Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK »

Nic nie ma, ekipa Polonii Świdnica sympatyzuje z Górnikiem Wałbrzych. Jest kilka osób które utrzymują kontakty prywatne z fanami z Krakowa.
iparts.pl
kibic0

Post autor: kibic0 »

djh30 pisze:Co jest na lini Cracovia - Polonia Świdnica ???
Nic nie ma. Zapewne chodzi Ci o grupę "Dolnośląskie Pasy" która w swoich szeregach zrzesza osoby mieszkające w naszym województwie. Twoje pytanie zapewne jest oparte na widokach z trasy Wrocław-Świdnica gdzie jest kilka napisów sławiących owe kluby obok siebie tym samym spraym.
djh30

Post autor: djh30 »

kibic0 pisze:
Nic nie ma. Zapewne chodzi Ci o grupę "Dolnośląskie Pasy" która w swoich szeregach zrzesza osoby mieszkające w naszym województwie. Twoje pytanie zapewne jest oparte na widokach z trasy Wrocław-Świdnica gdzie jest kilka napisów sławiących owe kluby obok siebie tym samym spraym.
Dokladnie, ale widzialem tez napisy w centrum miasta w Swidnicy. Dzieki za info
kibic0

Post autor: kibic0 »

djh30 pisze:
kibic0 pisze:
Dokladnie, ale widzialem tez napisy w centrum miasta w Swidnicy. Dzieki za info
Całkiem możliwe. Osoba robiąca te napisy jest w tej grupe "DP" jak również udziela się w młynku Polonii.
Sven

Post autor: Sven »

Kiedy upadła zgoda ŁKS Łódź-Stal Mielec?
tikwath

Post autor: tikwath »

Wiem że istnieje układ chuligański na linii Górnik Lęczna -Motor Lublin

Moje pytanie jest następujące:

Czy takie same relacje są pomiędzy Górnikiem L. a Chełmianką Chełm?

Proszę o konkretną odpowiedź
mlody_kibic

Post autor: mlody_kibic »

tikwath pisze:Wiem że istnieje układ chuligański na linii Górnik Lęczna -Motor Lublin

Moje pytanie jest następujące:

Czy takie same relacje są pomiędzy Górnikiem L. a Chełmianką Chełm?

Proszę o konkretną odpowiedź
Tak.
CFC26

Post autor: CFC26 »

zdzislawdyrma pisze:Czy kibice Gornika utrzymuja jakies kontakty z kibicami Hajduka Split?
jakiego Górnika? :wink:
Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii »

jemu pewnie chodzi o to ze Gornik Zabrze "pozyczyl" sobie od Hajduka nazwe Torcida.
che fujara
Moderator

Post autor: che fujara »

11.04.2007 pisze:Pogoń Staszów jest FC Ruchu Chorzów? czy FC Staszów Ruchu to zupełnie co innego?
Nie jestem ze Staszowa, ale wiem że cała Pogoń Staszów to fc Ruchu. To jedna i ta sama ekipa
pijzemna

Post autor: pijzemna »

hajduk byl na derbach... tak jak i wiele innych ekip.
Antichrist's Hammer
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Antichrist's Hammer »

Kujawiak jest zgodą czy Fan Clubem Elany??
Biały__

Post autor: Biały__ »

Antichrist's Hammer pisze:Kujawiak jest zgodą czy Fan Clubem Elany??
Fan Clubem.
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

Może ktoś opisać początek zgody Legii i Olimpii?
Ciekawski

Post autor: Ciekawski »

W jakich okolicznościach i kiedy została założona zgoda Cracovia - Stal M. :?:
GLANIX

Post autor: GLANIX »

che fujara pisze:
11.04.2007 pisze:Pogoń Staszów jest FC Ruchu Chorzów? czy FC Staszów Ruchu to zupełnie co innego?
Nie jestem ze Staszowa, ale wiem że cała Pogoń Staszów to fc Ruchu. To jedna i ta sama ekipa
tak to ta sama ekipa. można śmiało powiedzieć że Pogoń jest FC Ruchu.
Sven

Post autor: Sven »

Stal Stalowa Wola miała kiedyś zgode z KSZO Ostrowiec?
Mały01

Post autor: Mały01 »

KSZO było kiedyś fc Stalowki a ze zgoda to nie jestem pewien
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

W jakich to latach było?
Mały01

Post autor: Mały01 »

Było to gdzies w polowie lat 90 jezdzili wtedy do Stalowej i do Kielc na mecze a zgode mieli ze Stala Gorzyce
Świętokrzyski

Post autor: Świętokrzyski »

Mały01 pisze:KSZO było kiedyś fc Stalowki a ze zgoda to nie jestem pewien
:lol:
Zupełnie Zielony

