AWANSE I SPADKI

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

misza

Post autor: misza » 01.06.2008, 00:36

:shock:

iparts.pl
R76-Grzyb

Post autor: R76-Grzyb » 01.06.2008, 03:01

torys pisze:o czym ty pizesz? :lol: :lol: :lol:
to wy tracicie wszedzie gdzie sie da wplywy, to wy teraz leczycie kompleksy, bo zaczynaja was boleck fan-cluby ŁKS-u
i kto tu jest pajacykeim? :lol:

to Widzew sie konczy chlopaku nie ŁKS :) i przynzaj szczerze, kto tym roku zyskal więcej, czy Wy?? :lol: :lol: :lol: , czxy MY:)
a teraz snij o potedze swego regionalnego klubiku chlopaku :) :lol:
A weź parę wdechów i sam sie zastanów o czym piszesz
Kto i gdzie tu wogóle wspominał o fan clubach Łks-u :shock: Widzew się kończy :shock: Wymień też choć jeden, nawet taki malutki powód naszych kompleksów wobec was

I na koniec powiedz, co twoje posty wnoszą do tematu
Widzew - Śródmieście

maciej!

Post autor: maciej! » 01.06.2008, 10:38

Panowie z Widzewa - nie odpisujmy, ani temu jełopowi, ani jego koleżkom. Nie o tym temat.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

Falls

Post autor: Falls » 01.06.2008, 11:35

Dobra to faktycznie mija się z celem ...
Są osoby z którymi można sobie fajnie podyskutować ale widzę że w niektórych sytuacje stresowe wyciągają "najlepsze" instynkty. Żyjcie sobie w swoim paranoicznym świecie a my nie róbmy bardzo proszę już kolejnego tematu o czerwonych. Jeszcze odpowiadając na post majchera. Tak. Psioczyłbym na Zagłębie tak samo choć oni mieli w ogóle przesraną sytuacje. Kilka dni przed ligą dowiedzieli się że nawet gdyby zdobyli mistrzostwo Polski to i tak lecą z ligi więc styuacja ździebko inna. Wtedy gdy wywalili was z ligi zatrzymując Lubin również miałem "ale" o czym chyba pisałem.

...a w temacie...

do barażu o nową 2 ligę ze śląska awansowali Tyscy (GRATULACJE) i Pniówek Pawłowice Śląskie rzecz jasna tylko wygrany wchodzi

blisko baraży o 2 ligę jest też bydogoski Zawisza który ostatnie spotkanie gra z przegrywającym wszystko Mogilnem. Na dzień dzisiejszy z tego co pojąłem regulamin przeciwnikiem Zawiszy może być Zatoka Puck, Pogoń Szczecin (!) lub ktoś ze zwycięskiej pary Górnik Konin, Sparta Oborniki.

a niektórym przynajmniej z okazji dnia dziecka ....WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 01.06.2008, 12:23

W II (czy tam I jak kto woli) lidze Górnik Łęczna, gratulacje, a więc w przyszłym sezonie derby z Motorem.

Kibic PB

Post autor: Kibic PB » 01.06.2008, 21:08

Cd w temacie problemów Polonii Bytom .

Fragment artykułu z dziennika Sport:

„(….. ) Sęk w tym, że od wczorajszej decyzji komisji odwołania... w zasadzie nie ma. „Jest ostateczna i nie przysługuje od niej odwołanie” - napisał PZPN w oficjalnym oświadczeniu. - Szczerze? Patrząc na to, co się ostatnio w naszej piłce dzieje, o niczym nie można już powiedzieć, że jest niemożliwe... - to zdanie rzecznika związku, Zbigniewa Koźmińskiego, ocierające się niemal o filozofię, pozwala jednak bytomianom zachować cień nadziej.

- Na pewno nie skapitulujemy - Damian Bartyla po długim okresie namysłu składa jasną i oczywistą deklarację. Trudno w tej chwili określić, w jaki sposób bytomianie powalczą „o życie”. Na razie odparowują argumenty członków komisji. - Sam osobiście zawoziłem do PZPN-u wniosek o licencję. I było to w terminie określonym w „Podręczniku Licencyjnym” - analizuje sternik niebiesko-czerwonych. - Przepisy zresztą pozwalają na uzupełnianie braków w dokumentacji aż do momentu wydania orzeczenia przez Komisję Odwoławczą ds. Licencji.

Sprawa przesądzona?
I myśmy tak postępowali. Komisja miała od nas komplet wymaganych przepisami dokumentów! - prezes Polonii emocjonuje się coraz bardziej. Ba; jest w stanie nawet odparować całkiem merytoryczny argument, wysuwany przez komisję. „Polonia nie wypełniła kryteriów finansowych – niekorzystna sytuacja majątkowa, finansowa i gospodarcza oraz ujemy kapitał własny powoduje zagrożenie kontynuowania działalności klubu” - napisali członkowie tego gremium, opierając się na raporcie biegłego rewidenta. - Ja znam ten raport! Znam wnioski w nim zawarte! I powiem krótko: przedstawiliśmy komisji deklaracje sponsorów klubu, gwarantujące zbilansowanie budżetu na kolejny sezon! - opowiada z mocą Bartyla.

