Kibice w UK

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
ko(L)arz

Post autor: ko(L)arz »

Zgodze sie z Toba w Bournemouth duzo osob z Łodzi, nawet jedna z ulic nazywaja Polacy w Bourne Piotrkowską, stycznosc jedynie z Widzewem no i z Legia po za tym w pracy kolezka z Radomiaka...od parunastu miesiecy w Polsce takze niewiem jak to teraz tam wyglada
iparts.pl
nisc_PL

Post autor: nisc_PL »

chyba "are You Cardiff in disguise" prezesie, to sie zawsze spiewa zeby wkurwic jakis klub osadzajac ich ze najchetniej by sie przebrali za swoich najwiekszych wrogow tak im zazdroszcza sukcesow,pozdrawiam
Prezes

Post autor: Prezes »

przez najbliższe dwa miesiące bedę przebywał w Bristolu, więc jakiekolwiek info na temat drużyn, ludzi i samego miasta mile widziane.

pozdrawiam
noonelikesus

Post autor: noonelikesus »

nisc_PL pisze:chyba "are You Cardiff in disguise" prezesie, to sie zawsze spiewa zeby wkurwic jakis klub osadzajac ich ze najchetniej by sie przebrali za swoich najwiekszych wrogow tak im zazdroszcza sukcesow,pozdrawiam
siemka nisc_pl :) mozliwe - juz zmienilem :) pozdro i do zobaczyska w sobote pewnie :)
kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako »

Prezes pisze:przez najbliższe dwa miesiące bedę przebywał w Bristolu, więc jakiekolwiek info na temat drużyn, ludzi i samego miasta mile widziane.

pozdrawiam
Wczoraj na meczu Bristol Rovers - WBA 11 tys ludzi, a zainteresowanie podobno było na 40 tys. biletów. Trzeba doliczyć że z tych 11 tys. bardzo liczna gruba kibiców WBA.

Ale tam jednak rządzą City, z dużymi szansami na awans do Premiership
noonelikesus

Yeovil T. - Millwall (11.03.2008) (39)

Na ten mecz wybralem sie z kolezka z Polski (pozdrawiam) autokarem organizowanym przez klub poniewaz mecz w tygodniu i powrotnych pociagow po 22 (mecz 19.45) nie bylo. Wiedzac ze to autobus organizowany przez klub mialem mieszane uczucia bo raczej zawsze jezdzi nim piknikowa ekipka i nie pozwalaja raczyc sie zadnym alkoholem podczas podrozy (ogolnie nuda). Jednak tym razem mile zaskoczenie i troche fajnej wiary tym autokarem jechalo. Z kumplem poznalismy 2 osoby nalezace do scislej ekipy hools Millwall-u. Wiec podroz minela na wspolnym piciu a nawet jak ktos chcial to i mogl posmakowac "bialego proszku" :) (tu pozdrawiam kolege :) ) hehe. Po dojechaniu do Yeovil (staraszna dziura) udezamy do knajpki. Przed i po meczu nic sie nie wydarzylo. Spokoj. Na meczu pojawia sie nas ok 200 osob. Co ciekawe Millwall po raz drugi z rzedu wygrywa wyjazdowe spotkanie i degradacja powoli sie od nas oddala.
noonelikesus

fan pisze:całe szczęscie ze Millwall najprawdopodobniej nie spadnie... w League Two to juz chyba same dziury są typu Yeovil :wink: chyba zadnej ciekawej ekipy tam nie ma za bardzo?? może w przyszłym sez Lwy powalczą chociaż o baraże
pod wzgledem wyjazdowym to spadek bylby bardzo fajny w devision two jest sporo fajnych ekip pozdrawiam
Prezes

noonelikesus pisze:
fan pisze:całe szczęscie ze Millwall najprawdopodobniej nie spadnie... w League Two to juz chyba same dziury są typu Yeovil :wink: chyba zadnej ciekawej ekipy tam nie ma za bardzo?? może w przyszłym sez Lwy powalczą chociaż o baraże
pod wzgledem wyjazdowym to spadek bylby bardzo fajny w devision two jest sporo fajnych ekip pozdrawiam
mógłbyś podać przykłady?

pozdrawiam
kiwa jako tako

kiwa jako tako

Dzieki za to :!:

