekipy trzymają z Legia a mimo to zdarzaja sie tam tez kosy ....
Fajnie by było jakby ktoś obecna sytuacje w W-wie opisał w sposob szczegołowy.A na garbarnie to chyba chodzi Wisła jak dobrze pamietam !!
:arrow:

iparts.pl
Pango

Post autor: Pango » 30.01.2008, 09:56

Michał z Łodzi pisze: A Garbarnia Kraków? Ktoś chodzi na jej mecze?
bardzo fajna atmosfera na przykład na wypicie piwka w sobotnie południe zwłaszcza przy ładnej pogodzie :) Na płocie pojawiają się brązowo-białe flagi i od czasu do czasu ktoś coś krzyknie, na trybunach przeważają dziadkowie z flaszeczką i młodzież z okolicy, klimat piknikowo-wypoczynkowy, nikt tutaj nie próbuje stać sie jakąś kolejną siłą Krakowa.
"My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor."

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 30.01.2008, 18:33

1925 pisze:
Michał ... jesli chodzi o Gwardie ... to poza nia jest tam jeszcze sporo innych ekip np taki Hutnik Warszawa czy Olimpia badż Drukarz + Ząbki , Legionowy i Piaseczna :)
Co ciekawe .... Wszystkie te ekipy trzymają z Legia a mimo to zdarzaja sie tam tez kosy ....
Wiem, że są takie ekipki ale kibice tych druzyn są także kibicami Legii. Dlatego to Gwardia mimo niezbyt chlubnej historii klubu teoretycznie mogłaby być tą "trzecią siłą" niezależną od Legii. Szkoda, że kiedyś przegrali baraż o drugą ligę bo być może coś tam by się zaczęło dziać.

krakowski

Post autor: krakowski » 30.01.2008, 21:05

Pango pisze:
Michał z Łodzi pisze: A Garbarnia Kraków? Ktoś chodzi na jej mecze?
bardzo fajna atmosfera na przykład na wypicie piwka w sobotnie południe zwłaszcza przy ładnej pogodzie :) Na płocie pojawiają się brązowo-białe flagi i od czasu do czasu ktoś coś krzyknie, na trybunach przeważają dziadkowie z flaszeczką i młodzież z okolicy, klimat piknikowo-wypoczynkowy, nikt tutaj nie próbuje stać sie jakąś kolejną siłą Krakowa.
bardzo dobrze napisane
od siebie jeszcze dodam że jeśli pojawi sie jakiś młynek, to kręcą go głównie juniorzy Garbarnii i okoliczna młodzież, zarówno jedni jak i drudzy na codzień sympatyzują z oba klubami z błoń. Również od czasu do czasu krzyknie też coś grupka dziadków, zresztą to właśnie z tą grupą można identyfikować większość flag Garbarnii, swoją drogą nawet nie brzydki.
Ogólnie kibicowanie Garbarnii jest dla większości uczęszczającej tam publiki dodatkiem do prawdziwego kibicowania (może poza dziadkami którzy pamiętają lata świetności Garbarnii i identyfikują sie tylko z nią), a panujący specyficzny folklor na stadionie sprawia że czasem fajnie jest zajrzeć tam w sobotę o godz. 11 żeby poczuć ten klimat, obejrzeć mecz i walnąć piwko albo coś mocniejszego w sam raz przed popołudniowo/wieczornym meczem ligowym ukochanej drużyny

rm

Post autor: rm » 31.01.2008, 14:39

Michał z Łodzi pisze:
1925 pisze:
Wiem, że są takie ekipki ale kibice tych druzyn są także kibicami Legii. Dlatego to Gwardia mimo niezbyt chlubnej historii klubu teoretycznie mogłaby być tą "trzecią siłą" niezależną od Legii. Szkoda, że kiedyś przegrali baraż o drugą ligę bo być może coś tam by się zaczęło dziać.
Z tego co wiem to kibice Gwardii przeważnie też są kibicami Legii, z paroma wyjątkami (starszych osób), które to osoby interesują się tylko WKS. Osoby o innych zapatrywaniach raczej opuszczają stadion przy Raclawickiej po znalezieniu nowej "fascynacji". W szczytowych momentach zresztą było to 25-40 osób, czyli średnio. Po meczu z Radomiakiem w 2004 bodaj, ta liczba zmalała bodaj do 10 osób, i tylko okazjonalnie. Ogólnie Gwardia jest nielubiana przez większość klubów z niższych lig w W-wie i okolicach (taka tradycja). Ogólnie wszystkie inne kluby w Warszawie i okolicach, które mają młyny (ze 40 pewnie), są pro-(L)

