Katowice:
oto mapa z podziałem na dzielnice..
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Dz ... atowic.svg
ostatnio zarówno na forum Gieksy jak i oficjalnej stronie Ruchu(nie kibicowskiej) pojawiły sie opisy Katowic, przesadzone.
1. Śródmieście
dzielnica za gieksą wsród starszych mniej aktywnych sporo kibiców Ruchu
2. Koszutka
osiedle za Gieksą, jednak mniej aktywne niz sąsiednie, nadal działa tam niewielki fc Ruchu.
3. Bogucice
duże osiedle zdominowane przez Giekse
4. Padarewa - os Paderewskiego
b. duże osiedle zdominowane przez Giekse
5. Załęzę
nietypowa dzielnica, b. długa prowadząca z centrum Katowic (ul. Gliwicka) na Batory (stadion Ruchu), często ul. Bocheńskiego wskazuje granicę, ogólnie im blizej stadionu Ruchu, tym wiecęj Chorzowskich
6. Witosa
osiedle ogólnie za Gieksą, pojedyńcze osoby jeżdza na Ruch
7. Tauzen
największe katowickie osiedle, najprostszy podział Dolne(oraz kukurydze) idzie za Gieksą, Górne(przy stadionie Śląskim) za Ruchem, naturalnie to uproszczenie, jak to na podzielonych osiedlach bywa, granica często się zmienia.
8. Dąb
za Gieksą, tam mają stadion.
9. WNC/Józefowiec
dzielnica za Gieksą, połozona w pobliżu stadionu.
10. Ligota – Panewniki
zlepek kilku mniejszych dzielnic, Stara Ligota za Gieksa, Ligota(getto) za Ruchem, Kokociniec za Ruchem, Zadole(tam sa akademiki, poza tym nie wiem), Panewniki podzielone ze wskazaniem na Ruch, Stare Panewniki za Ruchem
11. Brynów - os Ptasie
12. Załęska hałda - Brynów (opisze łącznie)
os. Ptasie(zgrzebnioka) za Gieksą, Załęska Hałda nie wiem, a sam Brynów podzielony z przewagą Gieksy..na Brynowie mieszkają również kibice 3 ligowej druzyny Rozwoju Katowice
13. Zawodzie
dzielnica za Gieksą
14. Dąbrówka Mała
dzielnica za Gieksą
15. Szopienice - Burowiec
Burowiec za Gieksą, pojedyncze osoby za Ruchem,Szopienice za Ruchem
16. Janów - Nikiszowiec
Janów podzielony, Nikisz z Podgrubą za Ruchem
17. Giszowiec
Gisz podzielony, za Ruchem Miła, Adama, Mysłowicka oraz Korea, na reszcie przewaga gieksy
18. Murcki
za Gieksą, wśród starszych na pewno znajda się Tyscy
19. Piotrowice - Ochojec
Ochojec podzielony z przewagą Gieksy, Piotrowice podzielone Manhatan za Gieksą,w szystko wokół za Ruchem
20. Zarzecze
willowa dzielnica za Ruchem
21. Kostuchna
Dzielnica za Gieksa, także kibice Mk Katowice
22. Podlesie
nie mam pojęcia kto tam jest.
Starałem sie bez napinki, ale temat grząski, więc jak coś to prostować, nie pisałem jak było kiedyś i jak będzie w przyszłości, ani kogo wybiera młodzież, tudziez gdzie, kto ma jaka ekipę temat ryzykowny, pominołem. pozdRo