osfp pisze:Nie ma takiego państwa jak Śląsk dlatego Klose urodził się w Polsce i jest Polakiem. To, że ma do tego podejście jakie ma to za to c*** mu w d***.
A umiesz rozroznic obywatelstwo od narodowosci? Wiesz co oznacza pojecie "mniejszosc narodowa"?
Franek Dolas pisze:POLSKA!! Nie ma siły musimy najebać faszystom
Rozumiem ze zbierasz sily na dopingowanie Polski przeciwko Chorwacji?
tantaram pisze:
kkr pisze:Jeszcze slow kilka co do reprezentacji Niemiec. Jesli chodzi o tych Slazakow, to oprocz Klosego z Podolskiego (Gornoslazacy) jest jeszcze jeden Slazak ze Zgorzelca - Michael Ballack. Co prawda Zgorzelec to Lyzyce, ale z Silnymi wplywami slaskimi. Miejsce dwoch kultur, tradycji i wplywow. Jedna z nich jest kultura slaska, a wiec uzasadnione jest, ze niemieckich mieszkancow Zgorzelca - mimo ze to Luzyce - mozna identyfikowac ze slaskoscia.
no ba, ku*** nowy jork nawet identyfikuje się ze śląskością.
Kawalek Luzyc, o ktorym mozna napisac w kontekscie jego slaskosci, wynika glownie z ekspansji slaskiej w dobie niemieckiej administracji. Tozsamosc regionalna wsrod Niemcow (oczywiscie slaska, nie luzycka) jest jednak wyrazna i niepodwazalna.
M.in. funkcjonuje nawet dzisiaj cos takiego jak dolnoslaski powiat gornoluzycki. [link]
osfp pisze:
Nie ma takiego państwa jak Śląsk dlatego Klose urodził się w Polsce i jest Polakiem. [...]
Ten Szkopiszek NIE JEST Polakiem!! Jest Niemcem! Czy Górnośląskim, czy Bawarskim, to mi koło c**** lata. Ważne jest to, że na pewno nie jest Polakiem. To, że urodził się na ziemi należącej do Rzeczypospolitej niczego nie zmienia. Polskość ma się w sercu! Polak gra dla w reprezentacji swojej Ojczyzny, bądź w żadnej.
P.S. Mam prośbę = dajcie już spokój z tym Górnym Śląskiem, bo nikogo to nie interesuje.
Wszyscy narzekają na repertuar na kadrze, więc wrzucę tu swoją małą propozycję. Melodia, dla bywalców stadionów powinna być znana (Pierwsza Brygada - dla tych co nie robią jak żaby...)
To my dumni Polacy, słowiańscy wojacy, za Polskę, za ojczyznę, pójdziemy zawsze i wszędzie!
majcher pisze:Wszyscy narzekają na repertuar na kadrze, więc wrzucę tu swoją małą propozycję. Melodia, dla bywalców stadionów powinna być znana (Pierwsza Brygada - dla tych co nie robią jak żaby...)
To my dumni Polacy, słowiańscy wojacy, za Polskę, za ojczyznę, pójdziemy zawsze i wszędzie!
PS. Deutschland, Deutschland alles scheise.
moze jakas ekipa pokusi sie o wprowadzenie tej piesni na kadrze? jak dla mnie jest dobra
najbardziej w tym wszystkim nie boli mnie to,ze jestem chory i mecz obejrze nie w knajpie z kumplami tylko przed telewizorem z mama,nie boli mnie to,ze nie bede na stadionie...boli mnie najbardziej to,ze wraz z pierwszym gwizdkiem nie uslysze glosu Szpakowskiego tylko tej swiecacej pizdy Borka
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007
nieznajomy_89 pisze:
co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów
Szwecki zespół Sabaton śpiewający o waleczności Polskiego Wojska, broniącego Wizny na początku września 1939r.
700 Polskich żołnierzy przeciw 42,200 szwabów.
Na każdego zabitego Polaka, przypadło 40 zabitych niemiaszków.