Kafar

Re: AZS Start Lublin

Post autor: Kafar » 31.01.2008, 16:58

Tomczyk pisze:
mlody_kibic pisze:
Sven pisze:Czy AZS Start Lublin ma jakichś zorganizowanych kibiców?
Ogolnie na mecze ludzie chodz ale z powodu wynikow jest ich mniej. Jest paru chlopakow, ktorzy tworza maly mlynek po kilka czasem kilkanascie osob. Sa to glownie kibice lubelskiego Motoru. Wydali szaliki, koszulki, jak i edycje vlepek (2 wzory). Szykowali tez jakis wyjazd ale chyba cos nie wyszlo. Zapewne sa oni na tym forum obecni (jeden na 100% :wink: ), wiec moze napisze cos od siebie.
Pozdrawiam
Mogę tylko potwierdzić słowa mlodego_kibica. Na meczach zbieramy sie w kilka - kilkanascie osob. Ogólnie jest bardzo trudno ludzi zachęcic do dopingu, tymbardziej teraz gdy naszym koszykarzom nie idzie ( 19 porażek z rzędu). Planowalismy wyjazd do Białegostoku ale nic nie wyszło, może do bliższej Stalowej Woli się uda. Zdjęcia naszych szalikow i vlepek są na tym forum. Pozdro, jak cos to pw.

żADEN Z SZANUJąCYCH SIę FANATYKóW MOTORU NA PEWNO NIE UDZIELA SIę W MłYNIE NA KOSZU !!!

Zupełnie Zielony

Post autor: Zupełnie Zielony » 03.02.2008, 12:28

mzks1963 pisze:
Foggy pisze:
Sven pisze:A Kolejarz Stróże ?
Czy istnieją tam zorganizowani kibice?
Młynek 20 osob głównie dzieci z okolicznego przedszkola. No i osławiona fana ,,Kolejarz Hooligans'' :D
A flagi po meczu są zabierane i chowane do bagażnika .... a raczej na rowerowy bagażnik pewnego dziecka. Zajebiście to wygląda jak ten dzieciak zapierdala na tym składaku do domu. :D

Ogólnie to patologia tam jest pełną gębą, napinka trwa 90 minut a nawet 115 bo w przerwie nie mają nawet na co patrzeć to skupiają się na przyjezdnych, jak ktoś będzie chciał to wrzucę fotkę z sezonu tego z meczu, z KSW.
Oto ta fotka :lol: :
[link]
LucassNH
pogrubiłeś mi 2 rzeczy o 300 osobach wbiegających na murawę i tutaj sam nie liczyłem ich ale w gazecie tak pisało, a jeśli chcesz screena ci wyśle co do klatki to kolega, który w tym uczestniczył tak mi powiedział
ADMIN: Spokojniej w podpisie prosimy!

Bizard

Post autor: Bizard » 03.02.2008, 15:22

mam pytanie, w sumie do starszych kibiców z Gorzowa... czy działo sie cokolwiek kiedyś na Warcie? pamiętam jak przez mgłe, jak w latach 90-tych pare razy bylem z ojcem na meczu Warty, to jakies flagi (w barwach bordowych bodajze) wisialy, ale za młody bylem i nie kojarze jakiekolwiek dopingu. Pamietam takiego dziadka co chodzil po trybunach w szaliku Warty, wiec jakies szale tez widocznie byly robione....

Sztygar

Post autor: Sztygar » 03.02.2008, 16:29

http://pl.youtube.com/watch?v=tMSWKpgBgoQ
czy kibice tego klubu identyfikują sie tylko z Beskidem czy są FC jakiegoś większego klubu ? prosze o odp

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 03.02.2008, 16:40

Bizard pisze:mam pytanie, w sumie do starszych kibiców z Gorzowa... czy działo sie cokolwiek kiedyś na Warcie? pamiętam jak przez mgłe, jak w latach 90-tych pare razy bylem z ojcem na meczu Warty, to jakies flagi (w barwach bordowych bodajze) wisialy, ale za młody bylem i nie kojarze jakiekolwiek dopingu. Pamietam takiego dziadka co chodzil po trybunach w szaliku Warty, wiec jakies szale tez widocznie byly robione....
Starszy nie jestem, najdalsze czasy jakie pamietam to dogorywanie śp. Warty, ale costam mniej wiecej moge napisac: Generalnie z tego co mi wiadomo specjalnie zorganizowanego ruchu kibicowskiego nie było ale wiele osób identyfikowało się w latach 70-80 z Wartą i na Stilon raczej rzadziej chodziło, jako że to była trochę bardziej "swojska" drużyna, chłopaki z osiedla itp. dopiero sukcesy ZKS na poczatku lat 90tych i powolna degrengolada Warty troche zmieniły to podejscie.

