Wydaje mi się, że w każdym Krakowskim markecie taką dostaniesz. U nas przynajmniej tak jest, a przynajmniej było. W Lidlu wciąż sądynek pisze:Ja kupilem na allegro ale pewnie przez strajk poczty nie dojda. Chcialem takie cos bo kuzyn ma auto na sutriackich blachach wiec jakis polski akcent musi bycpiekne lata 90-te... pisze:kupiłem 2 opakowanie po 10 Tyskich i obie flagi już wiszą. Polecam też flagi samochodowe, ja kupiłem w Lidlu po 9,99 pln. Pamiętam z MŚ w Niemczech, że sporo ich jeździło na samochodach, zróbmy to samo w Polsce! Kto może flaga na auto!Niewiecie gdzie w Krk kupie takie flagi ? nawet niewiem czy tu mamy Lidla.
Wywieś flagę, nie bądź ch.. !!!
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Hetman_KSV
- Kontakt:
-
Hetman_KSV
- Kontakt:
Do osób którzy się tak pieklą na występy Rogera w reprze, mam rozumieć że bojkotujecie i zamiast meczu oglądacie na wspólnej, bo przecież to już nie jest Reprezentacja Polski (tak wywnioskowałem). Po ME 2008, o Rogerze wszyscy zapomną bo pewnie sam sobie da spokój z tym, skoro kibice go nie tolerują. Nie powiem, bo sam wolałbym aby nasi gracze byli w 100% polakami, ale jeden Roger nie spowoduje u mnie wzruszenia i będe oglądał i kibicował z całych sił. Takie jest moje zdanie.
P.S. - DO BOJU POLSKOOOOOOOOO !!!!!!
P.S. - DO BOJU POLSKOOOOOOOOO !!!!!!
-
GhettoBoy82
A teraz coś odemnie.Wczoraj Mistrzostwa sie zaczeły i po pierwszysch obserwacjach widze że nie tylko u nas zawodnicy z Brazylii robia kariere
Np w Turcji też sobie taki biega.Nie popieram tego,jakby to powiedzieć....że reprezentacja zmienia sie w klub.Ale jest niestety XXI wiek i takie rzeczy są normalne,że tak powiem na porzadku dziennym.A jeśli chodzi o naszych graczy to ja kibicuje Reprezenatacji Polski a nie zawodnikom którzy tam grają.Wiadomo piłkarze sie zmieniają my zostajemy
Nasz prezas(czytaj prezydent) zaufundował nam transfer roku a tu wszyscy narzekają
Falga juz wywieszona.......czekam do godziny zero
aha no mieszkam na parterze ciekawe czy ktoś mi dmuchnie moje barwy 
Widzę, że dyskusja podzieliła się na dwa tematy.
1. Roger - nie da się ukryć, że naród szanujący sam siebie, swoją historię i przeszłe pokolenia, nie powinien się dopuszczać takich procederów. Przecież ten osobnik jest w naszym kraju od zaledwie 2 lat. Nie ma z nim najmniejszych związków. Zdania po polsku składnie nie wypowie. I przynajmniej w moim przypadku, jego kolor skóry nie ma tutaj nic do rzeczy. Tak samo jak obecnie jestem przeciw Rogerowi, identyczną postawę prezentowałbym gdyby na jego miejscu był Ukrainiec, Duńczyk czy Słowak. Po prostu pewnych rzeczy się nie robi. Nie powinno się osiągać sukcesów za wszelką ceną - depcząc po drodze honor ojczyzny. Nie wszystko jest na sprzedaż. W codziennym życiu też możemy iść na łatwiznę i wysłać na ulicę laskę czy siostrę, dla pewnych i niezłych pieniędzy oraz własnej wygody i nie przemęczania się. Ale nie o to tutaj chodzi. Jeśli jesteśmy w danym okresie słabsi piłkarsko, to trudno. Widocznie tak ma być. Powinno się wtedy innymi metodami dochodzić do wyników, jak praca u podstaw czyli szkolenie młodego narybku. Być może efekty wtedy przyjdą za 5, może dopiero za 10 lat, nawet za 15. Ale przynajmniej mamy czyste sumienie, że się nie skurwiliśmy. Nie zawsze powinno się iść na skróty, bo od doraźnych sukcesów ważniejsze są pewne zasady. Żal, że na tym forum z każdym rokiem pojawia się coraz więcej osób z wypraną głową przez tvny, wyborcze, itd. Nie rokuje to dobrze na przyszłość.
Natomiast co do kibicowania kadrze, to ja dalej będę to robił. Przez chory pomysł 2-3 ludzi(Leo, Listek, Kaczor), nie skreślę całej reprezentacji. W tym momencie musiałbym się wypiąć na pozostałych 22 ludzi reprezentujących mój kraj. Tylko po prostu przez Rogera ewentualna radość z dobrego wyniku będzie o te kilka procent mniejsza.