Post autor: Zupełnie Zielony »

Świętokrzyski pisze:
Z czego się śmiejesz???? Widocznie za mało lat masz bratku aby zabierac głos w tej sprawie!
Jedno jest pewne: gdy w pierwszej połowie lat 90tych Korona i Stalowa miały ze sobą zgodę. Kibice z Ostrowca (jako takich kibiców KSZO jeszcze nie było- mieli jedynie zgode z malutkim klubikiem Stalą Gorzyce- która to też miała zgode ze Stalówką). Tak więc jeździli zarówno na Korone jak i Stalową. Z tym ze na Koronę w znacznie większym stopniu.
Na dobrą sprawe kibicowanie w Ostrowcu KSZO zaczeło sie dopiero po ich historycznym awansie do II ligi gdzie nawet wydali sobie szale z napisem.... "Kibice drugoligowca z KSZO Ostrowca":D:D Wtedy też padła zgoda Korony ze Stalową no i KSZO poszło swoja drogą. To tak w większym skrócie...

Pisze to jako starszy kibic który niema nic w spólnego z obydwiema ekipami!!!
Savi AG

Post autor: Savi AG »

Zupełnie Zielony pisze:
Świętokrzyski pisze:
Z czego się śmiejesz???? Widocznie za mało lat masz bratku aby zabierac głos w tej sprawie!
Jedno jest pewne: gdy w pierwszej połowie lat 90tych Korona i Stalowa miały ze sobą zgodę. Kibice z Ostrowca (jako takich kibiców KSZO jeszcze nie było - mieli jedynie zgode z malutkim klubikiem Stalą Gorzyce- która to też miała zgode ze Stalówką). Tak więc jeździli zarówno na Korone jak i Stalową. Z tym ze na Koronę w znacznie większym stopniu.
Na dobrą sprawe kibicowanie w Ostrowcu KSZO zaczeło sie dopiero po ich historycznym awansie do II ligi gdzie nawet wydali sobie szale z napisem.... "Kibice drugoligowca z KSZO Ostrowca":D:D Wtedy też padła zgoda Korony ze Stalową no i KSZO poszło swoja drogą. To tak w większym skrócie...

Pisze to jako starszy kibic który niema nic w spólnego z obydwiema ekipami!!!

Najwidoczniej śmieje się z Ciebie :lol:

Poza tym sam sobie zaprzeczasz, skoro:

" Kibice z Ostrowca (jako takich kibiców KSZO jeszcze nie było"

"Na dobrą sprawe kibicowanie w Ostrowcu KSZO zaczeło sie dopiero "

to jak możesz pisać, że KSZO było czyimkolwiek FC ?
Sators

Post autor: Sators »

Fighting Dragon Tokyo pisze:Może ktoś opisać początek zgody Legii i Olimpii?
Przyjaźń pomiędzy kibicami Olimpii i Legii trwa od mniej więcej połowy lat osiemdziesiątych, rozpoczęła się wkrótce po zerwaniu zgody z gdańską Lechią. Wcześniej nie przybierała może tak zażyłej formy jak obecnie, ale zawsze fani z Elbląga w Warszawie byli miłymi gośćmi. Analogicznie było z legionistami odwiedzającymi Elbląg. Zresztą Elbląg zawsze był specyficznym miastem, nie tak jak w innych regionach Polski, gdzie Legia była nielubiana, czy wręcz znienawidzona. Tu warszawski zespół, a co za tym idzie kibice Legii cieszyli się zawsze estymą i szacunkiem. Może stało się dlatego, że bez byłych mieszkańców stolicy nie powstałaby Olimpia, wszakże to warszawiacy tuż po wojnie założyli w naszym mieście Syrenę, która była protoplastą Olimpii.
Dobre stosunki z kibicami Legii Warszawa zostały nawiązane w latach 80-tych, a przełomowym momentem był tu rozgrywany w Elblągu mecz PP pomiędzy Olimpią, a Wisłą Kraków, w którym to kibice Olimpii wsparci przez fanów ze Stolicy pokazali Krakusom na czym polega kibicowskie rzemiosło w każdym jego aspekcie, a nawet w szerszym znaczeniu ;]. Wspólne kontakty osłabły nieco po spadku Olimpii z II-ej, a potem III-ej ligi i naszej tułaczce po IV-ligowych boiskach. Wraz jednak z awansem do III ligi w 2002 odżyły na nowo, można powiedzieć, że ze zdwojoną mocą. Elblązanie starają się w miarę możliwości wspierać Legię w trakcie jej meczów, zarówno w Warszawie, jak i na obcych stadionach, natomiast legioniści dość systematycznie odwiedzają stadion Olimpii przy Agrikola. Więzy sympatii umacniane są także w trakcie wspólnych turniejów piłkarskich kibiców, takich jak II Międzynarodowy Turniej Kibiców, w którym zajęliśmy ponownie 3 miejsce.