Jankes_KSP

Post autor: Jankes_KSP » 05.02.2008, 18:54

rm pisze:
Michał z Łodzi pisze:
1925 pisze:
Z tego co wiem to kibice Gwardii przeważnie też są kibicami Legii, z paroma wyjątkami (starszych osób), które to osoby interesują się tylko WKS. Osoby o innych zapatrywaniach raczej opuszczają stadion przy Raclawickiej po znalezieniu nowej "fascynacji". W szczytowych momentach zresztą było to 25-40 osób, czyli średnio. Po meczu z Radomiakiem w 2004 bodaj, ta liczba zmalała bodaj do 10 osób, i tylko okazjonalnie. Ogólnie Gwardia jest nielubiana przez większość klubów z niższych lig w W-wie i okolicach (taka tradycja). Ogólnie wszystkie inne kluby w Warszawie i okolicach, które mają młyny (ze 40 pewnie), są pro-(L)
Co do Gwardii, to piszesz calkowite glupoty. Chodzi mi o slowa przewaznie i wyjatki.
POLONIA PONAD ŻYCIE

Aldaris

Post autor: Aldaris » 07.02.2008, 17:12

Lewart Lubartów

Czy istnieje tam jakis ruch kibicowski lub czy istniał :?: Jakieś flagi, szaliki, jakieś wyjazdy :?:

Per

Post autor: Per » 07.02.2008, 17:20

Kiedyś całkiem dobrze działająca ekipa dobrze jeżdżąca, obecnie młyn młodzieżowy. Flagi, szaliki są. Na wyjazdu obecnie raczej nie jeżdżą. A pozatym w Lubartowie jest spory f.c. Motoru.

Sven

Post autor: Sven » 22.02.2008, 23:20

Czy istnieją zorganizowani kibice Mazowsza Płock?
[link]

87

Post autor: 87 » 04.06.2008, 15:58

wie ktoś o Kolejarzu Opole?
jak ta ekipa kiedyś wyglądała i czy miała konflikt z Odrą??

Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski » 04.06.2008, 17:26

Co do Lewartu to swoj szczyt formy mieli jesli mnie pamiec nie myli jakies 10 lat temu. Caly czas bedac fc Motoru. Dzis tak jak napisal przedmowca lata tam glownie mlodziez. Pamietam tez ze kiedys niezle fc Motoru bylo tez w Niemcach. Moze ktos cos wiecej o tym napisac?

neRka

Post autor: neRka » 04.06.2008, 19:34

Sztygar pisze:http://pl.youtube.com/watch?v=tMSWKpgBgoQ
czy kibice tego klubu identyfikują sie tylko z Beskidem czy są FC jakiegoś większego klubu ? prosze o odp
ostatnio w Brennej pojawił się mały FC Ruchu, na sparingu Beskid-Ruch część kibiców Beskidu zasiadła razem z Nami i dopingowała Niebieskich. Ale czy wszyscy się utożsamiają z Ruchem w ich młynie to nie wiem.
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

Łukasz_UNIA

Post autor: Łukasz_UNIA » 08.06.2008, 18:36

Działają jeszcze takie ekipy jak Górnik Brzeszcze,Hejnał Kęty,Skawa Wadowice,Skawinka Skawina,Proszowianka Proszowice,Świt Krzeszowice,Kmita Zabierzów :?:

Sven

Post autor: Sven » 14.06.2008, 23:04

[link]

Konkurencja dla Unii i Tarnovi?
Chyba jakiś żart :)
Na Metalu nie ma młyna

Co do Górnika Brzeszczen, Hejnału Kęty to wiem że na pewno działają jeszcze.
[link]

zwykly_kibic

Post autor: zwykly_kibic » 14.06.2008, 23:33

co do Tarnovii to mam pytanko: Czy oni jeszcze działają cokolwiek na swoich meczach czy tylko i wyłącznie jeżdżą na Cracovie i przeistaczają sie w ich FC :?:

Walker

Post autor: Walker » 15.06.2008, 07:38

Łukasz_UNIA pisze:Działają jeszcze takie ekipy jak Górnik Brzeszcze,Hejnał Kęty,Skawa Wadowice,Skawinka Skawina,Proszowianka Proszowice,Świt Krzeszowice,Kmita Zabierzów :?:
Górnik Brzeszcze nadal ma dobrą ekipę jednak na mecze swojej drużyny nie uczęszczają już ze względu na pewien mecz gdzie sprzedał ich własny klub i dostali koło 40 zakazów. Aktywnie jeżdżą na Unie Ośw

Hejnał Kęty nie ma już zorganizowanych kibiców. Jeszcze sezon temu próbowali odrodzić głównie młodą ekipę. po paru kompromitacjach zawiesili działalność.

Skawa Wadowice nieaktywna już przynajmniej od 3 - 4 lat.

Działalność na Skawince zawieszona chyba już 2 lata.

Łukasz_UNIA

Post autor: Łukasz_UNIA » 15.06.2008, 16:44

Sven pisze:[link]

Konkurencja dla Unii i Tarnovi?
Chyba jakiś żart :)
Na Metalu nie ma młyna

Co do Górnika Brzeszczen, Hejnału Kęty to wiem że na pewno działają jeszcze.
Na Metalu nie ma obecnie młyna.3 lata temu młodzi z okolic stadionu Metalu kręcili młyn, było ich około 30.Fani Metalu mieli być "FC" Unii (miało to wyglądać tak jak jest w Warszawie z tymi dzielnicowymi klubami).Potem to upadło i mieli w tej rundzie reaktywować działalność,ale wycofano im pierwszą drużynę,a rezerwy grają w klasie B i zabardzo się im niechce.Chociaż na mecze w zorganizowanej grupie nieuczęszczają to teraz mają wydać 2 serie vlepek.

Walker dzieki za odpowiedź.

arti18

Post autor: arti18 » 15.06.2008, 17:21

Sven pisze:Czy istnieją zorganizowani kibice Mazowsza Płock?
Nie :wink:
Obrazek
[link]

Sven

Post autor: Sven » 16.06.2008, 19:55

A Czarni Żagań? Czy istnieją tam zorganizowani kibice?
[link]

KazoR_1987

Post autor: KazoR_1987 » 16.06.2008, 23:46

Byli ostatnio w Swidnicy w okolo 20 osob i sie nie popisali :?
'' Nie liczy sie odleglosc liczy sie fanatyzm '' fc DzieRzoniow

JB_GKS

Post autor: JB_GKS » 17.06.2008, 12:03

Jan_Kowalski pisze:Pamietam tez ze kiedys niezle fc Motoru bylo tez w Niemcach. Moze ktos cos wiecej o tym napisac?
W Niemcach FC Motoru dziala caly czas i ma sie dobrze. Powstal mniej wiecej 2 lata temu i miejmy nadzieje bedzie sie caly czas powiekszal.

Info od kolesia z tego FC.

Sven

Post autor: Sven » 24.06.2008, 23:14

[link]
Myślałem że z nazwą klubu Orlen nikt się w Płocku nie utożsamiał.
[link]

Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii » 24.06.2008, 23:42

zapewne sponsor wydal szaliki a jakies niekumate pikniki kupily.
Obrazek

KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO » 25.06.2008, 00:01

Fan_Gwardii pisze:zapewne sponsor wydal szaliki a jakies niekumate pikniki kupily.
i w ten sposob powstala ekipa "orlenowcow", ktora juz wymarla - wiec pasuje do tematu.
z drugiej strony panie sven trzeba nie raz po prostu pomyslec kim jest osoba i co nia moglo kierowac wydajac ten szalik - sprawa jest jasna.
j****

kibic0

Post autor: kibic0 » 25.06.2008, 07:23

Sven pisze:[link]
Myślałem że z nazwą klubu Orlen nikt się w Płocku nie utożsamiał.
Wcale nie zdziwiłbym się gdyby owy szalik był jakimś gratisem dla klientów którzy tankują paliwo na tejże stacji paliw. ;)
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

Sven

Post autor: Sven » 15.07.2008, 12:03

Darzbór Szczecinek ma zorganizowanych kibiców?
Znalazłem taki artykuł :

