Madball pisze:A mnie z tej całej włoskiej sceny interesuje tylko "Napoli".Mógłby ktoś coś o nich napisac ?!
o, i słusznie

w sumie dość trafny opis wwkljony przez kiwa jako tako, aczkolwiek o zgodzie z Anconą nie słyszałem, jednak nie zaprzeczam, co do kos - też trafnie ujęte, gdzieś nawet w tym tamacie było foto z meczu (N) - Fiorentina, gdzie ci drudzy dość prowokacyjnie wymachiwali flagą Hellas(u?) Verona

pozatym jeszcze była swego czasu w tym sezonie jakaś afera dot. meczu z Interem, Romą bądź Juve (nie pamiętam już, bym musiał poszperać) - na przykładzie Napoli szczególnie widać jakie stosunki panują między północą a południem Włoch, odnośnie wsparcia 'różnych typów' - wiadomo przecież skąd się wywodzi camorra

obecnie Partenopei oczywiście grają w Serie A, a także zakwalifikowali się do III rundy Intertoto (zagrają z Panoniosem lub OFK Belgrad), skąd mogą przejść do II rundy el. pUEFA, a potem może i dalej - więc kto wie, może się nawet z Lechem lub Legią spotkają, albo i Wisłą

gdzieś tu się pojawiło info że ekipa conajmniej prawicowa - głowy nie daję, aczkolwiek nie przeczę (mimo że w szeroko pojętym internecie czasem zdarza się znaleść takie 'kwiatki' jak
to)
pozatym jeszcze ogólnie w całym Neapolu panuje kult św. Jauarego oraz... Maradony (
foto)

gdyby jeszcze ktoś mógłby coś do tego dodać co tu zostało napisane, to błbym wdzięczny
S(M) pisze:btw
Najbardziej mnie smieszy jak ekipe o pogladach narodowosocjalistycznych, nazwya sie prawicowymi

co poradzisz, kulegów "z naprzeciwka" pewnie też śmieszy, jak anarchistów nazywa się 'lewakami', no ale..takie już utarte schematy są
do tematu, to wrzucam wspomnianą mapkę:
http://i38.tinypic.com/2gtnrf6.jpg
(jak widać, (N) jest tu oznaczone m.in. jako prawicowe (chyba każdy bez problemu rozkmini legendę), jest też ukazana wspomniana Ternana - przykład. fotki:
raz,
dwa,
trzy - szczególnie ciekawa jest pierwsza fokta, ze wzg. na koszulkę - ów Miccoli jest tam umieszczony raczej nie 'bez kozery' - grał tam coprawda 'tylko' 4 lata /'98-2002, 120 meczów, 32 gole/, jednakże wsławił się też czym innym - otóż ponoć jest członkiem bądź sympatykiem jakiejś /dość radykalnej/ partii komunistycznej, z kolei na łydce ma wydziaranego Che /
foto - i to raczej nie ze względu na 'modę'...)
nie iwem na ile ta mapka jest 'autentyczna', jednak wydaje mi się że dość dobrze odwierciedla rzeczywistość...
korzystając z okazji, tak zapytam odnośnie ogólnej, nie-Włoskiej polityki na stadionach - otóż prawda to, że
Besiktas jest dość skręcony w lewo? ponoć cała ta ekipa (?) "C(A)RSI" (ta co swoją flagą na ME podniosła ciśnienie tutaj niektórym) jest właśnie 'od nich'...
Cejdiman pisze:A jak tam jest we Wloszech z krojeniem barw?? Tez taki zwyczj jak u nas? Palenie barw na meczach itp?
nie wiem, ale zapewne użytkownik Inter wie, jeśli to czyta

/przy okazji byłby wdzięczny za ew. korektę tego co napisano powyżej

/