A jakie jeszcze kluby są niedopracowane ?
nisc_PL

Te ksiazki wymienione przez Ciebie powyzej maja na Wyspach opinie "bajek tysiaca i jednej nocy" jesli mialbym polecic jakiekolwiek do tlumaczenia byly by to
1. "Suicide Squad" - Burnley FC
2. "From skinheads to stone island" - Swansea
3. "Inter City Firm Rangers" - Glasgow Rangers
4. "Naughty Forty" - Stoke City
5. "Villains" - Aston Villa
6. "Service Crew" - Leeds
7. "Flying with the Owl Squad" - Sheffield Wednsday
8. "MIG Down" - Luton
9. "Celtic Soccer Crew" - Celtic
10. "These colours don't run" - Hibernian
11. "Soul Crew" - Cardiff City
12. "Rolling with 6.57 Crew" - Portsmouth
13. "Gilly- running with the pack of wolves" - Wolverhampton Wanderers
14. "Forest Executie Crew"- Nottingham Forest
15. "Armed for the match" - Chelsea

To tak na poczatek,bo jasne ze jest tego troszke :lol: wiecej, a caly czas nowych przybywa :D pozdro
nisc_PL

Burnley FC to w stosunku do wielkosci miasta i osiagniec klubu najlepsza ekipa na Wyspach,potwierdzi wam to kazdy Angol z kazdego pokolenia,moze nie tak "medialna" jak inne ale naprawde charakterna i wszyscy sie z nimi licza.pozdro
Sven

Fotka

Post autor: Sven »

Znalazłem w necie starą fotkę kibiców Chelsea Londyn
Obrazek

Ciekawe który to może być rok?
daniswa

Post autor: daniswa »

jakby ktoś miał więcej rzeczy typu jakie wrzucił Störtebeker albo wiedział gdzie takowe dostać to byłbym wdzięczny :wink:
nisc_PL

wszystkie wymienione ksiazki sa do kupienia na www.amazon.co.uk a zdjecie Chelsea to stara The Shed na bank przed 1986 rokiem (bo wtedy zdemontowali plot) ja obstawiam 1984-85,z uwagi na to jak sa ubrani kolesie na sektorze :lol: pozdro
Sven

Post autor: Sven »

Obiło mi się o uszy że jakaś/jakieś ekipy angielskie mają dobrze rozwiniętą ultraskę. Czytałem to chyba w TKM+. Czy ktoś może pamięta nazwy klubów tych ekip.
nisc_PL

nie lubie powtarzac swoich wlasnych artykulow hehe ale ok
Accrington Stanley
Peterborough
Crystal Palace
pzdr
Störtebeker

Post autor: Störtebeker »

nisc_PL pisze:Te ksiazki wymienione przez Ciebie powyzej maja na Wyspach opinie "bajek tysiaca i jednej nocy" jesli mialbym polecic jakiekolwiek do tlumaczenia byly by to
1. "Suicide Squad" - Burnley FC
2. "From skinheads to stone island" - Swansea
3. "Inter City Firm Rangers" - Glasgow Rangers
4. "Naughty Forty" - Stoke City
5. "Villains" - Aston Villa
6. "Service Crew" - Leeds
7. "Flying with the Owl Squad" - Sheffield Wednsday
8. "MIG Down" - Luton
9. "Celtic Soccer Crew" - Celtic
10. "These colours don't run" - Hibernian
11. "Soul Crew" - Cardiff City
12. "Rolling with 6.57 Crew" - Portsmouth
13. "Gilly- running with the pack of wolves" - Wolverhampton Wanderers
14. "Forest Executie Crew"- Nottingham Forest
15. "Armed for the match" - Chelsea

To tak na poczatek,bo jasne ze jest tego troszke :lol: wiecej, a caly czas nowych przybywa :D pozdro
Umowmy sie, ze wszystkie ksiazki chuliganskie sa troche tendencyjne, co? Wymienione przezemnie sa tlumaczeniami na jezyk niemiecki, czyli wydane kilka lat temu w Anglii i opisuja wydarzenia z lat 60-80.
"Hollifan" i "Congratulations..." spominaja te same mecze i opisy jako tako sie pokrywaja.
"Boys from the Mersey" prawie wogole nie chwyta sie zadym, chodzi tam o cos innego :lol:
Ksiazki o Millwall z reszta tez.
A "Terrace Legends" jest zbiorem tych samych pytan zadanych wielu kibolom starej daty z czesciowo wymienionych przez Ciebie ekip.
A wiec pisanie o "bajkach z 1000 i 1 nocy" to lekka przesada.

