Jestem z malopolski i moze tez bym ocenil wasze piwko tylko powiedz mi gdzie mozna kupic to piwo.Tylko w Nowej Hucie czy tez w Krakowie czy jak ?Prosze o odpowiedz
Sklep Spożywczy "DL" os. Ogrodowe 7
Sklep Spożywczy Marek Filipow os Stalowe 5
Sklep Spożywczy "Lewiatan" os Kazimierzowskie 30
Sklep Spożywczy "ARO" os Dywizjonu 303 55 A <--- 24/24 !
Sklep Spożywczy ul Miodowa 13
Kiosk Spożywczy - pętla tramwajowa Łagiewniki
Kawiarnia Klubowa "Corner" przy KS Hutnik ul. Ptaszyckiego 4
Niestety nie wiem czy TERAZ wszędzie jest dostępne - bywają problemy z dostawami.
Ja pijam takie piwo jakie w moim regionie ma najwieksze uznanie "Kasztelan".
Piwo Górnik pomimo że piłem pierwszy raz w tym roku, stwierdzam że jest bardzo dobre w smaku. Piwo Górnik jest napewno lepsze od Żywca, bądź Warki których nie da się pić...
Moja laska powiedziała że jestem pojeb pijąc piwo tylko dlatego że ma etykietke "Górnik", ale po spróbowaniu mówiła, że jest naprawde dobre. Wierze jej bo najczęściej pije Corona i Miller
admin pisze:Wielu w to nie wierzyło, wielu źle życzyło, wielu zazdrościło, wielu teraz skacze gul...
Wkrótce nasze, kibicowskie piwo HUTNICZE będzie świętowało drugą rocznicę istnienia. Z tej okazji przygotowaliśmy Wam małą niespodziankę.
Klubowe piwa chyba kariery nie zrobią, zresztą nasze Polskie piwa generalnie jakieś się zrobiły nieciekawe. Za duży woltaż i za dużo gazu no i w smaku też dołują.
Kolega przywiózł niedawno ze Lwowa piwko: Lwowskie 1715 .. 4 % i było super. Piwo do picia a nie do naje..ania. O Czeskch i Słowackich nie wspominam bo to sama przyjemnośc napić się kupionego u nich np. Bażanta, Topvar itp. . Z dostępnych u nas to najlepsze ostatnio to włoskie Peroni.
Kibic PB pisze:Z dostępnych u nas to najlepsze ostatnio to włoskie Peroni
Śmiesz żartować? Tak obrzydliwego piwa nie piłem już dawno.
Potwierdzam, nie dość, że drogie to w smaku jak siki. Odradzam.
Panowie bo to jest po prostu słabsze piwo ... ale nie zadne siki. W Czechach, na Węgrzech, na Słowacji, na Ukrainie, w Grecji , we Włoszech i zapewne w wielu inych krajach pije się lżejsze piwa. W Polsce wytworzył się jakiś dziwny rynek dla piwa o mocniejszym ekstrakcie i woltażu. Jakbyśmy Tatre, Harnasia, Perłe albo takie Dębowe Mocne dali do picia mieszkańcom południowej europy to pomyślą że to wino. Dla mnie piwo powinno mieć max 10 % extraktu i max 4,5 % .
forum.hutnik.krakow.pl pisze:Szanowni Państwo,
miło mi powiadomić wszystkich, że kolejna edycja PIWA HUTNICZEGO jest już dostępna w sprzedaży również w Hucie. Powróciliśmy do klasycznego - oldschoolowego wyglądu butelki, "zapach i smak wciąż ten sam"
Nowa partia dostępna w Cafe DeSKa - ul. Ptaszyckiego 4
Inne punkty sprzedaży:
- Lewiatan os. Kazimierzowskie 31
- Sklep spożywczy os. Ogrodowe 11
- UNI-BAR pętla tramwajowa Łagiewniki