Co będzie dalej? PZPN w komunikacie o spadkach i awansach (patrz obok) sprawę już przesądził. Bytomscy działacze i kibice - wręcz przeciwnie. My możemy zaś przywołać raz jeszcze Zbigniewa Koźmińskiego i jego słowa sprzed kilku dni: „Związek jest od tego, by klubom pomagać, a nie z nimi wojować”... „

I tu już nasze działania:

Oświadczenie ze spotkania Prezydenta Bytomia, Radnych Rady Miejskiej, przedstawiciela Parlamentarzystów woj. Śląskiego, Policji, Zarządu TS Polonia Bytom i Stowarzyszenia Kibiców Klubu Polonia Bytom

Bytom, 31 maja 2008 r.
Urząd Miejski w Bytomiu

Oświadczenie ze spotkania Prezydenta Bytomia, Radnych Rady Miejskiej, przedstawiciela Parlamentarzystów woj. Śląskiego, Policji, Zarządu TS Polonia Bytom i Stowarzyszenia Kibiców Klubu Polonia Bytom

Wszystkie strony biorące udział w spotkaniu wyrażają wolę podjęcia wszelkich działań w celu doprowadzenia do ponownego rozpatrzenia wniosku licencyjnego TS Polonia Bytom o grę w Ekstraklasie w sezonie 2008/09 przez komisję odwoławczą ds. licencji PZPN, mając nadzieję, że wywalczony sportowo wynik i zajęcie 13 miejsca w lidze gwarantującego utrzymanie w Ekstraklasie, pozwoli na grę wśród najlepszych piłkarskich drużyn w Polsce.

Piotr Koj
Prezydent Bytomia

Jacek Brzezinka
Poseł na Sejm RP

Artur Krawczyk
Przewodniczący Rady Miejskiej

Janusz Piórek
Naczelnik ds. prewencji Komendy Miejskiej w Bytomiu

Andrzej Izydorczyk
Wiceprezes Zarządu TS Polonia Bytom

Bartłomiej XXXXXXX
Prezes Stowarzyszenia Kibiców Klubu Polonia Bytom

PS.

Aktualnie trwa spotkanie Zarządu Polonii, Prezydenta Bytomia, Posłów ziemi Bytomskiej z Prezesem PZPN.

1925

Post autor: 1925 » 01.06.2008, 21:31

Ciekawe czy uda sie cos polonistom dogadac z Misiaczkiem L. :)

Jutro sie pewnie wszyscy dowiedza ze Liga zostaje powiększona do 18 drużyn :) i Poza Bytomiem zagra w niej jeszcze jej imienniczka z Warszawy :D
:arrow:

Jankes_KSP

Post autor: Jankes_KSP » 01.06.2008, 22:24

1925 pisze:Ciekawe czy uda sie cos polonistom dogadac z Misiaczkiem L. :)

Jutro sie pewnie wszyscy dowiedza ze Liga zostaje powiększona do 18 drużyn :) i Poza Bytomiem zagra w niej jeszcze jej imienniczka z Warszawy :D
Wez sie chlopaku ogarnij i nie mieszaj do tego Czarnych Koszul.
Po pierwsze, przed nami w tabeli jest Arka, Znicz i Podbeskidzie i jesli kogos wywala albo powieksza lige, to te kluby maja pierwszenstwo przy obsadzeniu wolnych miejsc w ekstraklasie.
Po drugie, sezon temu tez sporo osob knulo teorie spiskowa, ze Ruch wyrzucaja, zeby Polonie wrzucic do ekstraklasy. No i jak sie skonczylo?
Po trzecie. Nie sadze, ze jestesmy ulubiencami dzialaczy, sedziow, itd. Przyklad? W sezonie spadkowym, gdybysmy zdobyli punkty w meczach, w ktorych nas przekrecona (kilka nieuznanych bramek, niepodyktowane karne), to pewnie nadal gralibysmy w ekstraklasie.
Po czwarte, nikt z nas nie chce awansu przy zielonym stoliku. Awansujemy normalnie za rok.
POLONIA PONAD ŻYCIE

AGM

Post autor: AGM » 01.06.2008, 23:16

Kod: Zaznacz cały

Bartłomiej xxxx
Prezes Stowarzyszenia Kibiców Klubu Polonia Bytom
a Prezes stow. anonimowy?

na www Polonii jakoś nie ma iksów. :wink:

Powodzenia w walce z pzpn :!:

BornToBeRed

Post autor: BornToBeRed » 01.06.2008, 23:16

Co do układu sił w regionie, wszystko zaczyna się powoli zmieniać, więc czy Widzew byłby w 3 czy 1 lidze uważam, że nie ma większego znaczenia, powoli w "bastionach" Widzewa ŁKS zaczyna dochodzić do głosu,i co najważniejsze, koledzy zza miedzy nie zrzucą zainteresowania ŁKS-em, grą Widzewa w 3 lidze
Oto cała wasza obłuda, jak bedziecie teraz nazywać swoich nowych kolegów spod łódzkich wiosek, bowiem repertuar macie przeogromny w tym temacie podmiejscy,wieśniaki......, my ich bedziemy nazywać PRZEZUTAMI bo nimi są. Niedośc że akceptujecie "buraków" z których to sie naśmiewaliście przez lata to jeszcze akceptujecie byłych widzewiaków pozwalając im nawet wieszać flagi. GRATULACJE "Rodowici Łodzianie"
A o naszą siłe wregionie sie nie martw bo WIDZEW to coś więcej niż tylko pierwszoligowa kopanina.................