Pozdrowienia i wesolej reszty swiat.

PS. A z niecierpliwoscia oczekuje przeczytania wspomnien ekipy z Luton :roll:
nisc_PL

moj post jak i (prawie) wszystkie traktuj z niewielkim przymruzeniem oka.Ja wlasnie czekam az dojda do mnie 3 ksiazki "Bring out Your riot gear Hearts are here" o Hearts of Midlothian, "Waiting for Glory" Preston North End i "BBC 2 " czyli o mlodziezy Sheffield United.
pozdrawiam

TYBET JEST SERBSKI :D
nisc_PL

ch...sie po wlasnym poscie wpisywac ale garsc informacji co ciekawego kibicowsko nadhcodzi na Wyspach i w ROI 8) .
12 kwietnia Sunderland-Man City
Burnley- Sheffield United
Harlepool- Millwall
14 kwietnia Sheffield Wednsday- Plymouth
15 kwietnia Volves- WBA
19 kwietnia Millwall- Leeds :shock:
no i w Roi 24 maja w Dublinie towarzyski mecz eire - SERBIA moze wiec poprzec braci Slowian jakims transaprentem podobnym do tych na lidze odnosnbie Kosowa:) pozdro
szczena_uns
Kontakt:

Post autor: szczena_uns »

transparent napewno będzie bo już załatwiłem sobie materiał na niego i bilety na ten mecz już zaklepane :)
Prezes

szczena_uns pisze:transparent napewno będzie bo już załatwiłem sobie materiał na niego i bilety na ten mecz już zaklepane :)
bardzo Was Panowie prosze - nie robcie siary z tymi transparentami.

pewien Serb udzielajacy sie na tym forum, ktory zginal w tragicznych okolicznosciach bardzo jasno powiedzial jakie Serbowie maja na temat takich transparentow zdanie - bylo to przed meczem Serbia - Polska...

poza tym ja Serbow za naszych braci nie uwazam...
nisc_PL

nie znam zdania goscia z tego forum, mi wystarcza opinie ze wszystkich forow klubowych z Serbii zasypane setkami podzekowan za to jak jako jedni z niewielu popieramy sluszna idee.jesli nie uwazasz Serbow za braci Twoja sprawa,jest demokracja,nikt nikogo do niczego nie zmusza,nie ma akcji pt. "wszyscy Polacy szyjcie transparenty Kosowo jest serbskie " czy tym podobne.kazdy robi jak uwaza i git.po to walczylismy o demokracje.
ps. mnie tam moga w razie czego za baner zbanowac z Croke Park,i tak sie do Roi wiecej razy nie wybieram hehe :wink:
1925

Post autor: 1925 »

nisc_PL pisze:ch...sie po wlasnym poscie wpisywac ale garsc informacji co ciekawego kibicowsko nadhcodzi na Wyspach i w ROI 8) .
12 kwietnia Sunderland-Man City
Burnley- Sheffield United
Harlepool- Millwall
14 kwietnia Sheffield Wednsday- Plymouth
15 kwietnia Volves- WBA
19 kwietnia Millwall- Leeds :shock:
no i w Roi 24 maja w Dublinie towarzyski mecz eire - SERBIA moze wiec poprzec braci Slowian jakims transaprentem podobnym do tych na lidze odnosnbie Kosowa:) pozdro
a czy 15 kwietnia nie gra czasem gdzies Linfield w ramach pewnego pucharu ?:)
nisc_PL

gra gra 8) st patricks dublin w ramach CELTAnta cup,ale tam to coz raczej nie beda mieli konkurencji wiec coz ciekawego???timsi dostana szalu jak Linfield "ich stadion" sprofanuje przyspiewkami i tyle.
ps. do tego 12 kwietnia wylecialo mi z glowy Linfirld-Glentoran ,plecam wszystkim ktorzy siedza w Belfascie
RHP

Post autor: RHP »

Tak na marginesie to miło czytać, że polscy sympatycy irlandzkiego klubu, dość lubianego w Chorwacji chcą jednak działać dla dobra Serbii hyhy (proszę to brać pół żartem, pół serio :) )...
kiwa jako tako

Co jak co ale na wyjazdy to jeżdżą zajebiście, bez względu na range przeciwnika. Z drugiej strony klimat zupełnie inny bo oni organizują się sami i jadą sobie bez przypału przez całą Anglie.

