Puchar Polski (temat zbiorczy) ;)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
-
fotki Zagłębie Lubin - Legia Warszawa
Zapraszam do galerii [link]
m.in.
[link]
m.in.
[link]
-
-
Banda idiotów z Miodowej ma w nosie czy na finał przyjedzie 15 osób czy 15 tys.
Marzy mi się finał na Śląskim. Odpowiednia organizacja, mobilizacja a z Legii i Wisły po kilka (a może nawet i naście) tysięcy ludzi by się zjawiło. Reszta miejsc tez by sie zapewniła raczej. Nawet Kielce by najgorsze nie były, a tu przyjebali z jakims Bełchatowem
Może w Czermnie na stadionie Heko cos zoragnizujmy, będzie świetne widowisko 
Marzy mi się finał na Śląskim. Odpowiednia organizacja, mobilizacja a z Legii i Wisły po kilka (a może nawet i naście) tysięcy ludzi by się zjawiło. Reszta miejsc tez by sie zapewniła raczej. Nawet Kielce by najgorsze nie były, a tu przyjebali z jakims Bełchatowem

-
zainteresowaniem była raczej stawka meczu, czyli występ w pucharze UEFA .Sam puchar w tym wypadku wart tyle co p.ekstraklasy.Kielczanin pisze:Przypomne tylko, że na zeszłorocznym finale Pucharu Polski w Bełchatowie stawiło się ok. 4000 kibiców Korony i ok. 700 Dyskobolii. Jak widać liczby imponujące jak na obie ekipy. Świadczy to o zainteresowaniu u ludzi takim wydarzeniem jak finał PP.

-
Nie przesadzaj. Finał Pucharu Polski to mimo wszystko bardzo prestiżowy mecz. Przez lata mecze finałowe budziły wielkie zainteresowanie, tradycja tych meczów też nie mała. Kibicowsko praktycznie zawsze było ciekawie, wystarczy przypomnieć Częstochowe w 80 roku, Olsztyn w 89 czy nawet dwa mecze między Legią a Lechem w 2004 roku. Nie ma porównania między PP a PE.Tommy pisze:zainteresowaniem była raczej stawka meczu, czyli występ w pucharze UEFA .Sam puchar w tym wypadku wart tyle co p.ekstraklasy.Kielczanin pisze:Przypomne tylko, że na zeszłorocznym finale Pucharu Polski w Bełchatowie stawiło się ok. 4000 kibiców Korony i ok. 700 Dyskobolii. Jak widać liczby imponujące jak na obie ekipy. Świadczy to o zainteresowaniu u ludzi takim wydarzeniem jak finał PP.
Tifo77 -> mam problem do stadionu w Bełchatowie, jest malutki i nie nadaję się na to aby być miejscem rozgrywania takich meczy.
-
-
"SKWK zaapelowało do władz klubowych, by Wisła zgłosiła jak najszybciej zapotrzebowanie na przyznanie nam 3000 biletów na mecz finałowy PP w Bełchatowie.
Przydzielnie nam trzytysięcznej puli biletów oznaczać może, iż to właśnie fani Białej Gwiazdy zasiądą w całości na dużej trybunie za jedną z bramek.
Wszystkich kibiców Wisły prosimy, by już teraz każdy rezerwował sobie czas 14 maja, tak by do Bełchatowa zawitać w zasługującej na uznanie liczbie.
O wszelakich ruchach organizacyjnych dotyczących finału PP będziemy Państwa na bieżąco informować na naszej stronie internetowej."
[link]
O co tutaj chodzi?
Czyżby zagranie wiślaków poniżej pasa, biorąc pod uwagę, że pewnie działacze Legii podtrzymają niezamawianie biletów dla swoich kibiców również na mecz finałowy? Rozumiem, że wiślacy chcą sobie wcześniej zabukować praktycznie cały stadion dla siebie, bo legioniści jak mniemam kupowaliby bilety w kasach w dniu meczu.
Tym bardziej, że wszyscy wiedzą, że akurat jeśli chodzi o liczby wyjazdowe Wisła nie ma startu do Legii.
Smród...
Przydzielnie nam trzytysięcznej puli biletów oznaczać może, iż to właśnie fani Białej Gwiazdy zasiądą w całości na dużej trybunie za jedną z bramek.
Wszystkich kibiców Wisły prosimy, by już teraz każdy rezerwował sobie czas 14 maja, tak by do Bełchatowa zawitać w zasługującej na uznanie liczbie.
O wszelakich ruchach organizacyjnych dotyczących finału PP będziemy Państwa na bieżąco informować na naszej stronie internetowej."
[link]