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 01.06.2008, 23:31

PROSIMY KIBICÓW WSZYSTKICH KLUBÓW SPORTOWYCH W POLSCE ABY W DNIU JUTRZEJSZYM W WIDOCZNYCH MIEJSCACH W SWOICH MIASTACH WYWIESILI TRANSPARENTY O TREŚCI:

EKSTRAKLASA DLA BYTOMIA !

WE WTOREK ZBIERA SIĘ ZARZĄD pzpn-u ! CHCIELIBYŚMY ABY POPRZEZ MEDIA leśne ludki DOWIEDZIAŁY SIĘ, ŻE KIBICE W POLSCE POTRAFIĄ BYĆ SOLIDARNI I POMAGAĆ SOBIE W TRUDNYCH CHWILACH !

Chciałbym z tego miejsca podziękować wszystkim kibicom i ludziom dobrej woli, którzy nas wspierają w walce o ekstraklasę ! Wasze wsparcie jest dla nas bardzo cenne !

Zdjęcia transparentów prosimy wklejać w tym temacie : http://kibice.net/forum/viewtopic.php?t=8281

Stowarzyszenie Kibiców Klubu Polonia Bytom
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."

Łupaszko

Post autor: Łupaszko » 02.06.2008, 09:51

BornToBeRed pisze: my ich bedziemy nazywać PRZEZUTAMI bo nimi są.
O ile mnie pamięć nie myli to w sprawie przeżutów kibice Widzewa nie za bardzo powinni zabierać głos. Conajmniej duża część pierwszych fal widzewiaków swe pierwsze szlify kibicowskie zdobywała gdzie indziej. No a do tego można dodać często podnoszone zarzuty kibiców GKS-u Bełchatów, na temat waszego miejscowego f.c. Tych gości tez kolego nazwiesz przezutami? Nie popieram takiej kameleoniady w żadnym kierunku.

Oczywiście nikt nie ma pretensji do kibiców RTS-u ale sprawa naszej licencji jest ewidentna w kontekscie osoby Sadowskiego rodem z Łodzi (ile raz uratował wam byt w postepowaniu licencyjnym?), małowytłumaczalnej (do teraz) ucieczki z Bytomia trenera Probierza (jego osobiste powiązania z działaczami Widzewa) i wczorajszego telewizyjnego oświadczenia naszego bramkarza Suchańskiego (działacze Widzewa w ubiegły wtorek przekonywali go do przejśca do Łodzi, bo...Widzew zagra w OE, a Polonia w niej nie zagra). Kwesta spadku Widzewa o jedną klasę rozgrywkową też nie jest przesądzona do końca, tym bardziej w kontekscie zwolnionego (bo to w końcu nastąpi) miejsca po Dyskobolii. Nawet jeśli Widzew wyląduje ostatecznie w starej II lidze, to ewidentnie widać w całym tym działaniu ręce działaczy z Łodzi (skąd we wtorek wiedzieli, że w piątek Polonia nie dostanie licencji???, skoro do tej pory działania licencyjne były pro forma?). Może nie uratują OE, ale przed spadkiem o 2 ligi się uchronili. Jeszcze raz podkreślam, że nie mam pretensji od kibiców RTS, bo wiem że wam zależy na sprawiedliwości i uczciwości tak samo jak nam i kibicom innych klubów w Polsce. Udupili nas bo jestesmy gołodupcami bez pleców, do tego widać gołym okiem, ze nasz UM, traktuje Polonię jako zło konieczne. A sami działacze tez dali fajny pretekst do wyjebania nas z ligi prze swój notoryczny burdel w papierach. Mało ważne jest w tym momencie że tak samo jest w połowie klubów z OE.
Rest in peace blue-red soldier, war is over!
Bamber 1957 - 2008
http://pl.youtube.com/watch?v=2k8D_t0fpx8
http://pl.youtube.com/watch?v=6TvGGAikh4o

Kiju

Post autor: Kiju » 02.06.2008, 10:20

Lupaszko,pomine piewsza czesc Twojego wpisu,bo w sumie piszesz glupoty,niestety...

Nie wiem dlaczego wplatujecie w to Probierza,on w obecnym Widzewie nie ma znajomych,to jest czlowiek Bonka,Puchalskiego,znajomy Gapinskiego a ich wszystkich w Widzewie juz nie ma,pozbyli sie ich ludzie Cacka,dlatego dziwi mnie ze go atakujesz,gdyz chyba zrobil dla was sporo dobrego.

Co do Suchanskiego,wiadomo w jakiej sytuacji jest Widzew,skoro przekonywali w ten sposob Suchanskiego,to juz cos wczesniej musialo wisiec w powietrzu,choc mysle ze z ekstraklasa nasi dzialacze blefowali...po prostu jakos musza zachecic pilkarzy do przejscia.

Dlaczego nie czepiacie sie wszyscy innych klubow,ktore tez z degradacji Poloni odniosly korzysci?Przeciez Jadze czy Piastowi tez sie pofarcilo...no ale winien jest tylko Widzew.

Jeszcze jedno...powiedz Lupaszko,czy Twoim zdaniem normalna jest pernamentna prowizorka,granie w innych miastach(Chorzow,Wodzislaw),czy normalne jest aby szatnie byly w barakach...pytam o to dlatego,ze chyba warto najpierw zapytac o to wszystko wasz zarzad,urzednikow miejskich...oczywiscie latwiej jest przedstawic wszystko jako spisek,ale fakty sa nieco inne.