Źródło- http://www.e-olimpia.com/
WiM

Post autor: WiM »

Zgoda z Olimpią Elbląg jest naszą najświeższą zgodą krajową, co nie znaczy, że w Elblągu Legię uwielbiają dopiero od paru lat. Już znacznie wcześniej Olimpia często przyjeżdżała na mecze do Warszawy, ale była traktowana raczej jako fan-club, nie jako zgoda. Obecnie na większości meczów Legii - czy to w Warszawie, czy w innych miastach, pojawiają się Olimpijczycy. Legioniści także wspierają przyjaciół z Elbląga, jak choćby na prestiżowych meczach ze Stomilem, czy nawet inauguracji sezonu 2006/07 z Kozienicami.

www.legialive.com
ozyrys

Post autor: ozyrys »

Jaka jest najstarsza nieprzerwanie istniejąca do dzisiaj zgoda w Polsce? Od dłuższego czasu mnie to ciekawi.
Antichrist's Hammer
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Antichrist's Hammer »

ozyrys pisze:Jaka jest najstarsza nieprzerwanie istniejąca do dzisiaj zgoda w Polsce? Od dłuższego czasu mnie to ciekawi.
Śląsk & Lechia albo Zawisza & ŁKS
Ostatnio zmieniony 15.07.2008, 20:12 przez Antichrist's Hammer, łącznie zmieniany 1 raz.
Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii »

tez mi sie cos kmini ze Lechia-Slask
Inter

Post autor: Inter »

Polonia W-wa - Cracovia, to najstarsze trwajace blisko 90 lat więzi na niwie sportowej głównie, ale nie tylko. Moze nie stricte kibicowsko, ale juz przed wojna fani obu klubów mówili o sobie, jak o "zaprzyjaznionych".
LORDI

Post autor: LORDI »

Mimo wszystko chyba najdłuższą ,a przynajmniej na pewno dłuższą niż Śląsk -Lechia czy Zawisza -Łks jest Cracovia-Polonia....przyjacielskie układy jeszcze sprzed wojny,choć wcześniej co mało kto wie układ międzyklubowy Wisła -Polonia-lata 20-ste....

P.S:Inter o 2 minuty szybszy :D
Foxx

Post autor: Foxx »

Używanie terminu "zgoda" w odniesieniu do lat dwudziestych ma tyle sensu, co "układ chuligański" ;)
Inter

Post autor: Inter »

Wbrew pozorom, przed wojną tez byly napierdalanki miedzy klubami...
MAF
Kontakt:

Post autor: MAF »

Ale wtedy chyba zgody sie nie wspierały na meczach z innymi drużynami, nie? :)
Foxx

Post autor: Foxx »

... ani nie było ekip, jako takich.
Romano

Post autor: Romano »

Sators pisze:
Fighting Dragon Tokyo pisze:Może ktoś opisać początek zgody Legii i Olimpii?
Przyjaźń pomiędzy kibicami Olimpii i Legii trwa od mniej więcej połowy lat osiemdziesiątych, rozpoczęła się wkrótce po zerwaniu zgody z gdańską Lechią.
Z tego co pamietam nie mieliśmy zgody z Olimpią więc nie było czego zrywać :) Olimpia Elbląg była naszym FC
majcher

Post autor: majcher »

Czy zgoda Wisła - Lechia nie jest dłuższa od zgody Lechia - Śląsk?
Kiedy Wisła miała zgodę z Lechią, Widzewem, Ruchem i Jagą, to Śląsk nie miał wtedy zgody z Lechią. Dobrze mi się wydaje, czy się mylę?
Romano

Post autor: Romano »

majcher pisze:Czy zgoda Wisła - Lechia nie jest dłuższa od zgody Lechia - Śląsk?
Kiedy Wisła miała zgodę z Lechią, Widzewem, Ruchem i Jagą, to Śląsk nie miał wtedy zgody z Lechią. Dobrze mi się wydaje, czy się mylę?
Mylisz się, Lechia miała wtedy zgode ze Sląskiem :) Z Wisłą było kilka lat przerwy
Mleczer

Post autor: Mleczer »

Za oficjalną datę początku zgody Śląsk&Lechia uznaje się rok 1977
wyjebongo
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: wyjebongo »

a jaki jest stosunek Olimpii Elbląg do Pogoni? podobno widziano szaliki Elbląga w Szczecinie i na odwrót a po za tym.. na murach w Elblągu.."Pogoń sprzedacie to w******* macie"..?????jak to jest???
Zablokowany