O co tutaj chodzi?
Czyżby zagranie wiślaków poniżej pasa, biorąc pod uwagę, że pewnie działacze Legii podtrzymają niezamawianie biletów dla swoich kibiców również na mecz finałowy? Rozumiem, że wiślacy chcą sobie wcześniej zabukować praktycznie cały stadion dla siebie, bo legioniści jak mniemam kupowaliby bilety w kasach w dniu meczu.
Tym bardziej, że wszyscy wiedzą, że akurat jeśli chodzi o liczby wyjazdowe Wisła nie ma startu do Legii.
Smród...
-
-
Cóz,ostatnia liczba Wisy na Legii bya zenujaca...ale mysle ze na final PP mogliby sie spiac i pojechac w 3 klocki,wisle z pewnoscia stac na taki wyjazd...pytanie tylko,czy ostatnie sukscesy ich nie rozleniwily.Szatan opętał jamnika pisze:Inna sprawa czy by w 3000 pojechali..
Nie rozumiem dlaczego na final PP wybierany jest Bechatów,to dla mnie niezrozumiale...przeciez do Belchatowa nawet pociagi nie dochodza...:/ ,do tego pojemnosc stadionu,rozumiem gdyby w takim finale grala Dyskobolia z Odra,ale graja dwie czolowe ekipy ,pzpn powinien byc elastyczny,wyznaczyc inne miejsce na rozegranie tego meczu,Plock,Lodz,Kielce...
Ostatnio zmieniony 02.05.2008, 19:42 przez Kiju, łącznie zmieniany 1 raz.

-
-
Zamiast marudzić dlaczego finał jest w Bełchatowie warto poczytać dlaczego:
1. Spróbowaliśmy w Kielcach, ale odmówiły władze miasta – tłumaczy rzecznik prasowy PZPN Zbigniew Koźmiński.
2. Postanowiliśmy więc, by losowanie rozstrzygnęło, kto będzie gospodarzem. Mimo wstępnej zgody Wisła i Legia odmówiły.
3. Spróbowaliśmy przenieść mecz na Stadion Śląski. Efekt? Nie zgodzili się organizatorzy, którzy odnawiają płytę boiska, a także policja, gdyż obawiała się awantur między kibicami Wisły i śląskich klubów.
I wszystko jasne.
1. Spróbowaliśmy w Kielcach, ale odmówiły władze miasta – tłumaczy rzecznik prasowy PZPN Zbigniew Koźmiński.
2. Postanowiliśmy więc, by losowanie rozstrzygnęło, kto będzie gospodarzem. Mimo wstępnej zgody Wisła i Legia odmówiły.
3. Spróbowaliśmy przenieść mecz na Stadion Śląski. Efekt? Nie zgodzili się organizatorzy, którzy odnawiają płytę boiska, a także policja, gdyż obawiała się awantur między kibicami Wisły i śląskich klubów.
I wszystko jasne.
-
-
Co to ku*** ma znaczyć że Chorzów odmawia? Chca koniecznie miec Euro na tym pseudostadionie a odmawiają finału PP? Trawę odnawiają? Tam chyba cały czas trawe odnawiają. W takim wypadku żadnego Euro na Śląsku nie robić, nie brac nawet pod uwagę takich kandydatów. A finału PP chcę tylko i wyłącznie dlatego że póki co to największy stadion, póki co.
Psiarnia też ma powody. Za 4 lata też odmówią Angolom, Niemcom czy Holendrom przyjazdu bo się awantur będą bali? Paranoja.
Psiarnia też ma powody. Za 4 lata też odmówią Angolom, Niemcom czy Holendrom przyjazdu bo się awantur będą bali? Paranoja.
-
Jezeli to jest prawda,to Chorzów nie powinien byc brany pod uwage jako jedna z aren euro...ku***,jezeli nie potrafia ogarnac finalu PP,to z czym do ludzi?Triwet pisze:
3. Spróbowaliśmy przenieść mecz na Stadion Śląski. Efekt? Nie zgodzili się organizatorzy, którzy odnawiają płytę boiska, a także policja, gdyż obawiała się awantur między kibicami Wisły i śląskich klubów.[/b]
I wszystko jasne.
psiarnia jak zawsze o******,oni to juz w ogole woleliby zeby meczy wcale nie rozgrywano...co za jebane pastuchy :/

-
-
Hola hola z tego co Koźmiński mówił to Bełchatów wcale nie jest pewny w gre wchodzą także...Wronki
To już nie lepiej w takiej sytuacji dwumecz zrobić ? Bo patrząc po potencjalnych miastach to ciężko rzeczywiscie wykluczajac Kielce i Chorzów cokolwiek wykombinować, ostatecznie mógłby być to Wrocław ale tam z oczywistych względów Wisła by była uprzywilejowana...