Ja juz pisalem wczesniej,sportowa postawa Polonii podoba mi sie od dluzszego czasu,awans,utrzymanie,to naprawde swietna sprawa...ale organizacyjnie Polonia to inny swiat,niestety...

Zycze Wam jak najlepiej,wierz mi,po prostu macie druzyne z charakterem i kibicowsko jest coraz lepiej,my kibice mozemy tylko obserwowac ten caly burdel.

Widzew bedzie Widzewem,obojetnie w ktorej lidze.My bylismy przygotowani na 3 lige,jak bedzie zobaczymy...

ps

jeszcze jedbo,czy przypadkiem Polonia z okazji awansu do ekstraklasy tez nie skorzystala troche na czyjejs degradacji?Nie pamietam dobrze,ale chyba tez tak bylo...
Obrazek

Łupaszko

Post autor: Łupaszko » 02.06.2008, 11:00

Niech będzie Kiju, że pisze głupoty, ale taka jest powszechna opinia o tych 2 zdarzeniach. Niepotrzebnie niewytrzymałem, nie chce dyskusji na ten temat. Mam taki "Sport" chyba z 1975, w którym mowa o ulubieńcach Łodzi i frekwencji bodajze 20 tys na meczu ŁKS i w tej samej kolejce na Widzewie walczącym o awans do I ligi coś 2 tys. ludzi. No ale mam zapewne złe i nielogiczne wnioski. I w tym temacie już nic więcej odemnie
Nie atakuję Probierza. Nie mam mu nic do zarzucenia, bo to wzór profesjonalizmu. To że sie ewakuował jak dotarły do niego słuchy o "planowanych" posunięciach betonu z Miodowej to też zrozumiałe. Nie wytrzymał ciągłej bytomskiej partyzantki i gadki w "przyszłym tygodniu". Takie coś może wytrzymać kibic a nie zawodowy trener. Chodz o to, ze i on wiedział przed czasem, ze nad nami zagięty jest parol Sadowskiego z Łodzi.
Nie czepiam sie Widzewa, tylko działaczy Widzewa, a to chyba róznica? Sam wiesz, że Widzew parę razy na wałku licencję dostał. My na takie względy nie moglibyśmy liczyć. W kontekscie niedopiętej formalnie ale i tak pewnej fuzji Sląska z Dyskobolią było i tak prawie pewne ze bez względu na wynik baraży Piast i Jaga mają OE. Poza tym z całym szacunkiem ale plecy działczy Piasta i Jagi razme wzietych nie zanaczą tyle co wpływy działczy Widzewa. Dobrze o tym Kiju wiesz. Zawsze trzeba sobie zadac pytanie kto na działaniu najwiećej zyskał, bo najczęsciej za tym stoi. To jest myślenie logiczne, a nie spiskowe. Takie są fakty
Wstyd mi za bytomski burdel, wiem że organizacyjnie nie zaśłużyliśmy na OE. Stadion to titanic po pół wieku spoczynku na dnie oceanu. Budynek klubowy to barak a działcze to totalani amatorzy. NIemniej tylko dzięki graniu w tej klasie rozgrywkowej może sie coś u nas w tym temacie zmienić. I niestety nie jesteśmy niechlubnym wyjatkiem w OE. Za tą cyganerię co jest i u nas trzebaby wyjebac z ligi też parę innych zespołów. Sam jeździsz po polskich stadionach i wiesz że ładnych parę obiektów w OE to okrzesełkowane ruiny. Bałagan finansowy i długi nie jest tylko u nas. Ba u nas dług to około 1 mln (prawie cała suma to koszty wynajecia cudzych obiektów). W Ruchu conajmniej 7 itd. Dlatego stawiam pytanie czemu my jak nie tylko u nas tak to wyglada?
Wierze Kiju że kibicom Widzewa nie zależy na "awansie" w taki sposób.

I na zakończenie nasi działacze zbilansowali budzet na pozionie 7 mln (poprzedni sezon było 2,5 :lol: ) - canal i sponsorzy. Starczyłoby na pokrycie tego 1 mln długu i egzystencje conajmniej na tym samym pozimie (czyli z szansami na utrzymanie). W II lidze działacze będa dysponowali 1-2 mln. Przy długu 1 mln, to jest dla nas koniec i reaktywacja gdzieś na dnie piłkarskich lig. Jesli wylądujemy przez leśnych dziadów w B-klasie i będziemy sie tułać po niskich ligach X-lat to bedzie sprawiedliwe, bo nie mieliśmy stadionu ani profesjonalnych działaczy?
P.S. Tak Kiju, rok temu powinniśmy grac baraż z Górnikem Zabrze i nie jest powiedziane, żebyśmy przgrali :wink: .
Bamber 1957 - 2008

Kiju

Post autor: Kiju » 03.06.2008, 19:22

[link]

:wink:
Obrazek

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 03.06.2008, 20:11

Oświadczenie PZPN w sprawie barażów

Zarząd PZPN na posiedzeniu w dniu 3 czerwca postanowił odwołać terminy meczów barażowych o Ekstraklasę w wyznaczonych na dzień 7 i 11 czerwca 2008 roku. Nowe terminy meczów, o ile wystąpi taka konieczność, zostaną ustalone przez zarząd PZPN na posiedzeniu w dniu 2 lipca 2008 roku. Przewidywane terminy ewentualnych meczów barażowych określa sie na okres od 10 do 20 lipca 2008 roku. Zespoły wystąpią w składach aktualnych na dzień rozgrywania pierwszego meczu.