Przemoc i agresja powróciła na boiska koszalińskich klubów. Tym razem kłopoty sprawili sympatycy występującego w grupie "Południowej" piłkarskiej okręgówki klubu Wielima Szczecinek. - Gdy tuż przed końcem naszego meczu z Wielimem Szczecinek pojawili się kibice Darzboru Szczecinek, doszło do regularnej zadymy - twierdzi Stanisław Wróblewski, prezes klubu Korona Człopa. - Na trybunach zaczęła się bójka, w której udział wzięli nastolatkowie. Widziałem, jak tuż obok mnie jeden z nich rozciął twarz nożem. Z pomocą naszych piłkarzy uciekliśmy do szatni. Później pod eskortą policyjnego radiowozu opuściliśmy Szczecinek. Cieszę się, że wróciliśmy cali i zdrowi.
[link]

polon18

Post autor: polon18 » 15.07.2008, 12:59

Kazor_1987 co masz na mysli mowiac ze kibice Czarnych w Swidnicy sie nie popisali? Mogłbys to rozwinac ;)?

Pozdrawiam.

Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii » 15.07.2008, 20:14

Sven pisze:Darzbór Szczecinek ma zorganizowanych kibiców?
Znalazłem taki artykuł :

Przemoc i agresja powróciła na boiska koszalińskich klubów. Tym razem kłopoty sprawili sympatycy występującego w grupie "Południowej" piłkarskiej okręgówki klubu Wielima Szczecinek. - Gdy tuż przed końcem naszego meczu z Wielimem Szczecinek pojawili się kibice Darzboru Szczecinek, doszło do regularnej zadymy - twierdzi Stanisław Wróblewski, prezes klubu Korona Człopa. - Na trybunach zaczęła się bójka, w której udział wzięli nastolatkowie. Widziałem, jak tuż obok mnie jeden z nich rozciął twarz nożem. Z pomocą naszych piłkarzy uciekliśmy do szatni. Później pod eskortą policyjnego radiowozu opuściliśmy Szczecinek. Cieszę się, że wróciliśmy cali i [link].
:) :) posiada ale ta sytuacje z tego co wiem pismacy i trener Czlopy wyssali z palca.
Obrazek

KazoR_1987

Post autor: KazoR_1987 » 16.07.2008, 01:44

polon18 pisze:Kazor_1987 co masz na mysli mowiac ze kibice Czarnych w Swidnicy sie nie popisali? Mogłbys to rozwinac ;)?

Pozdrawiam.
Nie moge Lepiej zapytaj
kogos ze Swidnicy albo Zagania moze cos napisza :wink:
'' Nie liczy sie odleglosc liczy sie fanatyzm '' fc DzieRzoniow

DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK » 16.07.2008, 10:27

Polon nie popisali się bo :
a) w Świdnicy na propozycję walki zaczęli nawoływać Policję, a wystarczyło powiedzieć, że nie mają składu. Wyzywać przy psach od chuliganów i ogólnie robić lipę.
b) na meczu u siebie zaatakowali w 9 osób, chcąc skroic flagę Polonii.
Przypomne , że ze Świdnicy były tylko 3 osoby, nie dość, że obronili flagę to jescze ich pogonili. Po tej akcji wpada konkretna ekipa Promienia Żary i Czarni Żagań dali już sobie całkiem spokój w tym dniu z kibicowaniem.
Pozatym ktoś juz w jakims temacie wklejał ich forum gdzie robili internetowe zapisy na zgodę z Zawisza Bydgoszcz.......

polon18

Post autor: polon18 » 16.07.2008, 17:57

Dzieki za info.

Sven

Post autor: Sven » 16.07.2008, 22:25

Czy istnieją zorganizowani kibice Piasta Nowa Ruda?
[link]

AGM

Post autor: AGM » 16.07.2008, 22:36

Czy w Płońsku coś się "kręci" ?

kibic0

Post autor: kibic0 » 16.07.2008, 22:58

Sven pisze:Czy istnieją zorganizowani kibice Piasta Nowa Ruda?
Na ten moment kibice z Nowej Rudy widywani są jako Fan Club na meczach Śląska Wrocław. Na meczach Piasta nic szczegolnego sie nie dzieje gdyż przeciwnicy to najczęsciej jacyś wieśniacy. Widywani są zawsze na meczach z nami (tzn. Piast-Górnik) gdzie potrafią zebrać się dość niezłym gronie.
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

ODPOWIEDZ