-
-
-
Jeśli to co twierdzi PZPN jest prawdą to włodarze Stadionu Śląskiego skompromitowali sie do reszty, totalna amatorszczyzna, zachciało im sie Euro a nawet nie potrafią sie podjąć organizacji finału PP. Niech dalej porywają sie z motyką na słońce. Kolejny przykład że pieniądze ładowane w renowacje Stadionu Śląskiego to pieniądze wyrzucone w błoto, bo po co utrzymywać takiego molocha skoro odbywa sie tam ledwo parę meczy w roku, a jak już trafi sie okazją to jak zwykle coś im wypada.
Z tym Bełchatowem to też dowalili, zupełny brak wyobraźni, ciekawe czy w PZPN ktoś używa mózgu. Szkoda że nie wybrali Wronek albo Czermna
Chociaż znając słabość leśnych dziadków do Wronek, to wszystko jeszcze jest możliwe
Zgredy z Miodowej po raz kolejny pokazują że nic nie potrafią zorganizować bez zgrzytów.
Z tym Bełchatowem to też dowalili, zupełny brak wyobraźni, ciekawe czy w PZPN ktoś używa mózgu. Szkoda że nie wybrali Wronek albo Czermna

-
Nie wiem po co zarząd GKS-u tak się napala na organizację tych wszystkich możliwych finałów akurat u nas. Puchar Polski, Puchar Ekstraklasy... Stadion w remoncie, skończyć chociaż rozbudowę i dopiero kombinować, jeśli już. Pieniądze? Kokosów z tego nie ma, jakby były to byłoby więcej chętnych, a nie wszyscy odmawiają... Prestiż? Nie za wielki, może i byłby, jakbyśmy to my grali w finale... Widać przykre doświadczenia z wizytą Koroniarzy w zeszłym sezonie też ich nie zniechęciły. Dziwne.
WAŻNE CO!
GÓRNICZY KLUB SPORTOWY
GÓRNICZY KLUB SPORTOWY
-
Co ile oni tą murawę będą remontować? Przecież ona ma parę miesięcy, a meczy na niej było moze z pięc...Robercik pisze:Co do Stadionu Śląskiego to nie wiem o co sie czepiacie. Jak sie zwraca o organizacje finału Pucharu Polski w dwa tygodnie przed finałem a płyta boiska jest w remoncie to jakiej odpowiedzi sie spodziewaliście??
Na Wiśle murawa jest już 5 lat i dopiero teraz idzie do wywalenia (a meczy było rozgrywanych 5 w miesiąciu a nie w roku..)...
-
-
Będą remontować tyle razy ile uważają za stosowane. Jakby pzpn zwrócił się w odpowiednim terminie z prośbą o organizację myślę ze nie było by problemu, a nie na ostatnią chwilę szuka stadionu na 2 tygodnie przed finałem, bo im Kielce odpadły.Konrad. pisze:Co ile oni tą murawę będą remontować? Przecież ona ma parę miesięcy, a meczy na niej było moze z pięc...Robercik pisze:Co do Stadionu Śląskiego to nie wiem o co sie czepiacie. Jak sie zwraca o organizacje finału Pucharu Polski w dwa tygodnie przed finałem a płyta boiska jest w remoncie to jakiej odpowiedzi sie spodziewaliście??
Na Wiśle murawa jest już 5 lat i dopiero teraz idzie do wywalenia (a meczy było rozgrywanych 5 w miesiąciu a nie w roku..)...
-
Ale to wlasnie zarzad Slaskiego powinien na chuju stanac,aby final PP byl tam rozgrywany,ten stadion ma na siebie zarabiac,przeciez wiekszosc roku stoi pusty...dziewne to wszystko.Robercik pisze:Będą remontować tyle razy ile uważają za stosowane. Jakby pzpn zwrócił się w odpowiednim terminie z prośbą o organizację myślę ze nie było by problemu, a nie na ostatnią chwilę szuka stadionu na 2 tygodnie przed finałem, bo im Kielce odpadły.Konrad. pisze:Co ile oni tą murawę będą remontować? Przecież ona ma parę miesięcy, a meczy na niej było moze z pięc...Robercik pisze:Co do Stadionu Śląskiego to nie wiem o co sie czepiacie. Jak sie zwraca o organizacje finału Pucharu Polski w dwa tygodnie przed finałem a płyta boiska jest w remoncie to jakiej odpowiedzi sie spodziewaliście??

-
-
Mistrzu, to może kilka informacji dla Ciebie.Kielce podjęły się organizacji finału ale wcześniej ZASTRZEGŁY ,że jeśli będzie grał w nim "mundurowy" klub z Krakowa automatycznie ich kandydatura przestaje się liczyć
. I nie jest to decyzja osób związanych z klubem Korona tylko miasta, które jest właścicielem stadionu.Miasta, któremu nie widzi się "gościć" kibiców Wisły.Jeśli ty w swoich przemyśleniach nadal nie rozumiesz decyzji to w sumie nie mamy o czym więcej gadać. Gracie w Bełchatowie-miłej zabawy, mam nadzieję ,że ze wskazaniem na L 

INTERNET Mediolan