[link]

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 03.06.2008, 20:26

Łupaszko pisze:Niech będzie Kiju, że pisze głupoty, ale taka jest powszechna opinia o tych 2 zdarzeniach. Niepotrzebnie niewytrzymałem, nie chce dyskusji na ten temat. Mam taki "Sport" chyba z 1975, w którym mowa o ulubieńcach Łodzi i frekwencji bodajze 20 tys na meczu ŁKS i w tej samej kolejce na Widzewie walczącym o awans do I ligi coś 2 tys. ludzi. No ale mam zapewne złe i nielogiczne wnioski. I w tym temacie już nic więcej odemnie
no i czego to dowodzi?? tego ze w 1975 roku ŁKSu bylo wiecej czego tu nikt nie kwestionuje natomiast na pewno nie jest to podstawa do obrony tezy ze poczatki kibicow Widzewa to przezuty z Łksu...

swoja droga to ilu wtedy w Łksie bylo w 1975 roku fanatykow zwiazanych z klubem a nie ludzi ogladajacych sport?? zastanawiacie sie nad tym aspektem choc przez chwile?? przeciez mecze Widzewa w pucharach ogladala cala pilkarska Łódz bez wzgledu na to na ktorym stadionie osoby byly czestszymi bywalcami (oczywiscie nie mowie tu o fanatykach tylko ludziach pokroju dzisiejszych piknikow - milosnikow lodzkiej pilki)

co do sytuacji Polonii... nikt z nas nie skacze z radosci ze obylo sie to ich kosztem ale ja osobiscie ciesze sie ze jednak II liga a nie III...
kazdy rozsadny czlowiek by sie cieszyl bo kazdy chce dobrze dla swojego klubu... proste jak ruchanie...

szkoda mi Polonii bo przy awansie Piasta naprawde I liga zwlaszcza na Slasku wygladalaby ciekawie... szkoda mi tez dwoch innych rzeczy:
1. ze za niekompetencje dzialaczy w klubie i politykow w miescie znowu po dupach dostaja kibice (nie mam tu na mysli tylko Polonii bo to staly scenariusz naszych rozgrywek)
2. ze pzpn ma taki burdel ze samo nie wie co z kim kiedy i gdzie i polowa druzyn z trzech najwyzszych lig nie ma pojecia w ktorej lidze bedzie grala od nowego sezonu tak wiec generalnie cyrk na kolkach mega i burdel i znowu beda jakies niejasne zasady, roszady i decyzje z d*** i znowu kibice za to bekna a sa najmniej winni...

wniosek: zamiast sobie skakac do gardel zastanowcie sie kto tak naprawde odpowiada za ten mega burdel (wg mnie PZPN i niejasne przepisy powielanie kompetencji i dzialanie na skraju prawa, niezgodnie z prawem ale bez mozliwosci weryfikacji tego o PZPN nie podlega pod jurysdykcje Panstwa na normalnych zasadach lub w ogole) i zastanowcie sie czy np.: Ogol. Stow. Kibicow takze takimi rzeczami typu protest do Uefy czy FIFy nie powinno sie zajmowac...

a przy wyborach pamietajcie podziekowac tez swoim politykom ktorzy obiecali Wam kase na stadiony sponsorow i inne cuda...

WidzeW_1910

Post autor: WidzeW_1910 » 03.06.2008, 21:39

Łupaszko pisze:Niech będzie Kiju, że pisze głupoty, ale taka jest powszechna opinia o tych 2 zdarzeniach. Niepotrzebnie niewytrzymałem, nie chce dyskusji na ten temat. Mam taki "Sport" chyba z 1975, w którym mowa o ulubieńcach Łodzi i frekwencji bodajze 20 tys na meczu ŁKS i w tej samej kolejce na Widzewie walczącym o awans do I ligi coś 2 tys. ludzi. No ale mam zapewne złe i nielogiczne wnioski.
Ale zes tera do pieca dorzucil.... Ciekawe czy w latach swietnosci Szombierek tez sie tyle ludzi pojawialo na Polonii?
W Łodzi byly kiedys inne realia, a na przyjazdy Warszawskiej Legii w miescie panowal jednodniowy pakt pokoju, i wspolne jednoczenie sil na odwiecznego wroga, teraz byloby to raczej nie do pomyslenia tymbardziej ze sasiedzi zza miedzy maja dosyc dobre stosunki ze stolecznym klubem.

Co do tematu. Wasz zarzad nic nie robil by polepszyc sytuacje i zostal w koncu ukarany. Macie prawo protestowac bo nie mogliscie nic zrobic. Problemy z licencja mial takze Łks, ale oni zawsze staraja sie cos poprawic jak chociazby oswietlenie w zeszlym roku, zadaszenie czy podgrzewana murawe. W zeszlym sezonie wybronili sie takze przed graniem w Belchatowie. Biorac pod uwage burdel jaki sie teraz zrobil uwazam, ze Widzew skorzystal przypadkiem, ale jak sie ma tylu wrogow co my to ma sie i dwadziescia tysiecy spiskowych teorii.
Wole byc Podmiejskim z Srodmiescia niz Rodowitym z Włocławka

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 03.06.2008, 23:11

<> pisze:tak jak mowisz w Bytomiu nic sie nie zmienilo od roku :roll:
W d**** byłeś - gówno widziałeś !