Ja jestem ciekawy jak oni chodzą do roboty jak te mecze są co 3 dni i kilka wyjazdów w miesiącu, czasem nawet do Europy :)
tikwath

Post autor: tikwath »

Miałem okazję spędzić parę dni w Glasgow i nie słyszałem o akcjach Gersów na Celtic,ani na odwrót.
Jeżeli chodzi o jakikolwiek podział to on po prostu nie istnieje.To co mnie zdziwiło to to że w odległości około 200 metrów od Celtic Park znajduje się pub kibiców Rangers .Chodzenie w barwach raczej jest wskazane gdy się idzie na mecz bo na zwykłym dniu mogłoby być różnie,ale przeważnie jest tak że mijają sie na ulicy i jest spokój(co chyba nie dotyczy derbów).Może to jest spowodowane ogromną ilością kamer na mieście?.Najbardziej widoczny był Rangers.Słyszałem o tych pielgrzymkach z Irlandii które wspierają katolików na meczach,zresztą jest ich(nie licząc polaków)w tym mieście 15%wiec o czymś to świadczy.
szczena_uns
Kontakt:

Musze ci przyznać rację , co do tych pielgrzymek to jak pojedziesz na lotnisko w Dublinie w dniu meczu Celtiku to na lotnisku jest biało zielono , lecz nietylko pielgrzymki są równierz na Man United , Liverpool , Everton , Tottenham , Arsenal i Chelsea tego najwiecej masz ... gdy leciałem do Glasgow na Celtic - Shakhtar to leciałem pierwszym samolotem o 6 rano i był 98% wypełniony fanami Celticu , nadmienić trzeba że z Dublina do Glasgow lata kilkanaście samolotów dziennie ale niema co się dziwić w dzisiejszej erze tanich lotów gdzie połowa ludzi nawet nieidzie na stadion tylko ogląda mecze w pubach pod stadionem a za lot tam i spowrotem da 40 euro
HooliFan

Post autor: HooliFan »

Dr Kamszot pisze:Irole jeżdżą na Celtic, bo oni go założyli :lol:
na Rangersow tez jezdza
RHP

Post autor: RHP »

HooliFan pisze:
Dr Kamszot pisze:Irole jeżdżą na Celtic, bo oni go założyli :lol:
na Rangersow tez jezdza
Protestanci a z Ulsteru to raczej nie Irlandczycy, RSC Dublin zresztą też nie...
szczena_uns
Kontakt:

Milton Keynes Dons Football Club - jest to angielska drużyna piłkarska grająca obecnie w Football League Two (czwarty poziom angielskiego systemu ligowego). MK Dons został utworzony 21 czerwca 2004 roku jako "następca" Wimbledon AFC który został rozwiązany dziewięć miesięcy wcześniej. Jednak kibice Wimbledon AFC nie uznali MK Dons za kontynuatora tradycji swojego klubu. Odseparowali się od MK Dons i zarządali odcięcia się tego klubu od tradycji Wimbledonu. Po negocjacjach pomiędzy FA a "Stowarzyszeniem Niezależnych Zwolenników Wimbledon AFC" ustalono że MK Dons oddaje wszystkie trofea zdobyte przez Wimbledon AFC oraz całkowicie odcina się i zrzeka wszelkich praw do historii Wimbledon AFC.
1952

Post autor: 1952 »

Posiada ktoś zdjęcia z ostatnich wyjazdów Liverpoolu do Londynu na Arsenal ?
noonelikesus

Mam pytanie do kogos kto na tym forum zajmuje sie banowaniem ludzi. Dlaczego nisc_PL zostal zbanowany. Znam go osobiscie - jest to bardzo kumite koles i wiem ze jego wiedza o kibicach na wyspach jest bardzo duza i mysle ze moglby jeszcze nie jedna ciekawa rzecz wniesc do tego tematu. Bez niego ten temat straci duzo na wartosci. Nie wiem moze ban zostal przydzielony za cos innego. Prosze o wiadomosc na PRIV. Pozdrawiam
KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO »

dokladnie. kumate chlopaki leca z forum a balwany zostaja
ODPOWIEDZ