2. Flaga - tylko narodowa. Nie wyobrażam sobie abym miał wywiesił płótno z reklamą jakiejś firmy. Są pewne świętości wśród których barwy narodowe zajmują najwyższe miejsce. Tyskie wyczaiło dobrą promocję swojej marki. To nie ma nic wspólnego z ich poczuciem patriotyzmu. Kasa i nic więcej. Dlatego kompletnie nie rozumiem osób, które jarają się tą flagą. Dla mnie dno i dwa metry mułu. Jedyne wytłumaczenie to zwyczajna nieświadomość. Ktoś rozkręcił machinę, zrobiła się moda na te banery i ludziom dosłownie odjebało. Owczy pęd i przy okazji darmowa reklama browaru. Tak ustawić sobie tysiące osób - czapki z głów przed Tyskim za speców od PR.
1. Roger - nie da się ukryć, że naród szanujący sam siebie, swoją historię i przeszłe pokolenia, nie powinien się dopuszczać takich procederów. Przecież ten osobnik jest w naszym kraju od zaledwie 2 lat. Nie ma z nim najmniejszych związków. Zdania po polsku składnie nie wypowie. I przynajmniej w moim przypadku, jego kolor skóry nie ma tutaj nic do rzeczy. Tak samo jak obecnie jestem przeciw Rogerowi, identyczną postawę prezentowałbym gdyby na jego miejscu był Ukrainiec, Duńczyk czy Słowak. Po prostu pewnych rzeczy się nie robi. Nie powinno się osiągać sukcesów za wszelką ceną - depcząc po drodze honor ojczyzny. Nie wszystko jest na sprzedaż. W codziennym życiu też możemy iść na łatwiznę i wysłać na ulicę laskę czy siostrę, dla pewnych i niezłych pieniędzy oraz własnej wygody i nie przemęczania się. Ale nie o to tutaj chodzi. Jeśli jesteśmy w danym okresie słabsi piłkarsko, to trudno. Widocznie tak ma być. Powinno się wtedy innymi metodami dochodzić do wyników, jak praca u podstaw czyli szkolenie młodego narybku. Być może efekty wtedy przyjdą za 5, może dopiero za 10 lat, nawet za 15. Ale przynajmniej mamy czyste sumienie, że się nie skurwiliśmy. Nie zawsze powinno się iść na skróty, bo od doraźnych sukcesów ważniejsze są pewne zasady. Żal, że na tym forum z każdym rokiem pojawia się coraz więcej osób z wypraną głową przez tvny, wyborcze, itd. Nie rokuje to dobrze na przyszłość.
Natomiast co do kibicowania kadrze, to ja dalej będę to robił. Przez chory pomysł 2-3 ludzi(Leo, Listek, Kaczor), nie skreślę całej reprezentacji. W tym momencie musiałbym się wypiąć na pozostałych 22 ludzi reprezentujących mój kraj. Tylko po prostu przez Rogera ewentualna radość z dobrego wyniku będzie o te kilka procent mniejsza.
2. Flaga - tylko narodowa. Nie wyobrażam sobie abym miał wywiesił płótno z reklamą jakiejś firmy. Są pewne świętości wśród których barwy narodowe zajmują najwyższe miejsce. Tyskie wyczaiło dobrą promocję swojej marki. To nie ma nic wspólnego z ich poczuciem patriotyzmu. Kasa i nic więcej. Dlatego kompletnie nie rozumiem osób, które jarają się tą flagą. Dla mnie dno i dwa metry mułu. Jedyne wytłumaczenie to zwyczajna nieświadomość. Ktoś rozkręcił machinę, zrobiła się moda na te banery i ludziom dosłownie odjebało. Owczy pęd i przy okazji darmowa reklama browaru. Tak ustawić sobie tysiące osób - czapki z głów przed Tyskim za speców od PR.
-
Marek Zimiński
-
kiwa jako tako
-
aktywowany2
to źle?kiwa jako tako pisze:Flagi pomału znikają z okien.
Ja żałuje tylko, że u nas nie ma czegoś takiego jak np: w Anglii, że ludzie często na codzień chodzą w polówkach, koszulkach Anglii. A u nas zaraz biorą Cie za nacjonaliste itp
A jak jest w innych krajach ??? Chodzą na codzien w koszulkach narodowych itp ???
a w innych krajach to gdzieś opisywałem przykład Chorwacji, bodajże jeszcze w Norwegii i/lub w innych państwach skandynawskich często flagi są wywieszane przed domem bez specjalnych okazji, a już o USA nie wspominając
-
Kibic_kolekcjoner
Nie zgodzę się do końca, u mnie na mieście dosyć często na co dzień można spotkać ludzi w barwach narodowych czy to w koszulkach, polówkach, kurtkach, czapkach itp. więc nie jest tak źle.kiwa jako tako pisze:
Ja żałuje tylko, że u nas nie ma czegoś takiego jak np: w Anglii, że ludzie często na codzień chodzą w polówkach, koszulkach Anglii. A u nas zaraz biorą Cie za nacjonaliste itp
A jak jest w innych krajach ??? Chodzą na codzien w koszulkach narodowych itp ???