Rok temu nie mieliśmy podgrzewanej płyty, jupiterów, internetu na stadionie, wymaganej licencją liczby krzesełek i zgodnych z wymogami licencyjnymi pomieszczeń klubowych. Teraz to wszystko jest.

Brakuje zadaszenia, które ma być do połowy sierpnia gotowe.
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."

gawar

Post autor: gawar » 03.06.2008, 23:29

Ten sam Widzew który mataczył przy nie przyznaniu licencji dla Polonii dzisiaj dalej mataczył i pzpn wysłało do Uefa pismo o pozwolenie na kolejne rozpatrzenie wniosku o licencję. To tylko tak dla jaj żeby ludziom zamydlić oczy - info telefoniczne.

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 03.06.2008, 23:49

tak ku*** Widzew jest wszystkiemu winien i pewnie dzieci glodne w afryce to wina Bonka i Cacka...
c*** w dupe naszym dzialaczom jesli cos kombinuja przeciw innym klubom czy tez robia takie podjazdy jak pod Mysone i tego innego dzialacza... ale z drugiej strony nie dziwie im sie bo sie imaja wszystkich mozliwych prawnych sposobow zeby utrzymac klub bo wiedza ze zjebali sportowo i maja u nas przejebane i sami przestali byc wiarygodni...

po prostu jest burdel w zwiazku i kazdy klub ma inne prawa i obowiazki takie odnosze wrazenie...

latwo sie dojebac do Widzewa... ale nikt widze nie chce juz zauwazyc ze to pzpn powinien PRZED sezonem zapowiedziec ze ostatni raz przyznaja warunkowe i Ci co po sezonie nie spelnia wymagan w 100% leca niezaleznie czy zdobeda Mistrza czy nie...a ze tu sie takie rzeczy zapowiada po sezonie i nie daje sie klubom czasu na nic to juz nie moja wina... i mysle ze nasi dzialacze w pzpnie tez c**** moga...

nie ma przejrzystych zasad co pokazalo chocby ostatnie zamieszanie ze spadkami awansami i barazami, nie ma jasnych regul rownych dla wszystkich a polowa ludzi szuka jeszcze tu jakis teorii spiskowych... skupcie sie na dziadach ze zwiazku ktorzy we wlasnym gronie nie wiedza czego chca i kto tam rzadzi a nie oczerianiacie klub ktory tez od pzpn dostal po d****...

1imek4

Post autor: 1imek4 » 04.06.2008, 21:24

Baraże o nową II ligę: Tychy 3-1 Pniówek
W pierwszym meczu barażowym o mistrzostwo IV ligi śląskiej GKS Tychy '71 wygrał na własnym stadionie z Pniówkiem Pawłowice Śląskie 3-1 (0-0). W spotkaniu tym zmierzyli się mistrzowie dwóch grup IV ligi śląskiej. Zwycięzca tego dwumeczu wystąpi w barażach o nową II ligę (grupa zachodnia) ze zwycięzcą IV ligi z innego województwa. Przeciwnika wyłoni losowanie, które odbędzie się 10 czerwca w siedzibie PZPN.

4 czerwca 2008, 18:00 - Tychy
GKS Tychy '71 3-1 Pniówek Pawłowice Śląskie
Krystian Odrobiński 72 (k), Michał Słonina 78, Łukasz Wesecki 82 - Piotr Maroszek 77
Gdziekolwiek będziesz pamiętaj skąd jesteś

Łupaszko

Post autor: Łupaszko » 05.06.2008, 10:04

WidzeW_1910 pisze: Ale zes tera do pieca dorzucil.... Ciekawe czy w latach swietnosci Szombierek tez sie tyle ludzi pojawialo na Polonii?
Na szczęscie nasze dwa miasta to całkiem inne światy. W latach świetności Szombierek (jak zdobywali mistrza w 1980) na decydujący mecz przyszło "aż" 3 tysiace ludzi, bo Zieloni nie byli do końca nawet klubem dzielnicowym (w Szombierkach mieszkało 40 tys ludzi), a duża częśc tej publiki rzeczywiscie to byli nominalni Poloniści z centrum i innych dzielnic. Część przyszła wyłącznie w celu ewntualnego przytulenia przyjezdnych. W 80 roku Polonia rozpoczynała długoletnia gre o nic w II lidze z frekwencją tysiąca osób, dochodzącą właśnie na szlagierach rundy do 2-3 tysięcy. Jak Polonia zdobywała mistrza na początku lat 60-tych to na Olimpijskiej było 30 tys ludzi. A porównując nasz jedyny późniejszy sezon w I lidze (1986/87) to udawało sie nam ściągnąć kilkunastotysięczną publikę walcząc li tylko o utrzymanie, podczas gdy Szombierki solidnie grajace w ekstraklasie nigdy już nie zobaczyły 3 tysiecy widzów na swoim obiekcie (no na chama jeszcze raz, kiedy Ruchu przyjechało 2 tysiące :wink: ).Wiadomo przy dysproporcji sportowej diametralne róznice w ilości publiki muszą być, ale do jakiejś sensownej granicy.
Bamber 1957 - 2008

Kibic PB

Post autor: Kibic PB » 05.06.2008, 14:30

Nawiązując do słów Kolegi Łupaszko:

W sezonie naszego spadku do II ligi 86/87 Szombierki awansowały do I ligi grając w niej w sezonach 87/88 oraz 88/89. Na pierwszym meczu sezonu 87/88 w Bytomiu wygranym 2:0 z GKS Katowice było może 3, 4 tysiące ludzi w tym dużo kibiców Polonii, którzy przyszli spotkać przyjezdnych oraz generalnie kibiców piłki nożnej. Jakiegoś młynu większego to tam raczej nie było. Ludzie chodzili tam na mecze pooglądać piłkę bo Szombierki grały ładną ofensywną piłkę. Kiedyś na Górniku był taki wynik 8:3. W pozostałych meczach nie przypominam sobie jakiejś większej publiki. Dużo ludzi było jak grał Górnik oraz w sezonie 88/89 na meczu z Ruchem. Ruch po awansie zdobywał wtedy mistrza i było ich na Szombierkach na pewno 3 sektory albo nawet więcej (bardzo dużo).
Ten Klub nie dorobił się jakiejś publiki większej, bo z założenia był klubem dzielnicowym, która i tak była raczej Polonijna nawet wtedy. Bytom był za Polonią a Szombierkom nie udało się zdobyć kibiców choćby w Rudzie Śląskiej. Dzielnice Rudy Śląskiej – Godula albo Orzegów są bardzo blisko stadionu Szombierek. Później było jeszcze gorzej bo w wyniku fuzji z Polonią a później upadku klubu to nawet w rozgrywkach nie uczestniczyli. Teraz wokół stadionu Szombierek i tak gromadzą się tłumy bo przeniesiono tam znane w całej Polsce bytomskie Targi Staroci.
W Łodzi, Rzeszowie to wszystko potoczyło się inaczej niż w Bytomiu. We Wrocławiu Ślęza Wrocław albo w Szczecinie Arkonia też nie dorobiły się większej publiki.

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 05.06.2008, 14:49

UEFA nie wyraziła zgody na ponownie rozpatrzenie dokumentów licencyjnych przez pzpn.

Do zobaczenia w B-klasie :roll:

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 05.06.2008, 15:49

a tak na powaznie.. w ktorej lidze Polonia teraz bedzie grac? :roll:

pasikonik

Post autor: pasikonik » 06.06.2008, 10:04

Kibic PB pisze:Później było jeszcze gorzej bo w wyniku fuzji z Polonią a później upadku klubu to nawet w rozgrywkach nie uczestniczyli..
tak troche odbiegajac od tematu, ale korzystajac z tego, ze napomknales o fuzji. Pamietam uruwki z niesmiertlenego magazynu GOL jak w czasie fuzji byly dwa mlyny chyba nawet oddzielone policja (?), w dwoch roznych miejscach stadionu. Dobrze pamietam? Jesli tak to jak w ogole wygladalo wejscie na stadion?
Obrazek
[link]

gialloblue

Post autor: gialloblue » 06.06.2008, 11:19

Jak już poruszyliście temat Łódzkich drużyn, to pozwolę sobie wkleić cytat kolegi po szalu z naszego forum

..W sprawie nie przyznania licencji Polonii bardzo ważna jest postać niejakiego Sadowskiego. To ten facet jest szefem komisji licencyjnej i jest członkiem PZPN z regionu... łódzkiego. Wiem że szukanie wszędzie krętactw jest trochę paranoją ale na pewno nie w przypadku PZPN. To właśnie pan Sadowski kilka lat temu pozwolił by Stowarzyszenie Widzew przemieniło się w spólkę akcyjną Widzew, pozbyło się długów i dla tego "nowego" tworu przyznano bez wahania licencje. To teraz pan Sadowski przyznaje licencje zadłużonemu ŁKS-owi, który jako stadion wpisuje Bełchatów a w analogicznej sytuacji Polonii Bytom, której dług to 800 tyś zł przy ponad milionie ŁKS tej licencji nie przyznaje. Przy okazji także (a może to główny powód?) ratuje pan Sadowski po raz kolejny tyłek klubowi o nazwie Widzew... i zamieść pod dywan bałagan jaki powstał w wyniku długiego przebiegu fuzji Groclinu ze Śląskiem,barażami,oraz ciągnącej się afery korupcyjnej.Władze śląskiego zespołu zapowiedzieli złożenie odwołania do Trybunału Arbitrażowego przy MKOl w Lozannie.My jako kibice zaprzyjaźnionego z Polonią klubu musimy ich wspierać i sprawę nagłaśniać,bo z tego co widać w polskich mediach Mistrzostwa Europy służą również za przykrywkę,by odwrócić uwagę od tego przekrętu.

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 06.06.2008, 12:24

gialloblue pisze:Jak już poruszyliście temat Łódzkich drużyn, to pozwolę sobie wkleić cytat kolegi po szalu z naszego forum