Niewielu pewnie w ogóle wie o tym starciu, ale jest to jedno z tych wydarzeń, dzięki któremu Polaka rozpierdala duma.
Przypomina mi sie temat 2 lata temu przed MŚ .Tez było co zrobimy ,przypominam sobie ze miał byc trans o żonach niemiaszków które dupcymy , podczas hymnu spalona flaga niemiec....
Szybka piłka jeżeli ktoś jest zainteresowany wyjazdem do Kalgefurtu to dawać kom na priva priv dziś w nocy wyjazd mam jedno miejsce wolne okolice Katowic jedziemy przez Czechowice Dziedzice Tychy Bielsko Biała z tych miast tez mozemy zabrać
Dzisiaj EC z Warszawy przyjechalo nas sporo, mysle ze nawet okolo 40 ale najwiekszy wysyp bedzie rano i po poludniu. Na miescie kilkunastu Turkow pokrzyczalo i zaraz POLIZEI paniken Ogolnie beka w pociagu z Policji, widac ze chlopaki maja na nas cisnienie...
właśnie TVP3 podała, że dwukrotnie doszło do potyczek między naszymi, a niemcami na ulicach miasta, potyczki drobne, stroną agresywną byli niemcy, aresztowano 4 niemców i żadnego Polaka
kuzwa wczoraj 9 piwek,dzis juz nie spie od 7 rana...jak ja dotrzymam jak juz jedno pekło?
POLSKA!!!POLSKA!!!POLSKA!!!POLSKA!!!POLSKA!!!POLSKA!!!
Cisnienie rosnie
Rodowity katowiczanin tylko GKS KATOWICE,klub mojego miasta.
Wacław pisze:Przypomina mi sie temat 2 lata temu przed MŚ .Tez było co zrobimy ,przypominam sobie ze miał byc trans o żonach niemiaszków które dupcymy , podczas hymnu spalona flaga niemiec....
taaa i typ był co nie wiedział czy jedzie, ale pisał " To ja oprawę wezmę na siebie jak coś "
„... Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w życiu, na wojnie – zawsze i wszędzie...”
WDZW_M pisze:Szwecki zespół Sabaton śpiewający o waleczności Polskiego Wojska, broniącego Wizny na początku września 1939r.
700 Polskich żołnierzy przeciw 42,200 szwabów.
Na każdego zabitego Polaka, przypadło 40 zabitych niemiaszków.
Niewielu pewnie w ogóle wie o tym starciu, ale jest to jedno z tych wydarzeń, dzięki któremu Polaka rozpierdala duma.
st.Marynarz pisze:Niema co juz pisac o nie pojawienu sie Wisły na rynku nie od dzisiaj wiadomo ze Wisła to Ultraska a Cracovia Bandytka i niema co pierdolic
Stadion w Klagenfurcie, na którym za kilkadziesiąt minut rozpocznie się mecz Polska - Niemcy jest już wypełniony po brzegi. Trybuny są biało-czerwone, nasi kibice zajmują 80 proc. miejsc. Na stadionie są już także piłkarze. Pierwsi z murawą zapoznali się Polacy, po nich na płytę boiska wyszli Niemcy.
Nad stadionem unosi się głośne "Polska, Biało-Czerwoni!". Na trybunach widać kilkadziesiąt polskich flag z nazwami miast i miejscowości. Kibice nagrywają filmiki, robią setki zdjęć w oczekiwaniu na głównych aktorów widowiska.
dziennik.pl
jakoś cięzko mi w to uwierzyć że 80% kibiców to Polacy
Z tego co zrozumiałem to zatrzymano 100 niemców wnoszących nazistowskie okrzyki przeciwko Polsce i jeszcze że były jakieś starcia po bramce dla szkopów na 1-0 .
Ostatnio zmieniony 08.06.2008, 23:32 przez Kapi, łącznie zmieniany 1 raz.