..W sprawie nie przyznania licencji Polonii bardzo ważna jest postać niejakiego Sadowskiego. To ten facet jest szefem komisji licencyjnej i jest członkiem PZPN z regionu... łódzkiego. Wiem że szukanie wszędzie krętactw jest trochę paranoją ale na pewno nie w przypadku PZPN. To właśnie pan Sadowski kilka lat temu pozwolił by Stowarzyszenie Widzew przemieniło się w spólkę akcyjną Widzew, pozbyło się długów i dla tego "nowego" tworu przyznano bez wahania licencje. To teraz pan Sadowski przyznaje licencje zadłużonemu ŁKS-owi, który jako stadion wpisuje Bełchatów a w analogicznej sytuacji Polonii Bytom, której dług to 800 tyś zł przy ponad milionie ŁKS tej licencji nie przyznaje. Przy okazji także (a może to główny powód?) ratuje pan Sadowski po raz kolejny tyłek klubowi o nazwie Widzew... i zamieść pod dywan bałagan jaki powstał w wyniku długiego przebiegu fuzji Groclinu ze Śląskiem,barażami,oraz ciągnącej się afery korupcyjnej.Władze śląskiego zespołu zapowiedzieli złożenie odwołania do Trybunału Arbitrażowego przy MKOl w Lozannie.My jako kibice zaprzyjaźnionego z Polonią klubu musimy ich wspierać i sprawę nagłaśniać,bo z tego co widać w polskich mediach Mistrzostwa Europy służą również za przykrywkę,by odwrócić uwagę od tego przekrętu.
jak juz napisalem wczesniej... c*** w dupe naszym dzialaczom JESLI cokolwiek robia takiego... natomiast rzygac sie juz chce jak sie czyta ze Widzew jest wszystkiemu winny... niedlugo za brak pradu w Szczecinie bedzie odpowiadal Boniek, a za trzesienie ziemi w Chinak i brak medali na Igrzyskach kibice Widzewa...

PS wspolczuje Polonii ale niech najpierw zwroca sie do swojego miasta i dzialczy, potem do PZPNu... bo tam sa zrodla ich problemow...

Łupaszko

Post autor: Łupaszko » 06.06.2008, 13:07

pasikonik pisze: Pamietam uruwki z niesmiertlenego magazynu GOL jak w czasie fuzji byly dwa mlyny chyba nawet oddzielone policja (?), w dwoch roznych miejscach stadionu. Dobrze pamietam? Jesli tak to jak w ogole wygladalo wejscie na stadion?
Taka sytuacja miała miejsce w rundzie jesiennej sezonu 1997/98, bo ktoś w zarządzie wpadł na "mądry" pomysł, że skoro jest fuzja to co 2 mecz u siebie mieliśmy grać na stadionie Szombierek, był z tego powodu nawet protest . A wchodzienie wyglądało tak, że kibice Polonii z reguły kupowali bilety w kasie dla przyjezdnych, obie strony rozdzielała kryta.
Bamber 1957 - 2008

Adam 1946

Post autor: Adam 1946 » 06.06.2008, 20:49

Pogoń Mogilno - ZAWISZA BYDGOSZCZ 0:3 (walkower)
tak więc przed (po) ostatnią kolejką mamy lidera
Upragnione baraże stały się faktem
Czekamy na losowanie (10 czerwca)

P.S. Do zobaczenia na Polska-Niemcy
ZAWISZA 4EVER

Nizanski MARGINES

Post autor: Nizanski MARGINES » 06.06.2008, 23:47

JAK DOBRZE POJDZIE TO WRACAMY DO 4 LIGI PODKARPACKIEJ

POZDRAWIAM SN 1919
19 NiZaNsKa<h>Łobuzzeria 19

miro_kks

Post autor: miro_kks » 08.06.2008, 13:06

KARPATY KROSNO w nowej 3 lidze

Sztygar

Post autor: Sztygar » 08.06.2008, 13:41

[link]
Piast jednak zagra w Wodzisławiu :!:

Chodor

Post autor: Chodor » 08.06.2008, 18:42

miro_kks pisze:KARPATY KROSNO w nowej 3 lidze
Gratuluje :wink:

Czuwaj Przemyśl po 9 latach spedzonych w V lidze, przejechaniu chyba najwiekszej ilosci wiosek ze wszystkich ekip w koncu awansowal do IV ligi :D
... Młodociani Pojebani CZUWAJ Przemyśl :::...

Konrad.

Post autor: Konrad. » 08.06.2008, 20:19

III liga (nowa II)

wschód baraże:
Start Otwock
Stal Niewiadów
Supraślanka Supraśl
Jeziorak Iława
Stal Poniatowa
Unia Tarnów
Nida Pińczów
Izolator Boguchwała

+ ci którzy się utrzymali:
Hetman Zamość
Kolejarz Stróże
Okocimski Brzesko
KSZO Ostrowiec św.
Górnik Wieliczka
Sandecja Nowy Sącz *
Ruch Wysokie Mazowieckie / Dolcan Ząbki
Stomil Olsztyn
Wigry Suwałki
Sokół Aleksandrów Łódzki
Concordia Piotrków Trybunalski
* (czysto matematyczne szanse na zajęcie tego miejsca ma Resovia i Stal Rzeszów)

i spadkowicze:
ŁKS Łomża
Pelikan Łowicz

===============================================

Zachód baraże:
GKS Tychy
Aluminium (Górnik?) Konin
Zawisza Bydgoszcz
Zatoka Puck
Pogoń Szczecin
Polonia/Sparta Świdnica
Czarni Żagań
LZS Leśnica

+ ci którzy się utrzymali:
Raków Częstochowa / Stilon Gorzów
Gawin Królewska Wola
Miedź Legnica
MKS Kluczbork
Polonia Słubice/Lechia Zielona Góra/Rozwój Katowice (dwie z nich)
Unia Janikowo
Nielba Wągrowiec
Jarota Jarocin
Kotwica Kołobrzeg
Victoria Koronowo
Elana Toruń

i spadkowicze:
Zagłębie Sosnowiec
Tur Turek

ODPOWIEDZ